Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

kızlar ben de yazdıklarınızı okudum garibime gitti ne abazacası diye.
evde eşim ve annem var dedim abazaca diye dil varmış
eşim dedi ki aslında abazaca değil abhazca dır o dedi.
abhazya diye bir Türk ırkı var dedi.
annem ordan evet ben de biliyorum dedi.
yuh dedim şu yaşıma kadar duymamışım vah bana dedim hey yavrum annem bile biliyor diye gülüştük biz de.

Sorma karanfilce adını bile soylerken zorlandigim vardi
Ne geregi var yani ne isine yaricak
Rehbe ogrt. Bunun yakin zamanda kalkacagini soyledi o da sacma buluyor

Evet doğru var abhaza türkleri. tam doğru yazılışını bende bilmiyorum da seçeneklerde abazaca yazmışlar.
lehçe sanırım.

Evet doğru var abhaza türkleri. tam doğru yazılışını bende bilmiyorum da seçeneklerde abazaca yazmışlar.
lehçe sanırım.
Abazaca ya da abhazca şimdiye kadar böyle bi Türk lehçesi ya da Türk grubu hiç duymamıştım inan ki kendimi bir kez daha cahıl hissettim

yabancı diller seçmeli mi. yoksa normal ders saatinin dışında ekstradanmı görcekler

Yok canım normal ders saatlerinin içinde görüyorlar.

Karanfilcem aslında bende öğrenmesini istiyorudum. Ama çocuk okulda abdest almadan kuranı nasıl okuyacak diye istememiştim. Yazın camide verilen kuran kurslarına gönderiyorum. Artık camide öğrenirler.

Öff amma yazmışınız güzeller bir yetisemadim yaa.Canım istemiyo bisey yapmak dediydim yaa...Ağız tadıyla bi depresyona bile giremiyoz bee...oğlan kar oynamay gitti bir geldi sanki banyo yapmış sırılsıklam Aldım üstünü başını montunu soktum makineye.hafiften mutfak aralar süprge istiyodu şöyle bi aldım pratikle.yesil fasulyenin kurusunu haşladım kavurcam yumurtalı.makarna yaptım sarmisakli yogurt ve salça sos eşliğinde mantiymış gibi yapcak makarnam. Bide yoğurt yoğurt olcak ama ne yapayım yoğurt çorbası yapcam.Benim oglan dersaneye başlayip dısardan yemeğe başladığından beri çok yemek seçiyor.Markete gittim biraz yolu uzatarak gittim yürüyüş yapmış olayım diye.Mahallemizin eczacısıyla muhabbetimiz baya bir koyu uğradım geçerken.Dedimki ablacım antidepresan hakkında ne düşünüyosun ?Abla sen güçlü bir kadınsın senin yaşadıgının yarısını yaşasam kesinlikle kullanırdım dedi.Şu hani çok ünlü lustral var ya başlasammı biraz diyorum.Tedavi ediici bir özelliği yok sadece belli bir süre bişey düşünmememi sağlıycak.Beynim dinlencek bir süre.Uykusuzluk ,heran kötü bişey olacakmış hissi,çarpıntı ota b.ka ağlama falan filan.Yılların ,geçmiş acıların ,hastalıkların patlaması...Benim devreler yandıb,dumanlar çıkıyo artık.Karar aşamasındayım ben bir ilaca başlamdan önce bin kez düşunmeliyim .
Ama artık yardıma ihtiyacım var.Kendime yardım etmeye çalışıyorum ,kitap,örgü,film,ibadet

Seçmeli ders biz kuranı kerim matematik beden eğitimi seçtik geçen yıl.Bu yıl efendimizin hayatı beden eğitimi ve matematik seçecek yine malum sınava gircaek ya serneye.Ben oğluma temel dini bilgiler ,kuran .efendimizin hayatı bu üçünden birini seçeceksin diğerlerini isteğine bırakıyorum dedim.Ben yazın camiye giderim mırın kırın dedi .Seneye sınav var ilgilenemem dedi.Ders çalışmak fiili dua , ibadet kavli duadır Allahın yardımı olmadan nasıl sınav kazanacaksın filan dedim.Tamam anne dedi.

