Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım bunları yapmak seni yorup üzmüyosa psikolojini bozmuyosa(benimkini bozar)
Keyfine bak içinden geleni yap canım.
Ama oğluna öğret de yine yapmasın. Yarın bir gün okul için başka yerleri kazanırsa zorlanmasın.
İyi bi bölüm tutarsa da asla illa yanımda olsun diye ısrar etme.
Misal tıp olur pdr olur bunun gibi bölümlerde nerden mezun olduğununönemi yok.

Kızlar yatağı bozduk zaten
Yani artık döşek almamız lazım
Bu odayı annemler almıştı oğlum için
Ben istemiyordum
Çünkü kira eve eşya yığmayalım dedim
Ama annemler ısrar etti
Ben de küçük bi beşik almıştım
5-6 aylık olana kadar bu beşikle yanımızdaydi oğlum
Sonra odasına geçirdik oğlanı
Bu büyük beşiğe yani
Uyandikca ben odadan odaya koştum
Zorlanıyorum hala
Geceleri sinirlenip kinlensem de gündüz unutuveriyorum her şeyi

Bazen cıglık atıyorum cileden cıkarıyo esim beni

Oglum ögrenir zamanla esim kadar vurdumduymaz degil duyarlı bi cocuk
Camasir topluyorum balkondan anne ben goturim diyo
Kirlilerini soyleyince kirliye atıyo
Cöplerini cöpe atar
Babasının arkasından ısıgı kapatır
Mesela ben dun onun nevresimini gecirdim o tutup gecirdi
Annecim ogren bak universite okurken kolayca yaparsın dedim
Ben sana buyuyunce makarna,pilav yapmayıda gostericem ac kalmazsın dedim
Öyle dinliyo beni

Sen calısıyosun bi de ben evdeyim neticede hallediyorum.

Ama ne bilim ev supursun, camasir assin, bulasik yikasin demiyorum ama kirlisini bile ortalikda birakiyo
Pijamalar nerde cikarmissa orda kah yerde kah oda da
Cerez tabaklari orda burda
Elinde gezdiriyo
Elinden bisi dusse yere ona bile useniyo nede olsa toplar diye
Bukadarinada cırlıyorum

Bi tane kase getirsene desem tek seferde acip dolabi bulamaz oyle diyim
Hepsini acip tek tek bakar

Tv deki kanalları tasiyamıyorum deli oldum
Kardesim beceremedi
Esim hic anlamaz
Karistira karistira tasima olayini cozdum siralama yapiyorum ama tasinmiyo kanal

Deli oldum
Deminden beri onla cebellesiyorum
Usendiler tv kuranlar siz halledersiniz dediler.bana anlatti ama unuttun
Yahuuu 2dk gostermekle anlanmiyo ki karisik

Biraz daha sansimi zorlim bakim olcak mi

Bizim de yok evde uyduymuş şuymuş buymuş o zımbırtılardan hiç anlamam. Ama eşimin hayatında ennnn ennn iyi yaptığı iş o işlerdir. Mesleğinden bile iyi yapar.
Bizim de okula akıllı tahta kurmuşlar. Bize de ayrı bi iş cıktı.

Kızlar çok şükür çeşmemiz halloldu.
Ben sıcak su için kombiyi hiç açmam banyo yapma hariç. Çünkü sıcak su tarafına gelen su kombi açık olsun olmasın tüm evi dolaşıp öyle geliyor ve evin sıcaklığı ile ılıyor. Kaç gündür sıcak su vanasını kapatmıştık meğer suyumuz ne soğukmuş.
Bu arada çok şükür işinin ehli bi sıhhi tesisatçı bulduk. Diğerleri 3 fayans kırıp(bizim fayanslar büyük) bulamazlarsa daha da kırcaklardı.
Bu adam bardakla kulağıyla dinleyerek tek fayans kırarak halletti işi. Üstelik diğerleri fayans yapıştırma hariç 75 TL te yapacaklardı çok kırarlarsa daha çok alacaklardı
Bu fayansı da yapıştırdı 80 aldı hem de temiz iş yaptı. Tamam parasını biz vermiycez ama biz de bu evin emaneyçisiyiz.
Koca şehirde tesisatçı bulamıycaktık bugün derste sordum öğrencinin eniştesiymiş verdi numarayı. Sağolsunlar yaben bu öğrencilerim sayesinde çok darda kalıp kurtuldum. Allah razı olsun.

Teşekkürler. Ben de yaşadım demişsin canını acıtmaz, anlatmak istersen nasıl düzelttiniz?

bazen bende de oluyor öyle.
Hele şu sıralar daha çok oluyor
Çoğu şeyi yazmadan unutuyorum.
Yarın da öğlene kadar okul sonrasında gezmeye gitcez arkadaşa. Yine doluyum.

Uyudum ben yine ya
Depresyon mu bana girdi ben mi ona girdim bilmiyorum
Kendimi yatakdan kurtaramiyorum

3saat falan uyumusum
İsin saskincasi aksamda cok da guzel uyuyorum sıkıntı yok yani

Pilav ,nagget ve salatayla kandircam esimi
Oglusla bana manti var dolmalarim var

Ödev yaptık
Survivor izliyorum simdide

Oglusun kumbarasi 450tl oldu(bozuklari saymadik 30tl kadarda ordan cikar)
200tl benim zulamda var esimin haberi yok ondan zugurt kaldım be

@geztapom misafirinle naptin bakim gel buraya
@karanfilcem senin sansin yahu bazen okumaya yetisemiyorum
KIZLARIMCANLARIM anlat valla insan rahatlıyo
Ben buraya yazinca sanki bi yuk kalkiyo benden kizlarda sagolsun cok anlayislilar hep bi yardimci olma cabasindalar guzellikler

S Sevimli hatırlayinca yaz kuzu
L lisa bugun ugramadı yazın kara tahtaya aksam buraları temizletcem ona
M maviduvar1 ses ver denene 1-2-3,ses kontrol se aase aa aa (dugun salonlarinda yaparlardiya pos bıyıklı amaca vari)

Gelininn nenesinden bilennnziikkk
Damadın teyzesinin eltisinden bir miktar para

Lelli maşallah oğluşuna benim küçükkardeşim de senin oğlan gibiydi.
İlköğretim deyken dpy bursu alıyordu. Onlardan biriktiripbi tane tam altın almıştı şimdi baya artmış.
Tasarruflu çocuk iyidir.

