Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

sta,sagol tatlim allah razi olsun.
Arkadaslar bise sorucam,annemden tarhana almistim,ama yiyemedik bir turlu,sanirsam kemik suyu koymus bu yuzden tadi ve kokusu cok agir,atmakta istemiyorum,bana bu konuda oneride bulunabilecek var mi?ne yapsamda tadinin agirligi,kokusu gitse?
cnm azar azar mercimek çorbasına kat cok lezzetli ve vitami,nlı oluyor..mercimek malzemelerini haslarken bir kac kasık tarhanayıda sulandır kat...blendırdanda geçirince cok güzel oluyor.ben emrcimek çorbasına hep tarhana katarım topaklanırsa blendırdan geçince bir şeyi kalmıyor.

Hepinice hayırlı aksamlar..işten yeni geldim.benim pıtırcık hemen bacağıma yapıştı..şimdi acelece salata yapcam..eşimde birazdan gelir ..benim oğlan sagolsun ben işten gelene kadar ne bulmuşsa yemiş içmiş tezgahın ustune..hergun bu manzara:KK43: sonrada mutfağa girerim..

Bu ay en sıkısık ayımız malum hic harcamamam lazım
annecim salca,makarna,dmates,salatalik,ekler,YOgurt almıs bana 50 tl de para verdi

Pzara gittim
Ispanak,pirasa,dereotu,maydanoz,kıvīrcik, brokoli aldim
10tl tuttu
10 tl cinekop aldim
Su,icecek,peynir,ekmek aldim 15tl de oraya gitti
2 aydir kasimi aldiramamistim orman olma yolundaydi 8tl de ona gitti

Gitti para ayyy daha aya yeni girdik eyvahh eyvahh

Kizlar 3kisiyiz ama ben mutfak alisverisine yetisemiyorum artik ne ogutuyoruz nasil yiyoruz bilmiyorum surekli dolabi dolduruyorum hhooopppp bombos
Mtfaga care bulsam olayi cozucem ben

Senin yoğunluğunu yirmi geztapom..

Royemcim, bozuk değil dimi? Eminsen öyle kullanmaya devam et.
Ne biliyim ben kemik suyunu hiç duymamıştım da..
Unla karıştıra bilirsin canim.
Her çorba yapısında koycağın miktarı yarıya indir diğer yarısını un koy.
Hatta unu önden kavurursan da güzel olur kokulu olur.
Benim de geçen yılki çorbam acıydı eşim çok acılı yiyemiyor unla karıştırdım hep.

ROyemim bizimkiler tarhana sevmiyo bilemedim ki aa suefsanin mercimege katma fikri guzelmis ilk defa duydum denemek lazim

tr-lelli aynen canim ya,ya su bogaz olayimiz cok pahali oluyor her gecen gun,ben de cozum yollari bulmaya calisiyorum,en ucuz marketede girsen ,en az elli liran gidiyor,donup bakinca dogru durust yicecek birsey bulamiyorum.ozellikle su lahvaltilik,krem peynir,kasar,su bu,derken,sebze mexveye firsat bile gelmiyor.Turkiyede ne guzel,pazarlar uygun,burada pazara kaliteli urunler sattiklari icin cok pahali,binde bir rastlarsin,bana uzak olan bir semte bazen uygun fiyatli seyler olsada o kadar uzaga gidilmiyor.
ama sunu tecrube ettimki,ne zaman kisitli param olsa,o zaman en temel,karnimizin doyacagi seyleri alip geliyoruz,ve parada yetiyor bir sekil,iste isin mantigi liste yapip,gerekli olanlari alip cikmakla basliyor.aldigimiz,ivir ,zivir,cikolata,hazir paketli urunler yuzznden bu kadar kabariyor maalesef.
Allah yardimciniz olsun,en azindan annen yaninda,ben parasiz kaliip,kimsenin kapisina gidenedigimiz gunleri bilirim,ne kendi ailem,ne esimin ailesi,ne istedik,nede tenezzul ettik.Ne guzelki annecin yaninda,bu en buyuk zenginligin aslinda.

cnm azar azar mercimek çorbasına kat cok lezzetli ve vitami,nlı oluyor..mercimek malzemelerini haslarken bir kac kasık tarhanayıda sulandır kat...blendırdanda geçirince cok güzel oluyor.ben emrcimek çorbasına hep tarhana katarım topaklanırsa blendırdan geçince bir şeyi kalmıyor.
Canim sansa bak bugun sebzeli mercimek corba yaptim,bi deneyeyim,insallah tadi iyi olur :)

Senin yoğunluğunu yirmi geztapom..

