Birikim yapan hanımcıklar fikir verin😘

ben de nasil bu kadar kolay karar verip alisveris yapabiliyorsunuz ona sasiriyorum,

bir ben cimri kalmisim dunya uzerinde :olamaz:
cok zor alisveris yaparim; ikinci ele bakarim, daha ekolojik bir urune gucum yetiyor mu bakarim, vs vs...
kismetse erken emeklilik planim var, 65e kadar calistigimi hayal edemiyorum, birikim yapip belki soyle 50 lerde sahil kasabasina yerlesirim diye dusunuyorum,
hayaller hayaller...

parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.
Bu kafa ile birikim yapamazsınız.

Altının değerini siz belirlemiyorsunuz
.piyasadaki değeri sizin ekonominizi aşıyor olabilir. Ama altın uzun vadede kazandırır.

Bundan 2 buçuk sene önce 15 bin liram vardı. Onunla bankada altın hesabi açmıştım. 100 gram altına 15 bin lira vermiştim .

Hesabimda an itibariyla 100 gram altına biçilen paha 38 bin lira oldu.

2 buçuk senede...

O esnada ben alıp kenara attigim çeyrek altınları saymıyorum bile.

1 liraları biriktirip tatile gittim ben.
1 poşet 1 lira ile kız arkadaşımla otelde tatil yaptım.

100 liralık banknotlar biriktirmistim. onunla da eşimle birlikte tatile çıktık.

Benim küçük bir gelirim var. OnU harcarım. Esimin verdiğini saklarım.

2 tane kredi kartım var. Her ay ikisine yaptığım masraf 500 lira olmaz
Ki bu 500 lira içinde benim işim için yaptığım masraf da var.

Önce düşüncelerinizi degiştirin

Altına pahalı diye vermeye kiyamadiginiz parayla çorap ya da bluz aliyorsaniz.... sizden zaten ekonomik bir adım beklenemez.

Böyle konularda cümlelere eklenen gülücüklü emojilere bir sorum var; neden gülüyorsunuz, gomik mi? :confused: Yani şu yaptığınızın şımarıkça olduğunu biliyorsunuz değil mi? Öyle çünkü.İnsan bazen kendini şımartmak için hiç ihtiyacı olmayan şeyler alabilir, robot değiliz, bazen de bizi bu tatmin ediyordur, yaparız. Sorun değil bence. Ama bu bir alışkanlık haline geldiyse ve aile bütçesine zarar veriyorsa ve üstelik bunların da aslında farkındaysam, durma vakti gelmiştir. Durmamak şımarıklılık olur çünkü.

"Tamam eşim her ne kadar bizim için çalışıp çabalasa da..." diye başlayan cümlenizi, "o para kolay kazanılmıyor, bu devirde tek maaşla geçinmek zor, gereksiz bir çoraba vereceğim parayı gelecekte daha verimli kullanabilirim," diye tamamlamaya başlayın bence, sorun filan kalmayacak.

Kefenin cebi yok da, bebek yolda, birikim yapmak için daha mantıklı bir sebebe ihtiyacınız mı var yani?
Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu. Ve artık durun. Üslubum sert geldiyse, kusura bakmayın, gerçeklerin acılığı. :KK25:

Böyle konularda cümlelere eklenen gülücüklü emojilere bir sorum var; neden gülüyorsunuz, gomik mi? :confused: Yani şu yaptığınızın şımarıkça olduğunu biliyorsunuz değil mi? Öyle çünkü.İnsan bazen kendini şımartmak için hiç ihtiyacı olmayan şeyler alabilir, robot değiliz, bazen de bizi bu tatmin ediyordur, yaparız. Sorun değil bence. Ama bu bir alışkanlık haline geldiyse ve aile bütçesine zarar veriyorsa ve üstelik bunların da aslında farkındaysam, durma vakti gelmiştir. Durmamak şımarıklılık olur çünkü.

"Tamam eşim her ne kadar bizim için çalışıp çabalasa da..." diye başlayan cümlenizi, "o para kolay kazanılmıyor, bu devirde tek maaşla geçinmek zor, gereksiz bir çoraba vereceğim parayı gelecekte daha verimli kullanabilirim," diye tamamlamaya başlayın bence, sorun filan kalmayacak.

