BİRİKİMCİ HATUNLAR

Canım kaçıncı haftadasın? Yani sen kötü olursan bebeğinede oğlunada herşey daha kötü olur :KK43:
Ben şu anda gebe değilim. Benim oğlum da hellp sendromu geçirdim. Erken doğdu. Düşük kilolu idi. 2. Bebek için doktora girtim bugün. Daha önce de gitmiştim. Olmaz demişti kendi doktorum. Şimdi bu konuda uzman bir doktora girtim o da bunları söyledi.

Ben şu anda gebe değilim. Benim oğlum da hellp sendromu geçirdim. Erken doğdu. Düşük kilolu idi. 2. Bebek için doktora girtim bugün. Daha önce de gitmiştim. Olmaz demişti kendi doktorum. Şimdi bu konuda uzman bir doktora girtim o da bunları söyledi.
Ben gebesin sanmıştım canım. Dediğim gibi allah korusun olurda sana bişe olursa sana ihtiyacı olan 2çocuğun olacak öyle düşün :KK43:

Merhaba kızlar
Sabah oğlanın servisi gelmedi. Aldım okula götürdüm. Ilk gün olunca tam ayarlama yapmamışlar. Artık sabahtan okula gitmedim. Öğlen almaya gittim tekrar oğlanı. Servis ayarladım orada. Saat 13:30 gibi kendi okuluma gidip 15:00 de çıktım. Sonra bebek için doktora gittim. Bilenler bilir ben hellp sendromu geçirdim ve benim oğlan erken doğdu. 1500 gramdı. Hellp sendromu çok tehlikeli bir durum.
Daha önce bir doktora gitmiştim. 5 yıl kadar önce. Olmaz demişti gebe kalma dedi. Ama ben hep çok istedim. Neyse bu doktorun uzmanlık alanı hellp. Gittim. 2. Gebelikte olma ihtimali %80 dedi. Aspirin kullanarız ama bu ihtimal azalmaz sadece daha hafif atlatırsın dedi. Yani %80 ihtimalle yine erken doğum yapacağım ve düşük kilolu bir bebek olacak.
Benim bir çocuğum var bana birşey olmasından koymuyorum dedim. Senin hayatın öncelikli olur. Bebeği feda etmemiz gerekirse ederiz dedi. Zaten bu hastalık 20 haftadan sonra ortaya çıkıyor.
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız kızlar.
Siz okuyun diye netten birşeyler kopyalayacaktım buraya hellp ile ilgili. Telefondan yazdığım için yapamadım[/QUOTE
Tamda senin durumundayım. Yapmıyorum.

Papatyanın benimde senle benzer durumlarım var. Benim çift rahim olduğundan benim oğlum da erken ve düşük kilolu doğdu. Çok sıkıntılarını yaşadık tabi bu durumun. Gerçi benim sağlığımda bir sorun olmadı ama iki kiloluk bir bebeği büyütmek kolay olmadı. Hala da bazı sıkıntılarımız var :KK43:
Ama ben de tekrar anne olmak istiyorum. Ve bir bebeğim olunca yine erken ve düşük kilolu olurmuş, o yüzden zor bir karar da bizi bekliyoruz.

Merhaba kızlar
Sabah oğlanın servisi gelmedi. Aldım okula götürdüm. Ilk gün olunca tam ayarlama yapmamışlar. Artık sabahtan okula gitmedim. Öğlen almaya gittim tekrar oğlanı. Servis ayarladım orada. Saat 13:30 gibi kendi okuluma gidip 15:00 de çıktım. Sonra bebek için doktora gittim. Bilenler bilir ben hellp sendromu geçirdim ve benim oğlan erken doğdu. 1500 gramdı. Hellp sendromu çok tehlikeli bir durum.
Daha önce bir doktora gitmiştim. 5 yıl kadar önce. Olmaz demişti gebe kalma dedi. Ama ben hep çok istedim. Neyse bu doktorun uzmanlık alanı hellp. Gittim. 2. Gebelikte olma ihtimali %80 dedi. Aspirin kullanarız ama bu ihtimal azalmaz sadece daha hafif atlatırsın dedi. Yani %80 ihtimalle yine erken doğum yapacağım ve düşük kilolu bir bebek olacak.
Benim bir çocuğum var bana birşey olmasından koymuyorum dedim. Senin hayatın öncelikli olur. Bebeği feda etmemiz gerekirse ederiz dedi. Zaten bu hastalık 20 haftadan sonra ortaya çıkıyor.
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız kızlar.
Siz okuyun diye netten birşeyler kopyalayacaktım buraya hellp ile ilgili. Telefondan yazdığım için yapamadım