Royemcim, bozuk değil dimi? Eminsen öyle kullanmaya devam et.
Ne biliyim ben kemik suyunu hiç duymamıştım da..
Unla karıştıra bilirsin canim.
Her çorba yapısında koycağın miktarı yarıya indir diğer yarısını un koy.
Hatta unu önden kavurursan da güzel olur kokulu olur.
Benim de geçen yılki çorbam acıydı eşim çok acılı yiyemiyor unla karıştırdım hep.
Yok canim bozuk degil,annemlerde yiyememisler.Bi denicem sagol tatlim :)

tr-lelli aynen canim ya,ya su bogaz olayimiz cok pahali oluyor her gecen gun,ben de cozum yollari bulmaya calisiyorum,en ucuz marketede girsen ,en az elli liran gidiyor,donup bakinca dogru durust yicecek birsey bulamiyorum.ozellikle su lahvaltilik,krem peynir,kasar,su bu,derken,sebze mexveye firsat bile gelmiyor.Turkiyede ne guzel,pazarlar uygun,burada pazara kaliteli urunler sattiklari icin cok pahali,binde bir rastlarsin,bana uzak olan bir semte bazen uygun fiyatli seyler olsada o kadar uzaga gidilmiyor.
ama sunu tecrube ettimki,ne zaman kisitli param olsa,o zaman en temel,karnimizin doyacagi seyleri alip geliyoruz,ve parada yetiyor bir sekil,iste isin mantigi liste yapip,gerekli olanlari alip cikmakla basliyor.aldigimiz,ivir ,zivir,cikolata,hazir paketli urunler yuzznden bu kadar kabariyor maalesef.
Allah yardimciniz olsun,en azindan annen yaninda,ben parasiz kaliip,kimsenin kapisina gidenedigimiz gunleri bilirim,ne kendi ailem,ne esimin ailesi,ne istedik,nede tenezzul ettik.Ne guzelki annecin yaninda,bu en buyuk zenginligin aslinda.
tek sansimbu zaten annem...istemem o ince dusunur
Saolsun tutuyo elimden
bbozulan makinalarida CAgir servisi ben oderim dedi

Mtfaga care dusunuyorum ama bi yol bulamiyorum
meyve almasan olmuyo
Kahvaltilik demirbas zaten
et ve urunleride mcburuz
Bakliyatlar almis basini gitmis zaten cok?pahali
Ve ben ziyan olmasin diye az az aliyorum orta kalitede aliyorum
iindirimdende alsan 5tl 5tl 5tl derken oluyo 50tl

Bbuna care bulan berriii gelsin

Royem yurtdisinda pahali ama cesit bol kaliteli oluyo sanirim
Almanyada buyuyen bi abla var burda oranin sunundan olsa bununda olsa burda yokki diyo hep
Cesit bol olunca ben hepten sapitirim yaa
ailen falanda ordami?

Yok ya kp geçen yıl fransadaydı.
Herşey öyle pahalı ki.
Herşeye vergi.
Hoş biz de o yönde ilerliyoruz.
Hani buradan ucuz ya petrol filan.
Diyor ki otobanlarda dünyanın vergisi alınıyormuş.
Benim duyduğum avrupa da vergiden dolayı herşey çok pahalı.
Kp nerdeyse tüm Afrika ülkelerini de gezdi..
Yokluk diz boyu.
Okuldan bi arkadaş eş durumundan kanadada görev yapmışlar ateşelikte.
Diyor ki bizim beğenmeyip çöpe attığımız maydonazların uç beş dalı dünyanın parasına satılıyor.
En güzel bizim cennet ülkemiz..
Cennet ülkemizde gözü olanların gözü çıksin.
Rabbim düşmana bölmek isteyenlere fırsat vermesin.

