BİRİKİMCİ HATUNLAR

Aynen katılıyorum canım, oğlunuda takma kafana. Benim kızımda hiç böyle şeyler yaşamadık, hep sorumluluk sahibi oldu. Oğlumsa tam tersi, 7. sınıfa gidiyor hala elimiz üzerinde, kontrol etmesek biliyorz ki yapmayacak. Erkek çocukları biraz böyle oluyor.
Bak yine sıkıntı yaratan erkekler:rolleyes:
Ben hiç annemin babamın bana ders çalış dediğini hatırlamam. Sobalj evde tek odada babam tv islerdi ben yanında çalışırdım.
Şimdiki çocuklar mi böyle benimki mi böyle anlamadım ben. Tek olunca da sanırım sonuna dek sömürüyor bizi.
Çarpım tablosunuunutmuş. Eşim de kızdı biraz. Bu başladı ağlamaya. Ben zaten okulumu sevmiyorum. Can kenarında oturduğum için güneş geliyor. Sıcak oluyor. Öğretmeni göremiyorum. Tahtayı göremiyorum diye. Tabi birden günden değişti. Babası ve ben birden kötü hissettik, öğretmenle konuşsak mı olduk. Oğlum da bu arada çarpım tablosundan yırttı.

Aynen katılıyorum canım, oğlunuda takma kafana. Benim kızımda hiç böyle şeyler yaşamadık, hep sorumluluk sahibi oldu. Oğlumsa tam tersi, 7. sınıfa gidiyor hala elimiz üzerinde, kontrol etmesek biliyorz ki yapmayacak. Erkek çocukları biraz böyle oluyor.
Bak yine sıkıntı yaratan erkekler:rolleyes:
İlahi lemide :)

Yazdıklarım çıkmıyo bu akşam nedense. Bir daha yazayım önemli bence
Bugün duydum,kahroldum. yakınımdaki bir ilkokulda 4 öğrenci bonzai yüzünden hastanede yatıyomuş şu an. Rocco sıkı şeker gibi 1 liraya satılıyomuş Bahsettiğim ilkokul çocukları. Yakalasa bile polis sadece ailelerine teslim ediyomuş. Çünkü onlarda çocuk

Ben hiç annemin babamın bana ders çalış dediğini hatırlamam. Sobalj evde tek odada babam tv islerdi ben yanında çalışırdım.
Şimdiki çocuklar mi böyle benimki mi böyle anlamadım ben. Tek olunca da sanırım sonuna dek sömürüyor bizi.
Çarpım tablosunuunutmuş. Eşim de kızdı biraz. Bu başladı ağlamaya. Ben zaten okulumu sevmiyorum. Can kenarında oturduğum için güneş geliyor. Sıcak oluyor. Öğretmeni göremiyorum. Tahtayı göremiyorum diye. Tabi birden günden değişti. Babası ve ben birden kötü hissettik, öğretmenle konuşsak mı olduk. Oğlum da bu arada çarpım tablosundan yırttı.

Valla sanki bizim oğlanı anlatıyorsun. Ders çalış deriz 5 dk da üç kez tuvalete gider, kızınca da hemen gözleri dolar. Ama biz yumuşamıyoruz, yoksa bunlar bizi parmağında oynatır. Mecbur çalışacak... Ama öğretmeni ile görüşün, belki de gerçekten göremiyordur. Olmazsa yerini değiştirirler.

Bugün duydum,kahroldum. yakınımdaki bir ilkokulda 4 öğrenci bonzai yüzünden hastanede yatıyomuş şu an. Rocco sıkı şeker gibi 1 liraya satılıyomuş Bahsettiğim ilkokul çocukları. Yakalasa bile polis sadece ailelerine teslim ediyomuş. Çünkü onlarda çocuk
O satanlara urwtwnlwre solencek cok soz var ama susuyorum yazik degilmi ya
ablamin kayni polis onlar bile sasirmis vazoyette kanun boslugu var dedi lafi acilmsti bonzaiden elleri kollari sallaya sallaya cikiyorlar yasayi bizden iyi biliorlar demsti
nasl snr oluorm ya yazik deglmi o ana babalara

