• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

tr_lelli tr_lelli burdan konuşması bize kolay ama takma canım.geztapo nun dediği gibi olan sana oluyor,millet yaptığıyla kalıyor.

senin yavrun çok akıllı maşallah herşeyin farkına varabilecek bir çocuk,o yüzden onun için de üzülme. onların yapmak istediği gibi huzurunu mutluluğunu bozma,onlara inat mutlu ol :KK60:
Stacım gittin geldin değişik yerler değisik iklimler gezdin.Zor olsa gerek ama durağanlıkta yoruyor bir saatten sonra.Hayat rutine binince sıkıcı oluyor.Gençken boyle çalış birikimini yap canım ilerde kimseye minnetin olmaz o zaman.Bazen diyorum keşke iş secmeyip girseydim gelir gelmez Ankaraya.Belki şimdi daha rahat olurdum.Kader kısmet koç gibi bir evladım oldu tek kazancim şu hayatta.Bir de vicdanli bir kocam.Tabii Allah sasırtmasın şeytana uydurmasın.

kızlar yaa..
şu çocuklar ne kadar masum..
dün kv ler yemeğe geldi eşim o geçen bahsettiğim kaynımı da davet etti.
eltimin bi kız bi erkek ikizleri var 4 buçuk yaşındalar.
kaynımla bir çok problemimiz oldu ve düğünden beri soğukluğumuz hala devam eder.çocukları daha bir yaşındayken eltim bana karşı çok büyük bi terbiyesizlik yaptı.
ve ben görüşmemeye başladım. kv ye onlar gittiğinde biz gitmedik en azından ben gitmedim. ama eşimi kardeşinden ve yiğenlerinden asla mahrum edemezdim. çocuklar yaklaşık 2.5-3 yaşlarına kadar nerdeyse beni hiç görmediler. kafalarında amca diye bi kavram vardı ama yenge tanımıyorlardı.
yaklaşık 2 yıl sonra yani 3 yaşlarına filan gelince artık bayram şu bu derken aynı mekanda durmaya başladık eltimle. ama yine de uzak duruyor selam veriyordum sadece.
ama çocuk işte beni ilk defa görüyorlar ve sanki anneleriyle aramızdakini biliyormuşcasına bana o kadar ilgi duyup utanıp, oyunlar oynamak istiyorlardı ki.. "nenge, nengee" diyip saklanıyorlardı :) tabi bu sevgilerine karşı koyamadım.
zamanla eltime olan kızgınlığım azalsa da geçmişteki bazı şeyler aklıma geldi mi yine delleniveririm.

ama çocuklara hiç kinim yoktur. hatta kızı daha bi çok severim o da beni sever. çocukların terbiyesi de gayet güzel çevremde o kadar şımarık çocuk görüyorum ki.. eltime de kaynıma da ne kadar kızsam da bu konuda haklarını yemiyim.

içimi dün kız o kadar acıttı ki anlatamam.
mutfakta yaptığım marmelata bisküvi doğruyordum.
geldi kız yanıma. "biz ondan hiç almayız ki" dedi. sıradan bisküvi ya herhalde sevmiyorlar dedim içimden ve niye diye sordum. "annem iş başvurusunda bulundu, işe başlayınca alacak bize bisküvi" dedi. 4 buçuk yaşında peltek peltek tatlı tatlı böyle dedi. içim bi burkuldu ki..
kaynım asgari ücretin çok az üstünde alıyor.
kirada oturuyorlar.
kıt kanaat geçiniyorlar ama kv ler asla ele güne karşı mahcup etmiyorlar. bütün kıyafetlerini çocukların anane ve babanne alır. okul aidatlarını yine onlar öder. yazları kv lerle birlikte tatile giderler. etinden sütünden çocukların ihtiyaç duydukları her şeyi takviye ederler iki taraf da.. biz olsun kv ler olsun her yere birlikte gider yer içeriz ve onlara asla ödetmeyiz.
ama yine de geçim zor tabi bu da çocuklara nasıl da yansımış.
çocuğum olmadığı için mi bu kadar duygusallaştım bu konuda bilmiyorum. belki de tam tersi olurdu. bizim çocuklarımızda görüp onlarda olmayan bişey olsa üzülürler diye daha duygusal olurdum belki de..
bir yandan da diyorum ki.. yedikleri önünde yemedikleri ardında olup mutsuz olan ne çok çocuk var. bizler de yokluk içinde büyüdük ve Allahın verdiği nimetlerin farkına vardık çalıştık didindik. egosuz ve nefislerimiz ezilmiş başladık hayata. zaten çok kötü durumda değiller ama geçim zorluğuyla belki hayata bir adım daha önden başlarlar..

