- 7 Kasım 2012
- 11.553
- 11.942
-
- Konu Sahibi karanfilce
Kizlar seytana uymayin elektronik merakinin sonu yok
Ne kadar iyisini alirsaniz alin yenisi o kadar hizli cikiyor ki yetismek mumkun degil.En azindan boyle dusunmek alamayanlari bir nebze rahatlatabilir
Biz de esimle bugun haftalik sebze-market alisverisine ciktik Allahim sebze yok,delirecegim
Hep karbonhidrat veya et turevleri mi tuketecegiz ?Butun hafta hatta butun kis boyle mi gececek ne yapacagimi bilemiyorum..Butun bir hafta ne pisirecegimi dusunmek yemek pisirmekten daha cok yoruyor..Yine de halimizee hamd olsun ne diyebilirim..
Pazartesi kuru fasulyefasulye,pilav,tursu.
Sali firinda patates kofte.
Cars yuvalama corbasi,peynirli eriste.
Persembe patlican musakka,corba.
Cuma balik-salata..
Maşallah ne güzel liste böyle. Ben her gün yemek yapmıyorum, iki kişi olunca hep kalıyor yemeğim bir sonraki güne. Haftada yemek yaptığım üçtür yani.
evet kızlar iktisat (ekonomi) bölümü okuyan biri oalrak ihtiyaçlarımızın hiç bitmediğinin en önemlisi zorunlu ihtiyaçların karşılanması gerektiğini söyleyebilirim...
ihtiyaçlarımız arasında zorunlu olandan lüx ihtiyaca kadar bir sıralama yapmak gerekiyor ...
mesela bi bilg var ve ben daha üst modelini istyiorum çünkü sahp oldugum bilg netbook küçük cd takılmıyor ve de pek bi yavaşladı ancak işlemlerimi yapabiliyorum birazcık zorlasa da ...şimdi ben borçlarımı ödemek dururken gidip bi bilg daha alırsam giderek artan bi borç yığının altında kalacağım galiba...
çalışıyorum aylık da güzel bi maaşım var fakat maaşımın yarısı sabit olarak borc aldığım kişiye yatıyor kalan yarı maaşımın da kredi kartı tel faturası yemek derkenn hooop bana kalan para şu an ayın 8 i ve ben maaşımı alalı 5 gün oldu cepte kalan para 115 tl ...
ay sonu gelir mi nasıl olur bilemem ..bunun yanında ek olarak ders veriyorum bi öğrencim var...aylık 100tl de ordan gelirim var...
ancak ben başka işler de yapmak istiyorum...hem zevk alacağım hem para kazanbileceğim ..nitelikli bi iş...serbest zamanlı ...öğrenci sayımı arttırabiklirim belki...
sizleirnde düşünceleriniz bekliyorum
Nelerden tasarruflu ediyorsun peki...yada benim icin tasarruf tavsiyesi ne verebikirsin tatlimmmcanım eğer bi fikrim olsa söylerdim.
ama ben kendi maaşım haricinde gelir getirecek hiç bi iş yapamıyorum.
madem yapamıyorum diyor, elime geçen paradan gereksizleri kısıp tasarruf etme yoluna gidiyorum
tasarruf yarını garanti altına alma çabasından doğuyor. hele ki çocukların varsa, ilerde onlara bir dikili ağaç bırakma endişesi taşıyorsun ister istemez. kendi geleceğini de düşünüyorsun. ya da yakın zaman(2-3sene) da bir ev almayı planlıyorsundur ya da hayalinde bir araba vardır. ya da 100tl arttırsam da çocuğa okul eşofmanı alsam diyorsundur.