M maviduvar1 galiba gerçekten erkek çocukları biraz geniş bu konuda. Benimkide ders sevmiyo. Bakıyorum da geneli böyle
Erkek olmasının da etkisi var belki de. Ama örnek olmaksa aile de herkes örnek. Ben sabahlara kadar ders çalıştım o 5 yaşındayken. Hep görürdü koca kitaplarımı. Yani temelinde olmalı ama yok.
Valla sanki bizim oğlanı anlatıyorsun. Ders çalış deriz 5 dk da üç kez tuvalete gider, kızınca da hemen gözleri dolar. Ama biz yumuşamıyoruz, yoksa bunlar bizi parmağında oynatır. Mecbur çalışacak... Ama öğretmeni ile görüşün, belki de gerçekten göremiyordur. Olmazsa yerini değiştirirler.
Hiperaktif olduğu için öğretmen onu ön sıraya oturttu. Cam kenarındayım güneş geliyor sıcak oluyor. Ağlıyor zorluyor. Valla usandım şu ödev işinden.

Kızlar işim gereği bu tür olaylara çok sık denk geliyorum. Tedavi altına alınan çocuklar okul kıyafetleri ile geliyor yanımıza düşünün. Çocuklarınıza çok dikkat edin, özel okullar biraz daha korunaklı, devlet okullarında durum biraz daha vahim. Uyuşturucu kullanımı ve temini bilinenden çok daha fazla ve kolay.

Kızlar işim gereği bu tür olaylara çok sık denk geliyorum. Tedavi altına alınan çocuklar okul kıyafetleri ile geliyor yanımıza düşünün. Çocuklarınıza çok dikkat edin, özel okullar biraz daha korunaklı, devlet okullarında durum biraz daha vahim. Uyuşturucu kullanımı ve temini bilinenden çok daha fazla ve kolay.
Ah ah ailelerin isi cok zor ya devletinde bu konuda eli ayagi bagli polislerde bisi yapamio insl kisa surede bunada cozum bulunur

Ben oğlumu hem taciz hem de bu tarz ilaçlar konusunda uyarıyorum ama Allah korusun çok da korkuyorum. Allah'a emanet olsunlar. Keşke diyorum bazen hiç büyümeseydi de ben yine gece 2 saate bir uyansaydım

Ben oğlumu hem taciz hem de bu tarz ilaçlar konusunda uyarıyorum ama Allah korusun çok da korkuyorum. Allah'a emanet olsunlar. Keşke diyorum bazen hiç büyümeseydi de ben yine gece 2 saate bir uyansaydım

Zaten çocuklara önce bedava dağıtıyorlar alışınca da satışa başlıyorlar. Çocuklarla beraber annleri, babaları, babanneleri geliyor, görseniz hallerini çok fena. Allah herkesin evladını korusun, düşmanımı bile böyle şeylerle sınamasın.

Kızlar ben çıkıyorum biraz kitap okuyacağım. Divan'ı okuyorum, çok zor ilerleyen bir kitap, inşallah hemen uykum gelmez de ilerlerim biraz:KK48:

Hepinize iyi geceler...

hayırlı geceler...bende oğlum için çok endişeliniyorum..kotu arkadaş edincek diye aklım çıkıyor..Yarabbım ne olur herkesin evladını koru..keşke eski zaman gibi yokluk olaydı bukadar bolluk olmasaydı ama çocuklarımız güvende yasasaydı...biz okula kendimiz giderdik...mahallede amca abi dedikelrimiz gerçekten o gözle bakarlardı..şimdi haberlere insan ınanamıyor...artık izlemek bile istemiyorum cunku cok etkileniyorum..psikolojim bozuluyor...Ahlak insanlık ne zaman bu hale geldi...çocuklar artık değil sokaklarda parklarda bile oynayamıyorlar...resmen dört duvar arasında kafesteki kus gibiler..ben oğlumu bu yasta bile asla dışarı yalnız koyamıyorum..gerçi böylede nasıl ozguvenleri olcak onuda bilmiyorum...

