- 20 Kasım 2015
- 522
- 1.305
- 113
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #6.001
merhaba arkadaşlar. kaç gündür girmiyorum. kumbarama para atıyorum. bana göre hayli para birikti. inşallah bişey çıkmaz da harcamam... babamda benden aldığın para şu kadar bu kadar diye saymaya başladı. bir gün çok fena bozucam madem bana verdiğin parayı sayacaktın o zaman bırak da herhangi biyerde çalışayım diye... Allahtan şu sıra bir kaç tişört ve iç çamaşırı filan aldım da para harcadığımı gördü. aybaşında da bana paraları istif ediyorsunuz demişti. zamanında aldığı maaşı yetiremediği zamanda bana gelip paran varmı versene filan dediği günleri çok çabuk unutmuş anlaşılan. şimdilik susuyorum ev peşinatı için para biriktiriyor diye.
Hangi marka aldın cnmmerhaba herkese
derin dondurucuyu aldık cuma günü. şimdilik hiç sesi yok. ilgilenen arkadaşlar için yazayım dedim.
Ben de alıp almamak arasında gidip geliyorum. Hangi marka ve fiyatı nedir canım? Ayrıca elektrik sarfiyatı çok oluyor alma dedikleri için buzdolabimin Buzluguyla idare ediyorum. Güle güle kullan.merhaba herkese
derin dondurucuyu aldık cuma günü. şimdilik hiç sesi yok. ilgilenen arkadaşlar için yazayım dedim.
Gecmis olsun canim insallah biran once iyilesirsinHastayım ve evde yatıyorum. Kalktım çorba yaptım biraz önce. Allahtan dünden yemeklerim vardı. Her şey bana bakıyor. Bir an önce iyilesmem lazım.
Çok teşekkür ederim Yağmur'cum...Gecmis olsun canim insallah biran once iyilesirsin
Bes 2 tane olunca devlet sadece birine katkı payı veriyor bence birini iptal ettirip diğerinin fiyatini yükseltinMerhaba
Uzun sureli bence BES dusunulebilir. Bende ikitane var hesabimdan otomatik cekiyor. Hissetmeden para biriktirmis oluyorum
Bence altin ve doviz iyi bir yatirim degil su aralar
Ben bankacılık ve sigortacılık okudum bes dersim vardı ve hocamız bu sistemin kurucularından sayılır eğer ki para biriktirmeyi beceren biriyseniz kesinlikle bulasmayin dedi. Bes ilk emekliliklerini 2003 de verdi. Sistemde 10 yıl kalmà zorunlulugunuz var 10 yıl + 56 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. Düzenli ödeme gerekiyor. Bu kimine göre ayliktir kimi ne göre 3 ayda bir bunu siz belirliyorsunuz. Paranız 3 ayrı Fonda değerleniyor. Zararda edebilir kâr da edebilir tamamen siz sorumlusunuz. Yani zarar görüp ana paranızin da erime ihtimali var. Karınızdan %15 gelir vergisi kesilir. Giriş yaptığınız banka yada bes şirketi tarafından da bir takım kesintiler oluyor aylık. Bir giriş ücreti var. Bunu ilk 5 sene içinde kendi istedikleri zaman kesiyorlar. 300 ile 600 TL arası bir rakam. 10 seneden önce cikarsaniz devlet verdiği %25 katkıyı faiziyle geri alıyor. Tabi ayrılırken bu ödediğiniz giriş ücretinden ayrı olarak çıkış ücretine var. Ama bu sene kalma zorunlulugunà dondurmuş olduğunuz senelerde dahil ediliyor. Mesela 3 yıl ödeyip 7 yıl dondurdunuz yinede sistemde kalmış oluyorsunuz. Ama bu 7 yılın her ayı icin belli bir oranda bankanın bize şu kadar borcunu var deme hakkı var. Bankanın bir takım kesintileri var diye bahsetmiştim en başta bu o işte. Para yatirmasanizda bu kesinti oluyor sonra ödemeyi aldığımızda bu kesintiye toplu olarak paradan çıkarıyorlar. Yani siz paranizi vadeli ye yatirsaniz bile bundan daha fazla kar ediyorsunuz.Kızlar Bes ödeyen var mı? Hakkında çok bilgim yok. İyi midir ki? Bu zamana kadar değişik yatırımlara yöneldim fakat bir tek bes için girişimim olmadı.