ben şahsen bindiğim dolmuştan,yaptığım yemeğe,aldığım sebzeye kadar hesaplıyorum. ne muhtaç bırakacak kadar az ne de çöpe girecek kadar çok olmalı.eşim çeşit yemeyi sever çocuk da var. yemekten çok kısmayız güzelini alırız. stok yaparız aylık alışveriş yaparız. evime çok çok para girmez ama hesabımı bilirim herkes söyler evimin bereketi de çoktur. elektrik,su kullanırken de açık bırakırsam sayaç işliyor diye düşünürüm. o sayaç 2 dakika fazla yazsa bilmem kaç kuruş cebimden çıkacak diye düşünürüm. israf edemem. yoğurdu sütten kendim yaparım. evde ıvır zıvır pek yoktur ben kek,simit,poğaça kendim yaparım benim kız da pek sever. evde yiyecek yoksa hemen bir kısır yaparım, kurularım çoktur kuru biber yoğurtlarım. yazdan bol bol bezelye,fasülye,barbunya koyarım. masraf etmeyiz dışardan pek yemeyiz. yesek de abartmayız çok aç gitmeyiz çünkü. dışardan yemek bereketi götürür.vişne suyu yaptım yazdan kavanozlara. 1 kavanozu sulandırsan 3-4 kavanoz çıkıyor.meyve suyu almayız hazırdan. bu bile aylık belki 10-15 tlyi cebe atar. kışın hamsi balık ucuz bol bol yaparız doya doya yeriz.protein deposu:) pirinç az bulguru daha sık yaparız. çünkü köyden bedavaya geliyor. kıyafeti de muntazam kullanırız çok almayız ama mesela kışlık ayakkabı palto çok sık yenilenmez de kazak,penyeler daha sık alınır. dedim ya müsrüflüğe giren her alışverişi kısarız. genelde uygun fiyatlı yerlerden alırız.gereksizse yani ihtiyaçtan değilse almam ben. içimden gelmez içim rahat etmez. gece gece yazasım geldi kızlar aklıma geldikçe yazarım
tasarruf yarını garanti altına alma çabasından doğuyor. hele ki çocukların varsa, ilerde onlara bir dikili ağaç bırakma endişesi taşıyorsun ister istemez. kendi geleceğini de düşünüyorsun. ya da yakın zaman(2-3sene) da bir ev almayı planlıyorsundur ya da hayalinde bir araba vardır. ya da 100tl arttırsam da çocuğa okul eşofmanı alsam diyorsundur.
ben şahsen bindiğim dolmuştan,yaptığım yemeğe,aldığım sebzeye kadar hesaplıyorum. ne muhtaç bırakacak kadar az ne de çöpe girecek kadar çok olmalı.eşim çeşit yemeyi sever çocuk da var. yemekten çok kısmayız güzelini alırız. stok yaparız aylık alışveriş yaparız. evime çok çok para girmez ama hesabımı bilirim herkes söyler evimin bereketi de çoktur. elektrik,su kullanırken de açık bırakırsam sayaç işliyor diye düşünürüm. o sayaç 2 dakika fazla yazsa bilmem kaç kuruş cebimden çıkacak diye düşünürüm. israf edemem. yoğurdu sütten kendim yaparım. evde ıvır zıvır pek yoktur ben kek,simit,poğaça kendim yaparım benim kız da pek sever. evde yiyecek yoksa hemen bir kısır yaparım, kurularım çoktur kuru biber yoğurtlarım. yazdan bol bol bezelye,fasülye,barbunya koyarım. masraf etmeyiz dışardan pek yemeyiz. yesek de abartmayız çok aç gitmeyiz çünkü. dışardan yemek bereketi götürür.vişne suyu yaptım yazdan kavanozlara. 1 kavanozu sulandırsan 3-4 kavanoz çıkıyor.meyve suyu almayız hazırdan. bu bile aylık belki 10-15 tlyi cebe atar. kışın hamsi balık ucuz bol bol yaparız doya doya yeriz.protein deposu:) pirinç az bulguru daha sık yaparız. çünkü köyden bedavaya geliyor. kıyafeti de muntazam kullanırız çok almayız ama mesela kışlık ayakkabı palto çok sık yenilenmez de kazak,penyeler daha sık alınır. dedim ya müsrüflüğe giren her alışverişi kısarız. genelde uygun fiyatlı yerlerden alırız.gereksizse yani ihtiyaçtan değilse almam ben. içimden gelmez içim rahat etmez. gece gece yazasım geldi kızlar aklıma geldikçe yazarım
Kızlar evden çıkmamak en iyisimi ne?
Dün evin eksikleri için çıktım( pazar, promosyonlarıyla marketler,bim vs) domates,salatalık,kestane,mandaline,portakal,muz,elma,1 tane süt,ekmek,1kiloda istavrit.(meyveler 4er 5er tane haftalık alıyorum çünkü çürümesinler diye) azıcık peynir ve azıcık zeytin(bunlarda haftalık) oğluma abur-cubur(okul için) 80 tl ne ara gitti
Eve geldim ortada hiç bişi yok
Bu ne ya resmen soyuyolar bizi hani kiloyla felan alsam demekki 120-130 tl ancak çıkardım
Daha da alıncaklar var taşıyamadığımdan okadar aldım..
