• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bireysel emeklilik

Kızlar maaşımla birikim yapmak istyrum ama çekemeyeceğim bişey Olmalı bireysel emeklilik düşündüm var mı aranızda yaptıran
Ben çok kişiye yaptırmıştım şu an çalışmıyorum
Uzmanım sor aklına ne takılıyor
Devletin yüzde yirmi beş katkı vergi uzun süreli güzel bir yatırım estrümanı bence yaptır

Ben çok kişiye yaptırmıştım şu an çalışmıyorum
Uzmanım sor aklına ne takılıyor
Devletin yüzde yirmi beş katkı vergi uzun süreli güzel bir yatırım estrümanı bence yaptır
K Kavimlergocu ben sorabilirmiyim bi soru almanyadayim alman vatandasiyim bes yapabilirmiyim devlet katki payi alabilirmiyim tesekkür ederim simdiden

K Kavimlergocu ben sorabilirmiyim bi soru almanyadayim alman vatandasiyim bes yapabilirmiyim devlet katki payi alabilirmiyim tesekkür ederim simdiden
Yaptırırsın sırf besten katkı payı akacağın gibi birçok yatırım aracında yabancı olduğundan vergi imtiyazın var

Yaptırırsın sırf besten katkı payı akacağın gibi birçok yatırım aracında yabancı olduğundan vergi imtiyazın var
Tesekkür ederim K Kavimlergocu türkiyeyemi gitmem lazim islemler icin bide hemen gidip baslatirsam bu senemi gecerli oluyo 2017 mi gecerli oluyo cevabin icin simdiden tesekkürler

ben de aralık ayında bes e kayıt oldum. vakıfemeklilikten yaptırdım. her ay kredi kartımdan otomatik olarak çekiyor. benim için şöyle bir avantajı oldu. eğer bir şey almak istiyorsam ve kredi kartını kullanmayı düşünüyorsam bir kere daha düşünüyorum :) ay sonu aidatım yüksek gelmesin diye biraz kendimi dizginliyorum :p şu an 26 yaşındayım 10 yıl dolunca muhtemelen o parayı çekerim. 58 yaşımı nasıl bekleyim yahu :KK51:

ben de aralık ayında bes e kayıt oldum. vakıfemeklilikten yaptırdım. her ay kredi kartımdan otomatik olarak çekiyor. benim için şöyle bir avantajı oldu. eğer bir şey almak istiyorsam ve kredi kartını kullanmayı düşünüyorsam bir kere daha düşünüyorum :) ay sonu aidatım yüksek gelmesin diye biraz kendimi dizginliyorum :p şu an 26 yaşındayım 10 yıl dolunca muhtemelen o parayı çekerim. 58 yaşımı nasıl bekleyim yahu :KK51:
Olsun ivıra zıvıra vereceğin paran on yıl sonrasına sana ilaç gibi gelir

aynen ben de öyle düşünüyorum :) hem 10 yıl sonra devlet katkısının hepsi olmasa bile hatırı sayılır bir kısmını alıyoruz diye biliyorum :) ben kazandırsın diye değil de biriksin işte mantığıyla girdim bu işe açıkcası :)

10 yıl prim ödeyip yaş dolmadan çıkarsanız devlet katkısının yüzde 60 ını alabiliyorsunuz.

aynen ben de öyle düşünüyorum :) hem 10 yıl sonra devlet katkısının hepsi olmasa bile hatırı sayılır bir kısmını alıyoruz diye biliyorum :) ben kazandırsın diye değil de biriksin işte mantığıyla girdim bu işe açıkcası :)
Çok İyi yapmışsın bence dursun durabilsiğince 10 yıl hemen geçiveriyor

10 yıl prim ödeyip yaş dolmadan çıkarsanız devlet katkısının yüzde 60 ını alabiliyorsunuz.

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :KK15:% 60 gerçekten iyi bir tutar :nazar:

Çok İyi yapmışsın bence dursun durabilsiğince 10 yıl hemen geçiveriyor

di mi :) neler neler geçiyor bu da geçer :) kredi kartı ekstrem gelene kadar aklıma bile gelmiyor açıkcası :KK51:

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :KK15:% 60 gerçekten iyi bir tutar :nazar:

di mi :) neler neler geçiyor bu da geçer :) kredi kartı ekstrem gelene kadar aklıma bile gelmiyor açıkcası :KK51:
Ben hiç anlamadım son 10 yıl nasıl geçti 2006 -7 dün gibi

bende garanti emeklilikten bireysel emeklilik yaptırdım sırf biriksin diye :) aylık 300 lira yatırıyorum şimdilik. gayette memnunum her ay kenara 300 lira koyayım desem olmaz para illaki harcarım. ama kredi kartından çekiyorlar seve seve ödüyorum :)

bende garanti emeklilikten bireysel emeklilik yaptırdım sırf biriksin diye :) aylık 300 lira yatırıyorum şimdilik. gayette memnunum her ay kenara 300 lira koyayım desem olmaz para illaki harcarım. ama kredi kartından çekiyorlar seve seve ödüyorum :)

sizde kendimi gördüm :KK19: bende aynen o mantıkla başladım. şu an sanki bir yere borç ödüyormuşum gibi geliyor. kendimi ona göre ayarlıyorum :) kredi kartı harcamama dikkat ediyorum :KK22:

@sudabatmaz ben bes ile ilgili birşey danışmak istiyorum mümkünse. bir bankada bundan 3 sene önce bese başladım sonra o banka ile ilişkim kalmadı ( maaşım ordan yatıyordu o zaman) . geçen sene de hep kullandığım bankadan ikinci bir bese başladım. sanıyordum ki eski besi oraya aktarabilirim ama öğrendim ki ciddi bir para kesintisi oluyormuş. ben o ilk başladığım besi ne zaman aktarabilirim bana kesintisi olmadan?

Back
X