geçen gün de haberde bir çift etiyopya dan yetim bi çocuğu evlat edinmişler tr de evlat edinme şartları daha zor diye.
bebekken almışlar şimdi anaokuluna gidiyormuş. ve annesine "anne ben büyüyünce beyaz olcam demi?" diyormuş.. ayyy ona da içim nasıl burkuldu anlatamam.. ağlıycam şimdi.
pc nin başına geçtim ya coşmuşum döktürmüşüm iyice coşmadan bırakıyım ben..

Atlattın seninkileri canıni sıkmadilar inşallah neyse amaann ben hep kendimi şoyle telkin ederim içimden ( sık dişini nasılsa gidecekler ya da biz ordaysak sık dişini nasılsa evine gidince rahatlayacaksın)Çok yoruldun zaar sesin cıkmıyor örtmenim:)
ayy canım sağolasın bitanem yaa.
dün temizlik yaparken yoruldum. kv ler gelince o kadar yorulmuyorum. eskiden daha çok kasar daha çok yorulur hatta yaranamazdım da bazen.
şimdi relaksım ailem gibi davranıyor çekinmiyorum daha rahatım şükür.
zaten etliekmeği eşim yaptırdı. eltiyle görümce de ben namaz kılarken salatayı yapıp sofrayı kurdular yedik içtik.
beni asıl okul yordu.
müdüre hanım benden bi kaç görev istedi foto filan çektim böyle öğrenciler harıl harıl iş yaparken filan.. elinde matkap artistik pozlar filan anlarsın ;)
gelirken de iki işletme gezdim.
şimdi de karnımı doyudum yanlızım kafa dinliyom:KK53:(eşim okumasın aman :-)

ayy canım sağolasın bitanem yaa.
dün temizlik yaparken yoruldum. kv ler gelince o kadar yorulmuyorum. eskiden daha çok kasar daha çok yorulur hatta yaranamazdım da bazen.
şimdi relaksım ailem gibi davranıyor çekinmiyorum daha rahatım şükür.
zaten etliekmeği eşim yaptırdı. eltiyle görümce de ben namaz kılarken salatayı yapıp sofrayı kurdular yedik içtik.
beni asıl okul yordu.

müdüre hanım benden bi kaç görev istedi foto filan çektim böyle öğrenciler harıl harıl iş yaparken filan.. elinde matkap artistik pozlar filan anlarsın :KK66:
gelirken de iki işletme gezdim.

şimdi de karnımı doyudum yanlızım kafa dinliyom:KK53:(eşim okumasın aman :-)

Çok duygulandım yaa...Karanfilim sen kalbi kocaman bir kadınsın.Rabbim sana evlat vermedi belki (ilerde ne olur bilemeyiz tabiide) ama bu güzel kalbin ödülünü mutlaka alıcaksın.Ama bu dünyada ama ahirette...Ben kendimi hep böyle teselli ediyorum o zaman rahatlıyorum.Belki ilerde koruyucu aile olabilirsiniz canım.Ben senin çok çok duyarlı bir anne olacağından eminim.Ayrıca Rabbim o miniklerin hürmetine eltinin işinide oldursun inşallah.