Sağol kuzum. Hiç yaptırmaya gerek yok öyleyse. Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Ben bankacılık ve sigortacılık okudum bes dersim vardı ve hocamız bu sistemin kurucularından sayılır eğer ki para biriktirmeyi beceren biriyseniz kesinlikle bulasmayin dedi. Bes ilk emekliliklerini 2003 de verdi. Sistemde 10 yıl kalmà zorunlulugunuz var 10 yıl + 56 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. Düzenli ödeme gerekiyor. Bu kimine göre ayliktir kimi ne göre 3 ayda bir bunu siz belirliyorsunuz. Paranız 3 ayrı Fonda değerleniyor. Zararda edebilir kâr da edebilir tamamen siz sorumlusunuz. Yani zarar görüp ana paranızin da erime ihtimali var. Karınızdan %15 gelir vergisi kesilir. Giriş yaptığınız banka yada bes şirketi tarafından da bir takım kesintiler oluyor aylık. Bir giriş ücreti var. Bunu ilk 5 sene içinde kendi istedikleri zaman kesiyorlar. 300 ile 600 TL arası bir rakam. 10 seneden önce cikarsaniz devlet verdiği %25 katkıyı faiziyle geri alıyor. Tabi ayrılırken bu ödediğiniz giriş ücretinden ayrı olarak çıkış ücretine var. Ama bu sene kalma zorunlulugunà dondurmuş olduğunuz senelerde dahil ediliyor. Mesela 3 yıl ödeyip 7 yıl dondurdunuz yinede sistemde kalmış oluyorsunuz. Ama bu 7 yılın her ayı icin belli bir oranda bankanın bize şu kadar borcunu var deme hakkı var. Bankanın bir takım kesintileri var diye bahsetmiştim en başta bu o işte. Para yatirmasanizda bu kesinti oluyor sonra ödemeyi aldığımızda bu kesintiye toplu olarak paradan çıkarıyorlar. Yani siz paranizi vadeli ye yatirsaniz bile bundan daha fazla kar ediyorsunuz.
Kızlar Bes ödeyen var mı? Hakkında çok bilgim yok. İyi midir ki? Bu zamana kadar değişik yatırımlara yöneldim fakat bir tek bes için girişimim olmadı.
İyi ki yaptirmamisim ve aklımda acaba yaptırsa miydim diye sorular vardı. Aydinlattiginiz için çok teşekkür ederim. Bunları öğrendikten sonra asla yaptırmam.sakın ama sakın bulaşmayın. zaten arkadaş detaylı olarak yazmış,ama ben yine belirteyim dedim.
sonunda kar falan yok, uzun vadede o ödediğiniz parayla dolar ya da altın alsanız 10 yıl sonra çok daha fazla kazanırsınız.
ben çocukken de adı başka olan belki hala vardır bilmiyorum, anadolu hayat emeklilik vardı, ananem teyzem yaptırmıştı, tabii ki zarar ettiler, paralarını almaya kalkınca kuş kadar bişey kaldı para.
bi 20 yıl sonra adı değişti bireysel emeklilik oldu, yani sen paranı saklayamıyorsun ver ben biriktireyim bende dursun , 10 yıl sonra bakarız diyen çok akıllı! kurumlar türedi
kimse yaptırmasın, para kolay kazanılmıyor.devlet benim bildiğim bu parayı zaten kullanıyor hali hazırda tabii destekler.katkı payı dediğide o günün parasından değil, eğer siz yatırım fonundan anlamıyorsanız bugünün parasından alacaksınız 10 yıl sonra paranızı, saçma sapan bi rakam.
kimi görsem uyarmak istiyorum ki, kimse zarar edip üzülmesin
Bununla ilgili bi haber var simdi izledim calisan herkes bese gircekmis zorunlu galibaİyi ki yaptirmamisim ve aklımda acaba yaptırsa miydim diye sorular vardı. Aydinlattiginiz için çok teşekkür ederim. Bunları öğrendikten sonra asla yaptırmam.
uğur aldım canımHangi marka aldın cnm
canım a++ aldık. en az elektrik tüketen bu diye biliyorum ben. elektrikten zarar evet ama gıdadan büyük kar bence :) özellikle benim için.Ben de alıp almamak arasında gidip geliyorum. Hangi marka ve fiyatı nedir canım? Ayrıca elektrik sarfiyatı çok oluyor alma dedikleri için buzdolabimin Buzluguyla idare ediyorum. Güle güle kullan.
geçmiş olsun canım. Allah acil şifalar versin.Hastayım ve evde yatıyorum. Kalktım çorba yaptım biraz önce. Allahtan dünden yemeklerim vardı. Her şey bana bakıyor. Bir an önce iyilesmem lazım.
merhaba hanımlar giremedm kaç dür çok harcadık haftasonu sinemeya gittik 26 tl ( mısır kola vs aldırmadım o paraya yemek yeriz dedim) sonra bi de yemek yedik 45 tl kızım üzerini kirletti mecburen ona bi kıyafet almak zorunda kaldım 20 tl, doktora gittim kontrole +şeker yüklemesi vs yapıldı 100 tl, kasaba uğradık yarımsar kilo kıyma pirzola kuşbası aldık 100 tl gitticok harcadık ama napim harcamdan da yaşanmıyor en iyisi yaptıgım tasarrufları yazayım 4 demeti 1 liradan yeşillk aldm hepsini doğrayıp buzluğa attım, kalan bayat ekmekleri de ufalayıp buzluğa attım, kıymayı 2/3 köfte yapıp buzluga attım kalanı ayırdım karnıyarık yapıcam. Kızıma abur cuburu kestim eve gidince birlikte kakaolu damla cikolatalı kek yaptık kocaman bir borcam dolusu kabardı cok da güzel oldu onu da koydum istedikçe veririm meyve ve kuruyemişle değişikli olarak. Cebimizdeki bozukları kızım alıştı alıp alıp atıyor kumbarası acılmıyor eşimden haftasonu para istedm üzerimde yok kumbaradan al dedi acılmayan kumbara o dedim ee tabi alışmış önceden almaya alamadık iyi oldu sonra cekmiş 50 lira verdi hiç harcamadm koydum kenara maaşa 3 gün var hayırlısı bakalım alır almaz yine bir ceyrek yapayım diyorum bu 7. çeyreğim olacak şşş aramızda kalsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?