Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ay karanfilce aynı ben
Ben de bu huyumu sevmiyorum
Mesela karşı komşum yaşlı bi teyze
Bana diyor ki endoskopi yapilcam falan
Aradan zaman geciyor
Ben sormayı unutuyorum bu arada
O diyor ki işte ilaç falan kullanıyorum
Aa diyorum neden hasta mısın yoksa
Yok diyor, hani endoskopi yapıldım ya
Alt komşum da hasta oldu
Bana kırılmış hatta
Ama napim hafızam çok zayıf

Papatya biz ev taksidi ödediğimiz için elimize pek bir şey kalmıyor
Ama tasarruf etmeyi öğreniyorum burda
Elimize kalan parayı yetirmeye çalışıyorum böylece

Tutumlu biriyimdir normalde
Ama şu an borca girmeden önce savurgan yaşadığımı düşünmeye başladım
Çünkü şu an her şeye dikkat edip tasarruf etmeye çalışıyorum

Tum derslerden yani 5ders haftada 11 saat

Papatyam ben yazlik istiyorum esim ev alalim yatirimlik diyo yazligi sonrada aliriz diyo
Ama benim dedigim olur

Ev de kesinlikle yatırım ama ben çok sıkıldım artık yıllardır kredi taksidi ödenekten.
Ben yatak odamı ve salonumu değiştirmek istiyorum. Bu borçlar bitince Allah izin verirse.

Papatyacım sen aynı benim gibi ince düşünmekten yorulmuşsun.En iyisi karanfilcenin sevimsizin yaptıği gibi unutmak ama yapı meselesi.Keşke beynimize format atabilsek bazen ne iyi olurdu.trlelli yazlık alın canım insan yazın tebdili mekan ihtiyacı duyuyor lüks değil bence.bende herşeyi aborcun bitişine erteliyorum .Eşyalarım artık çok yıprandilar .144242527788 kez taşinma gördükleri için . karanfilce aslında ben eskiden kışı seviyodum ama geçim kışın daha zor artı hastalıklardan dolayı artık sevmecen gari

Ay evet pek ince düşünürdüm.
Geçenlerde başıma birşey geldi. Ve artık insanlardan uzak durmaya karar verdim.
Bir arkadaşım var. 17 yıllık falan. 3 kardeşler. Öteki kardeşleriyle de tanıştık zamanla. Ailesiyle de. Arkadaşımın düğünü ev görmesi çocuk bakması falan hiçbirşeyi atlamadık. Kardeşlerinin de öyle. Bayramlarda ailesinin evine gittik.
Hatta görümcesinin düğününe ev görmesine bebek bakmasına gittik.
Neysr bu ve kardeşleri ne zamandır bize uzak davranıyorlar. Ben arıyorum o aramıyor falan. Din aradım en sonunda. Havadan sudan konuştuk. Sonra sordum. Bunlar benden 7-8 ay önce iş için bir yerle görüşmemi istemişlerdi. Ben de görüşmüştüm. Bir kaç kere aradım. Dönmediler. Sonra da ben unuttum. Bu olaydan dolayı bana kırılmışlar ondan aramamışlar. O kadar arkadaşız madem hatırlatın.
Ya ben insan değil miyim. Unutamaz mıyım. Bu durumu psikoloğuma anlattım. Herkesi o kadar çok alıştırmışsın ki papatya unutmaz papatya hep arar diye. En ufak hatanda bunu senden beklemedikleri için sana kırılmışlar dedi.
Yani bundan sonra sadece ailem var. Ben istemem böyle insanları. Yıllarca emek ver sonra tek hatanda silsinler beni.

geçen okulda biri dedi ki a ve b branşına iki tane ilk atama gelecekmiş.
aradan zaman geçti a branşındaki arkadaşa dedim size de ilk atama geliyormuş..
kadın bi heycanlandı bana ayrıntıları soruyor kim söyledi nerde duydun??
hiiççç bi şey hatırlamıyorum o kadar ki acaba böyle bi şeyi kendim mi uydurdum demeye başladım kadını da heycanlandırdım boşuna..
Allah tan doğru duymuşum geldiler :)

bi yere gideriz eltimin hafıza teyp gibi konuşulan şey ne kim dedi hemen hatırlar.
ben herşeyi çok dikkat ederek dinlemiyorum bazen de önemsemiyorum sanırım.

