Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Sevimsiz hayirli olsun canim kabanin.. Iyi gunlerde giy..Mucizeye bizde gittik. Cok begendik.. aBizim burada gosterimden kalkti.. Esim normalde turk filmine sinemaya gitmez.. Fragmanini gormustuk.. aa buna gidilir dedi.. Bende sasirmistim..
Gecen de diyor gene gitsekmi mucizeye cok guzeldi diyor.. Bencede cok guzeldi ya.. tavsiye ederim..
Allah kolaylik versin sana .. kucuk cocuklar zor.. Ben o devirden gectim artik sukur.. Gerci zaman su gibi.. bir bakmissin okul cagi gelmis.. o buyuyen yataklar ne olursa olsjn normal tek kisilik yatak kadar genis olmuyor. Benim yegenkmknde var aynisindan ama oda pek yatmiyor.. cok dar oluyor yatak olunca degilmi.. Hayirlsi canim.. en kotu havalar isininca yer yatagi yaparsin idare edersin alana kadar..

Merhaba kızlar
Eşime sinir oldum bugün iyice. Ortalık .... Götürüyor adam ayağının altındaki gitarı çantasına koyayım demiyor. Eskiden ev işlerine yardım ederdi.çocupun ödevlerini yaptırırdı, çocuğu uyuyordu. Son bir aydır tam AĞA gibi davranıyor. Öyle yayıyor... Tövbe

Svimsizi güle güle kullan kabanını.
Benim oğlanında öyleydi yatağı. Büyüyünce döşek almıştık. Onu bazanın üzerinde kullanıyorum şimdi.
Zaman çabucak geçiyor ve kocaman oluyorlar.

@sevimsiz gule gule giy.

Buyuyen yataklara normal ebat hazir yatalar olmuyo buyuk geliyo
En buyuk pismanligimdir bi hevesle almistim
fistik yesili bir oda takimi vardioglusun dolabi tullu mullu buyuyen besikli ama.gecen yil hepsini degistim

Buyuyen yataga bi de ozel yatak yaptirmistim hep masraf
Altinda yavru yatak bolumu vardi ama yatak yktu icide zamanla suntasi kirildi
Yatagi degisince odasini komple degistim
Neticede erkek cocugu tullu dolap falan fazla cocukca kalmisti
Keske oyle bisi heves etmeseymisim
Sadec bi dolap bi baza alsaymisim
Zaten odamda.besigi vardi 2yasina kadar besiginde yatmisti
Sonrada 1yil kadar bizimle yatti
(Yatagina koyuyodum ama yatmiyodu agliyodu mecbur)
Sora zaten bazada yatcak kadar oluyolar yanina sandalye koyup destek yapilinca biside olmaz.

Bende ivir zivira baya para harcamisim.dusununce

Zaman nasil geciyo
Odasini degisince o buyuyen yataga yaptiedigim yatak olmadi yine yatak aldim mecburen
Bunuda yeni cikan cift kat tam ortapedik aldim 350tl verdim
Benim kendi altimdaki bile oyle degil
Cok rahat ama ya boyle vucudunun seklini aliyo

Ayy uykumu kacirdim
Oglum.aciktim dedi(saatinde yemiyo sonra yatca zaman aciktim diyo) dolma yedi
Sut istedi sut isittim
Uykum kacti

Ben calismiyorum tamam ama yine uyiyamiyorum
Aksam yatip sabah istedigim saatte uyanmak kendim uyanmak istiyorum
Mecbur,alarmla falan degil kimse uyandirmadan uyumak istiyorum

Kaliteli uyku uyuyamiyoruz ya

Benim eşimde aynen canım.. çok hazırcı. Büyük kızım ders çalışıyo .. o yüzden bana hiiçç faydası olmuyor.. Eşim desen aynı.. arkalarını toplamaktan fenalık geliyor artıkNe yapalım kadınların çilesi

