BİRİKİMCİ HATUNLAR

Eşimin ailes İstanbul’da.
Ve bence Ankara şartlarına göre kötü sayılabilecek bir ev ama dünya para ediyormuş.
Duyunca inanamadım.
Eşimin ailesinin durumunu orta sanardım ama bu yaz iyi olduğunu fark ettim:)))

Ankara’da evler daha uygun oraya göre.
Daha doğrusu her bütçeye göre ev bulabilirsiniz.
Biz de şubatta tam 2 yıl olacak Ankara’dan ev aldık.

Bu süreçte ilk önce gidip güzel evlere baktık, yani sıfır bina olan geniş evlere.
Ama sadece 10 bin tl nakitimiz vardı :))

Haliyle 250-300000 lik bi ev alamıyorduk.
Napsak napsak derken 115000 e yatırımlık bir ev aldık.
Kendimiz iyi bir evde 1000 e oturmaya devam ettik.
Aldığımız evi de 750 ye kiraya verdik.
İşte 2 yılı bitti, 2 yılı kaldı şimdi kredinin.
Nasipse bir kaç aya kapatacağız.
Şuan 130 eder. Peşinat olmuş oldu bize de.
Ama şuan satmayacağız.
Kiralar 900 oldu orada. Kira getirisi iyi.

Hatta bir tane daha yatırımlık ev alıp şark görevimiz bitene kadar ödeyelim diyoruz.
İlk yılımız henüz çünkü.
Bir dönem de Eskişehir den 1+1 felan bakmıştık.
Çünkü amacımız kira krediyi ödesin.

Bence eğer ev düşünenler varsa bizim gibi yapmayı düşünsün bi.
Yatırımlık evi bitirip peşinat yapmayı yani.

Ama şark görevimiz felan olmasaydı muhtemelen oturacağımız bir ev almaya çalışırdık.
Tavsiyem iyi düşünün.
Merkezi olması mı önemli yoksa evin içi mi önemli sizin için?
Canim hayirli olsun cok iyi yapmissiniz.
Ankarada olsam bende oyle yapatdim ama bu istanbul gereksiz pahali. Yatirimlikta olsa 150bine ev yok

Çok uzun yazmışım fark etmeden. :oops:
Açıkçası bende oturacağım evi almak isteyrnlerdenim ama eşim biraz peşinattan sonra uygun bir ev almak düşüncesinde. Yani aynı sizin yaptığınız gibi. Benimde kafam karışık.
Gerçi benim daha çook var. Henüz peşinat biriktiriyorum :)

Eşimin ailes İstanbul’da.
Ve bence Ankara şartlarına göre kötü sayılabilecek bir ev ama dünya para ediyormuş.
Duyunca inanamadım.
Eşimin ailesinin durumunu orta sanardım ama bu yaz iyi olduğunu fark ettim:)))

Ankara’da evler daha uygun oraya göre.
Daha doğrusu her bütçeye göre ev bulabilirsiniz.
Biz de şubatta tam 2 yıl olacak Ankara’dan ev aldık.

Bu süreçte ilk önce gidip güzel evlere baktık, yani sıfır bina olan geniş evlere.
Ama sadece 10 bin tl nakitimiz vardı :))

Haliyle 250-300000 lik bi ev alamıyorduk.
Napsak napsak derken 115000 e yatırımlık bir ev aldık.
Kendimiz iyi bir evde 1000 e oturmaya devam ettik.
Aldığımız evi de 750 ye kiraya verdik.
İşte 2 yılı bitti, 2 yılı kaldı şimdi kredinin.
Nasipse bir kaç aya kapatacağız.
Şuan 130 eder. Peşinat olmuş oldu bize de.
Ama şuan satmayacağız.
Kiralar 900 oldu orada. Kira getirisi iyi.

Hatta bir tane daha yatırımlık ev alıp şark görevimiz bitene kadar ödeyelim diyoruz.
İlk yılımız henüz çünkü.
Bir dönem de Eskişehir den 1+1 felan bakmıştık.
Çünkü amacımız kira krediyi ödesin.

Bence eğer ev düşünenler varsa bizim gibi yapmayı düşünsün bi.
Yatırımlık evi bitirip peşinat yapmayı yani.

