Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kızlar 4 gün tatil oldu cumada tatil hadi hayırlı olsun.@trlelli gerçekten insanlar yoruyo üzüyo bazıları.En küçük eltim yılbaşı tatilinde dört gün bize kalmaya gelecekmiş yenge size gelicem benimki antalyaya gidiyor dedi .Ben de yarım ağız buyur gel dedim.Aynı şehirdeyiz kaynım hersene bu zamanda tatile gider erkek arkadaşlarıyla ve bununda cebini para doldurur sus payı.Geçen sene yine bize geldi bu .İyi hoşda çocukları çok pis yaramazlar .ev ısınmiyo biyandan yatmak sorun yemek sorun onlar gidince temizlik sorun...İnsan biraz düşünür yengem hasta bir insan bir de biz yük olmayalım diye..Ama ben de yarın arayıp annemle babam geliyorlar demeyi düşünüyorum.Yalan olacak Allah affetsin ne yapayım.Eşimde nasıl istersen diyor .

Cuma da tatilmiş
Oğlanı sünnet ettirmeyi düşünüyoruz bu arada
Çünkü benim p.tesi günü de boş
Bu 5 günde iyileşir diye umuyorum
Zaten çoğu zaman uykusuz gidiyorum okula
Eğer iyileşme süresi uzun sürerse birkac gün de o yorgunlukla giderim okula
Alıştım artık

Bugün okuduğum bi haber beni cok sarstı
Kendimde değilim
Ruh gibi dolaşıyorum
İnanılmaz etkilendim
Belki okuyan vardır
Erzurum'da olan bi olay
Gerisini anlatamıyorum
Cok berbat

İyi olmaya çalışıyorum Allah'a hamd olsun. Kötü gibi görünen şeyler iyi olabiliyor. Allah beni böyle sınıyor diye düşünüyorum yine ona sığınıyorum. Arıyordu dünde aradı. Yok apt doğalgazı gel di mi? vs. diye arıyor ama ben tel çıkmıyorum canım. Konuşacak bir şey yok. Dün en son msg çektim . Beni doğalgaz geldi mi vs. diye arama , çok merak ediyorsan komşudan konuştuğu ve bu konuları bilen bir komsum var ondan sorarsın diye.
Bugün bir arkadaşım geldi. onunla vakit geçirdim henüz çevremde kimse farketmedi durumu. En azından apartmanda. Ama eninde sonunda söyleyeceğim.
Benim sinirlendiğim bana hala telefon ediyor olması.Ben telefonu aççmıyorum. Çocuklara veriyorum. Beni istemesi. Bir deilgili adam pozları yok eve peynir lazım mı gibi.

Canım ama adam evde olsa hani başka şehirde çalışıyor ama bizim bulunduğumuz şehre 1 saat. Ama hafta içi gelmiyor. Hani evd eolur da kadın gider çalışır. Sonuçta asgari ücret alacak. Bakıcı tutamaz. Bakıcılar burada tek çocuk için 700-800 istiyorlar. 3 çocuk nasıl evde kalsın.

Kuzular ne soguk yaa
Kuzumu aldim geldim ders yaptik
Tv izliyoruz
Yemegim var cok sukur

Mandalina,elma falan kalmadi evde
Esime dun meyvemiz yok alirmisin dedim karti verim sen istedigini al dedi
Off yine karta yuklencez
Arabadan cikan ceza taksitlerinin 1. Taksidi odendi kaldi 5 taksit.

Ama ev vergi taksidi ocak ayina kaldi odeyemedik yani

Subatta karti Sifirlicam karti kullanmak yok tv alicaz dedi

Toparlancaz insallah saglikla sinamasin RAbbim bi yol aciyo..

Altin alamadik hic nolcak dedim
Esimde saskin okadar borc varken aliyoduk noluyo anlamiyorum dedi
Ozaman oglusun kurs,servis, dogalgaz parasi yoktu
Kis gelince costuk biz

Marttan sonra tekrar baslicaz insAllah.
Bi ceyrek bile alsam kârdir alamiyoruZ
Kimseye soylemicem ya artik altinimi falan bereketi kacti galiba

Merhaba kızlar
Şu anda ek hesapta -1000 tl deyiz. Eşim Kasım ayı ders ücretini alamadı. 530 tl alacak. Yani - 470 olacak ama sonuçta ayın Onbeşine kadar yine harcayacağız.
-470 olacak -670 belki de.
Neyse az önce bi hesap yaptım. Tüm ödemelerden sonra Ocak ayında elimizde 1360 tl kalacak. Fakat bu ay evin yuvam ve dask Sigorta'sı var. Onlara da 500 gitse 860 kalacak.
Elimde birikmiş 20 gram kadar altın var.
Sizce ne yapalım. Eşim pek anlamaz bu işlerden.
Ben diyorum ki şimdi 1000 tl tutarında altın satayım. Ek hesabı sıfırlayayım. Eşimin ücreti ay başına kadar bize kalır. Ocak 15 de de eksi hesapta olmadan sıfırdan başlarız.
Ya da altınlara hiç dokunmadan böyle eksi eksi devam mı edelim. Sonuçta ek hesabın her ay faizi de oluyor.