günaydın kızlaarr ..Çoookkk zor kalktım sürünüyorum şu anda da..Alt komşum maddi sıkıntı nedeniyle bir buçuk aydır k.v sinde kalıyor.Borçları vardı strese girip sürekli tartışıyolardı .Şimdi iyilermiş maşallah baya yardım etmişler ee orda ekmek elden su gölden de yaşıyolar .Neyse bu akşam aradı abla özledim diye ben de gel kahvaltıya yarın dedim.11 gibi gelcek.patates kızartcam oğluşu seviyor .Hiç aramaz sağolsun ev pismiş temizmiş ikram varmış yokmuş kasmayız yani.Birde fırın var yakınımda ordan simit söyledim .Kahvaltılıklardan çıkarırım tamamdır.Benim oğlan hala burnu akıyor garibim.Yinede yolluyorum mecburen okula limonlar portakallar sıkıyorum .Burnuna spreyler ağrı kesiciler ...Ortaokula geçsinler bak anlarsınız geri kalınca toparlamak zor oluyo.Bizim Türk erkekleri var ya sultan süleyman sanıyo kendilerini.Hele trlellinin erkekleri tam padişah .Yapmayın bu kadar peşlerinde gezince madalya vermiyolar valla.Sırtımızda taşıyoruz sonra az dinleneyim deyince senden kötüsü yok .@sevimli ben oğlanı 2 yaşını bitirince ayırdım.Normal tek kişilik bir baza ve yatak aldım .Halen daha da onda yatıyor kendisi .Ama ARTIK KÖTÜ OLMAYA başladı yavrum diyo ki sabah anne baza idare eder biraz daha da şu borç bitince bana bir yatak alsakmı ? VAY kuzum benim anlayışlı kuzum .neyse dağıtmayım yatağın yanına trlellinin dediği gibi sandalye dizersin olur.@papatya seninki de padişahlığa özeniyo galiba.Arada bir ayar vermek lazım.

ayy canım sen çalışıyosun da ..kızlar da mı toplamıyo ?Ben hep bu erkek çocukları böyle sanıyodum üzülüyodum keşke bide kızım olsaydı diye..

aslında benim eşim herşeye yardım ederdi. balkon yıkar bulaşık makinesi dolduru boşaltır. dolap temizler. çocuğun ödevine yardım ederdi. ay adam bir aydır bi tuhaf oldu. acaba yapmayayım da yaptıklarımın kıymetini anlasın mı diyor ki.....
soruyorum da bi derdin mi var diye...
annen arayıp bişey mi dedi diyorum. hayır diyor.
anlamadım ne oluyor..

Kızlar akşam ben de eşime açtım ağzımı.
görümcem de ehliyet kursuna gidiyor ve bize gelirlerken kp vermiş arabayı sürmüş.
hepimiz bravoo vaoww derken eşim bana dönüp "bak atari oynamanın faydaları" demez mi.
misafirler gitti demediğim kalmadı.
benim sinir olduğum bi cümlesi var neymiş efendim önce oyun oynayacakmışım pc den öyle öğrencekmişim.
Yahıu ben ilk zamanlar debriyaj fren gaz olayını yapamıyorum parmakla oynadığım oynun bana ne faydası olcak.
kp demez mi gelin sen hala kullanamıyo musun diye.
Öğrendim öğrenmesine ama 3 ayda. saçım ağardı resmen(mecaz anlamda bile deği]
oysa ki 1 haftalık işi vardı 15 tatilde babamın 2 kere çalıştırmaysıyla çarşı içine girmeye başladım.eşimse tam bir ay kamyon garajından çıkarmadı beni ve çalıştırırken öyle çok kızdı ve korkuttu ki her deneyimimiz merhter marşı gibi 2 ileri bir geri oldu.
öyle çok korkuyor ki.
zaten kendisi de iyi araba kullanamaz geçen gözünün önündeki kaldırıma çıkmış.
gece yatmadan önce dedim ki "iyiki atari oynayarak öğrenmedim arabayı, değilse senin gibi araba sürerdim" diye.
o kadar kızgındım ki çok ağır ve nefsine ağır glecek şekilde konuştum biliyorum.
ama bakın şu an normal sürmeye başladım, her sabah okula getiriyorum ama yanımda geliyor
tamam madem öğretemedin bari birileriyle kıyaslama dimi???
kızgınım ya hiç geri adım atasım yok
sabah ben okula gelirken hiç konuşmadan geldik o "yokmuş" gibi yapıyormuş. hıh.. ben de görüşürüz demedim...