Ama şark görevimiz felan olmasaydı muhtemelen oturacağımız bir ev almaya çalışırdık.
Tavsiyem iyi düşünün.
Merkezi olması mı önemli yoksa evin içi mi önemli sizin için?
İstanbul'da bizim peşinatla kredisini kirasiyla ödeyecek ev gerçekten yok. Ben kredinin üstünü tamamlayıp hem de kirami odemek zorunda kalacağım, bu da mantıklı gelmiyor. İstanbul'da evler gerçekten çok pahali sadece bunu görüyorum.
Siz tayincisiniz mantıklı olanı yapmışsınız

çarşıya gittim geldim kızlar.
tam altına 1080 dedi . tv ve internette 1078 gözüküyordu. 4 taksit için 80 tl fark koyuyor. 1160 dedi. sıkı pazarlıkla 1130 a aldım. sürekli aynı kuyumcu olunca biraz nazımı geçirebiliyorum.bu ay böyle olsun diye direttim...buna da şükür. aylık 282.50 ödeyeceğim. altın almadan bi ay geçirmemiş oldum, dert oluyordu içime. Allah ödeme gücü versin.haftaya kadar evden çıkmak yok bana. evde ne varsa onu yiyip oturayım evimde :))))

gelirken migrostan wc kağıdı,karnabahar,yoğurt,havuç aldım 20 tl ödedim...

İstanbul'da bizim peşinatla kredisini kirasiyla ödeyecek ev gerçekten yok. Ben kredinin üstünü tamamlayıp hem de kirami odemek zorunda kalacağım, bu da mantıklı gelmiyor. İstanbul'da evler gerçekten çok pahali sadece bunu görüyorum.
Siz tayincisiniz mantıklı olanı yapmışsınız
İstanbul ayrı bi cumhuriyet. Havasından para alacaklar artık :)

çarşıya gittim geldim kızlar.
tam altına 1080 dedi . tv ve internette 1078 gözüküyordu. 4 taksit için 80 tl fark koyuyor. 1160 dedi. sıkı pazarlıkla 1130 a aldım. sürekli aynı kuyumcu olunca biraz nazımı geçirebiliyorum.bu ay böyle olsun diye direttim...buna da şükür. aylık 282.50 ödeyeceğim. altın almadan bi ay geçirmemiş oldum, dert oluyordu içime. Allah ödeme gücü versin.haftaya kadar evden çıkmak yok bana. evde ne varsa onu yiyip oturayım evimde :))))

gelirken migrostan wc kağıdı,karnabahar,yoğurt,havuç aldım 20 tl ödedim...
Hayırlı olsun birikimin canım. Senin o buzluktakiler aylarca bile yeter sana, bi de makarna stoğu var tabi :) sen gezmezsinde eşin durur mu bilemedim :)

Hayırlı olsun birikimin canım. Senin o buzluktakiler aylarca bile yeter sana, bi de makarna stoğu var tabi :) sen gezmezsinde eşin durur mu bilemedim :)
:))))) poğaçalar börekler suyunu çekti.
makarna,pirinç,tavuk,kıyma,nohut,barbunya,patlıcan vs var çok şükür. yeter inşallah.arada bazlama yaparım.menemen, peynir vs kahvaltılık ile geçiştiririm.yetsin artık, gerçekten batık bitik hale gelecez yoksa. bu haftasonu şirket görevi olabilirmiş eşimin şehirdışı, seni de götüreyim gezersin sen dedi.belki öyle bir seyahat olabilir, ama kesin değil.

:))))) poğaçalar börekler suyunu çekti.
makarna,pirinç,tavuk,kıyma,nohut,barbunya,patlıcan vs var çok şükür. yeter inşallah.arada bazlama yaparım.menemen, peynir vs kahvaltılık ile geçiştiririm.yetsin artık, gerçekten batık bitik hale gelecez yoksa. bu haftasonu şirket görevi olabilirmiş eşimin şehirdışı, seni de götüreyim gezersin sen dedi.belki öyle bir seyahat olabilir, ama kesin değil.
Evet evde ne yapacaksın yaşnız başına. Öyle git tabi sıkılırsın.
Ooo sen o mutfaktan neler neler çıkarırsın :) ne hazineler vardır :) yeterde artar bile hiç takma

Evet evde ne yapacaksın yaşnız başına. Öyle git tabi sıkılırsın.
Ooo sen o mutfaktan neler neler çıkarırsın :) ne hazineler vardır :) yeterde artar bile hiç takma
bakalım henüz belli değil.olursa değişiklik olur.
doğru söylüyorsun kuzum. bana un olsun yeter :KK66: maksat karın doyurmaksa illaki doyar bi şekilde.

X