Kefenin cebi yok da, bebek yolda, birikim yapmak için daha mantıklı bir sebebe ihtiyacınız mı var yani?
Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu. Ve artık durun. Üslubum sert geldiyse, kusura bakmayın, gerçeklerin acılığı. :KK25:
yaptığım harcama aile bütçeme zarar vermiyor,zaman zaman "bu indirimi kaçırmamalıyım" dediğim gibi "kendimi alışverişe bukdr kaptırmamalıyım " da diyebiliyorum.Amacım zaten milyonluk olmayan harcamalarımı daha da aza indirmek.Bebeğimiz için hali hazırda yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimz birikimimiz var,extra olarak bende olan miktarı başka ne yönde değerlendirebilirim arayışındayım.Gereksiz çoraba vereceğim parayı ileride daha verimli kullanabilirim diye cümle kurmamış olsamda burada gerek dolaylı yoldan gerek ise başka cümlelerle imâ ettim.Uslubunuz sert değil söylemlerinz doğru fakat yanlış kişiye karşı.Zira ben geriya kalan ufak miktardaki parayı harcamak değil biriktirmek için çabalamak isteyen biriyim.Ama bunu başaramadığım için fikir istedm arkdşlardan sağolsunlar çok güzl ve aklma yatan şeyler söylediler.Yorumnz içinde teşekkürler bu arada emoji kullanmadan konuştm size şımarıkça gelmesn diye ama böylede çok agresif gibi oldu.Dayanamicam🤭🌹

Ablacim bence birikim en iyi karantinada yapilir

- Magazalar kapali
- Disarda yeme icme yok
- Yol parasi yok
- Sosyallesme parasi yok
- Interntten alisveris de yapiverme bir zahmet ... alsan da zaten nereye giyeceksin? Giyecegim yer olmayince bende alma motivasyonu olmuyor zaten.

Kızlar merhaba,ben evli 4buçk aylk hamile biriyim,son zamanlarda malum hep evdeyiz elimizde tel bisürü alışveriş sitesi giyim kuşam vesayre önümüze düşüyor.Ben bi türlü birikim yapamayan biriyim elime pra geçince bişeyler oluyo bana(ayy ne güzlmiş bu kıyaft hazır param var dur sipariş edim - ayy bu bebiş çorabı ne hoşmuş var ama bitane daha alim nolcak) tarzı yani..🤭 yani tamam eşim her ne kadr bizim için çalışp çabalasada benimde kendi adıma kenara köşeye para atmak gibi bi isteğim var ama gerek hamilelik bu zamnlarda birz zor geçiyor gerek ise salgın vs. gidip çalışma durumum yok.Altın zaten uçmuş durumda parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.misal iki haftadır fln yine heves saldım paramı biriktircem diye ama bişiler görüp yine yenik düşmekden tedirginim.Hep bu yola başvurup sonra ise " harca parayı kefenin cebimi var ? diyorum 🤦🏻‍♀️ Pramı karta aktarsamda aynı durum 😅 sizler nasıl yapıyorsunuz birikimlerinizi ben nasıl daha fazla biriktirip kenara atabilirim ? eve iş almak istiyorum fakat bu dönemde değil.Ev hanımlarımız yardımcı olursa sevinirim.😘
Uzun süre dokunmam dersen paranın miktarına göre altın al derim ben öyle yapıyorum senelerdir insan bozdurmaya kiyamiyor,gram bile alsan olur ben bilezik aldım hep euro dolar işini sevmedim altın kadar kâr i yok

yaptığım harcama aile bütçeme zarar vermiyor,zaman zaman "bu indirimi kaçırmamalıyım" dediğim gibi "kendimi alışverişe bukdr kaptırmamalıyım " da diyebiliyorum.Amacım zaten milyonluk olmayan harcamalarımı daha da aza indirmek.Bebeğimiz için hali hazırda yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimz birikimimiz var,extra olarak bende olan miktarı başka ne yönde değerlendirebilirim arayışındayım.Gereksiz çoraba vereceğim parayı ileride daha verimli kullanabilirim diye cümle kurmamış olsamda burada gerek dolaylı yoldan gerek ise başka cümlelerle imâ ettim.Uslubunuz sert değil söylemlerinz doğru fakat yanlış kişiye karşı.Zira ben geriya kalan ufak miktardaki parayı harcamak değil biriktirmek için çabalamak isteyen biriyim.Ama bunu başaramadığım için fikir istedm arkdşlardan sağolsunlar çok güzl ve aklma yatan şeyler söylediler.Yorumnz içinde teşekkürler bu arada emoji kullanmadan konuştm size şımarıkça gelmesn diye ama böylede çok agresif gibi oldu.Dayanamicam🤭🌹
Konularda genelde ilk mesaja göre yorum yapılır, ben de öyle yaptım, ima ettim dediğiniz şeyleri sonradan belirttiyseniz görmedim. İlk mesajınızdan çıkan anlam kendine hakim olamayan, elindeki parayı asla tutamayan bir insan olduğunuz yönündeydi ama öyle değilseniz, ne güzel. Birikimin küçüğü büyüğü olmaz. Allah muhtaç etmesin tabi ama gün geliyor insanın üç kuruşluk bir faturayı ödeyecek kadar bile parası olmayabiliyor. İşte her ihtimali düşünmek lazım, hele bir de hayatınıza bir bebek giriyorsa, kuruşun bile değeri var. Bu para az, birikim olmaz diye düşünmek yanlış olur. Damlaya damlaya göl olur demişler. Altın alacak kadar para birikmiyorsa, altın hesabı açın. Hem daha güvenli.

