Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Biz ev aldığımızda 15 günlüğüne 2 bin lira borç istemiştik ama vermediler. Sebepte onlar kiradayken bizim ev almamızdı aslında. Ama ben o sırada babamın bana verdiği 1+1 dairede oturuyodum ama umurlarında değildi. Uzun süre görüşmedik şimdi görüşüyoruz ama çok iyi değil aramız. Kayınpeder iyidir aslında kaynanamın gazına geliyo. Her konuda çok hasetler. Ben oğlunun iyi olmasını istemeyen bi anneyi anlamadım anlayamıyorum. Tek şansım eşimin durumun farkında olması biz onlarla mümkün olduğunca az görüşüp az şey paylaşarak bulduk çareyi. Napalım 12 senedir değişen bişey olmadı olmazda ümidim yok benim

Evet iyi bi yonden
Evet bosanmayip esimle mutlu olmaya calisma cabalarimdan dolayi kiziyolar sanirim
ALLAH göstermesin acılarınızı canım
bosver verecek madem parayı görmezlikten gelmekten başka çare yok canım benim.

bu bayram kaynanamlarda köyde olacak 1.gunu aksam gıdecekler 1.gunu sabahmı gıderız aksam ustumu bılemıyorum kahvaltıdan sonra kurban var malum
bakıcaz bakalım .
ben kendı annemlere cok yakınım 1 sokak aramız var kayınvalıdemlede 15 dk vasıtayla

ciceklientari seninkide fenaymış canım
ama yaparlar insan oglundan hersey beklenir.
ben co cugumun ıyılıgını ıstemıyorsam sanırım su dunya uzerınde hıc kımsenın ısteyemem gıbı eglıyor

Civven saol tatlim
Heryerde var bu modellerden demekki
var var olmamı
ben babamın bana verdiği eve evlendim. Babam evi yaptırdı çeyizim eksiksizdi. Eşimin ailesinin hiç bişeyi yok evimde. Eşim çalıştığıyla yaptı herşeyi. Düğünün ertesi günü salon parasını kayınpederin eline saydık. Düğünde benim tarafım çoktu. Onların bi minibüs yakını geldi. Takıları kayınvalideye bırakıp balayına gittim. Çeyreklerden yaklaşık 40 tane ve para almış içinden. Şok oldum eşime söyledim yanlış saymışsındır annem almaz dedi.Gençlik var toyluk var tabi hiç kimseye tek kelime etmedim. Masrafı olsa amenna ama tek kuruş harcamadan üstüne bide karlı çıktı. Yetmedi her fırsatta beni eşime kötüledi ne saygısızlığım kaldı ne terbiyesizliğim 1 hafta aramasam hemen şikayetler. Çalışıyodum o zaman elim kolum dolu gittim kvalideyede görümcemede , kvalidenin harçlığı her ay verildi, hediyeleri saymıyorum ama yaranamadım tabi. Tlf aramayı kestim ev mevzusundan sonra. yavaş yavaş elimizi çektik. Herşeyin hesabını yapan insanlarla nereye kadar yol alabilirim ki.
Olan oldu giden gitti. Evim eşim kızım dediğim bi hayatım var artık. Kendi annem babamın hakkı ödenmez o ayrı. Hiç üzmediler bizi. Eşime her zaman ayrı bi ilgi alaka gösterdiler. Bu durum eşimi ayrıca mahçup etti bana karşı gizliden gizliye. İnsan çocuğunu bu duruma düşüremez. Biraz zaman lazım insana boşver sen. O çok iyi anlaşan bize karşı cephe alan görümcemle kvalide hiç anlaşamıyo artık. Ah etmedim beddua asla etmedim. Allah biliyo görüyo dedim geçtim. Boşver sen.
Yalnız değilsin. Ne ilksin ne de sonsun. Daha beterini yaşayan var dedim kendi kendime yoluma baktım. Allah başka dert vermesin İnşallah.

herkesin bir derdi var işte
kızlar allah yardımcınız olsun cidden zor bir durum
ben eşimin ailesinden çok eşimden şikayetçiyim doğrusu

herkesin bir derdi var işte
kızlar allah yardımcınız olsun cidden zor bir durum
ben eşimin ailesinden çok eşimden şikayetçiyim doğrusu

Dert bi tane değil ki bin türlü. Allah beterinden saklasın.
Biz bundan yıl önce kızımda ciddi bi hastalık şüphesiyle geçen bi 4 - 5 aylık bi süreç yaşadık.
Ondan beridir hayat bize çok kolay. Amaaaaan sağlık olsun modundayız.
Kaza bela hastalık zamansız ölüm olmasın yeter. Her sıkıntı geliyo geçiyo.
Var bi çaresi bulduruyo Allah işte.

