birikim yapabilmenin yolları

Şimdi hanımlar benim elimde 85 tl var... Abimden her ayın başında -aslında almam gereken ama hepsini toplu değil parça parça veriyor - ütüsünü yaptığım için para veriyor. Bu ayın parası geçen ayınkiyle birlikte 43 tl... Şimdi soruma gelecek olursak bu paralara seçimden sonra gram mı alsam diyorum... Sonuçta hem elime para gelecek az buçuk. Hem seçim sonrasında altın almış olurum diyorum. Sizce ne yapayım?

Bereketi bol olsun
Öyle gibi gözüküyoda acınca sende sasıracaksın.
Benimse esim atıyo ben tırtım bu aralar
Hwm borc oderken hem okadarda olsa biriktirmek cok guzel bisi
Ufak ufak baslayın gerisi gelir
Alısınca dahada cok biriktirmek isticeksiniz emin olun.
Bende 300tl güne girdim 3000tl alıcam mesela
Boyle boyle birikiyo

Günaydınnn
53tl yarım gram almaya karar verdim.
100tl esya taksidi
100tl de faturalar tuttu dun onlari ödedim.
Bugun yine salı pazarına gidip gezicem hosuma gidiyo degisiklik oluyo.
Pek ihtiyacım yok sırf gezmelik.
Gün paramızda kumbaraya gircek 30.000i tamamlamamıza az bise kalıcak sanırım.
Daha da arttırma yolları arastırmam lazım

Eve zaruri bisi almiyorum
Giysiye zaten para baymiyorum bayadir
Elektik su da aman aman cok gelmiyo
Su genelde 30-40
Elektik 50kusur falan.
Ev telf yok
İnt. Annemlerden kullaniyoruz
Cep telf sabit ödemeli kampanyalardan.
Dogalgaz bi kac ay sasrcak butcemizi sadece.

Bensendetutuklukaldim topiğini yeni fark ettim canım hayırlı olsun diyim altınını yap bence canım para kolay harcanıyor çünkü

Kızlar bizde bu ay düğünlerden dolayı tam 3 tane ceyrek yaptık ama asırı sıkıştık hesaplarda açık var nasıl kapatacağız bu açığı bilmiyorum bi de cocukların ihtiyacları hep üst üste geldi kitap parası 150 tl var nerdeyse o da bir ceyrek parası şimdi nerdeyse 700 tl fazladan harcama var bunu nadıl kapatabilirim sizce....

tr_lelli benim su en fazla 20 geliyo ama elektirik 80 den aşagi inmiyo isim olmadikca pirizde takili fis birakmiyorum.ama.tv surekli acik ondan dolayi olabilir mi fatura yuksekligi

teşekkür ederim :) yani altın daha mantıklı geldi bana da ...size de bir sorayım dedim :)

Günaydınn
Yagmurlu bir istanbul sabahindan merhaba..
Dün gezdim geldim bisi almadım yani para harcamadım
Dun dogum gunundu esim canta almis kredi kartiyla almis kart slibini gordum okadr para verelirmi yahu diyemedim dusunmus almıs saolsunda bi cantaya okadar para mont bot istiyodum onlari alirdim
Marka takintim zaten yok.
Ama kendisi seviyo.
Bugun kadikoye gecicem pasaja gidip ogluma kitap bakicam buralarda bulamadim.
Gitmiskende mont bakarim
Dun bi tane kase istedigim gibi gordum 109tl idi
Sezon yeni oldugundan acelede etmek istemiyorum.

Defactodan gecen sezon 107tl aldigim mont 1ay sonra 69a dusmustu nasil oturmustu icime.
Kadikoy belki uygundur diye bi gezicem.
Mutfaga bisi almadan bu haftayi bitiricem en azindan ondan masraf yok.
Oglumun okulundaki ogretmenler canımı sıkmaya baslıyolar.
Ögretmenlere saygım sosuzda egitimci kimliklerini unutup egolarına sahip olabilirler umarım
Cuma toplantı var dile getiricem.
Benden böyle kızlar.

Merhaba arkadaşlar,
Yazılanların çoğunu okudum, su şişesinde birikim çok çok hoşuma gitti, eşimle açılışını yaptık kumbaramızın :)
hedefimiz şubat sonu mart başı gibi paracıklarımızı saymak, çünkü sil baştan tüp bebek denemesi yapacağız, para biriktirmemiz lazım
Bu arada İst.dan başka bir ile taşındık eşimin işi dolayısıyla, bunu neden belirttim çünkü çok rahat günlük süt bulabiliyoruz yıllar sonra ilk defa bu akşam ilk yogurdumuzu mayaladım (akmasa da damlar :) ) ayrıca artık çalışmayacağım, haftalık menü oluşturup alışverişi ona göre yapacağım, elimden geldiğince birikim için uğraşacağım, haydi bakalım hayırlısı
İşte kumbaramız:

Bensendetutuklukaldim yeni sıfır kitap bandrollü cnm
Turkce,matematik,fen bilg ve ing. Derslerine ek kaynak olması icin aldım cözümleme,test,bosluk doldurma,konu anlatım falan var ama istedigim yayını bulamadım ortaokul icin yokmus.
Baya bi okudum baktım icine 1saatim kitapcıda gecti nerdeyse.
1hikaye kitabi bitirdi
40sayfada dilbilgisi konu isledik aksam.
Cok guzel uygun kitaplar var ama
5tl
3roman 10tl falan baya bisiler var
Tek svmedigim yani saticilarin yapismasi nefret ediyorum
Baktirmiyolar dogru duzgun otarafdan bu tarafdan yapisiyolar.
O sebepden mecbur kalmadikca gitmiyorum.

ruhsan supersiniz bol bereketli olsun kumbaranız.
Umarım carcabuk dolar kumbaranız devamı gelir.

