biri yardım etsin TARSUS'TA DÜĞÜN ADETLERİ nasıldır

nazife_fth

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2013
690
246
biri bana yardım edebilir mi nişanlıyım ve kaynanamlar tarsuslu. ve bana bizde adet eşyaları kız evi alır altın az yapılır nişanı kız evi yapar diye diye her şeyi yaptırmak istiyor. bizde de adet şu şekildedir. kız evi nişan yapar eşya olarak da yatak odası tamamen kız evine aittir. mutfaktan da çeyizlik her şeyi götürür işte. küçük ev aletlerinden yemek takımına çatak bıçağından bardağına tenceresine herşeyine işte ama erkek tarafı da diğer eşyaları yapar beyaz eşya da dahil sonuçta erkek tarafı. biz mihirlik dediğimiz altından olsun diye 60 gr bilezik istedik bundan başka da sadece yüzüğüm var bana aldıkları. kaynanam bana bi tane yazma bile vermedi. bizde bohça gider gerçekten Tarsus ta herşeyi kız evi mi yapıyor yksa kaynanam bize mi yaptırtmak istiyor ben hala anlamış değilim. nolur birisi bana anlatsın tarsusun adetlerini bu şekilde giderse 4 yıllık ilişkim bitecek

ben hiç duymadım tarsuslu degılım ama tarsuslu arkadaslarım vardı hıc boyle bısey duymadım hatta yapanlar bılekten dırsege kadar altın yapıyo altın az takılırmıs falan bu adetle kararlastırılmıyo kı karsılıklı anlasırsınız kız 5 tane 20 gr bılzık der kp kv kabul eder yada bız 5 yapamayız 4 olsun der gıbı anlasılır yanı. bunlar sıze kapamaya calısmıslar esyaları bızım adetımızde mutfak tamamen kız evıne nısanda dahıl kız evı yapar kalan esyaları oglan evı yapar hos ben kımseden bısey gormedım benım butun evımı esım ve kendı babam yaptı kp kv bısey gormedım zoruna gıdıyo ınsanın tabı ama yok ole bı adet hem kızımızı verelım ustune evı doseyelım oldu olacak oglnuza yuz gorumlugude takalım var mı boyle ıs ya coksacma

bizim adetimizde de yatak odasını kız evi döşer mutfaktan da beyaz eşyalar hariç herşeyini kız alır. nişanı da kız yapar gerisi oğlan evinin yani. gerçi kayın babam nişanlımla bunun bile pazarlığını yapan biri. normalde eylülde nikah yapıyoruz düğün yapabilecekken nişanlım 1 yıl çalışacakmış kendi düğününü kendi yapacakmış . kayınbabam çocukları için çalışmıyormuş. ohoo. yani biraz karışık işler. daha ikinci oğlan var onda ne yapacak bakalım

Ben Tarsus’luyum ve adetimiz dediğiniz aynısı. kadın tarafı nişan yapar, yatak odası alır, mutfagı halleder filan. Bu yeni duyduğunuz adetleri ben de ilk defa şimdi duydum. Sizin erkek tarafı Arap, Kürt filansa farklı olabilir bilemiyorum; değilse de kadın tarafı çok istekte bulunur diye korkmuş da olabilir çünkü evlenecek kadınların istekleri bitmiyor bizim kültürde ve erkek tarafını enayi yerine koymaya çalışıyorlar genelde. Kaynananız da belki bundan korkmuştur ya da adetleri farklıdır ya da kötü niyetlidir/ cahildir yol yordam bilmiyordur. Siz hangi sebepten olduğunu daha iyi anlarsınız.

Ayrıca artık bu adetler Tarsus gibi küçük yerlerde bile bitiyor, bitmesi de lazım. İki taraf bir aile olacak, karşılıklı kimin gücü neye yetiyorsa onu almalı, masrafı paylaşmalı. İki tarafın da gücü yoksa iki çekyat, iki tabak alınır ve zamanla azar azar eşyalar gelir.

işte sorun bu ya. bizim istediğimiz iki çekyat bi yatak odası. birini onlar birini biz yani ama artık onu da düğünde takılanlarla yapacağız. napalım

Ya ben bi kaç kişiye sordum, Tarsus ta her seyi kadin tarafina yaptırma adeti olanlar varmis gerçekten yanlis yönlendirmemisimdir umarim ama bu sacma adeti duymamistim

Ya ben bi kaç kişiye sordum, Tarsus ta her seyi kadin tarafina yaptırma adeti olanlar varmis gerçekten yanlis yönlendirmemisimdir umarim ama bu sacma adeti duymamistim

teşekkür ederim canım. fakat bana garip gelen kaynanamla kayınbabam evlenirken aynı benim bildiğim adetlere göre evlenmişler. ama şuan sorun yok biz nişanlımla bu konuyu çözdük. tüm eşyaları kendimiz alacağız. atandıktan snra düğün yapacağız. gerekirse tek oda sereceğiz. böylesi sanırsam daha iyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…