canım ya o ilaçlara bir başlayınca arkası kesilmiyor,annemin başladığı günü dün gibi hatırlıyorum,15 sene oldu kurtulamadı..yaptığı beyni uyuşturmaktan başka birşey değil,sen güçlü ve inançlı bir kadınsın üstesinden gelebilirsin..
yaşadıklarını sen biliyorsun,kendini sen biliyorsun nihayetinde ama eğer inanırsan üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum

sta bilmiyorum .Aslinda bişeyle uğraşmaya yoğunlaşabilsem devam ettirebilsem kurtulurum bu psikolojiden .Ama işte devam ettiremiyorum hangi hobiyle uğraşabilceğimi düşünemiyorum .Bu kişilik bozukluğu filan değil çünkü eskiden böyle değildim.Ne zor islerin ,zorlukların üstesinden geldim .Ama yoruldum artık.Benim annemde 12 yıldır kullanıyor.Daha öncede kullandım iki yıl kullanıp bıraktım .Tabii bırakma aşaması zor oluyor ama bilmiyorum ki...

Kızlar küçük küçük demir paralar vardı birikmiş 20 lira olmuştu .Bugün markette hepsini suladım .Kıvırcık ,yarım kilo havuç,yarım kilodan az yeşil biber,yarım kilo domates,iki kutu mantar.bir paket makarna,4 paket nescafe .Ama demir paraların bu kadar biriktiğini tahmin etmemistim hos oldu.

@geztapom depresan rahatlatiyo ben bile dusunuyorum yine yeni yeniden.
Su lanetler yuzunden
Cunku sakin kalamiyorum
Onlar nezaman ortaya ciksa atagim geliyo
2gun carpintim sıcramalarım oluyo

Gecekten sen cok guclusun senin yasadiklarini(saglik,aileden ayrı baska ilde vs) ben yasasam heralde su yesil recetelilerden kullanırdım.
Kendini iyice eve kapatırdım
O bunalımdan cikar öteki bunalıma ondan cıkar ötekine girerdim.

Sen cok guclu, dimdik, uzerine giden, kendimi cok guzel taniyan bi hatunsun.
İdare edebiliyosan hic bulasma
İnsanı cok ruhsuz yapıyo
Ot gibi oluyosun

Ben cıkmadım dısarı
Usendim bi iste yapmadım yattim tv karsisinda

Kurufasulye
Pilav yaptim
Salatada yaparım

Dun sacta kavurma yapmistim sacdan yedik
Esime dedim ki 1porsiyonuna 15tl vermistik azicikti bak benimki daha guzel dedim
En azindan ne eti oldugu belli ne yediriyolar bize bilmiyoruzda.

Okulda abdest aldirdilarmi kuzuna sorarmisin cnm kuran sectiginizde.

_sekerpare_ neler yaşadığını bilmiyorum ama sen fotoğraflarda çok pozitif enerji veriyorsun insana. Bence ilaç kullanmadan kendin halledebilirsin ya da psikologla. Ben hiç kullanmadım ama o ilaçların sonu yokbence

Okulda abdest aldirdilarmi kuzuna sorarmisin cnm kuran sectiginizde.
p

Yok canım maalesf abdestsiz çalıstılar hep.Ama aklıma gelmişken bişey söyliyim ben oğluşa tuvalete girerken çorabını çıkarması paçalarıni sıyirması gerektiğini öğrettim .Küçuk yaştan beri öyle girer.Çocuklarımıza bunu öğretmeliyiz bence küçüklükten itibaren Zira kabir azabı idrardan sakınmamaktandır.

Canım psikoloğa para nasıl yetiştircem bilmiyorumki. Mesela cumartesi ilk gitcem 65 lira seans yarım saat.Annem gelirken para vermisti onuda oraya boyyıycam iste.Hep pozitif olmaya çalışıyorum biliyosunuz ama bu sene korkuyorum kendimden .Papatyacım sen ilk gittiğinde neler yaptın biraz bahsedermisin .İfade edememekten korkuyorum açıkçasi .Yazsam mı diye de düsünüyorum.

Onlar kac seans cagriyolar cnm para dayanmaz
Yani ben gidemem ama dene bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…