Evet haklısın. Çoğumuz en fazla orta halli ailelerin çocuklarıyız. İşe başlayınca parayla alamadıklarımızı almaya başladık. Oda belli bir süre sonra doyuma ulaştırıyor sanırım. Biriktirmek daha zevkli geliyor bazen :)bir süredir ki bu süre bir hayli uzun bir zaman dilimini kapsıyor ''birikim sade yaşam az harcama ihtiyaç dışı almama'' gibi kavramları araştırıyorum..hayatıma yerleştirmeye çalışıyorum...sanırım bu konuda biraz biraz başarılı olmaya başladım..
ekonomi mezunu olmama ve işe başlayana kadar idareli ve harcamalarını minimum düzeyde tutan biri olarak yaşayan bir insan olmama rağmen işe başlayıp para kazanmaya başlayınca harcamalarım arttı..daha doğrusu gereksiz harcamalarım.bunun yanında iş ortamı kıyafet ayakkabı aileye yardım ve sonrası evlilik çeyiz harcamalarım olduğundan bir türlü birikim yapamadım .
alışveriş yapınca mutluluk bi rahatlama oluyor sanki ..ancak bu geçici bir mutluluk ...bunu farkettim..
az harcamak işin aslı..ihtiyacın kadarını almak , eldekini değerlendirmek ,idare etmek,bir şeyi eskitip yenisini almak paha biçilemez...
işin özü şu iyi bir birikim Harcamamaktan geçer...zorunlu ihtiyaçlar ve giderler hariç....
maaşı alalı 1hafta oldu..halen hesabımda maaşımın %87si duruyor..elektirik su kk ödemelerini yaptığım halde...
bin şükür..
inşaallah daim olur...
altın alma fikrim hala var..
şimdilik eşimin şehir dışından gelmesini bekliyorum...