• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yrni geldim. bugün çocuklar babasıyla olacak. Alışveriş yaptım bende.
1 kilo balık 12 TL
Dıedemrin sıkılaştırcı krem 50tl'den 24'e düşmüş onu aldım.
Balm marka Iyelıner 26 tl'den 16tl ye düşmüş onu aldım
2 adet badem yağı 3 tl
Bir göz kalemi 3 tl
yumurta, makarna, kakao, süt, 18 tl
80 tl tuttu.

Bende geldim
Oglus sinemaya gitmek istedi sungerboob
Esimi aradim ben sinemaya gidicem yani oraya gelicem(is yerine yakin bi yer) dedim
Ben sizi alirim hazirlanin dedi
Biletlerimizi gozluklerimizide almis (3d)
Bizi birakti
Ciktik tlf caldi geriye dogru gel dedi bi dondum arkami gelmis bizi bekliyomus
Yemek yedik
(Bu arada 35tl biletler 15tl misir ve kola 40tl yemek)
Sonra oraylada kalmadik baska bi avm ye gittik tv aldik
2.100tl karta kaydi
9taksit 230 -230 odencek
Sevgililer gunu hediyesine sayarsin,sayilir dimi dedi
Bana ozel degil sayilmaz dedim.
Oyle geldik eve
Ben topige uymayan ne varsa yaptim bugun
Batti balik yan gider bakalım.

kızlar yaa..
şu çocuklar ne kadar masum..
dün kv ler yemeğe geldi eşim o geçen bahsettiğim kaynımı da davet etti.
eltimin bi kız bi erkek ikizleri var 4 buçuk yaşındalar.
kaynımla bir çok problemimiz oldu ve düğünden beri soğukluğumuz hala devam eder.çocukları daha bir yaşındayken eltim bana karşı çok büyük bi terbiyesizlik yaptı.
ve ben görüşmemeye başladım. kv ye onlar gittiğinde biz gitmedik en azından ben gitmedim. ama eşimi kardeşinden ve yiğenlerinden asla mahrum edemezdim. çocuklar yaklaşık 2.5-3 yaşlarına kadar nerdeyse beni hiç görmediler. kafalarında amca diye bi kavram vardı ama yenge tanımıyorlardı.
yaklaşık 2 yıl sonra yani 3 yaşlarına filan gelince artık bayram şu bu derken aynı mekanda durmaya başladık eltimle. ama yine de uzak duruyor selam veriyordum sadece.
ama çocuk işte beni ilk defa görüyorlar ve sanki anneleriyle aramızdakini biliyormuşcasına bana o kadar ilgi duyup utanıp, oyunlar oynamak istiyorlardı ki.. "nenge, nengee" diyip saklanıyorlardı :) tabi bu sevgilerine karşı koyamadım.
zamanla eltime olan kızgınlığım azalsa da geçmişteki bazı şeyler aklıma geldi mi yine delleniveririm.

ama çocuklara hiç kinim yoktur. hatta kızı daha bi çok severim o da beni sever. çocukların terbiyesi de gayet güzel çevremde o kadar şımarık çocuk görüyorum ki.. eltime de kaynıma da ne kadar kızsam da bu konuda haklarını yemiyim.

içimi dün kız o kadar acıttı ki anlatamam.
mutfakta yaptığım marmelata bisküvi doğruyordum.
geldi kız yanıma. "biz ondan hiç almayız ki" dedi. sıradan bisküvi ya herhalde sevmiyorlar dedim içimden ve niye diye sordum. "annem iş başvurusunda bulundu, işe başlayınca alacak bize bisküvi" dedi. 4 buçuk yaşında peltek peltek tatlı tatlı böyle dedi. içim bi burkuldu ki..
kaynım asgari ücretin çok az üstünde alıyor.
kirada oturuyorlar.
kıt kanaat geçiniyorlar ama kv ler asla ele güne karşı mahcup etmiyorlar. bütün kıyafetlerini çocukların anane ve babanne alır. okul aidatlarını yine onlar öder. yazları kv lerle birlikte tatile giderler. etinden sütünden çocukların ihtiyaç duydukları her şeyi takviye ederler iki taraf da.. biz olsun kv ler olsun her yere birlikte gider yer içeriz ve onlara asla ödetmeyiz.
ama yine de geçim zor tabi bu da çocuklara nasıl da yansımış.
çocuğum olmadığı için mi bu kadar duygusallaştım bu konuda bilmiyorum. belki de tam tersi olurdu. bizim çocuklarımızda görüp onlarda olmayan bişey olsa üzülürler diye daha duygusal olurdum belki de..
bir yandan da diyorum ki.. yedikleri önünde yemedikleri ardında olup mutsuz olan ne çok çocuk var. bizler de yokluk içinde büyüdük ve Allahın verdiği nimetlerin farkına vardık çalıştık didindik. egosuz ve nefislerimiz ezilmiş başladık hayata. zaten çok kötü durumda değiller ama geçim zorluğuyla belki hayata bir adım daha önden başlarlar..

geçen gün de haberde bir çift etiyopya dan yetim bi çocuğu evlat edinmişler tr de evlat edinme şartları daha zor diye.
bebekken almışlar şimdi anaokuluna gidiyormuş. ve annesine "anne ben büyüyünce beyaz olcam demi?" diyormuş.. ayyy ona da içim nasıl burkuldu anlatamam.. ağlıycam şimdi.
pc nin başına geçtim ya coşmuşum döktürmüşüm iyice coşmadan bırakıyım ben..