Royem yurtdisinda pahali ama cesit bol kaliteli oluyo sanirim
Almanyada buyuyen bi abla var burda oranin sunundan olsa bununda olsa burda yokki diyo hep
Cesit bol olunca ben hepten sapitirim yaa
ailen falanda ordami?
Canim evet cesit var,birde burda yasaxipta,burdaki bazi urunlerle yemek yapip yiyenler,bulamayinca ariyorlar.tipki turkiyede buyuyup buraya gelenler gibi,ah bi koy peyniri olsada yedek,yada sac atesinde pismis ev yufkasi,taze uzun yapragi gibi gibi birsuru seye ornek verebilirim.yani gurbette olunca,insan geride biraktigi hayatini aliskanliklarini ozluyor.
Benim ailemin hepsi turkiyede.

Yok ya kp geçen yıl fransadaydı.
Herşey öyle pahalı ki.
Herşeye vergi.
Hoş biz de o yönde ilerliyoruz.
Hani buradan ucuz ya petrol filan.
Diyor ki otobanlarda dünyanın vergisi alınıyormuş.
Benim duyduğum avrupa da vergiden dolayı herşey çok pahalı.
Kp nerdeyse tüm Afrika ülkelerini de gezdi..
Yokluk diz boyu.
Okuldan bi arkadaş eş durumundan kanadada görev yapmışlar ateşelikte.
Diyor ki bizim beğenmeyip çöpe attığımız maydonazların uç beş dalı dünyanın parasına satılıyor.
En güzel bizim cennet ülkemiz..
Cennet ülkemizde gözü olanların gözü çıksin.
Rabbim düşmana bölmek isteyenlere fırsat vermesin.
Karanfilce,fransa cok pahali bir ulke.sinir illerde yasayanlar,gidip diger uygun ulkelerden alisveris yapiyorlar diye seyretmistim tvde.mesela kuzenin.polanya,hollanda sinirinda oturanlar gidip ordan alisverisini yapuyorlar uygun diye,tabi katedilen kilometrede onemli,ucuza alicam diye benzinden olmamak lazim :)

Benim de halam filan Fransa da tanıdıklarımız fransada. Hep oranın pahalılığından bahsediyorlar.
Yalnız aklıma hep şu takılıyor.
Yurt dışından evinin fotosunu göndetenlerin pencerelerinden hep yeşillik görünüyor.
Hep bahçe içi.
Orda hiç apartman yok mu?
Bi kere maps den İngiltere yi icelemiştim orda da evler hepbahçe içiydi.

Royem öyle birşeyler ben de duymuştum sanki annemden.
Komşunun akrabaları bi sürü tavuk almış yan ülkeden. Sınırda geçirirken sorun mu çıkartmışlar ne çok fazla olduğu için.

merhaba kızlar
stati doğum günün kutlu olsun
geztapo,nasıl bir öğretmenmiş o,ne demek tekme tokat,gerçekten bir eğitimci olarak ço üzüldüm
nasılsınız kızlar
biz de boğazdan kısamıyoruz,şu aralar ekonomi olarak,okulda evden götürdüklerimi yiyorum
şeker krizim için de muz ve elma yiyorum

Iyi akşamlar kızlar
Biz de bu aralar son 10 yılımızın en sıkışık Dönemi'ni yaşıyoruz.( evliliğimizin ilk yılında daha kötü idik) Son 10 yıldır ilk defa yemek sipariş ederken parasına göre sipariş verdiğimi farkettim. Ayda ortalama 1200 tl getiren görevi bırakınca böyle oldu.
Kredi karyıbotçlatımız şu şekilde idi son 3 ayın
Eylül 4800 ( ipin ucu burada kaçtı)
Ekim 3000
Kasım 2700
Bu ayda 2700 civarı gelecek.
Gelecek ay bu rakamı 2250 ye indirmeye çalışacağız. Zaten 770 taksit var içinde.
Para su gibi akıp gidiyor insanın elinden. Ve benim çok canım sıkılıyor.

karanfilce,cok mustakil evler var,ingiltetede bu daha fazla yada burdaki binalari cok dunden yapmuxorlar,yuksek binalar,yerine semtine gore degisiyor.Bird burda cevre duzenlemesi cok guzel,binanin etrafindaki kucuk bir alanda olsa,cim dikip yesillendiriyorlar,agac,cicek dikiyorlar.

X