Birikim Günlüğüm

selen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
59
44
Merhaba kızlar forumda böyle bir başlık olduğunu bilmiyordum
İnsan yakın çevresiyle fazla paylaşamıyor birikim fikirlerini çünkü çevremdekiler genelde gösteriş meraklısı ve hayali para harcama (kredi kartı) yanlısı...
Küçük bir yerde yaşıyoruz ve iki kişi çalışıyoruz evimiz ve işyerlerimiz yakın mesafe o nedenle yol parası derdimiz yok öğlen eve yemeğe gidiyoruz yemek parası da yok...
Ocak ayında evlilik için çektiğimiz krediyi de ödedik
tabi evimiz kira ve kullandığımız tek bir kredi kartımız var aslında onu da kapatmak istiyorum ama bazen de hesapta olmayan harcamalar çıkabilir diye düşünerek kapatamıyoruz
maaşımızdan genelde 1000 tl civarında birikim yapıyoruz şükürler olsun sizlerin hikayesi nasıl paylaşalım

başlıklar çok kalabalık olduğu ve ben de yeni olduğum için yeni konu başlığı daha güzel olur dedim

teşekkür ederim aslında ev ile ilgilli çok kampanya var bu aralar ama ben uzun vade kredi çekmeyi ve bir sürü faiz ödemeyi sevmiyorum...birikimlerimi yatırım yapıyorum inşallah daha az krediyle ev alıcaz

bu arada en çok harcama yaptığım alan ev dekorasyon...
englishhome kurbanıyım resmen tabak çanak 3 adet günlük yemek takımım var ama hala yenilerine heves ediyorum ama 2017 bana iyi geldi 3 aydır gereksiz harcama yapmıyorum çok şükür

Hayirli olsun.
Ben de ev almak istiyorum.
English homedan parcalar kullaniyorum ama uzun zamandir almiyorum aslinda cok basit ve kalitesiz urunler
Ve ilk zamanlardaki orjinallik kesinlikle yok ben bundan 6 sene oncesini hatirliyorumda.
Kendinize oduller verirseniz birikimde istikrarli olursunuz.
Aylik 100 tl veya her ay bir sektorde alisveris gibi.
Yoksa bunalip birakirsaniz bi anlami olmaz.

Ben ev almayı tercih ettim.
Çünkü ev değerleri her yıl artıyor faizlerde öyle
Tanıdıklarımız misal 100 bine aldıysa 180 bin değerinde oldu evleri zamanla
Birde biz borcu kısa zamanda kapatmayı düşünüyoruz inş.

English home seviyorum ama alıcak birşey bulamıyorum.
bebek nevresiminden memnunum.

Merhaba, hayırlı olsun topik: )

Biz de mevcuttaki konut kredisini ödeyerek, kalan maaşlarımızdan birikim yapmaya çalışıyoruz. Üç beş demeden kenara koymaya bakıyorum, benım hedefım de evı tadılata sokabilmek: )

Aynen benimde mutfak tadilat istiyor.
çocuk odası alınacak falan filan

merhaba kızlar bizde konut kredisi ödüyoruz 2+1 evimiz 3 senelikti ama bazen mutfağımın küçüklüğünden şikayet ediyorum biz 133e aldık ama şimdi 160bine filan sıfır 3+1 ev alma şansımız var eşimde konutu kapatırsak zarar etmiş oluruz filan diyor bilmiyorum kararsızım birikim konusunda da son aylarda bişey yapamıyordum pek ama bes yapmıştım 1,5 sene evvel onu sayarsak 5bin civarında bi birikimim var,alışverişte özellikle a101 de indirimleri takip edip deterjan,sabun,kahve vs stok yapıyorum uzun süre dayanacak ürünleri tabi öyle siz neler yaparsınız

kızlar birikim yapmak beni eskiden beri çok mutlu eder taaa ilkokula belki gitmeden harçlıklarımı biriktirip minicik aldığım altın kolyem hala durur...Üniversitede biriktirmeyi severdim ve çalışma hayatım boyuncada ama eşim çalıştığını harcayan birikim yapamayan biri...
ama onuda kendime uydurdum şükürler olsun
birikimlerimi borsada yatırım yapıyorum uzun vadeli olarak
faiz ödemeden ev almak istiyorum inşallah hayırlısıyla

birde para yönetimimi maaş alınca önce aylık birikim miktarımı ayırarak başlıyorum işe sonra kira ve faturalar ve bir ay boyunca harcayacağımız kalan paranında tamamını nakit olarak çekip öyle harcıyorum
faturalarımı biriktiriyorum her ay kredi kartı fatura kalemlerini incelerim
bu sayede kredi kartımdan 60 tl kadar kontor yüklemesi yapılmış onu tespit etmiştim
banka ödemeyi yaptı....
dolandırıcılarda uyanık küçük meblağlar çekiyorlar önce ki millet uyanmasın diye

canım ilk evlendiğimde bimden alış veriş yaparken bir tanıkdık görsek eşimin ya da benim iş yerimden nedense utanırdım kafamda nasıl bir tabu varsa:)
şimdi istediğimi alıyorum kahvaltılık ürünleri ve deterjanları genelde başka yerlerden alırımm

birde yaşadığımız yerde avm ye gidebilmek için yaklaşık 50-60 km yol gitmemiz gerekiyor
bunun yerine eskiye oranla daha çok doğaya pikniğe çıkıyoruz hem stres atıyoruz hem de
avm lerin gereksiz harcama tuzaklarına düşmüyoruz

aa yok canım neresi ucuzsa oradan alıyorum ama bana a101 daha iyiymiş gibi geliyor ben kendi ürünlerini değil indirime giren bilindik markaları satın alıyorum bimin ürünlerinde bozuk çıktı bi kaç kere bide ondan tiksindim.Ama neresi daha uygunsa orayı seçerim valla

evet canım israftan kaçmak lazım zaten o kadar çok alternatif var ki hangisi sana uyuyorsa onu almak lazım her yer market dolu artık...

aldığım şeyleri de az alırım her zaman dolabım öyle dolu dolu değildir zaten iki kişiyiz akşama kadar vede yokuz az alınca israfta olmuyor çürüyüp kalmıyor

bende uzun vadeli yatırım düşünüyorum özelden cevap yazarmısınz msj attım

aldığım şeyleri de az alırım her zaman dolabım öyle dolu dolu değildir zaten iki kişiyiz akşama kadar vede yokuz az alınca israfta olmuyor çürüyüp kalmıyor

ben bozulmayacak sürekli kullandığım şeyleri fazla alırım mesela makarna,kahve,kahve beyazlatıcı,deterjan,yumuşatıcı,kağıt havlu,diş fırçası vs. ucuz olunca alırım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…