Birikim yapan hanımcıklar fikir verin😘

Çoğalır ya da azalır. Ufak miktarlar icin ideal dolar ve euro ekonomist değilim. Ama su an dolar ve euro olmak mantikli değil sanirim virüs bitince düşer gibi geliyor
Bir de birikim harcamadan artan kisim değildir. Önce kenara para koyarsin kalan kismi harcarsın gönlünce
doğru söylüyorsn canım şuan kafam allak bullak yapcam bişeyler ama ne ...🤷🏻‍♀️

Nişanlımla dolar biriktiriyoruz. Maaşlar benim hesapta toplanıyor daha sonra kira fatura mutfak masrafı için ayırdığımız kısmı günlük faizde tutuyoruz ordan harcanıyor. Geri kalanı dolara yatırıyoruz bir miktarda altınımız var. Bu şekilde 1 yılda birikimimiz hayli fazla oldu. Ama ben de çalışıyorum.

Bu arada para kazanmadığınız halde eşinizin parasını üstelik geleceğini hazırlamanız gereken bir çocuğa hamile iken nasıl bu kadar rahat harcıyorsunuz?

dolar euro mantıklı aslında..Peki biliyoruz ki lira ile bu dediklerimiz eş değer değil mesela ben 500tlyi dolar yapsam ve 1 ayın sonunda türk lirasna çevirmk istesem yine 500liralik mı geri çekerim paramı yoksa o an dolar ne kadarsa ona göre param çoğalr veya azalr mı ?
Dolar ve euroyu kısa vadeli düşünmeyin. Uzun vadede genellikle kazandırır. Kısa vadede istisnai durumlar dışında pek bir şey kazanmazsın. 1 ay çok kısa. En az 1 yıl falan düşün onu.

zaten benim sıkıntım bu 🤦🏻‍♀️ indirim mi var tamam elen onu kaçırmaz..Ama olmaz böyle artık durdurmaya kararlıyım 😅
O zaman liste yapın.
300 ml biberondan 2 tane, 0-3 ay emzikten 4 tane vs vs.
Çok küçükken çok çabuk büyüyüp kıyafetleri giyemeden küçüldüğünü hesap ederek kıyafet...
Bir de bir şey almadan önce “buna gerçekten ihtiyacım var mı, evde bunun yerine kullanabileceğim başka birşey bulamaz mıyım” diye kendinize sorarsanız kolay olur.

Çok beğendiğim silikon kaşık için aynı soruyu kendime sorunca “ev kaşık dolu kendine gel GelenKutusu” diyebiliyorum mesela. Ya da çok güzel bir ayakkabı görünce “evde buna benzer var zaten saçmalama kızım” diyorum kendime.

En sevdiğim sözlerden biri “abartma GelenKutusu” :confused:

Para elinize geçince ilk olarak gidip altın ya da döviz alın
Sonrasına bakarsınız.

Kızlar merhaba,ben evli 4buçk aylk hamile biriyim,son zamanlarda malum hep evdeyiz elimizde tel bisürü alışveriş sitesi giyim kuşam vesayre önümüze düşüyor.Ben bi türlü birikim yapamayan biriyim elime pra geçince bişeyler oluyo bana(ayy ne güzlmiş bu kıyaft hazır param var dur sipariş edim - ayy bu bebiş çorabı ne hoşmuş var ama bitane daha alim nolcak) tarzı yani..🤭 yani tamam eşim her ne kadr bizim için çalışp çabalasada benimde kendi adıma kenara köşeye para atmak gibi bi isteğim var ama gerek hamilelik bu zamnlarda birz zor geçiyor gerek ise salgın vs. gidip çalışma durumum yok.Altın zaten uçmuş durumda parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.misal iki haftadır fln yine heves saldım paramı biriktircem diye ama bişiler görüp yine yenik düşmekden tedirginim.Hep bu yola başvurup sonra ise " harca parayı kefenin cebimi var ? diyorum 🤦🏻‍♀️ Pramı karta aktarsamda aynı durum 😅 sizler nasıl yapıyorsunuz birikimlerinizi ben nasıl daha fazla biriktirip kenara atabilirim ? eve iş almak istiyorum fakat bu dönemde değil.Ev hanımlarımız yardımcı olursa sevinirim.😘
Ben de senin gibiydim para varsa harcanacak arkadaş mantığındaydım bi kenara koy üç kuruş di mi koyamazdım koysam da aklımdan çıkmazdı.
Ben biraz -ya da baya- değiştim. Buradaki ekonomi finans bölümündeki konular gerçekten etkili oldu bi göz at istersen. 🤗