Çok duygulandım yaa...Karanfilim sen kalbi kocaman bir kadınsın.Rabbim sana evlat vermedi belki (ilerde ne olur bilemeyiz tabiide) ama bu güzel kalbin ödülünü mutlaka alıcaksın.Ama bu dünyada ama ahirette...Ben kendimi hep böyle teselli ediyorum o zaman rahatlıyorum.Belki ilerde koruyucu aile olabilirsiniz canım.Ben senin çok çok duyarlı bir anne olacağından eminim.Ayrıca Rabbim o miniklerin hürmetine eltinin işinide oldursun inşallah.
sağolasın canım..
o kadar duygulandırdı ki duaların sağolasın..
yazamıyorum da.. bugün ağlıycam ben belli oldu..
Rabbim hepimizi iyi etsin iyilerden etsin inşallah..

sağolasın canım..
o kadar duygulandırdı ki duaların sağolasın..
yazamıyorum da.. bugün ağlıycam ben belli oldu..
Rabbim hepimizi iyi etsin iyilerden etsin inşallah..
Oo kocan her göreve gittiğinde böyle efkar basacaksa işimiz var senle.Bak sen bir komedi filmi aç kuzu birde cay yap uzat bacaklarınida keyif yap.Yarın bugünden daha iyi olacak.Bizi avutacak hiç kimse yok o yüzden kendimizi avutmayı bilecez ne yapalım

Oo kocan her göreve gittiğinde böyle efkar basacaksa işimiz var senle.Bak sen bir komedi filmi aç kuzu birde cay yap uzat bacaklarınida keyif yap.Yarın bugünden daha iyi olacak.Bizi avutacak hiç kimse yok o yüzden kendimizi avutmayı bilecez ne yapalım
aslında ben de romantik komedi bişey izleyim bugün diyordum. hadi bişey önersenize bana:KK6:
az önce eşime telefonda sen olmayınca aarada böyle iyi oluyomuş çok rahatım dedim bozuldu:KK53: zor toparladım.
ama hakkaten arada böyle iyi oluyomuş.
yemek yok çay yok telaş yok sorumluluk yok. ama arada tabi:KK48:

aslında ben de romantik komedi bişey izleyim bugün diyordum. hadi bişey önersenize bana:KK6:
az önce eşime telefonda sen olmayınca aarada böyle iyi oluyomuş çok rahatım dedim bozuldu:KK53: zor toparladım.
ama hakkaten arada böyle iyi oluyomuş.
yemek yok çay yok telaş yok sorumluluk yok. ama arada tabi:KK48:
Canım geçenlerde bir hint filmi izlemiştim cok hoşuma gitmisti şiddetle tavsiye ederim my name is khan filmin adı bu youtubedan izleyebilirsin . hem gülümsetiyor hem ağlatıyor hem düşundürüyor.Bir de dedemin insanları nı izlemiştim onuda beğenmiştim

Uyumusum baya esim geldi yemek hazirladim mevzuyu acmadim, acmadi..
O hep kapar zaten uzerini konusamayiz kavga ederiz
Kavga etcek halim ahi yok
3ay kaldi
Ya sabırrr
Okul bitince oglum yakinmdaki okula gidecek goturcem yani ozamanda gelsinler bakim.

Bi de ben disardan kimse bilsin istemiyorum durumu servisciler, servis sorumlulari hepsi ogrendi
Bu durum beni rahatsz ediyo
Ne geregi var cocugumun o konumda olmasinin.
Boyle duygu somurulerine gerek yok

Ayrica ben annesini sevmiyosam cocuklarinada soguk olurum
Yani sevedigim birinin cocugunu sevmek icimden gelmiyo
Eltimlerin cocuklariylda oyle yani pek umrumda degiller

