BİRİKİMCİ HATUNLAR

yürüyüşümü yapıp markete gidip geldim kızlar..her şey çook pahallanmış ya..3-5 parça bir şey aldım 55 tl ödedim geldim :(

bugün yine cilt bakımıma vakit ayıracağım...

bu ara, gerçi her zaman böyleyim ya, cilt bakımı ile bozdum kafayı yine..2018 de de artık cilt bakımı üzerine kozmetiklere çok fazla para vermeyi düşünmüyorum..evde kendi cilt tipime uygun farklı maske ve kremler yapmayı planlıyorum...gerçi bu seneden henüz hiç açılmamış estee, la mer, la roche possay ürünlerim var ama biraz doğal ürünler denemek istiyorum onların yanı sıra...mesela bugün kayısı çekirdeği yağı aldım...listem kabarık bu konuda, iyi bir aktara gidip tüm malzemelerimi toplayıp evde üretime geçeceğim ...

yeni yılda daha genç görünelim di mi ama ;)

sabah erkenden kalkıp bunları nasıl yapıyorsun? ben sabah zorla kalkıyorum en büyük sorunum uyku-suzluk. oğluma aperatif bir şeyler koyup kahvaltı ettiriyorum, beslenmesine de meyve-kuru yemiş süt ve suyunu koyuyorum, beslenmesi fena değil de sabah düzgün bir şeyler hazırlayamadığım için kendime kızıyorum. ben ve eşim kahvaltı yapmadan çıkıyoruz. hafta içi kahvaltı alışkanlığımız yok.

nescafe ve sigara olayına gelelim. evde nescafenin bitmesi ekmeğin olmaması gibi bir durum bizde. çay içme alışkanlığımız hiç yok, misafir gelirse çay yapıyoruz. ama nescafe olmazsa olmaz ve tabi sigara. geçen gün sigarayı bırakmak için hastaneye gittik, bugün de gidip bırakma ilacını alacağız. ayın 20 sini de sigara bırakma günü seçtik. bakalım artık.

bütün mesajın şu anki durumumla örtüşüyor. kıyafetlerim hep siyah, geçenlerde ütü yaparken bir baktım, siyah ve lacivert pantolonlar adeta parlıyor :KK70: ütülenmekten. boyatmayı ben de düşünüyordum, hatta yolumun üstünde de bir yer var. önümüzdeki hafta bu işe bir el atsam iyi olacak.

sabah nasıl kalkıyorsun, ilham bekliyorum :super:

canım alışkanlık benimkisi..düzenli uyumayı ve uykumu düzenli almayı severim ve önemserim..çok istisnai durumlar olmadığı sürece saat 23:00 de mutlaka uykuya geçmiş olurum, sabah 6 gibi de kendiliğimden uyanırım...bu pazar günü de böyledir, durum değişmez, çook uzun yıllardır böyledir..çok fazla uykuyu sevmem, 7 saat de zaten fazlasıyla yeterli oluyor...güneş doğduğunda uyuyamam, gündüz asla uyuyamam, ya çok yorgun ya da hasta olmalıyım..nadirdir uyuyup kaldığım...uyanınca yatakta yatmayı sevmem, hemen kalkıp yüzümü yıkayıp düşlerimi fırçalama isteği duyarım,özellikle sigaradan dolayı sabah ilk işim diş fırçalamak oluyor...sonrasında ise eşimle kahve içer, sohbet eder, onu uğurlar ve işlere koyulurum..fazla tez canlıyım sanırım, hımbıl,uykucu bir yapım yok, gitsin de uyuyayım diyemem, işler hemen bitsin bana vakit kalsın isterim..yapımdan kaynaklanıyor sanırım...

nescafe biz de çok severiz, uyanınca bir şeyler yiyemiyoruz bir kaç saat geçmeden..o sebeple o arada kahve keyfimiz oluyor her gün mutlaka...

kıyafet boyatmayı denemeni öneririm...kesinlikle yeni gibi olmuş..bazı kıyafetler vardır hani, çok seversin aynısından bulamazsın ama ondan vazgeçmek istemezsin..ama rengi solmuş, eski gibi duruyordur..o tarz kıyafetler için süper çözüm olmuş...

Neskafenin sigaradan da zararli olduğunu düşünenlerdenim
Içinde gercek kahvenin cok cok az oldugunu. Geri kalaninin yanmis kavrulmus maddeler oldugunu okumustum

vallahi bi keyfimiz kahvemiz be canım..olsun o kadardan zarar gelmez..ona bakarsan hangi işlenmiş gıda zararlı değil ki:KK66:

yürüyüşümü yapıp markete gidip geldim kızlar..her şey çook pahallanmış ya..3-5 parça bir şey aldım 55 tl ödedim geldim :KK43:

bugün yine cilt bakımıma vakit ayıracağım...

bu ara, gerçi her zaman böyleyim ya, cilt bakımı ile bozdum kafayı yine..2018 de de artık cilt bakımı üzerine kozmetiklere çok fazla para vermeyi düşünmüyorum..evde kendi cilt tipime uygun farklı maske ve kremler yapmayı planlıyorum...gerçi bu seneden henüz hiç açılmamış estee, la mer, la roche possay ürünlerim var ama biraz doğal ürünler denemek istiyorum onların yanı sıra...mesela bugün kayısı çekirdeği yağı aldım...listem kabarık bu konuda, iyi bir aktara gidip tüm malzemelerimi toplayıp evde üretime geçeceğim ...

