birikim yapabilmenin yolları

Bende pek yaptırma taraftarı değildim. Sen bana ver ben onu biriktiririm dedim. Tabi benim altın yaptığımdan haberi yok eşimin, öyle birikmiyor harcarsın felan dedi kabul etmedi. Sen bilirsin o zaman dedim. bakalım ne zaman pişman olacak. 2 yıl sistemden çıkış olmuyormuş felan bi dolu tırı vırı...

Çıkış oluyorda canım giriş aidatını kesiolar..ben 150+150 şeklinde yaptırmıştım arkadaş birine giriş aidatı koydurdu diğerinde yok..olmayandan çıktım..aidat olanıda dondurdum kesilmesin diye..2 yıl sonra kapatcam.. girmek çok kolayda bu sistemden çıkarken sıkıntı işte..Hayırlısı neyse hakkımızda Rabbim onu versin inşallah..

Bu arada ben tutmlu olmayı öğreniyorum yavaş yavaş :) sabah evden çıkarken kombi kapanıyor..çekilebilecek fişler çekiliyor..Su harcamasına da dikkat ediyorum..önceden çeşme altı arıtıdım şimdi bir legende arıtıom... abur cuburu tamamen almayı bıraktım..kendim evde börek kek yapmaya çalışıyorum.. kışlık için hazırlananları tüketmeye çalışıyorum..market alışverişine BİM e başladım beğendim ürünlerini..mesela önceden Yudum dışında yağ almazdım..Bimin yağınıda beğendim..bakliyatı yufkası güzel.. Diğer ürünlerinide kullandıkça karar vereceğim ama Büyük markete bi girişte 100-150 ile çıkmazken 60-70 le çıkabiliyorum Bimden.. Bu bile motive ediyor...Bu ayın başından beri yoğurdumu evde yapıyorum..şimdiye kadar yapmadığıma pişmanım hem ekonomik hem sağlıklı...

benim biraz birikmiş param var...bankaya yatırmayı düşünüyorum bireysel emeklilik olayı var ya %25 devlet katkısı olan onunla ilgili bilgisi olan var mı ?

büyük oranda fark oluyor zaten. böyle olunca yavaş yavaş düzene girer para biriktirme işi :)

benim biraz birikmiş param var...bankaya yatırmayı düşünüyorum bireysel emeklilik olayı var ya %25 devlet katkısı olan onunla ilgili bilgisi olan var mı ?
Ben faiz olayı karıştığı için girmiştim çıktım.. Herhangi bir hassasiyetiniz yoksa uzun vade emekli olana kadar sistemden çıkmayacak ve düzenli ödeme yapacaksanız karlı bir sistem olabilir ancak parayı tl olarak sistemde tutarsanız iyi fonlama yapamazsanız size hiç katkı sağlamayacak hatta paranızı eritecek bir sistem... İyice araştırmadan girmeyin.. Bankada altın hesabı açtırabilrisiniz bugünki fed toplantısı bitsin..altının durumu netleşsin..biraz düşünce gramaltın alabilrisiniz...Altın hiç kaybetmeyecek bi yatırım bence... Şahsen ben borcu bitireyim böyle yapmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
büyük oranda fark oluyor zaten. böyle olunca yavaş yavaş düzene girer para biriktirme işi :)
evet canım.. görünmüyosun pınar nerelerdesin..motivene ihtiyacımız var :) zaten bnm maaş ayın 1 inde elimde oluyor..1500 tl sini attım ona hiç dokunmadan ayı çıkaracağım.. kalan kısmı birikterim dediğimde 3-5 kuruş kalıyordu.. hiç bişi koyamamıştım...bu yöntem daha iyi olacak.. hayırlısı bakalım :)

Kızlar ben artık alışverişe akşam yemekten sonra gidelim dedim eşime, geçen öyle yaptık. İş çıkışı gittiğimizde ıvır zıvır ne bulursak dolduruyoruz sepete. Tok karnına gittiğinizde inanın yarıya iniyor sepet. Komik gelebilir belki ama deneyin. Bu arada bugün işyerine ekstra yemek söyledik arkadaşlarla. Patron hadi bugün benden hesaplarınız dedi. bugune ayırdığım yemek parasını akşama kumbaraya atıcam

kesinlikle katılıyorum alışveriş olayına.. açken gözü doymuyor insanın... Benimde bugün hedefim 0 harcamayla günü kapatmak bakalım başarabilecekmiyim :)

Evet bu aralar girmiyorum elimde zincir işi var. Biraz hafifledi... Metresi 25 kuruş. Cumartesiden bu yana yapıyorum 99 metre yapmışım aslında maaşı alır almaz kenara koyduğumuz paralar ne kadar gereksiz şeye para harcadığımızın kanıtı. Onu koyduktan sonra tabi ben nasılsa kenara koyuyorum deyip birikimden uzak durmayın. Bazen cebimizde taşımak istemediğimiz 5-10 kuruşları da önemsemek lazım.

Bes olayını abime ve arkadaşıma söylemiştim madem para biriktiremiyosunuz onu deneyin nasılsa belli bir süre çıkamazsınız demiştim ama bunları öğrendiğim iyi oldu :)

kesinlikle katılıyorum alışveriş olayına.. açken gözü doymuyor insanın... Benimde bugün hedefim 0 harcamayla günü kapatmak bakalım başarabilecekmiyim :)
O olay işte bende etkili değil. Ne kadar da tok gitsem illa bir çikolatayla donuyorum çikolata olmazsa film izlicem diye cips alır gelirim. Ama öyle çokca almam. Bir paket

O olay işte bende etkili değil. Ne kadar da tok gitsem illa bir çikolatayla donuyorum çikolata olmazsa film izlicem diye cips alır gelirim. Ama öyle çokca almam. Bir paket
Beimde çikolataya zaafım vardı ama artık işyerine meyve kurusu getiriyorum..ondan bi biraz yiyince kesiliyorum zaten canım tatlı çekmiyor :) ben çikolata abur cuburdan hormonsal sivilce problemi yaşadığım için uzaklaştım.. kızımında canı çok isterse alıyorum..

Hele adet donemlerinde baya yerdim de o zamanlarda bile azalttım artık. Normal zamanda da ara ara alıyorum. Hepten kesersem marketlerin kuçuk poşetini tamamen dolduracak kadar alırım kendimi iyi biliyorum.

kızlar moralım cok bozuk
evımızı pahalıya almıstık yaklasık 20 bın kazık yedık dıyebılırım
sımdı ıcıne tadılat yapmak zorundayız oda yaklasık 30 bın tutar dedıler bugun bı dekorasyoncuya gosterdık
bende ıcıne hıc bısey yaptırmayıp sonra mı yaptırsak dıyorum
cunku o kadar paramız yok malesef
ne yapsam bılemedım bı akıl verın bana

Her tarafı mı tadilat ettireceksiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…