Teşekkürler. Ben de yaşadım demişsin canını acıtmaz, anlatmak istersen nasıl düzelttiniz?
Canim nerden baslsam nasil anlatsam..3 yil once direkten donduk., Bizimki biraz birikimdi aslinda.. en sonunda da patlama oldu iste..
Soyle basliyim o zaman.. Biz esimlee cokk severek buyuk bir askla evlendik..lise son sinifta mezun olurken esim bana acildi..
Annesi babasi ayri dahinik bir ailenin cocugu asljnda..
Cok mutsuz bir ailede buyumus.. maalesef
Bana derdiki seninle mutluyum senknle sevmeyi sevilmeyi ogrendim vs. Ama iste su cok onemli mutsuz aileden geldiginden dolayi yuzu bir turlu gulmez..daha nisanliyken bile ayriliktan donduk..
Sonra kismetmis oldu evlendik ama onjn ailesinden elle tutulur bisey gormedik..
Birmtv iki bilezik.babasi nikahimiza bile gelmedi.. annemlerin destegiyle sknrasinda kendimiz cabalayip yapfik b
iseuler.. ama benkm ailemkn eli hep uzerimizee idi.. Benkm eskmdedd cok acayip guru vardir.. guru r cok.
Annemler bize destek ldilca o onlara hirslnadi zamanla.. birazda kaynanamin kiskirtmsiula.
Olk zamanlar benkm ailemle cook iyidi arasi.. 3 yil once ben yaz tatilinde annemlerkn koydeki evine gittkm. Geldikten sonra esimim annemlere tavri degistk.. meger kaynanam doldurmus onj annemlere karsi..
Com soguktu onlara.. bende patladim.. Cunku annemler o hareketlerk hak etmiyordu..ok zoruma gitti onun oyle dsvrsnisi.. patladim annemlerin yaninda sayip bagirmaya basladim..Belki o hataydi ama canima tak etmisti. Belkide birikimlerden bir patlama yasadim bil,iyorum o anda oyle kendimi kaybetmisim.. Onun annesine de cok ssydim ne istiyor dedi .. nankorler vsvs .. annemler sus dedikce daha cok.. tabi oda o kadar hakarete dayanamadi.. Oda babamlarin yaninda bu kez bana bagirmaya basladk.. en son defol git bu evden bosanacaz dedim.. oda topladi bir kac esyasini cikti .. annmelrr sok oldu coook uzulduler.. 1 ay aayri yasadik..o zamanlari hatirlamak bile istemiyorum..kabus gibiydi.. annemler ayri uzulyor ben ayri o annesknde ayrigidecek annesinden baska kapisk yok.. babasi ist disinda yasiyor.. onjnlada konusmuyor zaten..bir o anasi var.. kii o kaynanama ne cokkk iyilik zyaptik ama soylemekmistemiyorum.. Zaten Rabbim biliyor.. sonrasindada dayanamdi geldi .. enjne boyuna konustuk sorunlari cozduk.. hee olmuyormu gene oluyor kavgamiz munakasamiz.. ama uzatmiyoruz.. daha dikkatliyiz.. oda duzeldi sukur annemlere karsi tavirlarida.. eskkisi gini simdk cok sukur..kisaltilmis oldu belki ama daha cok ince detaylara insem sayfalar yetmez.. aileyi yikmak cok basit.. ama ayakta tuabolmek hakkatende zor.. nazahcim senkn yazdiklarini okudugima gore sizde de elle tuyulur gozle horulur bisey yok.. Halikakaten esinn davranislarina bende bir anlma veremedim..ins duzleirsiniz ya.. ben cok uzuluyorum bosanan yikilan aileleri duyunca(

Biriktiryo ama bisi almak istemiyo altin yapsam diyorum sevkini kirmim biriktirsin arada dokup dokup sayiyo yaza kadar 1000tl yapcakmis zor ama insAllah yapar
Seneye servisle gitmicek yakin okula geliyo bana diyoki anne seneye servis masrafimda yok diyo onu bile dusunuyo yavrum
Sen dusunme annem derslerine calis yeterki diyorum

Ama hassas bi cocuk
Herseyin fiyatini sorar
Bisi istemez
Kucuklugunden beri matkete sokardik uacikti daha tam herseye atlama zirlama zamanlari hic bisi almazdi
Bi cikolata verirdik eline onuda biz verirdik
Hala oyle
Ne istersen al deriz istemez.

Yapi meselesi sanirim hep oyle sakin bi cocuktu hala oyle

Suan kardesin nasil biri yani.ogluma.benziyosa oglumda buyiyunce oyle olur belki

Burdayım leliiiiiii
Ödev yaptık. Monopoly oynadık. Şimdi uyumaya gideceğiz.
Bu arada benim evime geldiğinde 15 senedir hasta olan, eltimin evine gittiğinde mutfakta Ceylan gibi seken oraya buraya zıplayan kv Şehre teşrif etmiş.
Burnuma bi kıyamet kokusu geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…