Karanfilce sen çok başkasın yaa.
Allah gönlüne göre versin İnşallah

Trlelli,iyi gunlerde kullanin canim :)
Bizde bugun kiza koltuk aldik,kizim pek Bi sevindi.simdi beni ve etrafi gorebildigi icin pek mutlu tabi bizde.ben Dun kendi kendime ayakkabi almistim,ama esime birsey alamadim param yetismedi,bende pasta yaptim,balonlar falan susledim biraz.Bugunde disari cikmisken Bi yemekte yiyip oyle geldik.
Koltuk 300,yemek 35tuttu.cepte para kalmayinca,gezmek istemedik,zaten cocuk olunca,o oncelikli oluyor.uyku saati gecmesin diye evimize geldik.Cok iyi oldu,uzun zamandir cikmamistik disari arada iyi Moral oluyor.Eve gelincede mis gibi cay ve pasta,daha ne olsun,bugunumuze cok sukur.

Tesekkurler @royemim@papatyam
Papatyam ben sevmedim zaten ben cocuk filmlerini sevmiyorum mecburen giriyorum izledigimden degil olglum tek girmiyo eslik ediyorum
Sungerboop iste oraya buraya ziplayip durdu :KK48:

Hic gulmedim kimse gulmedi

@royemim koltuk hayirli olsun kuzucuk gule gule kullansin

Tesekkur ederiz Trlellim :)
Bu ay,hep masraf. Cikti ama olsun.Para ihtiyaclarimizu karsilamak icin kazaniliyor.cok sukurku alip odeyebiliyoruz.Tabi biriktirecek para olmuyor ama ne yapalim.Yiyecek ekmegi giyecek corabi olmayani dusununce,ben ne zenginim diyorum.Allah evlerimizden bollugu bereketi eksik etmesin ,olmayanada versin Insallah...

tr_lelli tr_lelli güle güle kullanın tv yi
Süngerbob filmini beğendin öi
Buraya da geldi belki oğlumu götürürüm ben de

ben de bugün netten 34 tl ye kitap
29 tl ye bot aldım.
Kitaplarin ve botun hayirli olsun canim :) bende kitap almayi dusunuyorum ama esimden tirsiyom biraz,bu ay cok odeme olunca adami dellendirmiyim diyom :)Bakalim ay sonuna ne olup bitiyor Bi Gorumde ona gore birseyler alicam Insallah.

royem royem güle güle kullanın
tr_lelli tr_lelli ben o zaman hiç bahsetmeyeyim oğluşa.
Yarın maaş günü. Bu ayın ders ücretlerini ödemediler daha.
Normalde ayın ilk günleri yatıyordu.
Böyle gecikince hesap kitap karışıyor.

royem royem güle güle kullanın
tr_lelli tr_lelli ben o zaman hiç bahsetmeyeyim oğluşa.
Yarın maaş günü. Bu ayın ders ücretlerini ödemediler daha.
Normalde ayın ilk günleri yatıyordu.
Böyle gecikince hesap kitap karışıyor.
Kuzu botu gule gule giy kitabida zevkle oku :KK66:
Bahsetme baska bi film var vizyona gircek adini unuttum ona gidersiniz komik bisi benziyo
D&R baktim bende inceleyemedim ama sinema saati gelmisti canan tan kitaplarinin hepsini okudum o akiciklikda tadinda kitap ariyorum bakalim bulcam mi

tr_lelli tr_lelli ben netten alıyorum genelde kitaplarımı.
Daha uygun oluyor fiyatı
Çok teşekkür ederim.
royem royem cim sana da teşekkürler
Daha güzelleri sizin olsun