canım merhaba
eksi eksi devam etmektense altınlarla ek hesabı sıfırlamak daha mantıklı geliyor bana
nihayetinde o altınlar sıkıntılı günler için birikiyor

Kirilmazsa soyle canim
Bende kisin misafir agirlamayi sevmiyorum
Evim zor isiniyo bir de ben sabah uyuyorum.mesela gec kahvalti yapiyorum falan kendimi kasmak isime gelmiyo

Yanlış anlaşıldım galiba, adamın 3 çocuğu yaparken aklı neredeymiş demek istedim. Eşinin bu durumda çalışması çok zor zaten

_sekerpare_ en sinir olduğum şeydir insanların emri vaki yapması. Yani bir bahanem olmasa bile ruhum yanımda insan istemiyordur. Olamaz mı yani...
Böyle beyaz yalanlar ara sıra söylenebilir.
Bence hiç çekinme. Aslında gerçeği Söylemek var da yapamayız biz
B balaca teşekkür ederim önerin için. Yeni yıla Sıfır girmek en mantıklısı sanırım. Topu topu 10 gram altın sayacağım. Ortalama 89 dan almışım. dutuma göre yarın satarım.

Krew peynir mi soruyor
Tövbe tövbe....
Acaba evliyken sorar mıydı diyecem şimdi...

Yok canım şimdi hakkını yemeyeyim sorardı. Ama Peynir sormayla bu işler olmuyor.

Yani ne alaka anlamıyorum... Adam çekti gityi ama bırakmıyor şeni. Eşinin ailesi ne diyor bu duruma Krew

Yani ne alaka anlamıyorum... Adam çekti gityi ama bırakmıyor şeni. Eşinin ailesi ne diyor bu duruma Krew
Adamlar uçtu canım . Dış kapının mandalı oldular. Ama bundan sonra da benim için öyle kalacaklar. Her yıl 4 kere gelip en az 1 hafta kalıralar bazen bir ay kalırlardı. Her türlü hizmetleri yapılır, çalıştığım halde, yemek, çay , meyve servisi... Akşama kadar gezerdi kayınvalidem. Oğlum 2.5 yaşında kreşe başlatmıştım. 1 ay kalıp bir gün bile demezdi. bugün oğlun okula gitmesin diye saat 07:15'te çocuğu kreşin servisine bindiridim. Soğuk kış günleri. Bir gün özel kreş sahibi, kayınvalidemi evde görünce erken getirmiş çocuğu. Ertesi gün sabahın köründe kalkıp, oğlun bugün erken gelmeyecek diymi diymi diyip içimi bunaltmıştı. NE DİYEYİM CANIM.Allah'a havale ettim ben onları.

Krew onlarda beş para etmezmiş o zaman. Ne bileyim insan gelinini arar yapmayın etmeyin der...
Hoş benim kv de çok farklı değil ya...
O zaman Allah'ın izniyle geçmişe bir Sünger çekip hayatına devam etmelisin.

Bir tek eltim ve Kaynım aradı. Kayınvalidem bir kere aradı. Şarzım bitti. Kapandı. Bir daha da aramadı. Kayınpederi ben aradım. Kızım haklısın haklısın. Başka bir şey yok. Ebeveynlik dışarıdan olmuyor. Atlayıp hemen gelmeleri gerekirdi. Benim için değil belki ama 2 tane pırlanta gibi torunları için. Kızımı her gün arıyorlar. Kızım onlarla konuşup gereke herşeyi söylemiş bence. Ve bir daha da telefonlarını hiç açmamış. Konuşmak istemiyor. Ki babanesine çok düşkündü.

@nazahcim
Sanki sen istememissin, evden kovmussun, yada ayrilmak isteyen senmissin gibi davranmasi bana sacma sapan geldi
Yani basli basina esinin yaptiklari sacma gerci

Esinin psikolojisinin normal olmadigini tedavi gormesi gerektigini dusunuyorum

Birde bisi solicem nolur yanlis anlama kisilik bozuklugu olan insanlar bir oyle bir boyle davranilarmis
Olabilir mi böyle bisi
Normal bir ebevynin yapcagi seyler degil bunlar
O cocuklar kimbilir bilinc altlarinda neler dusunuyolar
var ama yok
Yok olmak istiyo ama varim diyo
Hem ozgur olim hemde sizi idare ediyim demek gibi bisi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…