Kocam sagoksun cnm o calisio bnden gizli biriktrmis dun gosterdi 80tlyi ustune 20tl eklemstk bugun harcamalarla eksildi
aslinda kafama yatti evdede tl biriktirmek
kuveytturltede 10tl ayda aticaz ocaktan itibren bankayada 100tl atmaya baslicam bu ay gram altn almaya calisicm ama ocaga kadar zor ekimden sonra nikah kina hazirligi derken masraf cok kelepcede alcam aralikta en raht ay ocak bana :)
ay çok büyük süpriz olur ya eşim gelse(evli değilim ) dese ki ben para biriktirdim bak havaya uçardım :)maşallah .

ailelerimiz arasında görüş farkı çok var hangi birini anlatsam
eşim de biliyor aslında ailesinin görgüsüzlüklerini
ben her zaman adetim üzerine insan ilişkilerimde üzerime düşeni yapmaya hazırımdır ve de vericiyimdir
ama nankörlük ve de iki yüzlülük ortaya çıkınca da tepeye çıkardığım gibi ayak altına almasını da bilirim...
işin 20 tl sinde değilim arada muhabbet olsun insanlık olsun 200 tl vereyim sonuçta komik rakamlardan bahsediyorum

ama işin manevi tarafı daha ağır basıyor çevirmeye kalktıkları iş ayaklarına dolanıyor hepsi bu
işin zor ama hakkını savunun bir karaktere sahipsin belli . inş düzelirler canım Allah sana sabır versin . en azından eşin durumun farkında

O neydi canım:KK14:Şaka bi yana ,zor oldu ama bitti o iş. Hala vuruyo bazen,özelliklede arkadaşlar içerken. Ama 15 yaşından beri içiyorum,normaldir hala aklımda olması heralde.hele bugün komşuma kızdım sinirlendim biraz,o anda acayip içmek istedim. Ama asla içmiycem. Oğlum çok mutlu,annesi sigara içmiyo diye
çok sevindiömmmm ben ya tebrikler canım :)

Sağol canım. Benim gibi çalışan kitap okuyan bir anneden bu çocuk nasıl oldu anlamadım ben. Psikoloğumuz senin koyduğun sınırlara girmek istemiyor dedi.
canım Allah sabır ve kolalık versin. karı koca eğitimcisiniz olmayınca olmuyor. arkadaşım okul ömcesi öğretmeni eşi rehber öğretmen ama kızlarına hiç bişey yapamadılar mesleğimizden utanıyoruz okuldan şikayet aldıkça modundalar.

canım Allah sabır ve kolalık versin. karı koca eğitimcisiniz olmayınca olmuyor. arkadaşım okul ömcesi öğretmeni eşi rehber öğretmen ama kızlarına hiç bişey yapamadılar mesleğimizden utanıyoruz okuldan şikayet aldıkça modundalar.
Evet ikimiz de eğitimciniz. Hoş ben kocaman insanlarla uğraşıyorum ama annem babam da öğretmen benim. Tüm sülalem öğretmen. Ama oğlum ben zaten derste anlıyorum. Ne gerek var çalışmama modunda.
Bundan sonra biraz daha farklı bir yol izlemeye karar verdik eşimle.

Günaydın kızlar
Bayram telaşında iğnelerini bitirmediğim için boğazım yine acıyor.
Bugün kendime izin verdim işe gitmiyorum. Oğlumu okula yolladıktan sonra sağlık Ocağı'na gidip iğnemi yaptıracağım. Dün okulda okuduğum ve son 5 sayfası kalan bir rapor vardı. Onu tamamlayacağım. Öğlene doğru okula gidip oğlumun öğretmeni ile konulacağım onu bıraktıktan sonra önce pazara sonra avm ye gideceğim. Saat 3 de psikolog randevum var.
Bugün işim çok. Inşallah rabbim izin verirse tüm bu işleri halledip 16:30 gibi evde olurum.

X