Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Az önce okuldan gelirken işletmelere de uğradım iki tane.
Öğrencim staj yerine iki dolmuşla geliyormuş.
günlük 3.8 tl ediyor. aylık 57 tl yapıyor.
evini sordum tek otobüsle gelinebilcek bi yer.
günlük 2.3 tl eder. aylık 34 tl yapıyor.
neymiş otobüsü bekleyemezmiş.
Önlerinde 2-3 tl ye döner hamburger cips tarzı şeyler.
Gidin sağlıklı yemekler yiyin ya da evden bişeyler getirin dimi? İş yerinde belki buzdolabı bile vardır. rahat geniş ve güzel bi yer.

işletmeden çıktım marketten organik yumurtamı aldım.
Benim düşünceme göre tasarruf mantıklı şeylerlerden kısıp yine mantıklı şeylere harcamak..

bu arada 18 lik organik yumurta 9.45. nasıl fiyatı iyi değil mi sizce?

Ah ah ben öğrenciyken evden götürürdum genelde
Üniversitede bile yemedim pek
Üstelik bursum vardı
Ama işte yıllarca kıt kanaat gecinmenin bendeki etkileri
Kıyamazdim, biriktirirdim
Ceyrek bile almışlığım var :KK59:

Iyi bence
Ben geçen tanesini 60 kuruştan aldim
geçen yıl bi öğrencimden 75 krş a alıyordum.
sonra arkadaşım getirmye başladı 50 krş dan köy yumurtası.
ama her zaman getiremiyor.
bu köy yumurtası değil gezip dolaşmıyor sonuçta hayvanlar, ama alabileceğim uygun da fiyatlı market olması iyi oldu.

bugün yemekte ne var kızlar??
benim mantar sote artı pilav

Ben çorba yaptım sadece
Aşotlu ayran çorbası
sefilleri oynuyoruz :KK53:
Zaten bu çorba yemek gibi
Ama eşim gelince yumurtalı patates cekti canım dedi
Onu yaptım, azıcık da makarna vardı
Zaten zor şartlar altında yiyoruz
Oğlan bize adrenalinli sofralar sunuyor :confused:

Merhaba kızlar
Bugün fazla para harcadım galiba.
18 tl pazar
20 tl oğlanın arkadaşına doğum günü hediyesi
20 tl lens solusyınu
10 tl yemek
2 tl otopark parası
14 tl çorap
6.15 tl kumbaraya

Ben çorba yaptım sadece
Aşotlu ayran çorbası
sefilleri oynuyoruz :KK53:
Zaten bu çorba yemek gibi
Ama eşim gelince yumurtalı patates cekti canım dedi
Onu yaptım, azıcık da makarna vardı
Zaten zor şartlar altında yiyoruz
Oğlan bize adrenalinli sofralar sunuyor :confused:
bizimki çorba içmiyor.
ben de çok seviyorum ayran çorbasını
Merhaba kızlar
Bugün fazla para harcadım galiba.
18 tl pazar
20 tl oğlanın arkadaşına doğum günü hediyesi
20 tl lens solusyınu
10 tl yemek
2 tl otopark parası
14 tl çorap
6.15 tl kumbaraya
güle güle yiyin güle güle giyin.
benim de dün pazar 35 tuttu. ama balık vardı içinde.

benim program da belli olmuş.
yine pazartesi boş işletme günü. ama bi sürprizle karşılaştım bazı derslerim değişmiş. 12 ler bana gelmiş 12 lere girmeyi de hiç sevmem.
ama program daha bi düzgün duruyor sabah ilk saatlere hiç ders denk gelmemiş. sanki çocuğu okula gitcek annelerle beni karıştırmışlar gibi :KK48:

başlık değişik olmus sankı ısraf et gıbı algılagıladım ben ısraftan kaçınma sal bosver gıtsın gıbı anladım :)

başlık değişik olmus sankı ısraf et gıbı algılagıladım ben ısraftan kaçınma sal bosver gıtsın gıbı anladım :)
hadi yaa..
evet aslında öyle de algılanıyor hiç farketmemişti sağol. sonu "kaçınmak" olsa olurdu. kendim değiştirebiliyo muyum ki başlığı

hadi yaa..
evet aslında öyle de algılanıyor hiç farketmemişti sağol. sonu "kaçınmak" olsa olurdu. kendim değiştirebiliyo muyum ki başlığı
Konu sahibi degistirir herhalde yaa bende dioru. Hem israf hem birikim nasil olcak bi puf noktasi mi var diye hay ben yhaaaa :oops::oops:

Ben de cok musrifim yhass ama biseyi goriyim begeniyim seytan bi durtuyoki al al diye hic ihtiyacim olmayan bazen aldimi bile unittigum seyler aliyorum

Bilen biliyodur illaki ama bende yeni öğrendim ve bilmeyenler için tavsiyemdir;
Bildiğiniz market poşeti ve bildiğimiz ucuz cif çelikte harikalar yaratıyo.armatürler,tencere,çaydanlık ne varsa parlattım,tutamadım kendimi. Hayatta almam daha markalı krem temizleyiciymiş,yok Çelik parlatıcı bezmiş....:KK12:

