- 7 Ekim 2012
- 2.429
- 2.455
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #2.081
4. Sınıfa basladi
Sporla arasi pek olan bi cocuk degil ve cok arkadas seciyo sokakta oynamak istemiyo internette ve tv de vakit geciriyo bende durumdan hosnut degilim
Ayrica inatci ve kararsiz bir cocuk
Zorla bisey yaptrmam imkansiz
Spor sosyal faliyetlet icin direndim ama dershaneyi kabul etti
Biraz tutuk bi cocuk
Fazlaca agir basli
Napcami bilemedigimden zaten bu kaygim
Soyal faliyete yolla diyolar demesi kolay gitmem diye diretiyo surekli arkadas ariyo
Ben nerden bulim ona her gittigi faliyete arkadas
Bende biraz evden kopsun degisik arkadaslari olsun baska ogretmenlerlede ders calismayi ogrensin diye cabaliyorum
Ayrica ingilizceye cok hevesli
Karete kursuyla gorustum anlattim
Gelsin acilir ozguveni olur dedi anlastimm
Gitmemde gitmem diye agladi
Zorla olmuyo iste napcam acilmasi icin bilmiyorum bi pedegogla gorussem mi
GunaydinnnKızlar günaydın trlelli ve karanfilcenin eski konularınızı okudum.Bu hayatta hepimizin değişik değişik imtihanları var önemli olan ayakta kalabilmek di mi ...Valla gelmediğim zamanlarda bile aklım hep bu topikte oluyodu.Bazen bdv de trlelliyi görünce seviniyodum.Bu arada sevimli ne guzel boş günün varmıs.yeni arkadaşlarda hoşgelmişler.bugün pazara gitcem ama kışlık sebzeler henüz lezzetli degil yazlıklardan da bıktik artik bu geçiş mevsiminde ne yiyceğimizi sasiriyoruz
Çocuklara yasaklar ve kurallar ancak ergenliğe kadar söküyor.Ben ogluma simdi pc konusunda yasak koymuyorum 13 yaşının içinde .O na dedimki kaç saat ders çalışirsaan o kadar saat pc dedim .uygulucaz bakalım .ama hafiftenn atarlanmalar başladı Allah yardımcımız olsun
Cnm benim ogluma yter tamam hadi kapat bikalim birak bakalim diyince birakiyo sivri bi cocuk degil 9yasinda hemen tamam diyo laf dinleyen bi cocuk ama iste kıstasları var diger konularda hemfikir olamıyoruz sırf kendim istiyorum diye onuda istemedige seylere zorlamak istemiyorum severek istyerek yapsin cabasindayimBenim kızımda 12 yaşında, bir de oğlum var 7 yaşında.. Bizim evde kurallara uyulur.. Kurallar onlar için keyfi değil... Geçen sene bir seminere katıldım. Psikoloji ile ilgiliydi. Orada bir kadnla tanışmıştım.. Kadının kızı ile ilgili sıkıntıları vardı.. Küçükken kural koymadıkları ve sorumluluk vermedikleri için (kızı ortason sınavlara hazırlanıyormuş) kızıyla kavgalar, küfürleşmeler vs. olmuş.. Psikiyatrist cocuğa sorumluluk vermedikleri için istediği zaman istediği şeyi yapma özgürlüğünü ona tanıdıkları için çocuğunun sınav sorumluluğunu kldıramadığını söylemişler..
Bir de o zman sormuştum psikiyatri uzmanına pc kullanımında ki süreyi. O da bana en uzun 40 dk. ve mola verilmesi gerektiğini haftada bir gün hiç kullanmamaı gerektiğini.
Cnm benim ogluma yter tamam hadi kapat bikalim birak bakalim diyince birakiyo sivri bi cocuk degil 9yasinda hemen tamam diyo laf dinleyen bi cocuk ama iste kıstasları var diger konularda hemfikir olamıyoruz sırf kendim istiyorum diye onuda istemedige seylere zorlamak istemiyorum severek istyerek yapsin cabasindayim
Bakalim bugun nolcak sevcekmi ortami[/QUOTE
İşallah severek gider.
Umarim en azindan evden bi nebzede cikmis olur 3-5 degisik insan gorurİşallah severek gider. Üstte yanlış yere yazmışım..