okulda bi arkadaş var aynı siz gibi laf arasında annemin hasta olduğundan bahsetmişimdir bi kaç gün sonra sorar annen iyileşti mi geri döndüler mi?
geçen yıl piknik organizasyonu oldu bana sordu piknik kimin fikriydi?
hiç hatırlamıyorum ki piknik olayı var mı var kim ortaya attı hiç hatırlamam. bazen hayatta yüzeysel yaşıyormuşum gibi geliyor

Merhaba

Toplam 5kredıyı odeyınce elımıze 1500 kalıyor ama bunun her ay 800-1000 arası kredı kartına gıdıyor.Esımın ve benımcepğ harclıgımız derkehıc bırıkım yapamıyoruz ama sıkayet etmıyorum yanlıs anlamayın.Gelır cok ıyı bakılırsa ama kredı cok. 3sene sonra rahat bı nefes alabılıcez ancak

Amannnn boşver en iyisi seninki. Benim durumum daha zor. Hatırladığım için aman kırılır mı aman gönül mü koyar diye düşünmek daha yorucu

Tr telli canım hayırlı olsun dersaneniz.. Kişilik olarak sadece öndemli olanları atlamam büyük hastalık, cenaze, düğün. Onun dışında çok samimi olduklarımı sorarım.. Genelde hemen iletişim kurarım. İletişim kurmakta zorlanmam ama çok seçiciyim. Arkadaşım var ama olsun diye uğraşmam. Sadece karşılık beklemeden insanların iyiliğini düşündüğüm için sıkıntı olmuyor herhalde.Ama kendi sınırıma kimsenin müdahil olmasını da sevmiyorum. Sadece ailemin yani eşim ve çocuklarım hep yanımda olsun isterim..Annem ve babamın, Kayınvalide ve kayınbabamı da Allah başımızdan eksik etmesin. Allah kimseyi kimseye de muhtaç etmesin.

Nazah cnm sagolda henuz imza atmadim sadece alel acele bir bilgi aldi acele eder gibi kafama takilanlar var bana bi yardimci olun nolur

Simdi oglum cumartesi 5saat ders gordu misafir olarak sevdide hatta 2de yildiz almis
Konuya gelim
1400dediler indirim istedim 1200 dusunuyoruz dedim olmaz molmaz derken 200-200 oderseniz taksitleri olur dedi
AyricA daha ben karar bile vermemisken pesinat istedi kimligimizi sordular hemen daha esimle konuscam dedigim halde

Esimin arkadasi ingilizce ogretmeni bu sene verme demis
Dershaneyi netten arastirdim cok fazla sikayet var
Misal cocugum 3ay gitti 3 ay taksit odedik sonra sıkıştık yollamak istemedik ama bizi mahkemeye vermekle tehdit ettiler icraya veririz dediler gibi yorumlar okudum

Ayrica matematik ogretmeni ingilizce dersinede gircekmis
Zaten takintili biriyim kafam bulandi

Napsam bise diyin yarin dersi var ve benden cvp bekliyolar bugun napcami sasirdim
Esim olumsuz bakmaya basladi bunlari duyunca
Ben arada kaldim
Gidip okul ogretmeniyle konussam mi

Hani sizce bu sene gitsinmi faydasi olurmu gibi uff uff gerildim

Canım senin oğlun küçük daha bence sen yardımcı olabilirsin belki dayısı da olur vakti olunca .Bence daha erken.Ayrıca matematige ingilizceci gircek ne demek? Daha kadroyu tamamlamışlar .Dersanelerde para konusu böyledir senet yaparlar ve sen vazgecsende asla geri vermezler hepsi böyledir.Sen kendin ona yetemiycegini mi düşündün canim ?Yoksa yabancı dil içinmi.
?eğer öyleyse ingilizce tek olan bir kurs araştır bence.şimdiden bikmasin yorulmasın yavrucak.Biz de 2.400 e yazdırdik 300 lira taksitleri bide çatır çatır senet yaptık .Eşim bir yolunu bulcam kafana takma diyor da bakalım.

Daha küçük canım.
Önce de söylemiştik. Gerçi benim 5. Sınıfta dershaneye bi dönem gitmişliğim var ama o zamanlar anadolu lisesi sınavları oluyordu.

