birikim yapabilmenin yolları

bu ay elimizde harcamak için tüm ödemeleri yaptıktan sonra 1000 tl kalıyor. az değil ama bende bu ay parayla ilgili bir mutsuzluk var. şükretmem lazım aslında.
Bu parayı kenara mı ayıracaksınız yoksa harçlık mı olacak bir ay?
Allah bereket versin de canım.
Bugünkü hayat şartlarında elimizde para kalması bile iyi aslında..

Bunları haftalık yapmıyor musunuz?

Kızlar merhaba,
Kumbara işi inanılmaz hoşuma gitmeye başladı
Her gün 20-30 elime ne geçerse atmaya başladım.
5 lira 10 lira hiç affetmiyorum.

Birde ben 6 gün önce sigarayı bıraktım sağlığım için.
Her gün sigara alıyor gibi 10 lira da ekstra atıyor oldum bu sebeple.
Hem sağlık hem birikim açısından bu da ciddi bir
gelişme oldu hayatım da

Buralara takıldığımdan beri
gereksiz hiç bir harcama yapmıyorum artık.
Markette bile düşünerek alıyorum alacaklarımı.

Gerek olmayan sadece o an şımarıkça olan harcamalarıma
artık dur diyebiliyorum.
Abur cubur reyonlarına hiç uğramıyorum :)

Online alışveriş sitelerine neredeyse hiç bakmıyorum.

Sanırım iyileşmeye başladım

Hedefim kredi kartımı sıfırlamak, bunun için de
5 ay gibi bir zamana ihtiyacım var.

tadilat bugün bitiyor. ev darmadağın. 20 mayıs'a izin aldım. 4 gün yaptım 19 mayıs tatilini. 4 günde evi toparlayacağım inşallah.

çok yakın bir arkadaşım doğum yapıyor. daha 7. ayında. hem üzüldüm hem şaşırdım. akşam onun yanına gideceğim.

ramazanda annemler gelecek yanımızda olacaklar.

bu ayki faturaların toplamı 200, kredi kartı 900, kredi ödememiz 2000, aidat 350, galiba 4000 de evdeki ustalara verilecek. Allah bereket ve kolaylık versin.

benden haberler böyle :)

ne tadılatı var evde ?

ne tadılatı var evde ?
su tesisatını değiştirdik. hazır boruların geçtiği yerler kırılacakken de tuvalet ve banyonun fayansları, lavabosu, klozeti, banyo dolabı filan hep değişti. ara holün fayansları, kilerin fayansları, mutfağın da tezgah arası fayansları ve tezgahı değişti canım.

ohh mıss gule gule kullanın

bireysel emeklilik sonuçta istesende istemesende hesabından para kesiyorlar. Hesabındaki parayı harcamanın bir şekilde engellenmesi sonradan çok iş görüyor.Ama yakın gelecek için planlarınız varsa pek uygun olmuyor ama ilerleyen dönemlerde kenarda köşede param olsun diyorsanız çok mantıklı bir çözüm.

Ne zamandır yazmıyorum... Nasılsınız hanımlar? Birikimler nasıl gidiyor? Ben 20 dolar aldım. Bozuk kumbarama atmaya devam ediyorum. Birşey aldırdıklarında kampanyaya girmiş mi diye ilk önce marketlere bakıyorum sonra aradaki farkı kumbarama atıyorum. Bozuk kumbaramı yapalı 2 haftayı geçti. Hatrı sayılır bir miktar çıkmasa bile az çok bişey çıkacak gibi..

bu ay hesap kitap yapıldıktan sonra geriye hiç bir şey kalmıyor..başabaş olacak sanırım..

ama eşimden habersiz (ki haber olununca hemen giidyor eldeki bi rhaatlık bi rehavet kaplıyor bizi) geçen ay 200 tl atmıştım, bu ay maaşımı alır almaz 250 tl birikim hesabıma yolladım; şimdi cepte 120 tl m var..ay sonuna kadar kullanabileceğim şekilde..eşimde de 100 tl var sanırım..habersiz mrket de dahil harcama yapmıyoruz iki haftadır..bu mükemmel bir şey imiş..

biriktirdikçe insanın biriktiresi geliyor ..gerçi eşimle ortak hedefimiz bu ay birikim değil kk kullanmamak .ve eldekilerle idare etmek ..benim birikimler benim ayrı hedefimdi

geçen hafta toplamda 143 tl harcadık eşimle
bunun sadece markete giden kısmı ise 114 tl ..
geri kalan 29 tl nin 16 tl si kitap yolladığımız kargo ücreti..
10 tl eşimin futbol maçı .. bi baktım da hiç kendime harcama yapmamışım..

bu ay kuaför parasından da feragat ettim.. ağdamı kendim yaptım .. cilt bakımını erteliyroum doğum sonrasına inşaallah... buradan kazancım 120 tl... zaten saç vs kesim bakım da yok uzun süredir..

sabrediyorum ihtiyaçlarım için..sabrettikçe ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar da var.. düşünüp planlayıp alışveriş yapmak daha bi zevkli..hele de nakit alınırsa...

Altında bugün düşüş var. Siyasi belirsizliğin kalkmasıyla daha da düşeceği söyleniyor. O yüzden bu ara nakitte kalıp düştüğünde almayı düşünüyorum.
Zaten bir taraftan evdeki büyük temizlik, bir taraftan ofis ve işler derken hesap yapamadığım gibi ipin ucunu da saldık ya hadi hayırlısı...Biraz ilgilenince geri dönüşümü olacak işler var bekletiyorum...Yorgunum sanırım gözüm bir şey görmüyor bu aralar...Zaten sizde de oluyor mu bilmiyorum bakıyorum dolar yüksek, altın yüksek o yüzden alayım diye bir çabam da olmuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…