Ayrica ogretmeniyle gorustum
Surekli benim onu durtmem lazimdiyo
Bildigi sorulara parmak kaldirmiyo ben ona soz hakki veriyorum ancak oyle konusuyo diyo ayrica kendini cok guzel ifade ettigini,cok guzel cumleler kurdugunu falan soyledi ogretmeni
Hareketli bi arkadas secsin kendine onunla gorussun oynasin dedi acilir diye
Ama yine ayni
O arkadasiyla oynuyo sorun yok ama tek olunca yada baska bi ortamda yine ayni
Birisi nasilsin yigit dediginde tanidgi biriyse iyiyim diyo bizim tanidigimiz onun pek gormedigi biriyse duymamazLiga geliyo
Yani caninin istedigiyle konusuyo caninin istemedigini gormemezlige geliyo
Ogretmen buyuk siniflara gectiginde sorun yasar ezilir falan dedi iyice tirstim
Napip edip girgin bi cocuk yapmam lazim
Ogretmene soru sormaya dahi cekiniyo
Nasil acilcak bu cocuk bilmiyorum
Evde bize ananesine falan bulbul ama
Sinifta ne oldu serviste ne oldu ne yedi ne icti ne oynadi neyini kaybetti odevleri ne eve gelince hepsini detaylı anltıyo ama bize gelince boyle
Günaydın kızlar
Benim oğlanı hiç anlatmayayım. Kendisi hioeraktivite tedavisi görüyor. Ilk yıl çok sıkıntı çektik. Şimdi bira rahatladık ama yine de zor. İlqç kullanmayı da bıraktık artık.
Gunaydin canımgünaydın kızlar..
biz de bugün erken kalktık.
haftaiçi çok erken kalkınca 8 buçuğa kadar anca yatabildik.
Herseyin fazlasi zarar galibaGünaydın kızlar
Benim oğlanı hiç anlatmayayım. Kendisi hioeraktivite tedavisi görüyor. Ilk yıl çok sıkıntı çektik. Şimdi bira rahatladık ama yine de zor. İlqç kullanmayı da bıraktık artık.
Okulda vururlar,merdivenden iterler, yda ne bilim biseyine sahip cikamaz diye korkmustum ilk okula basladiginda cokcada gizli sakliBenim çocuğumda aynı.hatta seninkinden bi gömlek üstte galiba..bizimki okulda olanı bitenide anlatmaz. Yeni başladı okula merak ediyorum haliyle,göbeğim çatlıyo öğrencem diye ama nafile..
ben evde biri oldu mu uyuyamam zaten. kalkasım gelir. hafta içi tatilllerde 10 a 11 e kadar yatardım adamın bi gün pazarı olurdu erkenden kalkar onu da kaldırırdım. :)Gunaydin canım
Bende uyku duzeni falan kalmadi ya sabah 6 a uyaninca zombii gibi dolaniyorum ortalikta
Nolcak bu halimiz bilmiyorum
Oglum sabahci o da 8 de uyandi bugun
Aliskanlik oluyo sanirim
Oda zor papatyam ya.yardım eden bi ablam var onun çocuğuda tedavi görüyo,haftada bir gün ama aklım çıkıyo çocuğun başına bişey gelecek diye .benimki çok ağır hareket eder,alışık değilim panik atak var bide bende,ay düştü,ay sarktı derken daha çok yoruluyorum aslında
Biz alıştık artık onun alırı hareketliliğine. Diyelim ki sokakta yürüyoruz. Bi yürürüz o zıplar. Evde sürekli koltukların üZeinde. Fakat bizi en çok yoran hareketliliği değil. Oğlumun IQ sü çok yüksek. Sorularından cevabı olmayan tasarımlarından çok yoruluyorum.Herseyin fazlasi zarar galiba
Ama yapcak bise yok zamanla durulur sakinlesir umarim
canım biraz da salıvermek lazım.Okulda vururlar,merdivenden iterler, yda ne bilim biseyine sahip cikamaz diye korkmustum ilk okula basladiginda cokcada gizli sakli
oglum beslenmesini unuttu
Oglumun raporunu vercem
Ogretmen benimle gorusmek istedi
Cocugumun kitabini vermem lazim bahanesiyle sinfina girdim uzaktan izledim
Sirasina soktum duvarlarin arkasida hoplaya ziplaya tirmana mirmana baktim
Sukur hic bi sorun yasamadik
Ama iste hep bu sakinligi yuzunden yaramaz cocuklar tarafindan ezilir dislanir diyede gozum hep uzerinde annenyuregi iste