- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
Mesai saatlerini kendi belirleyecegimiz bir iş olsa keşke sabah istediğimiz saatte kalksak ne güzel olur:)Sorma bende hiç sevmem soğuğu. Sabah extra soguk oluyo tabi
Kışın bu usenengeclik bende de varBenim sabahlari uyanasim gelmiyor
Ders olmasa kensimi yataktan kaldiracak sebep bulamıyorum...
Usengeclik var resmen.
Onceden 6 dan gec kalkmazdim simdi 9 da zar zoruna kalkıyorum
Elimizden geldiğince yorum yaparız tabiHanımlar merhaba ;
Bende biraz birikim yapmak istiyorum size gelirimizi ve giderlerimizi yazsam fikir verebilir misiniz?
Merhaba bana elektrik faturanız yüksek gibi geldi. Sigarayı bıraksanız mesela. O paraya altın alırsınız. Dışarda ne kadar zaman geçiriyorsunuz yemek sineme vb işte . Hiç kıyafet vs katmamışsınızEşimin mesaileriyle ikimizin toplam maaşı 3200 TL aylık 300 tl likte yemek kartım var.
Kira 1000 tl
Kredi 550 tl
Doğalgaz 150 tl
Elektrik 80 tl
Su 60 tl
İkimizin telefon faturası toplam 40 tl
Hazır su 60 tl
Kızımın bezi 50 tl
Yol parası 150 tl
Sigara 200 tl
D.g.t.r.k 20 tl
Toplam limiti 2000 tl olan kredi kartımız var aylık ödemesi ne kadar olursa onuda yatırıyoruz
Mutfak masrafını hiç hesaplamadım ama aylık 300-400 ancak oluyordur.
Elimize çok bişey kalmıyor ama Allaha şükür bişeyden de eksik kalmıyoruz.(Sinema,dışarda yemek...vs.)
Şimdi ben az az da olsa kenara bişey atmak istiyorum birikimi severim çünkü.Fikirlerinizi bekliyorum.
Merhaba bana elektrik faturanız yüksek gibi geldi. Sigarayı bıraksanız mesela. O paraya altın alırsınız. Dışarda ne kadar zaman geçiriyorsunuz yemek sineme vb işte . Hiç kıyafet vs katmamışsınız
Birikim yapmak istiyorsanız mesela maaşınızı alınca hemen ödemeleri yapın ve dolar Euro altın artık ne almak isterseniz alın ve onu unutun . Biz eşimle böyle yapıyoruz ayın 15 de maaşımız yatar ve anında tüm ödemeleri yaparız. Elimize kalan miktardan kenara altın alıp koyarız kalan miktar ile geçinmeye çalışırız açıkcası. Yoksa olmuyor1. Haftada 4-5 kere çamaşır makinesi,en az 6 kere bulaşık makinesi,haftada en az 1 saat ütü, her gün elektrik süpürgesi ee kombide elektrikle çalışıyor o yüzden o normal geliyo bana zaten 80 en fazla olan bu aylardaki yani baharlarda o kadar olmuyor.(50-60 civarı oluyor)
2.Sigarayı bırakmayı düşünmedim hiç seviyorum ve hayatta kendime ait tek zevkim.
3.Sinema ayda 1 o da güzel film olursa.(Biletleri kampanya zamanları yada indirimden takip edip alıyoruz 3 kişi 30 tl ye geliyo genelde.)
4.Dışarda yemeği de denk geldiği zaman ayda 2 maksimum.Bu zamana kadar en fazla ödediğimiz tutar 80 lira olmuştur eşim ben ve iki çocuk için )
5.Kıyafet aylık düzenli almıyoruz ne zaman neye ihtiyacımız olduysa hangi mağazada uygunsa ordan alıyoruz ondan yazmadım.
Rica ediyorum birde kumbara edinin elinize geçen bozukları atın biz dün başladık bu yönteme. Birde mesela tüm ödemeler ve birikimi kenara koyduktan sonra diyelim ki cebimde 1000 tl kaldı . Bunu 4 haftaya bölüyorum haftalık limit koyuyorum 250 tl o hafta ihtiyaçlarımı gideriyorum.Haklısınız. O yöntem mantıklı önümüzdeki ay deneyelim bakalım nasıl olacak.
