• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

Bu gün kumbaraya para atamadım.Alışverişe çıktık.Oğluşuma iki tişört aldım indirimdeydi ikisine 48 tl,ayakkabı aldım şansıma o da indirimdeydi 60 tl verdim.Kum havuzuna girmek istiyordu söz vermiştim 10 tl de ona verdik.Sanırım eşimde 50 tl yemek vs için harcadı.Tek sevindirici tarafı herşeyi yarı fiyatına aldım.Bir tane de şort beğendim 65 tl onuda alırsam ufaklığın bayramlık olayını da az hasarla atlatmış olucam. Yanımda nakit yoktu.O yüzden kaldı o.Kartları kullanmıyorum artık.Karttan faturalar ve bireysel emeklilik dışında bir harcama yapmayacağım çok kararlıyım.

15 tl annemin bozuklarını tümledim.ben de aldığım bozukları kumbaraya attım.15 tl de kağıt attım.kağıtlara ayrı kumbara yapmadım bu dolunca iki ayrı yapmak daha mantıklı

Ay üç gündür Nişan düğün nikah kahvaltı arkadaş buluşması vs derken tüm paralarım kuaföre gitti kutuya bişi atamadım :KK43:

Benim bir tanıdığım hep borca girmeden birikim yapamazsınız diyordu onlar karı koca yatırım amaçlı kredi çekip vadeli hesaplarına koyuylardı hep kendilerini borçlandırıyolardı (faiz oranlarını takip ederek) kredi çekmesek aylık atıyorum 1000 tl köşeye atalım diyoruz ama yapamıyoruz sürekli gidiyor harcıyorduk biryere diyor. Kısacası bir yere borçlanmalıyımki o parayı her ay düzenli yatırayım diyordu böyle böyle araba parası biriktirdi açıkçası

Benim bir tanıdığım hep borca girmeden birikim yapamazsınız diyordu onlar karı koca yatırım amaçlı kredi çekip vadeli hesaplarına koyuylardı hep kendilerini borçlandırıyolardı (faiz oranlarını takip ederek) kredi çekmesek aylık atıyorum 1000 tl köşeye atalım diyoruz ama yapamıyoruz sürekli gidiyor harcıyorduk biryere diyor. Kısacası bir yere borçlanmalıyımki o parayı her ay düzenli yatırayım diyordu böyle böyle araba parası biriktirdi açıkçası
nasıl yanı kredı cekıp yatırım mı yapıyorlardı yanı faız odeyerek bır sey almadan ama onun faızı olacak kar saglamazkı :silah:

aynen mesela 20.000 tl kredi çekiyor onu vadeli hesabına atıyor 1 sene onun kredisini ödüyor 20.000 tl 1 senede 25.000 küsür oluyor zaten borcu bittikçe biraz ara verip yine çekiyor

aynen mesela 20.000 tl kredi çekiyor onu vadeli hesabına atıyor 1 sene onun kredisini ödüyor 20.000 tl 1 senede 25.000 küsür oluyor zaten borcu bittikçe biraz ara verip yine çekiyor
odedıgı faız daha fazla olmuyor mu? ne bılıyım ben elde bırıktırmek ve o parayı hıc gormemk daha mantıklı gelıyorda bana o yuzden soruyorum

Benim Bi akrabam bankadan kredi çekip gram altın almıştı. Altında artınca dünyanın karını elde etti. Ama bana yine de mantıklı gelmez. Kredi çekip vadeliye yatırmak

Yani bir yandan kredi borcu olunca mecbur ödeniyor.Ama faiz ödemek sinir bozucu hala kredi ödeyen biri olarak söyleyeyim.gerçi altın vs yatırım yapmak olabilir.Belki fiftiler.Kar zarar olmazsa en büyük kar birikim yapabilmiş olmak olur.

Back
X