herkese merhaba, iyi geceler. ilk merhabayı gecenin bir köründe yazmak kısmetmiş.
konunuzu ilk açıldığı günden beri okuyorum diyebilirim. sessiz ve derinden takip ediyorum :KK48: konunun sahibi karanfilceyi yine sessizce takip ettiğim bir ekonomi konusundan tanıyordum, yeni bir konu açınca okumaya başlamıştım.
bu ekonomi kısmında 3 konuyu hep takip ediyordum. biri kirli çıkılardı, sonra bu topic, sonra da birikimci hatunları takip etmeye başladım. yani tasarruf birikim falan çekiyor beni bir şekilde :KK48:
hep niyetleniyordum yazmaya hem buraya hem diğer konulara ama bir türlü kısmet olmuyordu, cesaret edemedim bir de siz çok kaynaştığınız için çekindim dahil olmaya :oops: zincirlerimi kırıyorum diğer konuya yazdım burada da sinsi sinsi okumaktan öteye geçeyim dedim. aslında beni en çok burası gıdıklıyor bazı arkadaşlar ile çok yakın oturuyoruz hatta geçende buluşma oldu ya benim evime çok yakın bir yer orası. yakanıza karanfil takacak olsaydınız meraktan gelirdim belki oraya siz beni tanımıyorsunuz ama ben sizi tanıyorum diye
xenforo-smilies-kk48.gif

biraz saçma bir merhaba oldu ama neyse ilk adımı atmış oldum :oops:

herkese merhaba, iyi geceler. ilk merhabayı gecenin bir köründe yazmak kısmetmiş.
konunuzu ilk açıldığı günden beri okuyorum diyebilirim. sessiz ve derinden takip ediyorum :KK48: konunun sahibi karanfilceyi yine sessizce takip ettiğim bir ekonomi konusundan tanıyordum, yeni bir konu açınca okumaya başlamıştım.
bu ekonomi kısmında 3 konuyu hep takip ediyordum. biri kirli çıkılardı, sonra bu topic, sonra da birikimci hatunları takip etmeye başladım. yani tasarruf birikim falan çekiyor beni bir şekilde
hep niyetleniyordum yazmaya hem buraya hem diğer konulara ama bir türlü kısmet olmuyordu, cesaret
edemedim bir de siz çok kaynaştığınız için çekindim dahil olmaya :oops: zincirlerimi kırıyorum diğer konuya
yazdım burada da sinsi sinsi okumaktan öteye geçeyim dedim. aslında beni en çok burası gıdıklıyor bazı
arkadaşlar ile çok yakın oturuyoruz hatta geçende buluşma oldu ya benim evime çok yakın bir yer orası.
yakanıza karanfil takacak olsaydınız meraktan gelirdim belki oraya siz beni tanımıyorsunuz ama ben sizi
tanıyorum diye

biraz saçma bir merhaba oldu ama neyse ilk adımı atmış oldum :oops:

Hoşgeldin lisa aramıza...ne varmış çekinecek herzaman bekleriz .yaz canım sen herzaman yaz topik şenlensin

Hoşgeldin lisa aramıza...ne varmış çekinecek herzaman bekleriz .yaz canım sen herzaman yaz topik şenlensin
hoşbuldum gerçekten. teşekkür ederim umarım güzel neşeli paylaşımlarımız olur. ben sizleri istisnasız her gün okuyorum tanıyor gibi oldum.
ben de kendimi tanıtayım. evliyim, çalışıyorum, İstanbulda trlelli arkadaşımıza çok yakın bir semtte oturuyorum. 30 yaşındayım. başka da ne diyeceğimi bilemedim :oops:

Öncelikle hoşgeldin diyorum ne kadar güzel bi giriş oldu öyle..
Geçmişten bugüne bahsedişin de sanki hayatımı bir film şeridi gibi geçirdi önümden.
Kendinden bahset bize tabi istediğin ölçüde.
Hiccc kaynaşamam diye korkma.
Sen yazdıkça seni tanıdıkça kaynaşır gideriz inşallah.
Çok kanım kaynadı sana :)

Öncelikle hoşgeldin diyorum ne kadar güzel bi giriş oldu öyle..
Geçmişten bugüne bahsedişin de sanki hayatımı bir film şeridi gibi geçirdi önümden.
Kendinden bahset bize tabi istediğin ölçüde.
Hiccc kaynaşamam diye korkma.
Sen yazdıkça seni tanıdıkça kaynaşır gideriz inşallah.
Çok kanım kaynadı sana :)
gerçekten çok sıcak karşılandım şansıma da gecenin 12'sinde birileri var burada. keşke daha önce yazsaymışım dedim. herhalde benim kadar istikrarlı okuyup da hiç yazmayan olmamıştır.
ben yıllarca kirli çıkılar konusunu da okudum orada da çok kaynaşılmıştı bir ara çok istedim üye olayım yazayım dedim ama hem üşengeçlik hem de çekingenlik var sanırım. orası da çok eğlenceliydi espriler havada uçuyordu hatta orayla ilgili unutmadığım şeylerden birisi de senin ara sıra gizli gizli okuyanlar kim (misafir olarak) demendi. bir de bir gece herkes isimlerini yazıp silmişti o anda bende oradaydım :KK48:

Son düzenleme:
Back