Teşekkür ederim :)
Evet bende biraz önce burda okuyunca dolapta küçük bi kutum vardı onu çıkardım cüzdandaki cebimdeki tüm bozuklukları attım içine. İnşallah bakalım Rabbim bereketli kılsın.Rica ediyorum birde kumbara edinin elinize geçen bozukları atın biz dün başladık bu yönteme. Birde mesela tüm ödemeler ve birikimi kenara koyduktan sonra diyelim ki cebimde 1000 tl kaldı . Bunu 4 haftaya bölüyorum haftalık limit koyuyorum 250 tl o hafta ihtiyaçlarımı gideriyorum.
Amin canım inşallahEvet bende biraz önce burda okuyunca dolapta küçük bi kutum vardı onu çıkardım cüzdandaki cebimdeki tüm bozuklukları attım içine. İnşallah bakalım Rabbim bereketli kılsın.
altın biriktirmeye başlıyoruz topiğimiz var orası da çok verimli ve kalabalıktır.İnternet kullanmadığım için youtube dan izleyemem ama burayı takip edebilirim(işyerindeki pc den giriyorum buraya)
2 kızım var 8 ve 2.5 yaşlarında. 4 kişilik bir aileyiz yani.
Sigarayı zaman zaman az içiyorum ama bazende kafam dumanlanıyo içtikçe içesim geliyor.Azalt deme nolur
Defter tutma ve kumbara olayını hemen devreye sokuyorum.Gram olayını da eşimle konuşacağım ona da mantıklı gelecektir.
Hemen gidiyorum...altın biriktirmeye başlıyoruz topiğimiz var orası da çok verimli ve kalabalıktır.
Allah bağışlasın kızlarını
şimdilik tamam azaltma ama ileride zaten kendin bırakmak istersin :)
Selamlar.elektriği azaltın düzen kurun haftada 2 kere çamaşır yıkayın. Bulaşık mak.kurutmaya geçince kapatın tüm fişleri çıkarın.su ısıtıcısı gibi küçük ev aletlerini az kullanın.Eşimin mesaileriyle ikimizin toplam maaşı 3200 TL aylık 300 tl likte yemek kartım var.
Kira 1000 tl
Kredi 550 tl
Doğalgaz 150 tl
Elektrik 80 tl
Su 60 tl
İkimizin telefon faturası toplam 40 tl
Hazır su 60 tl
Kızımın bezi 50 tl
Yol parası 150 tl
Sigara 200 tl
D.g.t.r.k 20 tl
Toplam limiti 2000 tl olan kredi kartımız var aylık ödemesi ne kadar olursa onuda yatırıyoruz
Mutfak masrafını hiç hesaplamadım ama aylık 300-400 ancak oluyordur.
Elimize çok bişey kalmıyor ama Allaha şükür bişeyden de eksik kalmıyoruz.(Sinema,dışarda yemek...vs.)
Şimdi ben az az da olsa kenara bişey atmak istiyorum birikimi severim çünkü.Fikirlerinizi bekliyorum.
Ay sorma sabah erken kalkmayı hiç sevmiyorumMesai saatlerini kendi belirleyecegimiz bir iş olsa keşke sabah istediğimiz saatte kalksak ne güzel olur:)
Hoşgeldin aramıza :) bizde burda harcamalarımızı yazıp fikşr alışverişi yapıyoruz arkadaşın dediği gibi uzman değiliz ama kendimizce hepimizin yöntemleri var. Tabii fikir alışverişi yaparız.Hemen gidiyorum...
Sağol Allah razı olsun cümlemizin evladını.
Bakalım kısmet isterim belki (inşallah bile diyemiyorum ya kendimi öldüresim geliyo sigara deyince gözüm dönüyo resmen)
Elektrik ve sudan biraz tasarruf edebilirsiniz sanırım. Birde birikiminizi maaş aldığınız gibi ayırın ellememeye çalışınHemen gidiyorum...
Sağol Allah razı olsun cümlemizin evladını.
Bakalım kısmet isterim belki (inşallah bile diyemiyorum ya kendimi öldüresim geliyo sigara deyince gözüm dönüyo resmen)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?