En çok kızdığım şeylerden biri de çevredeki herkesin kp de dahil eşine kızına arabalarını gönül rahatlığıyla verip eşimin bana hiç güvenmemesi.
Düğün olayları gibi yıllar da geçse eşlerine güven verip cesaret veren eşleri gördükçe eşimin başının etini yiyip durcam sanırım.
Kp ehliyeti olmayan görümceme trafikte araba veriyor düşünün bizimki 1 ay kamyon garajından çıkarmadı.
Ay çok doluyum yaaa..

Son düzenleme:
karanfilce erkek millet öyle biz eşimle aynı anda araba kullanmayı öğrendik 15 yıl önce. ben şehir içi şehirler arası heryerde kullanırım ama hala eşim. aman dikkat et, aman dur, baka araba geliyor der. beni sinir eder...
boşver takma canım.

Sağol canım söylediklerin beni rahatlatıyor..
bu sabah bi arkadaş da aynını söyledi bekarken 4 yıl araba kullanmış evlenince eşi karışmaya başlamış.

Karanfilce erkekler kadınların araba sürüşünü beğenmezler. Banada eşimin bu anlamda bi faydası olmadı diyebilirim.
korkuyo, panik oluyo hemen. Aslında sakin olup bana güven vermeye çalışıyo ama bi süre sonra başa dönüyoruz.
Kaç yıllık sürücü babam, ondan geçer not almışım, hocam sen olmuşsun demiş bunların bi faydası yok. Takdir ediyo aferin diyo ama yanıma oturunca o sakinliğini koruyamıyo. Kaç kere arabanın kapısını çarpıp inmişliğim var. Boşver sen. Hiç bakma ona. Çok zor bişey değil araba kullanmak. Eşinle olmaz o iş. Sen başka güvendiğin birinden yardım al. Eşinle sürdükçe yapamam sanırsın.

Kızlar face konusu açılmış.
Benim de var hesabım ama dakka başı paylaşım yer bildirimi yapmam hatta çok seyrek girerim.
Bana bi faydası oldu eski arkadaşlarımı buldum, görüştüm.
Sürekli yaşamını insanların gözüne sokmanın bi anlamı yok.
Kime ne ben nerdeyim napıyorum ne yiyip içiyorum.
Bazı insanlar gerçekten çok çok abartıyolar.
Eşler birbirlerinin, çocuklarının doğum gününü face den kutluyo sanki evde görüşmüyolar gibi.
Faydalı paylaşımlar da oluyo aslında ama genelde boş şeylerle dolu.

@geztapom ben boyle yaptım dicemde esimi annesi oyle egitmis
Bende de biraz yok degil hani
Herseyi hazır verdigimden usengecler

3-4gun meyve soymadim elmalar curudu
Soyupda yemez
Cerezi bile tabaga koymasam paketi alip yiyo doke saca
Anlamıyo laftan napim
Cırlıyorum, bagırıyorum,sayıyorum tık yok

Yemegi yiyo mutfakda mesela ben iceri gelmis olim o tek yesin misal masayi oyle birakip kalkiyo
Alim tabagimi lavaboya koyim yok
Kafasımı basmıyo, mal mı, isinemi gelmiyo anlamdım ki

Dün beni cagırdı gittim bi de yanina kadar bisi oldu sandım 1 bardak su ver be diyo ama acındırarak cisin varsa tut lazımlık da getirim kalkma sakn dedim

Telefonuni yere attıgı gun bataryasını bulamamıs (aramamıstır bile kesin) bulsana sen bulursun diyo

Adamın gözünden bakınca sihirli degnegi olan, herseyi bilen,yapabilen,halledebilen bi sey gibi gorunuyorum sanırsam.

Corabını hazırlamim misal bu buna olur mu diye yine bana soruyo cekmecenin basında 2 saat coraplarla cebellesiyo

Aksam pijamasını yatagin uzerine koymasam abuk subuk seyler giyiyo(eline ne gecerse)

Yemek hazirlayip önune koymasam ac ac oturuyo, yatiyo

Sabah gri ceketini kuru temizlemeye ver dedim
Tamam koy bi posete verim dedi
Koydum kapinin esigine hazirladim
Cikmis gitmis almadan camasir katliyodum ben o poseti onun eline vercem illa
Al bak bu ceket poseti diyip avucuna koycam

Mac oynamaya gidicek mesela cantami hazirlasanalar baslıyo

Ogluma da kıymayorum ne yalan soylim
Kucuk ama daha ablaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…