Ablacim bence birikim en iyi karantinada yapilir

- Magazalar kapali
- Disarda yeme icme yok
- Yol parasi yok
- Sosyallesme parasi yok
- Interntten alisveris de yapiverme bir zahmet ... alsan da zaten nereye giyeceksin? Giyecegim yer olmayince bende alma motivasyonu olmuyor zaten.

Market giderleri 2-3 katına çıktı ama
Eskiden evde öğle yemeği yenmiyordu, çocuklar okulda ben işte yiyordum. Çay kahve hep işyerinden.
Şimdi her şey evde. Ekstra bir de can sıkıntısından abur cubur. Ne kendimin ne çocukların hayatımızda bu kadar abur cubur yediğini bilmem.
Erkek arkadaşım da esnek çalışıyor, o da evde. En sevdiği yemek de et. Hadi bakalım.
Allahtan ramazan geldi de az biraz rahatladık.

Ha bir de mutfakta çok zaman geçirince kirleniyor, habire temizlik malzemesi. En iyi temizleyen deterjan, bez vs. En son yer silip süpüren robot aldım :KK43:

Şimdi gözüm vitroseramik ocaklarda. Daha kolay temizleniyormuş :))

Karantinada yaptığım tek alışveriş 51 liralık kitaptı. Bunun dışında hiç harcamadığımı fark ettim. Ben doğuştan birikim yapan biri olarak doğmuşum. Eşimle alışverişe çıkınca illa bana bir şey beğenip alıyor. Ben ihtiyacım olanı alırım. İhtiyacım yokken almam için aşırı beğendiğim bir kıyafet olması lazım. Mağazada bakıyorum buna gerçekten ihtiyacım var mı diyorum varsa alıyorum yoksa almıyorum. Evde bir şeyleri stok yapmayı hiç sevmem. İndirimde diye asla alıp kenara koymam.

bir banka hesabı açın birikim üzerine.
her ay elinize geçen bir maaşınız varsa %30unu falan bu hesaba aktarın. ama bu hesaptaki paraya asla dokunmayın. alışverişinizi yapmadan önce 88484 kere düşünün, buna gerçekten ihtiyacım var mı diye. hep erteleyin. olmazsa da olur, sonra alırım diyin.

şahsen ben ek iş yapıyorum internetten, buradaki kazancımı direkt birikim hesabıma aktarıyorum. bir nevi kumbara gibi düşünün, ilerde baya fayda sağlıyor

dolar euro mantıklı aslında..Peki biliyoruz ki lira ile bu dediklerimiz eş değer değil mesela ben 500tlyi dolar yapsam ve 1 ayın sonunda türk lirasna çevirmk istesem yine 500liralik mı geri çekerim paramı yoksa o an dolar ne kadarsa ona göre param çoğalr veya azalr mı ?
Ben ne okudum şimdi? Bunu cidden sormuş olamazsınız değil mi?

Karantinadayken acil ihtiyaç dışı alışveriş yapanlara çok şaşırıyorum hele de kargoyla.
'Ayy bu bebek kıyafeti pek minnoşmuş'
diye sipariş vermenin hiç zamanı değil.
Çocuğun yediği helal, gerisi ihtiyaç dairesinde görülmeli hele ilk yıl çok hızlı büyüyor bebekler.
Gelebilecek hediyeleri de dikkate almanızda fayda var.
Kendinize lüzumsuz alışverişi engelletecek notlar yazın ve görebileceğiniz yerlere yapıştırın.