Ay benim kardeşim isabet dersanesine gitmişti. Ayrılmak istedi, oysa cook indirimli gitmişti. Zaten ödediği çok az biseydi. Ama yine de helal olsun adamlara gittiği kadarını düşüp geri kalanını tamı tamına iade ettiler.

benımde mutfak masamın bacaklarında paslanma vardı, dun bende sunger ve cifle cıkarmıstım çizilmesi cok umurumd aolmadı cunku oldukca asagıda oldugu ıcın ama bu bılgı ıcın tesekkur ederım
kullanacagım

Kızlar günaydın
aslında tek tek alıntı yaptım baktım herseyı alıntılamısım
bende tr'lelli gibiyim malesef malesef diyorum

çünkü oglum ıcın endıse etmeyı sevmıyorum
benım oglum ne cekıngen ne dısa donuk dıyebılırım.
halbukı ben çok geniş ve konuşkan biriyim hiçbir ortamda geri kalmam , bende daha aktif bir cocuk olmalıydı.
yani ne çekingen diyebiliyorum ne açık. kafasına göre.

bazı arkadaşlarını beğenmıyor asık suratlı yada kızgın gıbı yada pisler diyor burnu akıyor kulaklarından bısıler sarkıyor dıyor. mıymıntılık edıyor.
asla vur elı yok.
bende hep ezılecek dıye uzuluyorum

eşim ise dışa dönük ama istemediği kişilerle asla sohbet etmez , yenı ortamda gerıde kalıp ızlemeyı tercıh eder , onamı çekti naptı bilmem.

tabi okulda boyel degılmıs cok sorunsuz basladı devam ettı.
koltuk tepelerınde zıplamadı dıyemıcem benı hem dınler hem dınlemez

neyse
hafta sonu temızlıkle gectı gunlerım. cumatesı oglumu medipole goruduk dıs hastanesı sgk %10 gecıyor 3200 tl fıyat cıkardı.
bızde hospitadente karar kıldık 2300 tl ozel sıgortalı anestezı altında 2 dıs cekımı 2 kanal 8 tane dolgu
bayramdan sonra yaptırcaktık ama dr ızındeymıs 18 ekıdme ancak ve ancak olabılecek gıbı duruyor.
ınsallah o gune kadar durebılır cocugum cunku neredeyse her aksam dıslerı agrıyor :S

kredı kartına 6 taksıt yaptırmayı dusunuyorum kalan rakamı 2300, yani.

hafta sonu lcw gıttım doktoer donusu cok guzel sweetler gordum oglan ıcın almadım
kayınvalıdem bır tane esofman almıs, 1 tanede ben almıstım gecenlerde . cok ince bısı ler almak ıstmeıyorum karı var sogugu var fılan lcw yandan ceplı esogmanalr 16 tl ve baya kalınlar.

neyse hafat sonu kumbaraya sadece 11 tl atabildim.
malum temizlik malzemesi vs baya gitti.
onca yagmur yağarken ben cam fılanda sıldım perdeler yıkandı dıp bucak temızlendık balkonlar harıc sımdıde balkonalr rezıl durumda
cuma gunu ınsallah tam gun calısmayız dıyorum

buarada oglumun ozel okul tercıhı cıktı hak kazandık ve okula yerlestık sımdı ne kadar oducemız bellı olacak sanırım cok cok az bır para oducez 50 tl gıbı bsıey aylık olarak. gerısını devlet karsılıcak. ben ustunu kenara atarım dıyordum sımdı dısler cıktı olsun napalım.
okula para vermıcemız ıcın onu ya yuzmeye ya basketbola gondereyım dıyorum sosyal olsun dıye.

oh hepsı bu kadar

aynen boyle hatta esımde gecmıs donemde bu sebebten mahkemelık oldu ve catı catırda odedı o parayı
senet yapıldıgı ıcın ış bıtmıs oluyor malesef

buarada cuma gunu esım pazara cıkmıs 60 tl harcamıs
hayır ne aldıda okadar tuttu cozemedım 5 kg patates 5 kg sogan
mandalına elma maydonuz yesıl sogan 2 kg domates salatalık peynır yumurta 1 teneke yag
ne zaman o cıksa para nereye gıdıyor anlamıyrum
neyse baskada bır mevzuyok

Cute Mom bu özel okul konusunu anlayamadım canım anaokuluna devlet desteğimi var. Bilgim olsun anaokuluna gitcek bebem yok ama çevremden birine lazım olur.

Tr lelli dil her yaşta öğrenilebilen bişey aceleci davranma bence. Hem dershane içine sinmediyse hiç yollama derim canım

evet canım anaokul ılkokul calısan annelere devlet destegı var
kayıt oluyorsun kura cekılıyor hak kazanırsan 15 tane okul tercıhın var nereye yerlesırsen orası artık okulun
ama sımdı zamanı gectı son yerlesen gruptaydık bız
48 ıle 66 ay arasını kapsıyor

valla bence ucuz bile almış, yağ 5 lt mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…