Karga kahvaltisini yapmadan geldim ben yine
Esimi yolladim namaz falan derken yine uykum kacti

Oglumun servisi hala duzene girmedi
Ve firma tanidik
Oglumu baska servise vermisler servis dun sabah unuttu aradim soylendim gelip aldilar oglende cikisa gittim diger servisci amcada oglumu cok sevmis alma cocuklarimi benden diyo servis sorumlusuna ama guzargah uymuyormus kavga etmeden halledersek duzeni iyi olcak

Belediyenin kursuna guvenemedim ben bi dershaneyle konustum matematik ve ingilizce icin 700t istedi
Aydın univ. Baglılarmis falan fistik nereye bagli olursaniz olun ogluma ogrencek anlicak kavricak derecede ingilizce egitimi verin dedim.

Sanırım anlasicam burayala bugun misafir ogrenci olarak gidicez bakalim sevcekmi
Oglumun ortami sevmesi onemli

Oglumun uzerine cok mu titriyorum bilmiyorum ama surekli ona yetemicez,eksik kalicaz, napabilirim, sanki daha iyisi olabilir, diye dusunmeden edemiyorum
Kendimi oglum and. Lisesi sinavlarina gircegi zamanarda dusunmek istemiyorum bile

Babamiz daha rahat sıkma, sakin ol, buyudukce daha iyi kavrar, dil egitimi yeterli gibi gaayett rahatca onun rahatligi bile batıyo

Dun bi akrabamiza gittim davet etmisti ordan cikinca
Lcw 1 tane swet aldim oglusa begenmedim modelleri
Dogalgaz geldi daha yeni odemisken onu yatirdim
Kendime donuste kokorec ismarladim
Kasimi aldirdim
Derkennn bi 60tl harcadim
Gitti paracıklar

Evden cikinca para harcaniyo onu bilir onu soylerim

Bilen biliyodur illaki ama bende yeni öğrendim ve bilmeyenler için tavsiyemdir;
Bildiğiniz market poşeti ve bildiğimiz ucuz cif çelikte harikalar yaratıyo.armatürler,tencere,çaydanlık ne varsa parlattım,tutamadım kendimi. Hayatta almam daha markalı krem temizleyiciymiş,yok Çelik parlatıcı bezmiş....:KK12:
Nasil yapiyosunuz
Bizede ogretin

Tr lelli oğlun kaçıcncı sınıf bilmiyorum ama ben ilkokul çocuğunu çok sıkma taraftarı değilim.. Kızım 6. sınıf bu sene ilk defa dersaneye gönderdim. O da kapanacak diye.. test sistemini alsın diye düşündüm.. Ama sosyal faaliyet olarak hep bir yerlere giderler. Satranç, yüzme, voleybol vs.. Çocuk hayal dünyasını zenginleştirmeli, bunun için de canı sıkılmalı diyenlerdenim. Bizm evde internet, tv süreli.. Onun dışında (sitede oturyoruz) sokakta oyun için bir sınır yok..

Tr lelli oğlun kaçıcncı sınıf bilmiyorum ama ben ilkokul çocuğunu çok sıkma taraftarı değilim.. Kızım 6. sınıf bu sene ilk defa dersaneye gönderdim. O da kapanacak diye.. test sistemini alsın diye düşündüm.. Ama sosyal faaliyet olarak hep bir yerlere giderler. Satranç, yüzme, voleybol vs.. Çocuk hayal dünyasını zenginleştirmeli, bunun için de canı sıkılmalı diyenlerdenim. Bizm evde internet, tv süreli.. Onun dışında (sitede oturyoruz) sokakta oyun için bir sınır yok..
4. Sınıfa basladi
Sporla arasi pek olan bi cocuk degil ve cok arkadas seciyo sokakta oynamak istemiyo internette ve tv de vakit geciriyo bende durumdan hosnut degilim
Ayrica inatci ve kararsiz bir cocuk

Zorla bisey yaptrmam imkansiz
Spor sosyal faliyetlet icin direndim ama dershaneyi kabul etti
Biraz tutuk bi cocuk
Fazlaca agir basli
Napcami bilemedigimden zaten bu kaygim

Soyal faliyete yolla diyolar demesi kolay gitmem diye diretiyo surekli arkadas ariyo
Ben nerden bulim ona her gittigi faliyete arkadas

Bende biraz evden kopsun degisik arkadaslari olsun baska ogretmenlerlede ders calismayi ogrensin diye cabaliyorum

Ayrica ingilizceye cok hevesli

Karete kursuyla gorustum anlattim
Gelsin acilir ozguveni olur dedi anlastimm
Gitmemde gitmem diye agladi
Zorla olmuyo iste napcam acilmasi icin bilmiyorum bi pedegogla gorussem mi

Cifi döküyosun poşete temizliyosun canım. Yani sünger görevi görüyo ama sünger gibi çizmeden,yormadan..:KK66:Benim elime dokunuyoduda elime geçirip yaptım. Pas,kir,hatta tencerenin dibindeki karayı bile çıkardı:KK9:
Bugun denicem bunu
Bilgi icin tesekkur ederim tatlım

X