Günaydınn,
Hayırlı bol bereketli günlerimiz olsun,
Aklıma gelen ufak tefek birikimlerimizi yazayım,
Eşim iki tane cep hattı kullanıyordu birini iptal ettik, ikimizde başka operatöre geçeceğiz bu hafta, ben artık evde olduğum için cepte daha az internete ihtiyacım var ona göre bir tarife seçtim toplamda 80 küsür civarı buradan karımız var,

Eşimle iş yerlerimiz yakındı arabayla gidip geliyorduk onun servisi olduğu halde, şimdi yeni işinde servis kullanıyor ciddi benzin tasarrufumuz olacak (bunu henüz hesaplayamadık) arabayı bir yerlere giderken kullanıyoruz

Eve internet+tv yeni bir paket aldık hemen hemen sadece internete verdiğimiz parayı her ikisine veriyoruz, sinema kanalları vs. var canım da sıkılmıyor evde,

Çalışırken en en az hafta da bir dışarıdan sipariş verirdik her hafta sonu dışarıdaydık şimdi dışarıdan sipariş vermiyoruz eskisi kadar dışarı çıkmıyoruz (gerçi ben bir ameliyat oldum bu aralar fiziken gezip dolaşmam çok zor, düzelince ne olur bilemiyorum :) )

Çamaşır, bulaşık vs bunları gece 22.00'den sonra yıkıyoruz

Benim sigara masrafım var, tedavi gördüğüm süreçte, hamişken bırakmıştım ne güzel, gebeliğimin sonlandığını öğrendiğim gün başladım tekrar, eşim paket taşımaz benim sigaradan içer arada, sigaraya ayda nereden baksan 130 tl civarı bir masraf oluyor, inşallah en kısa zamanda tamamen bırakabilirim (hem keseye hem sağlığa zarar, bildiğin paranı çöpe atıyorsun)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, bu başlıktan çokkk şeyler öğrenip uygulayacağım :)

Bu sigara masrafı nolcak ciddi ya
Ben kullanmiyorum ama eim kullaniyo
300tl tutuyo hemde
Esimle konusuyorum haklisin diyo ama birakamiyo yada birakmiyo diyelim.
Ona cok acıyorum.
Belki ben kullanmadigim icin icim gidiyo o paraya.

Ben ogluma 2tane swet aldim tediden
İlk defa giysi aliyorum umarim bozulmaz yikayinca falan.
Arkadasimin bebegi olucak onun bebisinide yelek aldim
Bi de takım ve corap almam lazim
Hersey pahali uygun bisi lcw bazen tek kalanlar oluyo ona bakcam gezcem artik.
Evlenenler,doganlar hediyeler bitmiyo

günaydın arkadaşlar
bizde de öyle geçen hafta 2 düğün vardı para taktık 50 şer tl
daha 2 tanede hatta 3 tanede doğum var ikisi iş yerinden arkadaş onlara da para toplanırsa veririm yoksa kıyafet almam lazım
bide biz ilçedeyiz burada pek öyle kafama göre şeyler yok, ile de her zaman gidemiyoruz

sigara konusuna gelince ben eskiden çok içerdim bir paket kesin biterdi bazen 2. yi yarıladığım bile olurdu,
ama sonra bebek düşününce bıraktım şimdi 10-15 gün sonra 5 yıl bitecek
benden 1,5 yıol sonra eşimde bıraktı
ikimizde çok rahatsız oluyoruz şimdi kokusu falan gelince
ama ben kendi adıma söyliyeyim çok zor bıraktım
ve hep şunu da derim ben bıraktıysam herkes bırakır

20 yılı gecti sigaraya baslayali, ara ara biraktim sonra yine basladim, biraktigim zamanlar kokusu oyle kotu geliyordu ki boyle kokuyormusum demek ki diyordum, ama birakicam kararliyim, toparlaninca havuza başlayacagim, yuzdugum donemler sigara icmiyorum, sigaraya verdigim parayi oraya veririm en bi guzeli, en sagliklisi

Bu arada ben kiyafet alisverisini genelde internetten yapiyorum kendime de eşime de, uygun fiyata guzel şeyler buluyorum, kişin yazlik, yazin kişlik alirim genelde (modayi takip etmiyorum cunku)
Gecen gun bir siteden kendime 6 tane thisort aldim toplam 30 küsür tuttu, eşime de baska bir siteden yine 6 tane thisort aldik 70 kusur tuttu :)

Elektrikte tasarruf yapmaya çalışıyorum bende. Gündüz zaten işteyiz. Işıklara dikkat etmeye çalışıyoruz gereksiz hiçbir odanın ışığı yanmıyor.

Tüm makineler 22.00 dan sonra çalışıyor.
Prizlerde boşa takılı olan fişleri de çekiyorum minimum düzeyde elektrik harcıyormuş.

Bu ay gelecek faturayı merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…