- 31 Mart 2015
- 2.898
- 5.627
- 108
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #8.181
aminnn. onları da görmek lazım kızlar. bunun için de göz gerek. dünyada en zor şey vermekmiş. bazen zor gelse de nefsimizi eze eze vermeye devam etmek gerek. bize az gelen, onların çoğudur. hele başarılı fakir öğrencileri hep görüp gözetmek gerek. bunu yaparken de iyi seçmek gerek. çünkü iyi duygular suistimal de edilebiliyor. ama biliyor musun sürekli yardımda bulunduğumuz eşi ölmüş yaşlıca bir hanım vardı. cami temizleyerek geçinirdi. en son yardım götürdüğümüzde bunu alayım ama babanın bilgisi olsun ben artık emekli oldum, cami temizlemeyi de bıraktım. şimdi çocuklu bir genç temizliyor, çok fakir. bu yardımı ona vericem ben babana söyle demişti. ne yüce bir ruh di mi?Allah olmayanlara yardim etsin yokluk zordur evine ekmek goturememek hediye goturemek yiyecek goturememek Allah yardim etsin
Artık böyle insanlar nadir Can'ım malesef artık insanların karnı tok gözü açaminnn. onları da görmek lazım kızlar. bunun için de göz gerek. dünyada en zor şey vermekmiş. bazen zor gelse de nefsimizi eze eze vermeye devam etmek gerek. bize az gelen, onların çoğudur. hele başarılı fakir öğrencileri hep görüp gözetmek gerek. bunu yaparken de iyi seçmek gerek. çünkü iyi duygular suistimal de edilebiliyor. ama biliyor musun sürekli yardımda bulunduğumuz eşi ölmüş yaşlıca bir hanım vardı. cami temizleyerek geçinirdi. en son yardım götürdüğümüzde bunu alayım ama babanın bilgisi olsun ben artık emekli oldum, cami temizlemeyi de bıraktım. şimdi çocuklu bir genç temizliyor, çok fakir. bu yardımı ona vericem ben babana söyle demişti. ne yüce bir ruh di mi?
dikkatli bakınca görünüyorlar. gerçekten yok olan kişiler hallerinden şikayet etmiyorlar. şikayet edenler de genellikle duyguları sömürüyorlar. bunu defalarca test ettim canım.Artık böyle insanlar nadir Can'ım malesef artık insanların karnı tok gözü aç
allah borçlarını ödeme kolaylığı versin, rızkını bereketlendirsin. niyetlerini de yapmış gibi kabul etsin canım.Aynen canim paylasmak cok onemli olmayana vermek bende elden verdigim borclarim azalsin burs vermek iatiyorum basarili fakir ogrencilere
Canım ben çubuk krakeri görmeye bile tahammül edemiyorum inan.Canım mide bulantından dolayı bir şey yiyemiyorsan eğer beyaz leblebi ve çubuk kraker öneririm. En azından az da olsa mideni bastırır. Bende işe yaramıştı.
amin inşallah...Evet Can'ım ya pazarda sebze zaten pek yoktu hep meyve vardı Allah sonumuzu hayır etsin
denizlide mısırlar bızım buraya gore cok ucuzmus mesela..kuzenım bayramda geldı 15 tanesını 5 tlye almıs.Ben Denizli Can'ım sizin satın aldığınız satıcı bak dı alan var hemen fiyat arttırmış pes doğrusu resmen fırsatçılık yaratmış
The Black bebeisin hayirli olsun bende cok istiyorum insallah Allah baba da nasip eder ne isiyle ugrasiyosunuz merak ettim
İlk başlarda öyle oluyor Can'ım bende ilk ev aldığımda öyle hissetmiştim rabbim borcunu zorlamadan sıkmadan bitirmeye nasip etsin ağzınızın tadı bozulmasın
Mısır ucuz Can'ım gdolu hepsi burada hep öyle ekiyorlar devlet destekliyor biz tüketmiyoruzdenizlide mısırlar bızım buraya gore cok ucuzmus mesela..kuzenım bayramda geldı 15 tanesını 5 tlye almıs.
ben yasadıgım ılde 6 tanesını 5 tlye aldım.
Bende onu anlatmaya çalışıyorum neymiş organikmiş tövbe yarabbim zaten bizde bahçe kiraladık sırf kendimiz tüketeceğiz toplamda 6 aile babam Sağolsun kiraladı ekti hepimize seneyede işlerim yolunda olursa sırf böyle kendimiz yemeklik için ekip dikmeklik arsa almayı planlıyorumamin inşallah...
bazı ürünlerde gerçekten cok fazla emek var o yuzden bıkac kurus fazla ıstense helal olsun derım ama en fazla 10 tl olana da 20 tl fıyat verılmesını hoş bulmuyorum...
Hosbuldum insallah canim :))hoş geldin canımbirikimin azı çoğu olmaz ki, rabbim bereket versin. istikrarlı gidince azlar çok olur inşallah
Hayirli olsun :) hazirliklarinizi tamalamaniz iyi olmuss . Kafaniz rahat guzel bir balayi gecirirsiniz gezersiniz bol bol..günaydın tutumlu hanımlarevlilik için son düzlüğe geldik. heyecan son raddeye geldi. allah utandırmasın, yuva kuran herkese kolaylıklar versin, hanelerine huzur ve bereket.
dün nişanlımla market alışverişimizi yaptık. erzak dolabımızı çok şükür doldurduk. bir evde ne lazımsa hepsini aldık, şükürler olsun. tavsiyeler üzerine 1000 TL ayırmıştık, 810 TL tuttu. kalanı da kumbarama attım. bir tek et düzenimiz kaldı. daha önce de dediğim gibi protein ağırlıklı besleniyoruz. kasaptan veya marketten almaktansa babam ve bir halamla beraber ortak büyük baş hayvan alıcaz. ona da 1000 TL ayırdım, hatta babama verdim bile. kesim masrafı, parçalanması vs dahil. biz tatildeyken babam bu işi halledecek, annem de küçük parçalar halinde dondurucumuza yerleştirecek. dün ayrıca annemle birlikte hazırladığımız reçellerimizi, şokladığımız bamya, taze fasulye vs gibi sebzelerimizi götürdük dondurucumuza yerleştirdik. 3 kg bamyamız, 4 kg taze fasulyemiz var. 2 kg da barbunya, 4 kg iç bezelyemiz. 6 kavanoz kadar da reçelimiz var. babam çalıştığı dairedeki arkadaşına kars'tan bal siparişi vermiş. daha sonra aile apartmanındaki imeceye ben de katılıp, domates soslarımızı, melemenlerimizi hazırlarız. k.validem de turşularınızı, közlenmiş yağ biberlerinizi, yağ biberi turşularınızı, kesme makarnanızı, yufkadan yaptığı kese şeklinde börekliklerimizi hazırlayacağını söyledi. allah büyüklerimizden binlerce kez razı olsun.
düğünün ertesi gün de kiraladığımız karvanımızla bir hafta doğayla baş başa olucaz. bizim balayımız da böyle olacak
cuma gününe kadar çalışmaya devam. benden bu kadar hanımlar, kendinize iyi bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?