Civven benim kendi babamda bes para etmez insanin biri
Ben diger evimi kiraya verdim cunku oglumun evi diyip gelip aylarca kaliyodu
Oglunun evi ben kimimki
Esimde git diyemiyodu sadece ben gidim
Ben huzursuz olim ben rahat olamim diye 1ay kapinin esiginden disari adim atmadan evimde kaldigi gunleri bilirim
Kendisi yemek yapmalar
Ben uyurken sabahin korunde soylene soylene oda temizlemeler (pissin demeye getiriyo) ki evime cat kapi kim gelse bilir nekadar duzenli oldugumu
Kendi kendine soylenip bana duyurmalar
Neler neler
CeyiZimi tasidi evime geldikce gittikce birak bisi yapmayi
Cay ictigim fincanlarimi aldi goturdu
Cuzdanimdan 2 defa cekmecemden 1 defa oglumun kumbarasinin kilidini kirip para caldi(ilk calmasindan sonra aslinda odamda hic bisi birakmiyodum ama bende aylarca kalinca bazen alel acele evden cikmam gerekince unuttgum zamanlarda halletmis)

Daha kimbilir benim hatirlayamadigim nelerimi aldi evimden

Mutfaktan yemek dolduruyodu tabagina doke doke koridor boyu goturup tv karsisinda yiyodu ben elimde bezle arkasindan yemegin sularini haliya dokulenleri siliyodum

Bi ikaz et bi uyar bakalimm hoobbaa
Ben mi ona ogretcekmisim
Ben kim oluyomusum akil vercekmisim
Benim haddimemiymis neler neler illet bisiydi

Ben 2 yil antidepresan kullandim
Sonra butun sulalesinden sogudum
Eltim gorumcem gaz verip benim evime yolluyolardi

Dusun bak bana gelyo 1 ay kaliyo eltime gidicek(bu arada 3eltiyiz ucumuzde kaliyodu yazin3ay koyde kaliyo ama bende 1 ay kaliyosa onlarda 1er hafta) onlarin sekeri yogurdu yoktu evlerinde diyip benim evimdekini goturuyodu

Yahuuu 1aydirmi almadilar
Yada aldircaksan benden gidince esime aldir benim evimdekini ne goturuyosun
Diyemiyodum iste

Hani oglumun evi benim evim isedigimi yaparim hesabi

Ama burdada babamla anlasamiyorum (annemlerle ayni binadayiz)
Sozde uzak dursunlar benden diye buraya geldik her yerden sanssizim
Diyorum buyuk sınanıyorum

Valla büyük geçmiş olsun diyeyim canım sana ne diyeyim.
Güzel güzel geçinmek varken insan bi insana niye eziyet olur anlamıyorum ki.
Bu insanlar yaşlılığını da mı düşünmüyo anlamıyorum.
Sen hoş tutki onlarda seni seve seve baksın elden ayaktan düşünce.
İnsanlar hiç ölüm hastalık yokmuş gibi yaşıyo.

Peki evlerinizi satıp başka bi yerden ev alma şansınız yok mu.
Kafan rahat olurdu en azından

kv kp mevzu konuşulmuş. yazacak öyle çok şeim var ki ama zamanım yok. toplantıya yetişmem gerek. özetle bayramlar dışında evine gitmiyorum. biryerlerde düğünde falan denk gelirsek o kadar. bayramlarda gidince onun sorduğu soruya cevap veriyorum ve hiç konuşmuyorum.

