Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

gel ayın 15 i gelll
ben de az önce kurabiye yaparken şekerim bitti.
ama bi marketten ucuz diye bi 5 lik almıştım tabikisi o imdadım yetişti

haklısın krof, galiba ben şu anki durumumu bi türlü kabullenemiyorum
eski, rahat hayatımı özlüyorum sanırım

yaptım canım çok da güzel oldu..eşim de çok beğendi.
babannem gibi bi laf edeyim; "içine inciri cevizi koysan ben bile güzel olurum"

tabi benikinin görüntüsü resimdeki gibi olmadı beyaz unum çok az kalmıştı yarısından fazlası tam buğday unu.
margarin yerine terayağ zeytinyağı..
bir de şeker yerine pekmez dökeymişim tam olacakmış

Ellerine saglik canim margarin kullanmamakla en guzelini yapmissin.Margarinlerin icinde ne oldugu belli degil,cok da sagliksiz.Ben de kurabiyeleri tereyagli yapiyorum,nefis oluyor nefisss,mmm kurabiyenden canim cekti

Ellerine saglik canim margarin kullanmamakla en guzelini yapmissin.Margarinlerin icinde ne oldugu belli degil,cok da sagliksiz.Ben de kurabiyeleri tereyagli yapiyorum,nefis oluyor nefisss,mmm kurabiyenden canim cekti

buyur gel canım..

sevimli
akşam resmini ekliyecektim ama dosya büyüktü şimdi vaktim oldu.

Selamlar
Ben gezmeleri bitirdim.
Ooo kurabiyeler felan afiyet olsun
Benim cnm da portakallı kurabiye istiyo yapim bi ara

Para yok tasarruf yok bu taraflarda
Sizlere bol birikimler

günaydın kızlar
karanfilce dün oktay usta da incirli kayısılı bi kurabiye yaptı
bu aralar benim de aklımda severim meyveli kurabiyeyi
ayrıca ben de margarin kullanmam
evet tereyağı daha pahalı ama bunun tasarrufunu yapamayız
sağlık çünkü...

bu satırları zorla yazıyorum
zira Ahmet ortalıkta
gelip laptopun fişini çekiyor, tuşlara basıyor

bugün temizlik günü
öğleden sonra da günüm var, oraya gidicem
geçen gün gitmeme kararı almıştım

boşver gezz toz canımm

herkese merhabaaa
ne kadar güzel fikirleriniz ve paylaşımlarınız var tebrik ediyorum sizleri
bende çok sıkı tedbirler aldım 2 3 ay sıkı yönetimle
kaçan ipin ucunu yakalamayı hedefliyorum

abur cubur yasak
faturaların azaltılması sağlanacak
(çocuklar özelllikle tembihlendi)
fazla gezilmiycek
ihtiyaç dışı bişey alınmıycak
evdeki stoklardan yenicek
gibi gibii gbiii

Kizlar merhabalar
Bugun esimle buyuk market alisverisine ciktik eksiklerimizi hallettik cok sukur.Rabbim agiz tadiyla yemeyi nasip etsin.Hayat cok pahali olmus.Nitelikli ve becerikli olmak lazim.Marketten alip sofraya koymak marifet degil.Biraz emek verip harcadigimiz parayi azaltmak,agiz tadimizi ve bereketi arttirmak lazim.Hanimlar biraz is bilirse tek maasla da pek guzel gecim olur.Maas yetmiyor demek yerine azicik kafayi ve ellerimizi calistirirsak maas da yeter,hem de hayatin hicbir guzelliginden geri kalmayiz

aynen öyle herşey kadınların elinde

Selamlar..
Bizde dün akşam sinemaya gittik.
"Düğün dernek" gecen hafta gece senası bile doluydu gidememiştik dün biletleri almış eşim gündüzden, akşama gittik.
Çok güldük ya bayadır sinemaya gidememiştim iyi geldi..
Ama kitap almayı unuttum film bitincede mağzalar kapanmıştı

2-3 tane kitap var okumak istediğim indirimli satılan yerler bulmam lazım kadıköy gibi falan(gitmeye üşeniyorum)

Biz maddi açıdan yine sıkıştık bu ay diğer evin banyosunda sorun vardı onu yaptı usta bu hafta sonu "binbeşyüz" liracık sıkışmış masraf çıkardı bize durup duruken. canım sıkıldı

Bu ay alış veriş yapmıcam öyle karar verdim sadece eksilenleri azıcık azıcık alıcam
Çünkü taksitler,oğlumun servis parası,faturalar derken tırtız

Dışarı çıkmayıp(çıkınca harcıyorum) sadece ihtiyaçlarım için harcama yaparsam ayı sonlandırırım sanırım..

