- Konu Sahibi karanfilce
-
- #7.721
Canım sen sabah kaçta kalkıyorsun.Papatyam bırak sporu kitabı gözlerim gidiyooorrr.. Ama uyumak istemiyorum. Mudurle yardımcısı birazcık frene bassalar çok iyi olacak
6 da kalktım 7 ye doğru okula gittim 7 de derse başladım.Canım sen sabah kaçta kalkıyorsun.
Gün içinde çok mu koşuyorsun.
Sanki annemi anlatmışsın..
Ha okuldan gelirken de soğuk yüzümü yaktı.Bu adudakların çatlafde gözlerim kapanıyo.Ama şimdi uyusam sabah olmak bilmez .Yatağa gitsem uykum kaçar zaten.Dişimi çektirmem lazım ama hava çok soğuk gidiyor.Soğukta çıkmak ostemiyorum hele bi sabah olsun da bakalım
ya nedir bu zalimlik insan insana neden bunu yapar. bu düşmanlık niye. inan annemin yaşadıklarını bir başkası anlatsa ben belki inanmazdım. hadi canım sana bunlar yapıldı ve sen ses çıkarmadın derdim. hatta belki abarttığını düşünürdüm ama maalesef bunun gibi olaylar yaşamış insanlar ve nasıl sabretmişler aklım almıyor. Allah annen annem gibi insanların sabrına karşılık evlatlarından yana yüzünü güldürsün umuyorumDerslerim hergün erken başlıyor geztapom bi gün işletme gezdigim gün hariç.
Lisacım, anlatsam roman olur.
Köy yerinde hamile kadına yapılan psikolojik eziyetler, yüklenen eziyetler. 9 ay hiç bişey yiyemeyen annemin yaz ayında ekin tarlasında oruç halde dünyanın yükü yüklenmesi, halalarımın annem istifra ederken işi bitirip oturup anneme de hadi bakalım sen de önünü bitir demeleri.
Annem sofraya oturana kadar sofrada bişey kalmaması.
Babamın şehirden getirdiği sabunları babannemin ambara saklaması.
Geceleri beni emzirirken çok ışık yanıyor diye şartelin aşağıdan kapanması.
Sobada sadece tezek yakmana izin verilmesi odunların samanların içine saklanması.
Tezeğin hemen geçip bebeğin sabaha kadar üşümesi.
40 gün ishalden bir deri bir kemik kalan benin doktora götürülmemesi.
Evde KV ve kızların general olup gelinin esir gibi görülmesi...
İnsAllahya nedir bu zalimlik insan insana neden bunu yapar. bu düşmanlık niye. inan annemin yaşadıklarını bir başkası anlatsa ben belki inanmazdım. hadi canım sana bunlar yapıldı ve sen ses çıkarmadın derdim. hatta belki abarttığını düşünürdüm ama maalesef bunun gibi olaylar yaşamış insanlar ve nasıl sabretmişler aklım almıyor. Allah annen annem gibi insanların sabrına karşılık evlatlarından yana yüzünü güldürsün umuyorum
İnsanoğlunun insanoğluna bu kinini anlamak asla mümkün değil sadece gelin olması yeterli kin duymaları için.ya nedir bu zalimlik insan insana neden bunu yapar. bu düşmanlık niye. inan annemin yaşadıklarını bir başkası anlatsa ben belki inanmazdım. hadi canım sana bunlar yapıldı ve sen ses çıkarmadın derdim. hatta belki abarttığını düşünürdüm ama maalesef bunun gibi olaylar yaşamış insanlar ve nasıl sabretmişler aklım almıyor. Allah annen annem gibi insanların sabrına karşılık evlatlarından yana yüzünü güldürsün umuyorum
İnsanoğlunun insanoğluna bu kinini anlamak asla mümkün değil sadece gelin olması yeterli kin duymaları için.
Ben de çoğunu görmedim küçüktüm ama dahada fazlasıyla yaşandığını biliyorum. Ve kendini ezdirdiği için çok kızıyorum anneme.
Görseniz duruşunda bile var o ezilmişliğin izleri.
Yapılan eziyetleri ilerleyen yıllarda apaçık gördüm.
10 yaşındaydım en küçük amcama başka köyden bi gelin aldılar.
NNarin, çıtkırıldım, içi sevgi dolu bi köy kızıydı. Abi ve ablaları anakarada büyük memurlardı. O zamanlar hayal dahi eedemeyeceğimiz çikolatalar alıp bayramlaşmaya gelmişlerdi. O zaman bekar olan halamın burun kıvırmasını o şekerlere hiç unutmuyorum.
O birun kıvırmada neler yoktu ki kıskançlık çekememezlik...
Sonra bi gün dışarda iş yapıyorlar halam bana dedi ki eve gidin bakın yengeniz annelerini arayıp telefonda konuşurlar kontrol edin diye.
Konuşsa ne olacak zaten elin memleketinde garibim
O geline filan ne eziyetler edildi.
Sonra sırlarla dolu bir şekilde öldü gitti 10 aylık gelin.
Dertten kanser mi oldu ne oldu hiç bilmiyoruz.
Kızın o naif ailesi otopsi bile yaptırtmadılar kızımızı parçalamasınlar diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?