Biz yeni evliyiz ne kadar işlevsel bi yöntem bilmiyorum ama gider kalemleri hesapladık. Mutfak için ve ikimize harçlık olarak haftalık miktar belirledik, onun dışına çıkmıyoruz zaten evdeyim köşede birikiyor param şuan. Mutfak giderinden artanı da ay sonu kırışmayı planlıyoruz. :) kira-fatura gibi giderleri de düştükten sonra kalanı direkt dolar yapıyoruz.

4.5 ay bebek için eşya almaya bence çok erken. Ben 23.haftadayim, bir çift çorap dahi almadim. Hem erken hemde şu dönemde çok acil ihtiyaç dışında internetten alışveriş yapmak doğru gelmiyor.

Harcama işine gelince, bir sey alacağınız zaman ona gerçekten ihtiyaç duyup duymadiginizi sorgulayın. Çalışmaya basladigim ilk sene deli gibi kıyafet ayakkabı çanta aldım, bu arada indirim kurduyum. Genelde herşeyi çok uygun aldığım için o dönem gereksiz fazla alışveriş yapmıştım. Şuan dolabı açınca bir çoğunu 1 2 kereden fazla giymedigimi görüyorum. Zaten o sene bunu farkedince bir sey alacağım zaman bunu gerçekten kullanabilecekmiyim diye sormaya başladım. Bu soru beni epey kısıtladı. Mesela gömlek beğeniyorum ama onu giyebileceğim yer çok kısıtlı, kombin yapmam zor. O zaman almama gerek yok diyip geçiyorum. Bu arada bunu birikim için değil israf için yapıyorum.

Birikim işine gelirsek, parayı ne yapacaginizi bilmiyorsanız birikimi ancak borca girerek yapabilirsiniz. Mesela ev, araba gibi. Veya altın günü tarzı şeylere katılabilirsiniz. Para bir yere bağlanınca ona dokunamaz keyfi harcayamazsiniz

Şu dönemde özellikle biz evde oturabiliyoruz ama çalışmak zorunda olduğu için mecbur çıkan kargo çalışanlarını düşündüğüm için keyfi hiçbir şey sipariş etmiyorum. Alışverişlerim epey azaldı. Onun dışında altın her zaman kazandırır diyenlerdenim ben. Yıllardır sürekli artıyor. Kendinize altın olur döviz olur bir yatırım aracı bulun, koyun kenara. Tlde kalmasın paranız derim.

Alışveriş çok severim ama coronadan beri tek bir çöp bile almadım. Kıtlık psikolojisi midir bilmem para dursun zor günler olur vs kafasındayım. Siz birde hamileymişsiniz geleceğe nasıl bakıyorsunuz bu çocuk doğacak dr a gidilecek bez emmezse mama aşılar bile 1000 tl civarı. Bunları düşünün bence , altın almak mantıklı kar zarar açısından değil de bozdurmak insana ayıp mu geliyor zoruna mı gidiyor kıyamıyor sanırım :)

Kızlar merhaba,ben evli 4buçk aylk hamile biriyim,son zamanlarda malum hep evdeyiz elimizde tel bisürü alışveriş sitesi giyim kuşam vesayre önümüze düşüyor.Ben bi türlü birikim yapamayan biriyim elime pra geçince bişeyler oluyo bana(ayy ne güzlmiş bu kıyaft hazır param var dur sipariş edim - ayy bu bebiş çorabı ne hoşmuş var ama bitane daha alim nolcak) tarzı yani..🤭 yani tamam eşim her ne kadr bizim için çalışp çabalasada benimde kendi adıma kenara köşeye para atmak gibi bi isteğim var ama gerek hamilelik bu zamnlarda birz zor geçiyor gerek ise salgın vs. gidip çalışma durumum yok.Altın zaten uçmuş durumda parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.misal iki haftadır fln yine heves saldım paramı biriktircem diye ama bişiler görüp yine yenik düşmekden tedirginim.Hep bu yola başvurup sonra ise " harca parayı kefenin cebimi var ? diyorum 🤦🏻‍♀️ Pramı karta aktarsamda aynı durum 😅 sizler nasıl yapıyorsunuz birikimlerinizi ben nasıl daha fazla biriktirip kenara atabilirim ? eve iş almak istiyorum fakat bu dönemde değil.Ev hanımlarımız yardımcı olursa sevinirim.😘
Eşimle ben her akşam abur cubur alıyomuş gibi 20-30 lira eve bırakıyoruz. O parayı dışarda ne zaman işimiz olursa kullanmadığımız bi bankamatik kartımız var ona yatırıyoruz. Küçük küçük altın alıyoruz bankadan. Altını bozupta kıyafet almaya kalkmıyosun böylelikle 😂. Girebileceğiniz bi gün varsa onada girin.