Son düzenleme:
güle güle yiyin canım. afiyet bal şeker olsun bereketli olsun.
herkese merhabaaa
ne kadar güzel fikirleriniz ve paylaşımlarınız var tebrik ediyorum sizleri
bende çok sıkı tedbirler aldım 2 3 ay sıkı yönetimle
kaçan ipin ucunu yakalamayı hedefliyorum

ben bu aylarda bi durgunum bi durgunum...
sıkı tedbirler benim de alasım geliyor ama bi alamadım gitti..

maaşlar bereketli olsun kızlar

Tesekkurler karanfilim hepimizin evleri bereketle dolsun tassin insallah
Dun market alisverisinde zeytin de aldik cunku daha once hic zeytin yapmadim.Keske zeytini bol bir yerde yasasaydik,kislik koca 2 bidon zeytin alirdik ve biz yapardik.Boylece her ay bir suru para verip zeytin almazdik cunku cok yiyoruz.
Bir de su peynir isini ne yapicam bilmiyorum 1 kg kasar peyniri aliyorum ve 5 gun icinde bitiyor.Oysa evde sadece 2 kisiyiz.Anlamadim bu isi..Taze sut alabilecegim bir yer buldum.Ayrica kasar peynieine benzer bir peynirin yapimini ogrendim,sanirim sirkeyle mayalaniyor.Acaba evde peynir yapimini denesem mi ne kaybederim ki en fazla 1.2 kilo sut ziyan olur .olmazsa cokelek yaparim.daha once evde peynir yapan var mi,brussela olmayalim Allah korusun

Tesekkurler karanfilim hepimizin evleri bereketle dolsun tassin insallah
Dun market alisverisinde zeytin de aldik cunku daha once hic zeytin yapmadim.Keske zeytini bol bir yerde yasasaydik,kislik koca 2 bidon zeytin alirdik ve biz yapardik.Boylece her ay bir suru para verip zeytin almazdik cunku cok yiyoruz.
Bir de su peynir isini ne yapicam bilmiyorum 1 kg kasar peyniri aliyorum ve 5 gun icinde bitiyor.Oysa evde sadece 2 kisiyiz.Anlamadim bu isi..Taze sut alabilecegim bir yer buldum.Ayrica kasar peynieine benzer bir peynirin yapimini ogrendim,sanirim sirkeyle mayalaniyor.Acaba evde peynir yapimini denesem mi ne kaybederim ki en fazla 1.2 kilo sut ziyan olur .olmazsa cokelek yaparim.daha once evde peynir yapan var mi,brussela olmayalim Allah korusun

biz bu yıl tatilden mersinden gelirken bir köyden geçerken zeytin aldık. hazır kurulmuş 5 kg zeytin 15 tl idi. keşke 2 tane alsaydım. güzel çıktı. bizde siyah değil de yeşil zeytini daha çok tükeiyoruz. eşimin zeytinle de peynirle de alakası pek yok. kaşarı ben 1 kg lık alırım hep rendeler buzluğa atarım. haftasonları pizza için ya da fırında yemeklere lazım oldukça kullanırım.
bizim sabahları en çok tükettiğimiz yumurtadır. onu da kolisini 20-25 tl arasına alıyorum keşke daha uygun bi yer bulsam ama yok işte. onun haricinde bal pekmez tahin tereyağ da koyarım sofraya. eşim yine tereyağ da pek yemez. ona sucuk olsun yumurta olsun klasik 0 kan grubu işte

canım peynirin sütünü kaynat bişey olmaz inşallah. ben hiç peynir yapmadım. bizim köyünkü çok güzel olur ama maya lazım. bizim köyde hem sütü kaynatırlar hem peyniri o yüzden brusella ihtimali olmaz.
ancak peynirde süt kaybı çok yüksek olur onu da göze al

Karanfilim evet kayip oldukca fazlaymis,5 lt sutten 750 gr peynir cikiyormus
Canim peyniri mayayla degil sirkeyle yapilani varmis,ondan mayalamayi dusunuyorum.Tulumla kasar peyniri arasi bir peynir oluyormus.5 kg sut 2 tlden 10 tl.
1 kg kasar peyniri 15-18 tl arasinda.Kendi yaptigim dogal ev peynirini yemeye paha bicemiyorum İnsallah guzel olur canim ya,guzel olursa hemen size de tavsiye edicem

güzel olursa bize de söyle yapalım diyecektim sen yazmışsın :))

bugün çoook yorgunum temizlik günüydü. bayan çağırdım o yüzden hiç bakamadım buraya hiç uğrayan da olmamış
kızlar nerdesiniz toplaşın bakim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…