Bununla birlikte normal şartlarda,
haftada 250 TL birikim yapmak için
çok çok kasılacak bir miktar değil.
Ama karantina ortamında para harcayacak ortam olmadığı için gayet rahat biriktirilebilir.
Bankada açılacak gram altın hesabı en iyi birikim aracı bence.

Hesabıma yatan paradan biraz kendime ayırıyorum kalanı birikim hesabına gönderiyorum. İhtiyacım neyse onu almaya çalışırım. Yığın yığın kiyafet eşyam yoktur. Ayda bir bıkac parça bsy alırım o da gelirime göre yüksek bi miktar değildir.
Önceden beri tutumlu biriyim. Harçlıklarımdan bile biriktirirdim.
Bekarken çalışırken bi miktar param var. Ileride ev vs alırken kullanmak istiyorum.
Bir amaç için biriktirirseniz daha motive oluyorsunuz.

Kızlar merhaba,ben evli 4buçk aylk hamile biriyim,son zamanlarda malum hep evdeyiz elimizde tel bisürü alışveriş sitesi giyim kuşam vesayre önümüze düşüyor.Ben bi türlü birikim yapamayan biriyim elime pra geçince bişeyler oluyo bana(ayy ne güzlmiş bu kıyaft hazır param var dur sipariş edim - ayy bu bebiş çorabı ne hoşmuş var ama bitane daha alim nolcak) tarzı yani..🤭 yani tamam eşim her ne kadr bizim için çalışp çabalasada benimde kendi adıma kenara köşeye para atmak gibi bi isteğim var ama gerek hamilelik bu zamnlarda birz zor geçiyor gerek ise salgın vs. gidip çalışma durumum yok.Altın zaten uçmuş durumda parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.misal iki haftadır fln yine heves saldım paramı biriktircem diye ama bişiler görüp yine yenik düşmekden tedirginim.Hep bu yola başvurup sonra ise " harca parayı kefenin cebimi var ? diyorum 🤦🏻‍♀️ Pramı karta aktarsamda aynı durum 😅 sizler nasıl yapıyorsunuz birikimlerinizi ben nasıl daha fazla biriktirip kenara atabilirim ? eve iş almak istiyorum fakat bu dönemde değil.Ev hanımlarımız yardımcı olursa sevinirim.😘
Birikimi gectim ,keyfi alısverise su zamanda cok karsıyım.
Bencillik olarak görüyorum.
O kargocular mesailere kalıyor yapmyın.
Gereksiz alısveris hem sizin hem gelen insanlar icin risk suan.

Bir kutu yenidogan organik mamanin fiyatina bakin.
Insallah mamaya hic ihtiyac olmaz sütünüz yeterli gelir tabii ama mamanin fiyati bence sizi tasarruf ve birikime yonlendirecektir.

Bir de bez fiyatina.

Stresinizi alisverisle bastiriyorsaniz doğum icin pijamanizi falan alabilirsiniz. Bebek icin liste yapin onlari alin.
Bebegin icecegi su bile ayri. Bir ay giydigi obur ay olmuyor. Aylik geliriniz ciddi saglam degilse parayı sıkı tutun.

KK'nin ekonomi sayfalarina gel. Orada hanimlarin nasil tasarruf ettiklerini, birikimlerini, dengeli harcamalarla yoksunluk hissi de yasamadiklarini gorup, belki imrenirsin.
Yillar gecip, pisman olmadan once bence gel ve bir ucundan tut... :KK66:

Konu sahibi bak ben çalışıyorum eşim de çalışıyor elhamdulillah çok şükür, ev araba borcumuz haricinde iki ayrı güne girdim ve kumbarama da az çok demeden bişeyler atıyorum.
10-15 gün sonra bebeğimiz olacak inşallah, ilk beşiğini internetten ikinci el aldım. Kuzenim ve arkadaşım kendi bebeklerinin küçülenlerini bana verdiler. Buna muhtaç olduğumuz için değil, bebekler hızlıca büyürken onlarca tl verip birer kez giydirmek istemiyorum atletleri donları. Yeni de aldım tabi ki ama az, çok değil.
Bebek için şu güzel at sepete bu güzel at sepete çok boş bir heves değil mi, nereye kadar? Ben de inşallah tertemiz kullanıp benden sonra doğum yapacak arkadaşlara vericem bu giysileri ayakkabıları.

X