Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım Rabbim hepimiz için hayırlısını versin..Konularını okumadım ama eşin ailesiyle konuşmamana bir şey demiyor mu? Bugün saç boyattım, dışarıdan gelirken bir şeyler aldık babamız yok dışarıda.. Ve bir sürü para harcadık..

Canım bir iki konuna baktım.. Senin sınavında farklı.. Herkes de var bir sorun... Allah'ın izniyle hepsini çözeriz işlh.

Restlestik biz gorusmemek uzere evliligime devam ettim bi suru bisiler ama evimizde mevzularini gecirmemeye dikkat ediyorum gecerse tartisiyoruz
Hatalarini yuzune vurdugumda tartisiyoruz
Belki pisman oldu zoruna gidiyo ama pek umrumda degil acikcasi

Bizi fazlaca somurduler maddi anlamda manevi anlamda da panikatak oldum

Hayat benim hayatım onun ailesine gore endexlemicem artik

Ölümlü dünyanin kendini ölümsüz sanan ac gozlu insanlari günaha girmim neyse abdestli abdestli

Para harcamak guzel de iste butce sarsiliyo

Dershaneyle fiyat konustum bende
Hafada 11saat 5 ders gorcek
1.200 tl son olur dedi
150 taksitler halinde odicekmisiZ
Verim alabilcekmiyim nolcak hic bilmiyorum

Bugün evden ikide bi çiktik yeni girdik eve.
Bankadan para işlemlerimiz vardi onları hallettik.
Bugün sendikada seçim varmış. Kelli felli oy kullandim :)
sonra sohbete gittim.
Yemek yedik.
Eşim iş yerinde üşüyormuş onun formasına uygun bi hırka aradık. Aman ayaklarınız şisti. Koca şehirde ya dede hırkası var ya da ergen.
50 TL te LC den güzel bişey bulduk şükür.
LC de kalitesi düşük çikabiliyor inşallah bu iyi çikar.
Sonra kaynımlara gittik ve daha yeni geldik.
sizler de pek fazla kaynatmamışsınız.:)

ben de girişkenimdir. konuşkanımdır. çabuk ısınırım.
okulumuz 110 kişi.
meslekçiler ayrı takılır edebiyatçılar ayrı erkekler ayrı zengin takımı bi ayrı.
benim hepsiyle bi şekilde bi ilişkim muhataplığım vardır.
samimi olup gidip geldiğim arkadaşlarım ise edebiyatçı bayanlardır :)
her sırrımı paylaştığım dostum ise yoktur.
en ennnn samimi arkadaşım kim dersen yoktur. ama samimi arkadaşlarım vardır. üniversitede okurken de öyleydi ev arkadaşlarımlarla da öyleydi. tek bir kişi değil hemen hepsiyle iyiydim tabi bir kısmıyla daha iyiydim
adımın birlikte anıldığı hiç ayrılmadığım bir diğer kişi yoktu. üniversitede 5 iyi arkadaştık. o tek arkadaş dost devri lisede kaldı.
sanırım hayatımda en çok şeyimi paylaştığım kişi eşimdir. belki de sonra siz.

Günaydın kızlar
Burda pek de aydın bi gün yok
Gök delinmiscesine yağmur yağıyor
Benim evim en üst kat
Az önce banyoya bi girddim
Çatı akmış
Bu evi almak istemiştik biz
Ev sahibi satmayı düşünmüyorum dedi
Iyi ki öyle demiş
Umarım odalara da akmaz
Kpss sınav görevim var
Oraya gidicem

Günaydın kızlar
Susuzluk çekme korkularım bu yağan yağmurlarla biraz hafifledi.
Rabbim hayırlı yağmurlar versin. Sel olmasın ekinler zarar görmesin ama bol bol yağsın.

Kızlar gününüz aydın olsun... Ben burada birikim yapan hatunlarlayım ama bu aralar "paraları saç saç saç" diyesim var. Niye mi hiçbir şekilde ben inanmıyorum.. Yıllarca birikim için uğraştım. Ne bir takdir, Ne bir teşekkür.. Öyle işte Kırgınlık vs.. Gerçi ben hep çocuklar için ailemiz için dedim. Ama insanoğlu aslında yapıyor ediyor da.. onda kırgınlık ve yorgunluk yapan gönül kırgınlığı oluyor.. Yağmurdan mıdır ne depreşti yine duygular..

kolay gelmiştir inşallah :)) sınav bitmiştir çünkü.
canım çatı katı almayın. ısı yalıtımlı bi evde zemin kat da iyi oluyor ama çatı katı ıkıntılı olabilir.
böyle diyorum ama bize ne çıkcak bakalım. kuraya gircez kaçıncı kat nere çıkcak hiççç belli değil.
Günaydın kızlar
Susuzluk çekme korkularım bu yağan yağmurlarla biraz hafifledi.
Rabbim hayırlı yağmurlar versin. Sel olmasın ekinler zarar görmesin ama bol bol yağsın.
Amin canım ne kuraklık olsun ne de afet.
akşam öyle yağdı ki belki bi saat o hızda yağsa çok büyük zarar görülürdü. Rabbim rahmet etti.
canım hedefe birikim yapmak değil de Allah rızası için israf etmemeyi koyarsak yaptığımızın bi anlamı ve değeri oluyor. bizleri kıran, üzen, ve aciz yaratılmış insanlar için yaparsak da en çok üzülen biz oluyoruz.
zaman zaman nefsimize hoş gelene kayıyoruz, sık sık niyetimizi tazelemeliyiz.
İnsan israf etmeyip, harama helale dikkat eder, Allahın verdiği nimetle zekatını verir, kurbanını keser ve sadaka da verirse Rabbimin bol bol vereceğini düşünüyorum.
Allah hepimize Allah için veren el olmayı nasip etsin.

