birikim yapabilmenin yolları

Merhaba kızlarcım.

Ben de ay sonu genellikle evde olan malzemeleri değerlendiririm. Bakliyat ve buzluk eritme gibi mesela. Haftalık alışverişi daha karlı buluyorum ben artık. Haftalık yemek listesi de bu yönden çok avantajlı.
Bu ayı atlattık Nisan ayını da kredi kartına çok yüklenmeden atlatabiliriz umarım yeni işe başladığım için sadece 10 günlük maaş alacağım çünkü.

Allah yardımcımız olsun.

Mayıs ayında 3 çeyrek almam gerekiyor. Haziran itibariyle daha güzel ve çok birikimler yapacağım inşallah.

sadevehuzurlu canım bebeğini güle güle büyüt darısı tüm isteyenlerin başına diyorum. Biz de yazı atlattıktan sonra düşüneceğiz.

bir yudum mutluluk , sempatik_kiz bebeğin bereketiyle geleceğine çok inanıyorum. Rabbim büyük en doğru zamanda bizi hazırlar umarım.

Pınar için niye Üzgün üye yazıyor anlamadım...aktif üye popüler üye neye göre oluyor acaba? Yeni olduğum için bilmiyorum.
Canım bdv de bir topikte bir topik sahibi benle birlikte toplam 3 kişiye terbiyesizlik yaptı ama olan bize oldu. Bir gunluk bir yasak verdiler şimdi tamamen giremiyorum diğer hesaptan. Allahtan 4 tane mail adresi varda öyle yeniden kayıt oldum. Kapıdan kpvsalar bacadan giricem.

2. Üyelik yasaktır, siz üyelik aldıkça ana üyeliğinizin ceza süresi uzar, bilginize...

çok haklısın canım.. aslında para taşımamak lazım..bu önerinide dikkate alıcam..Bu ay zaten genellikle stokları eritmekle geçirdim.. Hala da devam :) Şubat ayına kadar zaten hep kredi kartı kullanıodum. .giyim ve taksitler dışında kartı bıraktım şimdi.. sanki bedava gbi dolduruodum elime ne gelirse..Birikim yapmanın yolu kart kullanmamaktan geçiyormuş.. 1500 tl eksta atmayı başarmak mucize oldu benim için bu ay...düşünüyorum acaba bundan önce bu para nereye gidiyordu.. aklım almıyor.. çok şükür böyle giderse yıl sonu hedefim 15000.. desteğiniz için çok sağolun..burası bana çok iyi geldi...

haftalık yemek listesi de fena fikir değil.. önümüzdeki hafta bende deneyebilirm..

Merhaba hanımlar... Kaç gündür yazmıyorum farkındayım. Size birşey sormak istiyorum... Ben biraz once annemin eşofmanını iade etmeye gittim. Tam dükkandan çıkarken kapıda 20 lira buldum. Almış da bulundum. Haram para çünkü. Ne yapayım ben bu parayı

Ben olsam ihtiyaci olan birine yada camiye verirdim kullanmazdim..

Ben olsam ihtiyaci olan birine yada camiye verirdim kullanmazdim..
Anneme diyorum da kullan diyo ya yok böyle bişey bende dedim ya al şunu sohbette hocaya verirsin bir öğrenciye filan ulaşır dedim. Birde şöyle düşünüyorum bu parayı düşüren kişi acaba sadakasını zekatını vermeyen biri mi ki yoksa ben o parayı hiç düşünmeden aldım çunku.

Düşen insan niye dusurmustur onlara hic takilma bence..zekatini sadakasini verende düşürüyor.. cikacagi varsa cikiyodur..buldugu parayi hak görüp kullananda var ama bunun ölçüsü ihtiyaç meselesi bence..gercekten o paeaya ihtiyac derecesinde fakirligin varsa kullanabilirsin..onun disinda bana uygun gelmiyor..vicdanini dinle..o ne diyosa dogrudur

Elhamdülillah fakirlik gibi bir durumum yok. Olsaydı kesin kullanırdım. Bir ihtiyacımı giderirdim. Ama öyle olmadığım için çevremde ihtiyaç sahibi insanlara gondermeyi düşündüm. Kocaeli Üniversitesinde okurken yurtta arkasaşlarımı görünce önceliği hep öğrenciye veriyorum. :)

En iyisini yaparsin canım benim...niyetler çok onemlidir..20 tl kullansan seni zengin etmez bari bir ihtiyaç sahibinin işini görür..Senin iyi niyetinide Rabbim baska bisekilde odillendirir

Günaydın canlarım.

Hepinize mutlu pazarlar:)

Bugün bebek görmeye gelecek misafirim var, dün kek ve poğaça yaptım, bugün de tavuklu salata yapıcam, yeter diye düşünüyorum çünkü tek bir bayan gelecek küçük çocuğuyla.

Tam da ücretsiz izin düşünürken, paraya çok ihtiyaç varken eşimin babası eşimden 1500 tl istemiş bağ evine su götürmek için sondaj yaptırıyormuş, maliyeti 7500 tl imiş, kayınbabam 1000 tl babasından alcakmış 1500 de bizden, 5000 de kredi çekicekmiş, 7500 çekerse ödeyemezmiş oysa bebeğin masraflı olduğunu, ücretsiz izin alacağımı biliyorlar

Eşime verme desem olmaz, tek oğul, empati kuruyorum, kızmadım, Allah yardımcımız olsun inşallah hem ana baba rızası ve duası alanın sırtı yere gelmez evelallah :)

Alnınızın akıyla çıkarsınız inşallah. Belki bunda da bir hayır vardır canım bilemeyiz ki :)

Mutlu pazarlar hepinize
Canım madem istemiş geri öder o parayı o kalmaz onda
Iyi etmişsin kendi ailen de istese geri çeviremezdin ilerde hayrını görürsün eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…