dediğin de doğru lakinbirikim yapmak için mecburi ihtiyaçlardan sonra paran kalmış olması lazım paran artarsa herkes her türlü birikimi yapar zaten
birikim yapmak için mecburi ihtiyaçlardan sonra paran kalmış olması lazım paran artarsa herkes her türlü birikimi yapar zaten
Merhaba bende katılmak istiyorum :)
bugün gidip bi tane kumbara alacağım hani su açmak için kırman gerekenlerdenelime geçeni atacağım inşallah. Geçen ay harcadığım paraya bakıyorum, birde aldıklarıma bakıyorum ortada hiç birşey yok :)
Çocuklarıda ortak edicem onlarıda alıştırmak istiyorum :) Anneleri gibi olmasınlar :)
İyidir banudarksea,sevimsiz nasılsınız kızlar görüşmeyeli.kuzucuklar ne yapıyor.
Iyimin canım çok şükür. Oğluşum da gayet iyi maşallah..darksea,sevimsiz nasılsınız kızlar görüşmeyeli.kuzucuklar ne yapıyor.
Selam eski ve yeni dostlar
Konuyu görünce eskiye gittim :)
Birikim benim için çok önemli
Bazen sıkışıp kumbaradan yiyince,
Eşime diyorum ki ben bi daha birikim yapmiycam
Sonra kendimi tutamayip kenara 3-5 bişey atıyorum
kolay gelsin gelsin canım inşallah sigarayı bırakırsınMerhaba birikim adina bende bi karar aldim bugun .ben sigara icen biriyim ama esim icmez bugn forumda sigara bagimlilik forumnda okuyunca heveslendm bi karar aldik eylulde 15gun sonra yani 15gun daha icicem hazirlicm kendmi hep esimle anlastim hergun bana sigara parami vercek 6tl bnde sabir kumbarasi alirim dedim Ama onlarda pahali gelio bana normal cocuk kumbarisi vardirya onlardan alcam o parayi oraya aticam bu da buyuk adim bnm icin :)
Frmasii slm cnm beni hatirlarsan Cigdem ben daha önce bayagi siklikta gidiyordum uzun bir ara oldu kk ya yorum yapmayali . topigini gördüm hem hayirli olsun deyim hem de artik birikime kaldigim yerden baslayim istedim. :*
ben aslında çok para harcayan biri değilim,evlenmeden önce üstüme başıma o kadar alırdım ki adım süslüye çıkmıştı,şimdi eşim vicdan yapıyor bizzat mağazaya bırakıyor alış veriş yap diye ama benim müsriflik olmasın diye alasım gelmiyor,ama yinede olmuyor her ay başka hesap edilmeyen yeni masraflar çıkıyor borçsuz bir ayımız olmuyorgerçekleştirilebilir hedefler koyarak kendi hayatımız ın gerçeklerine göre birikim yapmaya ne dersiniz az çok demeden yeterki birikim yapalım .......
birikim yaparken amaç birbirimizi cesaretlendirmek şu kesinlikle unutulmamalıdır burada paylaşılanlar kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez....
İyi olmaya çalışıyorum
hoş geldin canım nasılsın ? oğlan nasıl /QUOTE]