Peki genetik ayıklama yöntemi uygulanabiliyor mu? Bi tanıdığımda buna benzer bir genetik rahatsızlık vardı ve genetik ayıklama+tüp bebek yöntemi ile bebeği oldu. Uygulanabiliyorsa düşünebilirsin.

Ama kendinin ve doğacak bebeğinin bunca riske girmesine değer mi bilmiyorum. Çünkü sağlıklı anne-sağlıklı çocuk ve sağlıklı bir aile demek. Çok dikkatli karar vermek gerek.

Kızlar bu arada malu ayın 15'i, eşim bir ata lira almış da gelmiş. Birikim hanemize biz de bir şeyler yazabileceğiz:nazar:

Ancakkkkkk gelin görme diye bir adet var burda, eşimin en yakın kuzeni evleniyor, zaten sağdıç da biziz. Şimdi gelin görme var, eşim bi çeyrek takmamız lazım diyor. Ama ben böyle adetler yapmadım evlenirken, onlar bize gelmemiş ki biz de onlara katılalım diyorum, hatta hiç sevmem böyle işleri gitmek de istemiyorum ama eşimin hatırı için mecbur gideceğim.

ZAten başım ağrıyordu, baş ağrım arttı bu konudan sonra. Eşimin en sevdiği kuzeni, kardeş gibi, hiç sevmediğim ortam kadınlı ortamlar ama eşimin hatırı için katlanacağım sanırım.:KK17:

Ata liranız hayırlı olsun lavin ne güzel valla:) Gelin görme nasıl bir şey acaba ben de evleneli 27 gün oldu ama öyle bir şey yapmadım? Zaten düğünde yaptıysanız bir şeyler tekrardan gerek var mı acaba çeyreğe ?

Ata liranız hayırlı olsun lavin ne güzel valla:) Gelin görme nasıl bir şey acaba ben de evleneli 27 gün oldu ama öyle bir şey yapmadım? Zaten düğünde yaptıysanız bir şeyler tekrardan gerek var mı acaba çeyreğe ?

Yahuuuu eşimin ailesinin ailesi böyle. Nişan öncesi ya da sonrası gelin görme yapılır. Yani sülale, eş dost gider, yakınlar çeyrek takar uzaklar da hediyeleriyle gelirmiş. Düğün takısı haricinde bir şey yani.
Zaten biz sağdıç olacağız, düğün takısından çok daha masraflı bir şey. Harçlıklar sağdıçtan çıkar, kına sonrası erkeklerin eğlenmesini sağdıç yapar falan. Düğünde zaten bir şey takmayacağız, eşimle anlaştık o konuda ama bu işte mecburi oldu.

Benim ailemde de böyle bir şey yok, ben de istemedim. Bildiğin ekstra takı takılsın diye yapılan, göz boyamalık bir şey. Kaynanam diyor işte size yapsak 7-8 binlik çeyrek-para toplanırdı diye. O kadar önemsiyorlar, gitmezsen dedikodu falan.

Bi de bizim burda takı önemli, komşular bile 100'ün altını takmaz, ayıp olur diye.

