- Konu Sahibi esraylmz03
Kızlar maaşımla birikim yapmak istyrum ama çekemeyeceğim bişey Olmalı bireysel emeklilik düşündüm var mı aranızda yaptıran
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama onu da istediginde cekebiliyosun.Kızlar maaşımla birikim yapmak istyrum ama çekemeyeceğim bişey Olmalı bireysel emeklilik düşündüm var mı aranızda yaptıran
Ama biraz daha zorAma onu da istediginde cekebiliyosun.
Devlet memuru değilimARKADAŞIM DEVLET MEMURU İSEN OCAK 2017 DE ZORUNLU OLARAK BİREYSEL EMEKLİLİĞE DAHİL OLACAKMIŞIZ 2 AY YATACAK SONRA İSTEYEN ÇIKABİLECEKMİŞ ÖYLE DUYDUM BEN
Benim var canım. Eşimin kartından otomatik yatıyor. 125 tl devlette 27 tl veriyordu galiba.3 sene dokunamiyorsun dokunursan devlet verdiğini geri alıyor baya bi kesiliyor paradan. Daha iyi dokunmada zaten birisin ordaKızlar maaşımla birikim yapmak istyrum ama çekemeyeceğim bişey Olmalı bireysel emeklilik düşündüm var mı aranızda yaptıran
10 yıl sonrasına yatırım yapmak istiyorsan yap.yoksa maddi olarak sıkıştığında parayı çekmeyi hedefliyorsan hiç bulaşma.benim 2 ayrı hesabım var.3 yıl oldu.ben 10 yıldan fazla ödemeyi düşünüyorum.en azından çocuklar büyümüş olur ve onlar için harcarım o zaman.
Ben İş Bankası'ndan yaptırdım maaş hesabıma. 2 tane var. Bir tanesini 3 yıldan önce bozdurursam banka ücret almıyor ama devlet katkısı kesiliyor. Diğeri tam tersi. Birine aylık 140 tl diğerine 100 tl yatırıyorum. Sanırım 8-9 ay oldu yaptıralı. Çekmemek açısından iyi oluyor. Kenarda dursun biriksin. Devlet katkısı da 140 tl olana 35 tl, 100 tl olana 25 tl. Yani her ay 140 tl değil 175 tl biriktirmiş oluyorum.
2 ayrı bes yapıldıgında devlet sadece birine katkı ödüyordu. Ücreti yatırdığınız müddetçe katkı görünüyordu. Ama çekmek istediğinizde sadece birinden alabiliyordunuz bu durum kalktımı
2 hesabada devlet katkısı ödeniyor.zaten internetten de takip ediyorum.benim 2 hesap açmamın sebebi bankada ki çalışan 2 hesap açalım acil bir durum olduğunda birini bozdursan bile diğeri kalır demişti.mantıklı gelmişti.gerçi şimdi bir aksilik çıkmazsa 10 yıldan önce bozdurmayı düşünmüyorum.ben giriş aidatı falan ödemedim,5 yıldan sonra parayı çekersek bu aidat kalkıyormuş zaten.bir de yıllık tefe tüfe ye göre artış oluyor otomatik olarak.2 ayrı bes yapıldıgında devlet sadece birine katkı ödüyordu. Ücreti yatırdığınız müddetçe katkı görünüyordu. Ama çekmek istediğinizde sadece birinden alabiliyordunuz bu durum kalktımı