kız sana yemin ederim geçen ay teneke kumbara aldım tamammı dedim bunun kapağı bişyi yok hayatta açamam parayı atarım kalır orda.Sonra sen tut bebek kıyafetlerinde indirim gör o tenekeyi konserve açacağı ile aç.🤦🏻‍♀️😂..İşte bu yüzden kendime dur deme vakti geldi diye düşünüyorum
Ama bu açılcak şekilde birşey değil bu banada eşim hediye aldı para biriktiremiyorum diye aldı hem süs şeklinde kullanıyorum hemde para atıyorum cok faydalı bence :))))
Diğer teneke şeklinde olanlar açılabiliyor kimisi anahtarlı olduğu icin illaki açıp alabiliyorsun :)))

Eşim her ay ihtiyacımız dışında kalan maaşını benim hesabıma aktarıyor. Bende aylık vadeli hesaba yatırıyorum. Bu şekilde hem istesem de çekemiyorum hem de birikmiş oluyor

Nişanlımla dolar biriktiriyoruz. Maaşlar benim hesapta toplanıyor daha sonra kira fatura mutfak masrafı için ayırdığımız kısmı günlük faizde tutuyoruz ordan harcanıyor. Geri kalanı dolara yatırıyoruz bir miktarda altınımız var. Bu şekilde 1 yılda birikimimiz hayli fazla oldu. Ama ben de çalışıyorum.

Bu arada para kazanmadığınız halde eşinizin parasını üstelik geleceğini hazırlamanız gereken bir çocuğa hamile iken nasıl bu kadar rahat harcıyorsunuz?
geleceğini hazırlamamız gereken çocuğumuza eşimle birlkte bir birikim yapıyoruz zaten.Atıyorum eşimden haftalık 250 tl alıyorum ve eşim bana verdktn snra sormaz bile o prayı naptn diye.Extra olarak birlkte toparladıpmz miktarda da sistem şöyle "eşim evin giderlerini tamamladktn snra kalan parayı ortaya koyar bende bana verdiği 250nin 50lisini koyarım.Toplanan para hesapda kalır.Benim derdim bende kalan 200ü nasıl değerlendirip nefsime yenik düşmeden biriktirebilrm.Nişanlılık zamanında birikim yapmaya başlamanız gayet güzel fakat bizm nişanlk süremiz kısa olduğundan öyle bi şansım yoktu.

Bir şey soracağım hanımlar bende şimdilik ev hanımıyım ama benim elimde ne biriktirebilecegim nede harcayabileceğim param olmuyor eşlerinizden harçlık mı alıyorsunuz nasil oluyor bu işler

Ben de senin gibiydim para varsa harcanacak arkadaş mantığındaydım bi kenara koy üç kuruş di mi koyamazdım koysam da aklımdan çıkmazdı.
Ben biraz -ya da baya- değiştim. Buradaki ekonomi finans bölümündeki konular gerçekten etkili oldu bi göz at istersen. 🤗
kesinlikle bakacağım teşekkürler 😘😘

Bir şey soracağım hanımlar bende şimdilik ev hanımıyım ama benim elimde ne biriktirebilecegim nede harcayabileceğim param olmuyor eşlerinizden harçlık mı alıyorsunuz nasil oluyor bu işler
canm eşim haftalık bi miktar veriyor bana harçlık yani bildiğin.nasılki onun sigara giyim vb.türü ihtiyaçlarını gideriyor bende bana verdiği miktarla idare ediyorum.Bana verdiği prayı nasıl değerlendirebilirim bunu araştırıyorum şu zamanlar bişeyler başarıcam ama hadi hayırlısı

Ev hanımlarından yorum istediğiniz için cevap veremedim ama eltiniz doğum yaptı mı?
Diğer konuyu tekrar hortlatmak istemedim gittiniz mi?

X