Canım geçenlerde bir hint filmi izlemiştim cok hoşuma gitmisti şiddetle tavsiye ederim my name is khan filmin adı bu youtubedan izleyebilirsin . hem gülümsetiyor hem ağlatıyor hem düşundürüyor.Bir de dedemin insanları nı izlemiştim onuda beğenmiştim
may name is khan ı izlemiştik eşimle.
dedemin insanlarına bakayım :KK66:
Uyumusum baya esim geldi yemek hazirladim mevzuyu acmadim, acmadi..
O hep kapar zaten uzerini konusamayiz kavga ederiz
Kavga etcek halim ahi yok
3ay kaldi
Ya sabırrr
Okul bitince oglum yakinmdaki okula gidecek goturcem yani ozamanda gelsinler bakim.

Bi de ben disardan kimse bilsin istemiyorum durumu servisciler, servis sorumlulari hepsi ogrendi
Bu durum beni rahatsz ediyo
Ne geregi var cocugumun o konumda olmasinin.
Boyle duygu somurulerine gerek yok

Ayrica ben annesini sevmiyosam cocuklarinada soguk olurum
Yani sevedigim birinin cocugunu sevmek icimden gelmiyo
Eltimlerin cocuklariylda oyle yani pek umrumda degiller
kız çok tatlılar kıı öyle deme..
eltimin özgüven eksikliğine dayalı psikolojik sorunları var.(çalışmaya başlarsa bi nebze daha atlatır diye düşünüyorum) problemlerin başı da o. onun haricinde ne kv ne eltim çocukları asla doldurmazlar. görsen sevgi dolu çocuklar. annem bile çok sevdi çocukları bi kaç kere görmeyle.

çocuğum kötü duruma düştü diye asla düşünme canım. bugün o adamlar unutmuştur bile olan olayları. önemli olan sizsiniz. zaten yapan eden onlar. bizim okulda ne ailevi problemler görüyor dudaklarımız uçukluyor. herkesin o kadar problemi var ki. ertesi gün herkes kendi derdine düşmüş oluyor.
Allah kimseyi kendi torununa nerdeyse ilk gördüğünde kötülük aşılayacak kadar vicdansız yapmasın. Allah hidayet versin.

may name is khan ı izlemiştik eşimle.
dedemin insanlarına bakayım :KK66:

kız çok tatlılar kıı öyle deme..
eltimin özgüven eksikliğine dayalı psikolojik sorunları var.(çalışmaya başlarsa bi nebze daha atlatır diye düşünüyorum) problemlerin başı da o. onun haricinde ne kv ne eltim çocukları asla doldurmazlar. görsen sevgi dolu çocuklar. annem bile çok sevdi çocukları bi kaç kere görmeyle.

çocuğum kötü duruma düştü diye asla düşünme canım. bugün o adamlar unutmuştur bile olan olayları. önemli olan sizsiniz. zaten yapan eden onlar. bizim okulda ne ailevi problemler görüyor dudaklarımız uçukluyor. herkesin o kadar problemi var ki. ertesi gün herkes kendi derdine düşmüş oluyor.
Allah kimseyi kendi torununa nerdeyse ilk gördüğünde kötülük aşılayacak kadar vicdansız yapmasın. Allah hidayet versin.
Onlar dolduruyolar iste
Amac cocuk sevmek olsa cocuga hal hatir sorarlar direk bizi kotulemeZ.
Essek laftan anlar onlar almaz
Allah kimseyi cahille sınamasn zor zanaat.

Sanada canözledim canıydınlaarrr :) ne yaptın akşam korkmadın dimi film izledinmi?
Yok canım bu sefer daha da rahattım.
Tavsiye ettiğin filmi izledim can ım sağol duygusal zaman zaman da gülümseten bi filmdi. Konuştukları tabirler bizim köye cok yakındı. Anılarım canlandı. Cocukken yüzümüzü gözümüzü cok kirlettiğimizde annem de derdi köpek yalasa doyar diye :)
Günümüzde çoğu filmde var ne yazık ki imani küfürler olmasa daha da kaliteli olurdu.

Back