Bende eksikklerim arttikca harcayasim var zaten kısın her ay 1 cumhuriyetten fazlasini imkani yok biriktiremem
Dun oturdum hesap yaptim

Dogalgaz kisin 200den Assa assa gelmiyo
Su ve elektrikte kisin ikisi 100tl tutar
Her ay 140tl oglanin servis parasi
Simdi 200 tl de dershane cikti
Evin alisverisiydi bi 250 tl
Giysi ihtiyaclarim icin yuklenmem lazim ekimde oglusunkiler acil hemde bi 300,tlde onlara gider
Oglana bot alamadim hala
Offff hesapla hesapla cikilmiyo icinden
Seytan bozdur 1 tane git ne eksikse al diyo

50tl param kaldi
Bugun pazara gidicem ne alcam ne tutcak bilmiyorum

Kenarda nakitim olmayinca cok moralim bozuluyo esimden de isteye isteye biktim nereye gidiyo bu paralar anlamiyorum ki

Valla tek maasla 3-4cocuk buyutenlerin elini opesim var ciddi zor zanaat

Canım aslında hedef birikim değilde .. Zor zamanlar için çocukların geleceği için üniveriste vs.. kıyıda köşede para olsun.. O zamanlarda ele güne muhtaç olmamak diyelim..

Bütün derslerden mi sadece ingilizce mi?

Hayırlı pazarlar kızlar.Bugün Ankara'da tam depresyon havası var.Evim benim de çatı katı ,sabaha kadar yağmur yağdı.Benim uyku bir kaçtı sabah namazına kadar öyle tavana baktım.Yağmuru dinledim düşündüm ,döndüm durdum.Şu an uyumamak için direniyorum uyusam gece yine sabahlarım.Birde en çok eşimin horul horul uyuması gıciğıma gidiyor Herneyse şu saatleri atlatayım dokuzda uyurum herhalde.Bugün sosyete pazarından 10 liraya bir swet birde eşofman altı aldım .Onu bile kırk kere düşündüm ama mecburdum.Yeni mahsül salça çıkmış yarım kilo aldım tarhana aldım bu yıl hiç kışlık yapamadım.Kayınvaldem bişeyler gönderir mutlaka ona güveniyorum, heh heh

Arkadaşlık konusu açılmış ben de sıkıntılıyım bu konuda.Fazla ince düşünüyorum karşımdakinden de bilinçaltinda beklenti içine giriyorum sanırım.Mesela bir komşunun çocuğu hasta olsa mutlaka takip ederim iyileşene kadar arar sorarım .Ya da hasta olsa koşmaya çalışırım ,genel anlamda vericiyim biraz.Bu huyum beni çok yoruyor çünkü beklediğimi göremedim hiçbir zaman.İnsan bu hayatta ne kadar az beklenti içine girerse,karşısındaki insana yumuşak karnını ne kadar az gösterirse o kadar az üzülüyor.Şimdilerde kendime bunu ögretmeye çalışıyorum.Bu topik bana iyi geliyor fakat arada bir b.d.v ye uğruyorumda akillara zarar kavgaya motive olmuş çoğu üye yiyolar birbirlerini..

Aynı ben birinin çoçugü öksürse on kere ararım. Biri bir yere gitse ararım vardın mı gitti. Mi diye. Acaba kırıldı mı acaba öyle mi deseydim diye diye yedim bitirdim kendimi. Tabi bunları bende beklerim. Ama onlar yapmayınca üzülüyordum falan.
Sonra osikoloğa gitmeye başladım. Aslında sıkıntım aşırı işkolik olmamdı. Fakat bunları da anlattım pdikoloğa. Bana 5 sevgi dili kitabını önerdi. Şimdi bir rahatım. Ayyyy hiç takmıyorum insanları. Eskisi gibi arayıp sormuyorum da. Ve aramadığım için ayıp olduğunu falan da düşünmüyorum.
Yani dünya varmış.

Burası da öyle.. Kpalı ve evler çok soğuk. Kaloriferler yanmadı daha aile boyu hasta olacğız bu gidişle(

Kızlar birikimlerinizle ne yapmayı planlıyorsunuz.
Allahım benim öyle çok hayalim var ki parayla yapılacak.
Ama ilk hedefimiz 17 bin kalan araba borcunu bitirmek. Bir yerden 10 bin param gelecek. bir taraftan koyup diğer taraftan krediyi ödemeye devam edip paramızın yettiği ayda krediyi kapatmak.

geztapocum ben de yağmurlu havalara bayılırım
güneşli açık havaları da severim yağmurun yağmasını izlemeyi, evın sıcak olup dışarda yağmuru karı çok severim yaa..

kızlar sizlerin sevmediğiniz özelliğin tam zıttı ama benim de ssevmediğim bi durum var.
kafam doluysa ya da çok ilgi alanıma girmeyen şeyleri hafızamdan hemen atıyorum ama bu benim bilinçli yaptığı bişey değil.
misal komşunun çocuğu sıradan bi grip oldu bana da söyledi ve ben ertesi gün unutabiliyorum. ya da yarın çarşıya gitcem diyor ertesi gün kapısına gidiyorum evde olmuyor. karşılaşınca soruyorum sana dedim ya çarşıya gidecem diye diyor. çok mahçup oluyorum.
çalışıp yorulduğumdan, annemden geçme hafıza zayıflığımdan ve çok da algımın açık olmadığı konularda böyle oluyor.
misal o kişiyi çok seviyorum ama o kişiye mahçup da oluyorum kendine değer vermediğimi düşünebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…