Aylık almıyoruz(hem 3 kişiyiz kalıyo hemde malum aldığımız para -maaşı aldığımız gün borçlara gittiğinden eşim avans çekiyo ara ara )
Asgari ücretle çalışıp hem kira verip hemde borç ödeyenler napıyo şaşıyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.
ne kadar güzel yazmışsın canım. bayıldım her şey tam kararınca.tasarruf yarını garanti altına alma çabasından doğuyor. hele ki çocukların varsa, ilerde onlara bir dikili ağaç bırakma endişesi taşıyorsun ister istemez. kendi geleceğini de düşünüyorsun. ya da yakın zaman(2-3sene) da bir ev almayı planlıyorsundur ya da hayalinde bir araba vardır. ya da 100tl arttırsam da çocuğa okul eşofmanı alsam diyorsundur.
menün harika olmuş.ben de bugün yemek listemi yaptım yarın pazara çıkacağım gireyim de kızlarla listemi paylaşayım diyordum kiii sizler de liste yapmışsınız
pazartesi:tarhana çorbası,pırasa
salı: kalan çorba, kıymalı kuru bamya, makarna
çarşamba: tavuk haşlama, suyuna hamur çorbası, brokoli salatası
perşembe:karnabahar yemeği, peynirli erişte
cuma:mercimek çorbası, hamsi
cumartesi:kalan çorba, zeytinyağlı barbunya, fırında patates-köfte
yarın da belirlediğim sebzeleri, 2-3 çeşit meyve, roka turp limon vs..almayı planlıyorum
bizler en çok parayı giyim (yani fazladan ayakkabı çanta kaban) gibi şeylere harcarız kadınlar olarak.Nelerden tasarruflu ediyorsun peki...yada benim icin tasarruf tavsiyesi ne verebikirsin tatlimmm
dün biz de alış veriş yaptık.Kızlar evden çıkmamak en iyisimi ne?
Dün evin eksikleri için çıktım( pazar, promosyonlarıyla marketler,bim vs) domates,salatalık,kestane,mandaline,portakal,muz,elma,1 tane süt,ekmek,1kiloda istavrit.(meyveler 4er 5er tane haftalık alıyorum çünkü çürümesinler diye) azıcık peynir ve azıcık zeytin(bunlarda haftalık) oğluma abur-cubur(okul için) 80 tl ne ara gitti
Eve geldim ortada hiç bişi yok
Bu ne ya resmen soyuyolar bizi hani kiloyla felan alsam demekki 120-130 tl ancak çıkardım
Daha da alıncaklar var taşıyamadığımdan okadar aldım..
Aylık almıyoruz(hem 3 kişiyiz kalıyo hemde malum aldığımız para -maaşı aldığımız gün borçlara gittiğinden eşim avans çekiyo ara ara )
Asgari ücretle çalışıp hem kira verip hemde borç ödeyenler napıyo şaşıyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.
herkese iyi akşamlar...
teşekkür ederim kızlar hayat bu insanı düzenli ve tertipli olmaya itiyor mecburen. ama benim de bazı israflarım olmuyor değil. mesela bulaşık akıtırken bulaşık sabunuyla sanki elde yıkar gibi akıtıyorum içim rahat etmiyor.bence bu israf. ya da çamaşırları çok kirletip yıkamam.1 kez giyilsin kirli sepetini boylarlar. bir de özellikle dışarda giydiğimiz herşeyimizi kazaklar,yelekler çoraplar dahil ütülerim. çocuğunkini de aynen. ama kıyafetler böyle daha yeni duruyor bence. bunlar da benim israf noktalarım.
Kizlar mehabalar nasilsiniz
Buralarda bir haftadir kar var,yuruyus yapamiyorum..Yagmurlarda sikayet ederken simdi kar yagiyor ..
Kucuk bir miktar kiymam var,ne kofte olacak kadar cok buyuk ne de yemege konulacak kadar az.Bu ogleden sonra birazcik hamur yogurup onlari manti yapmayi planliyorum.En az 3 pisirimlik manti cikar.3 defa ogun savar.Biraz emek harcamak gerekiyor ama ben gocunmuyorum.3 ogunluk ev mantisi parasini da yastik altina attim mi,aybasinda alacagim altinlar icin katki da yapmis olurum
Dolapta sertliginden yiyemedigimiz 2 ayva var.Esim kompostoyu cok sever.Onlari komposto yaparsam bugun gazoz almaya gerek kalmayacak.Birkac gun bizi idare eder.
işte budur:) böle böyle çözümler üreteceğiz işte kafamız zehir gibi çalışıyor çok şükür
mandalina,elma,kuru kayısı vs..evde ne varsa kompostoya güzel gidiyor sadece suyunu içersen de olur. tanesini ben sevmiyorum. bazen havuç bile koyuyorum içine. ben olsam kıymayı soğan,domates,bezelye ile çoğaltıp makarna sosu yapardım. mantı aklıma gelmezdi sanırım. ama 3 öğünü savmak da süper beceri