Papatyanın benimde senle benzer durumlarım var. Benim çift rahim olduğundan benim oğlum da erken ve düşük kilolu doğdu. Çok sıkıntılarını yaşadık tabi bu durumun. Gerçi benim sağlığımda bir sorun olmadı ama iki kiloluk bir bebeği büyütmek kolay olmadı. Hala da bazı sıkıntılarımız var :KK43:
Ama ben de tekrar anne olmak istiyorum. Ve bir bebeğim olunca yine erken ve düşük kilolu olurmuş, o yüzden zor bir karar da bizi bekliyoruz.
Evet bana da doktor öyle dedi. Yeniden erken doğma ve düşük kilolu olma riski çok yüksek. Sana birşey olacak olursa hemen bebeği alırız gerekirse feda ederiz dedi. Eşime anlattım o da olmaz kapat bu konuyu dedi. Kafam bi milyon oldu gene.
Allah hayırlısını versin inşallah. Küçük çocuk büyütmek çok zordur. Benim ömrümden on yıl gitti sanki
Peki genetik ayıklama yöntemi uygulanabiliyor mu? Bi tanıdığımda buna benzer bir genetik rahatsızlık vardı ve genetik ayıklama+tüp bebek yöntemi ile bebeği oldu. Uygulanabiliyorsa düşünebilirsin.

Ama kendinin ve doğacak bebeğinin bunca riske girmesine değer mi bilmiyorum. Çünkü sağlıklı anne-sağlıklı çocuk ve sağlıklı bir aile demek. Çok dikkatli karar vermek gerek.
Canım ben de genetik bir problem yok. Gebelik sırasında tansiyonun aşırı yükselmesi nedeniyle organların çalışamaz hale gelmesi, anne ölümü, körlük böbrek yetmezliği gibi sorunlara neden olan. Tek tedavi yöntemi bebeğin alınması olan başından önlem alınamayan bir rahatsızlık.
İşte bizim de kafamızı karıştıran bu. % 20 lik olumlu bir ihtimal var ve çok az bu ihtimalin oranı.
Kızlar bu arada malu ayın 15'i, eşim bir ata lira almış da gelmiş. Birikim hanemize biz de bir şeyler yazabileceğiz:nazar:

Ancakkkkkk gelin görme diye bir adet var burda, eşimin en yakın kuzeni evleniyor, zaten sağdıç da biziz. Şimdi gelin görme var, eşim bi çeyrek takmamız lazım diyor. Ama ben böyle adetler yapmadım evlenirken, onlar bize gelmemiş ki biz de onlara katılalım diyorum, hatta hiç sevmem böyle işleri gitmek de istemiyorum ama eşimin hatırı için mecbur gideceğim.

ZAten başım ağrıyordu, baş ağrım arttı bu konudan sonra. Eşimin en sevdiği kuzeni, kardeş gibi, hiç sevmediğim ortam kadınlı ortamlar ama eşimin hatırı için katlanacağım sanırım.:KK17:
Hayırlı olsun Altın'ın. O nasıl bir adetmiş öyle.

Kızlar sormuştm yine sorayım sizce erkek arkadaşıma nişan yüzüğü almak için birikimden mi harcayım yoksa kurban kesmeyim mi zaten bizim evde 2tane kesilecek kurban :KK43:
çalışan ve de dini vecibelerden mesul biri olarak vacip ve de geri dönüşü yani kazası vs si olmayan bir ibadetten geri durmak ne kadar mantıklı olur ....
herkesin kurbanı kendine ait kendisine faydası var ...
ne güzel birikimin de varmış nişan yüzüğünü oradan karşılamak mantıklı ...

günaydın arkadaşlar, iyi bir hafta ve iyi bir eğitim/öğretim dönemi olur inş...
her ne kadar işyerinde sıkıntılarım da olsa hayat çook güzel :))) kendimi motive etmeye buradan da devam ediyorum :)))
arkadaşlar ben 6 aydır biriktirdiğim parayla bugün 200 gr altın aldım. inş zarar etmem bu işten...
hayırlı olsun altınların
ne çok yazılmış, ne güzel.
7 sene önce görümcem ilk defa evime geldiğinde, eşim benim bir bileziğimi alıp ona takmıştı. bir iki güne almak koşuluyla!
evet o bilezik bana daha cumartesi geldi:eek: bunu da birikimden sayarsam bu ay iyi gidiyorum denebilir. ( bilezik benim sonuçta birikimi ben yapmış sayılır mıyım:KK47::KK47: )
bileziğin hayırlı olsun