Al bi tane daha

Esimin calistigi semte gitmeyi dusunduk bu yaz ama ben orda yapamam
Benim istedigim bi semt var orasida esimin isine uzak kaliyo
Sabırla bekliyorum yapcak pek bisi yok

Esimin calistigi semte gitmeyi dusunduk bu yaz ama ben orda yapamam
Benim istedigim bi semt var orasida esimin isine uzak kaliyo
Sabırla bekliyorum yapcak pek bisi yok

Hayırlısı olsun hakkınızda.
Bende 30 sene karşı yakada oturduktan sonra İstanbulun diğer ucuna geldim.
3 sene oldu ama seviyorum semtimide evimide

Okadar cok var ki emin ol

Aiiyyy kaynanaayla gecinilmezmii
Aiyyy kaynanami cok seviyorum
Aiiyy o esinin annesi diyen zaatlarda emin ol
Ya kaynanalarina uzaklar
Ya ayda yilda bir gorusuyolar
Yada kadin ciddi anlamda cok iyi hep el uzerinde tutuyo

Bana diger evimde bi kadin bi kaynanani idare edemedinmi dedi
Kan beynime sicradi be kadin sen benim ne yasadigimi nerden biliyosun

Kaynanasina gitmeZ(esi annemin ust katinda oturalim demis kadin oturmamis)
Ki kaynanasi evine eli kolu gelir kalmaz bile (baska semtte oturuyodu kadin)aksam dolmusa binip donuyodu
Bu komsu hasta oldu ameliyat kaynanasi camlarina kadar sildi corba yapip icirdi
Boyle kaynanasi var bana bunu dedi sok oldum

Millete ne hos bos konusmak

Ne yasadigimi ne biliyosun be kadin
Bekara koca bosamasi kolay

kızlar...
hani şu insana annesi gibi yaklaşan anne kız gibi olan kayınvalideler varya ben de onlara çok imrenmişimdir.
ama ben yine de görüşüyorum gidiyorum. affediyorum her hatasını napıyım... eşimin annesi başka biri olsa alakayı keserim merhaba kalır ama eşimin annesi ne yapsa etse de annesi.
affetmesem nolcak bir kaç yıl geçince yine affetcem. baştan affediyorum. görmezden geliyorum. o da mahcup oluyr bazen tabi.
Rabbim hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
bu arada okuldan geldim sadece 2 saat dersim vardı ama işletmeleri yeniden paylaştık. baya sürdü. tam bi kurtlar sofrası ha.. hepimiz 6-7 işletme paylaşıyoruz biri almış 4 tane işletme erkek ama ne yaman biri görseniz. zorla onunkini 5 yaptırdım benimki de 6 oldu

Hayırlısı olsun hakkınızda.
Bende 30 sene karşı yakada oturduktan sonra İstanbulun diğer ucuna geldim.
3 sene oldu ama seviyorum semtimide evimide
Ben ist and yakasindayim
Dogdugum buyudugum semt burasi
Esimlerde memleketlerinden ist gelip bu semte tasinmislar bizde oyle tanistik

Ayrica kaynanam kendi yegenini istemis esime(esimin teyze kizi diyim) esim o benim kardesim almam demis baya sorun yasamislar
Kizin annesi babasi bi koy yerindeyiz adimizi cikardiniz alicaz dediniz almadiniz falan diye kaynanamlarla kavga etmis(kaynanam kiz kardesinin kizini almak istemi yani bunlarda kendi akrabamiz olsun afedersin o... Olsun diye laf var )

Kaynanamda cok istediginden cok aglamis
Esim almam demis
Bu olaylarin uzerinden 1yil gecmis biz tanistik esimle 1 yil icinde de evlendik ama kadin bana ben seni istemiyordum dedi durdu
Basimin acik olmasini kullandi(kendi 2kizida acik) namaz kilmiyosun kafirmisin dedi neler neler

Benim haberim.bile yokken sanki hani ben olmasaymisim esimi kandirip ikna edicekmis gibi laflar soktu

Boyle iste basladi benim olaylar

ben de çok iyi kayınvalidelere hayranım yaa..
aslında kv lerin çok yapcağı bişey yok biliyor musun?
herşey kıskançlıktan çıkıyor.
gelini de kızı gibi görse sorun bitecek.

Benim eltimde eşimin teyze kızı. Kayınvalide ona bile neler etti bana mı yapmıycak diyorum bazen.
Konuşmuyolar 3 4 senedir. Yani anlaşamayan kendi yeğeniylede anlaşamıyo.
Ama ben eltimi de ailesini de çok severim.

Bende and yakasındayım seneyi geçti.
İstanbulun en sevdiğim yerleri avrupa yakasında ama kalabalığı trafiği beni sıkıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…