yeni yılda daha genç görünelim di mi ama :KK66:
Bende aynı şuan senin gibiyim kendime zaman ayırmak istiyorum bu aralar . Gözlerimin altını koyu renk buluyorum ve bunun için çok üzülüyorum. Bende aktardan göz altım için üzüm çekirdeğini yağı almak istiyorum. Birde bu yoğurt karbonat maskesini rutine bağlamak istiyorum 2 günde bir yapsam Peeling filan bu konuda birbirimize gaz versek şahane olur :halay:

Bende aynı şuan senin gibiyim kendime zaman ayırmak istiyorum bu aralar . Gözlerimin altını koyu renk buluyorum ve bunun için çok üzülüyorum. Bende aktardan göz altım için üzüm çekirdeğini yağı almak istiyorum. Birde bu yoğurt karbonat maskesini rutine bağlamak istiyorum 2 günde bir yapsam Peeling filan bu konuda birbirimize gaz versek şahane olur :halay:
olur tabiki, ben de taktım bu aralar.. göz altı için kara üzüm çekirdeği yağını öneriyorlar duymuştum ben de...cilt tipin ne ?

o zaman t bölgesi için farklı, yanaklar için farklı maskeler uygulamalısın.. çünkü t bölgesindeki yağlanma azalırken bu sefer diğer bölgeler, yanaklar ve göz çevresi kuruma yapıp kırışıklık oluşabilir...
Ya aslında önceden karmaydı sanki artık kuru. Çünkü cildimde bir sorun vardı böyle sivilce değil ama yara oluyordu yüzüm anlamsızca . Doktora. Gidince İlaç verdi oda kuruttu beni . Sonra evlendim şimdi yaşadığım şehre yerleştirin sular inanılmaz kötü duştan çıkınca kendimi vücut kremine sokup çıkartıyorum resmen . Yüzüme de doktorun önerisi ile hametanın Yada bepantenin normal kremini sürüyorum. Tüm sorunlarım o şekilde çözüldü . Yağlanma durumu filan hiç Yok . Tek sorunum şuan bence göz altlarım:KK14: böyle bembeyaz olsa allahım

Ya aslında önceden karmaydı sanki artık kuru. Çünkü cildimde bir sorun vardı böyle sivilce değil ama yara oluyordu yüzüm anlamsızca . Doktora. Gidince İlaç verdi oda kuruttu beni . Sonra evlendim şimdi yaşadığım şehre yerleştirin sular inanılmaz kötü duştan çıkınca kendimi vücut kremine sokup çıkartıyorum resmen . Yüzüme de doktorun önerisi ile hametanın Yada bepantenin normal kremini sürüyorum. Tüm sorunlarım o şekilde çözüldü . Yağlanma durumu filan hiç Yok . Tek sorunum şuan bence göz altlarım:KK14: böyle bembeyaz olsa allahım
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/evde-yapilabilen-dogal-cilt-bakimlari.615/ buradaki topiklerde denenmiş tarifler var bir bak istersen.. bephanten krem gerçekten iyi..ben de alıp içine vitamin ve yağlardan karıştırıp özel bir nemlendirici yapmayı planlıyorum...şuan en iyi formülü araştırmaktayım...

denenmiş çok acayip formüller var..mesela şu alttaki yazı oradan alıntı:

*****************Sirkenin cilt rengi açıcı ozelliğini biliyordum ancak benim koskoyu ırsi göz altı morluklarımı bile açabileceğini hiç düşünmemiştim!
Göz çevresi hassas olduğundan fazla oralara sürmemeye çalışsam da bir kısmına değiyordu. Ve değen yerler şu an açılmış durumda.
Cidden şaşkınlık vericiii***************

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...sihir-mutfaginizda-denenmistir.1030481/page-2

tabiki uygulamadan önce çok araştırıp iyice okumak sorgulamak lazım..ben gözaltıma sirke sürmezdim ama bilemedim faydası var diyorlar...tüm topikleri yavaş yavaş okuyorum...

Kahve telvesi iyi geliyor diye hatırlıyorum bir araştır istersen

şuan acayip bir maske denemiş bulunmaktayım.. :)))) yumurta akı,elma sirkesi,gül suyu, z.yağı karışımı yüze sürülür, üzerine peçete kağıtları yapıştırılır, tekrar aynı karışım peçete üzerine sürülür... 15 dk bekleyip yıkayacağım...bakalım sonuç ne olacak...

şuan acayip bir maske denemiş bulunmaktayım.. :)))) yumurta akı,elma sirkesi,gül suyu, z.yağı karışımı yüze sürülür, üzerine peçete kağıtları yapıştırılır, tekrar aynı karışım peçete üzerine sürülür... 15 dk bekleyip yıkayacağım...bakalım sonuç ne olacak...
Çok. Birşeyleri karıştırma bence yoksa cildin bozulur valla allah korusun

Benim şuan tek hedefim göz altlarımın rengini açmak onu araştırayım biraz.
verdiğim linklere bak istersen...ben genel bakım, temizleme,sıkılaştırma falan yapayım diyorum..yıkadım şimdi harika olmuş...yumuşacık ve sıkı bir cilt..yumurta akı zaten bu konuda efsane, daha ilk kullanımda hissettiriyor kendini..peeling etkisi yapıyor bu maske hem..

Back