papatyacım ben olsam böyle bir riske girmezdim

girsen ve de alınmak zorunda kalsa bebek gene bir cana kıyılmış olacak
doğsa gelse senin hayatın tehlikeye girse bu kez de kendi canın ve sağlığın tehlikeye girecek
üstelik iki çocuk için anne acısı kolay mı ?
Allah oğluşuna ömür versin caım

papatyacım ben olsam böyle bir riske girmezdim

girsen ve de alınmak zorunda kalsa bebek gene bir cana kıyılmış olacak
doğsa gelse senin hayatın tehlikeye girse bu kez de kendi canın ve sağlığın tehlikeye girecek
üstelik iki çocuk için anne acısı kolay mı ?
Allah oğluşuna ömür versin caım
Yerden göğe kadar haklısın. Hepsinin farkındayım. Yıllardır da bu konu yüznden çok başınızı ağrıttım hem senin hem diğer kızların.
Ama gel gönlüme Anlat. Doktora sordum siz benim yerimde olsanız ne yapardınız diye. Sanırım denerdim dedi. Bundan sonrası bol dua benim için. Oğlum da çok istiyor. Ben de istiyorum.
Bu da benim imtihanım galiba. Rabbim hayırlını versin inşallah.

Bu Arada unutmadan bugün harcadıklarımı yazayım.
Öğlen evde olduğum için yemek parası olmadı
50 hastaneye verdim. ( nakit)
64 oğlanın kırtasiye alışverişi ( kart)
175 mazot aldık. (Kart)
Geçen gün yaptığım kart hesabına göre 100 kırtasiye, 150 mazot, 100 hastane,100 Bayram öncesi alışveriş demiştim. Bir tek alışveriş kaldı. Onun dışında rabbşm bir aksilik vermezse kart 2500 de kalacak. Bu da bizim için büyük başarı.
Kumbaraya 5 tl attım. Ek hesap kullanıp para biriktirmek de nasıl birşeyse artık

Kizlar bugun annemdeydim temizligine yardim ettim 20sindr ablami istemeye gelcekler cujlu zaten annem dipten yapmis bende haftalik gibi yaptm ama bya dipten
oluyprim yprgunluktan yol parasi gitmedi gelirken annemletle geldik cay ictiler gittiler ancak girebildim hepsini okudum sayfalarin kizlar acayip yorgunum yaaa
papatyacim papatyacim hakkinda hayirlisi ne ise oniu gonlne razi eylesin rabbim cok uzuldum
kumbaram baya azalmisti ama bugun azda olsa bisiler attim su anda sayamicam yarin solerim bacilarim seviyorum sizi :)

Topiğin adı birikimci öğretmenler olacak bu gidişle :KK15: zytn_lmn üzülme yalnız değilsin bende öğretmen değilim ve şu an çalışmıyorum :KK50: Ama her an başlayabilirim :)

Kizlar bugun annemdeydim temizligine yardim ettim 20sindr ablami istemeye gelcekler cujlu zaten annem dipten yapmis bende haftalik gibi yaptm ama bya dipten
oluyprim yprgunluktan yol parasi gitmedi gelirken annemletle geldik cay ictiler gittiler ancak girebildim hepsini okudum sayfalarin kizlar acayip yorgunum yaaa
papatyacim papatyacim hakkinda hayirlisi ne ise oniu gonlne razi eylesin rabbim cok uzuldum
kumbaram baya azalmisti ama bugun azda olsa bisiler attim su anda sayamicam yarin solerim bacilarim seviyorum sizi :)
Hayırlı olsun ablanın evliliği. Mutlu olur inşallah
Canım sağol. Hayatımda hiç bu kadar zor durumda kalmamıştım.
Benim için çok zor bir karar. Herşeyin farkındayım. Ama tamam olmayacak bu iş kapattım bu konuyu diyemiyorum. İçim elvermiyır öyle demeye. Yaşımda az değil. Çok acele bir şekilde kadar vermeliyim.
Allah çok şükür bir evladım var. Evlat hasreti ile yananlar okusa bunları eminim çok kızarlar bana. Ama insan oğlu işte. Hep istiyoruz.
Allahım hayırlı olanı versin inşallah

X