• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bireysel emeklilik

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Kızlar maaşımla birikim yapmak istyrum ama çekemeyeceğim bişey Olmalı bireysel emeklilik düşündüm var mı aranızda yaptıran

ARKADAŞIM DEVLET MEMURU İSEN OCAK 2017 DE ZORUNLU OLARAK BİREYSEL EMEKLİLİĞE DAHİL OLACAKMIŞIZ 2 AY YATACAK SONRA İSTEYEN ÇIKABİLECEKMİŞ ÖYLE DUYDUM BEN

BEN YAPTIRMADIM AMA ARAŞTIRDIM ARKADAŞIM 100 TL YATIRIRSAN 25 TL DEVLETTE KATKI SAĞLIYOR DEVLET BANKALARINDAN BİRİNDE YAPTIR DERİM NİYETİN VARSA

Kızlar maaşımla birikim yapmak istyrum ama çekemeyeceğim bişey Olmalı bireysel emeklilik düşündüm var mı aranızda yaptıran
Benim var canım. Eşimin kartından otomatik yatıyor. 125 tl devlette 27 tl veriyordu galiba.3 sene dokunamiyorsun dokunursan devlet verdiğini geri alıyor baya bi kesiliyor paradan. Daha iyi dokunmada zaten birisin orda

Neyi merak ediyorsun. Devlet Yatırdığın tutarın %25 ine kadarını hesabına yatırıyor. Belli bir zaman içinde çekersen sadece kendi yatırdığın kısmı alabiliyorsun. DEvletin katkısı bir yıl içinde bir asgari ücreti aşamıyor bildiğim kadarıyla. KArlı olması için aşağı yukarı 10 yıldan önce çekemiyorsun kısaca çok ta ahım şajhım bir şey değil. Bizde var bes ama öyle çok büyük bir fark yaratacak bir yatırım türü değil.

5 yıldan önce çekerseniz büyük kesinti oluyor. 5 yıl sonrası avantajlı çekebiliyorsunuz... Devam ettirirseniz de paranız artarak yükseliyor... Bende sıcak bakmamıştım o zaman ama bir bankacı arkadaşım zorla yapmıştı. 7. yılı ödüyorum. Kredi kartımda otomatik ödeme talimatı var. Yıllık artırımı var belirlediğiniz oranda... ödenip gidiyor ben tavsiye ederim. İyi de param olmuş....

bende geçen sene başladım Garanti de.. Kredi kartımdan otomatik kesiliyor.. kartla alışveriş yaptığım için çok farkında olmuyorum yani.. mail adresime kesinti ödeme bilgisi her ay geliyor.. aynı şekilde 3 yıl dokunmayacaksınız 100 siz 25 civarı devlet veriyor.. Onun dışında herhangi bir bankada vadeli hesap açın bence ki en güveniliri Ziraat diye düşünmüşümdür hep... vadesi bozulmasın diye günü dışında çekmezsiniz.. az az da olsa elinize geçtikçe atın.. yoksa kendimden biliyorum da elimde para oldukça harcıyorum ben..

10 yıl sonrasına yatırım yapmak istiyorsan yap.yoksa maddi olarak sıkıştığında parayı çekmeyi hedefliyorsan hiç bulaşma.benim 2 ayrı hesabım var.3 yıl oldu.ben 10 yıldan fazla ödemeyi düşünüyorum.en azından çocuklar büyümüş olur ve onlar için harcarım o zaman.

Ben İş Bankası'ndan yaptırdım maaş hesabıma. 2 tane var. Bir tanesini 3 yıldan önce bozdurursam banka ücret almıyor ama devlet katkısı kesiliyor. Diğeri tam tersi. Birine aylık 140 tl diğerine 100 tl yatırıyorum. Sanırım 8-9 ay oldu yaptıralı. Çekmemek açısından iyi oluyor. Kenarda dursun biriksin. Devlet katkısı da 140 tl olana 35 tl, 100 tl olana 25 tl. Yani her ay 140 tl değil 175 tl biriktirmiş oluyorum.

Gel yapiyim sana hemen bes ;) ilk uc yil cikamiyorsun cikarsan cezasi ni odemek zorunda kalirisin.. Ve 10 yil burikimden sonra toplu para olarak devlet katkisi ve fon getirsi ile birlikte cekebilirsin

Şimdi 3 yıla mı düşmüş. Süpermiş :)) Ben yaptırdığımda 5 yıldı.. Dünyanın bin türlü hali var... İnsana güven veriyor. Düşünmeyin yaptırın...

kesinlikle.. tam olarak anlamadığımız için .. kesintiler oluyor. Giriş aidatı , yönetim gideri kesintisi gibi... zaten başlangıçta 100 lira civarı onlara kesiliyor.. yani siz 4 ay sonra ancak kâra geçmiş oluyorsunuz ki o da o 3 yıl çekmediğiniz takdirde. başladım en azından 3 yılı doldurayım diye ödüyorum ben şimdi.. dediğim gibi imkanınız varsa vadeli hesap açın.. elinizde tutamıyorsanız orada biriktirin..

10 yıl sonrasına yatırım yapmak istiyorsan yap.yoksa maddi olarak sıkıştığında parayı çekmeyi hedefliyorsan hiç bulaşma.benim 2 ayrı hesabım var.3 yıl oldu.ben 10 yıldan fazla ödemeyi düşünüyorum.en azından çocuklar büyümüş olur ve onlar için harcarım o zaman.

Ben İş Bankası'ndan yaptırdım maaş hesabıma. 2 tane var. Bir tanesini 3 yıldan önce bozdurursam banka ücret almıyor ama devlet katkısı kesiliyor. Diğeri tam tersi. Birine aylık 140 tl diğerine 100 tl yatırıyorum. Sanırım 8-9 ay oldu yaptıralı. Çekmemek açısından iyi oluyor. Kenarda dursun biriksin. Devlet katkısı da 140 tl olana 35 tl, 100 tl olana 25 tl. Yani her ay 140 tl değil 175 tl biriktirmiş oluyorum.

2 ayrı bes yapıldıgında devlet sadece birine katkı ödüyordu. Ücreti yatırdığınız müddetçe katkı görünüyordu. Ama çekmek istediğinizde sadece birinden alabiliyordunuz bu durum kalktımı

2 ayrı bes yapıldıgında devlet sadece birine katkı ödüyordu. Ücreti yatırdığınız müddetçe katkı görünüyordu. Ama çekmek istediğinizde sadece birinden alabiliyordunuz bu durum kalktımı

Benim bildiğim kalktı. Çünkü bana söylendiğine göre iki hesaba da devlet katkısı olacak, zamanı gelince çektiğimde bu katkıdan yararlanabileceğim

2 hesabada devlet katkısı ödeniyor.zaten internetten de takip ediyorum.benim 2 hesap açmamın sebebi bankada ki çalışan 2 hesap açalım acil bir durum olduğunda birini bozdursan bile diğeri kalır demişti.mantıklı gelmişti.gerçi şimdi bir aksilik çıkmazsa 10 yıldan önce bozdurmayı düşünmüyorum.ben giriş aidatı falan ödemedim,5 yıldan sonra parayı çekersek bu aidat kalkıyormuş zaten.bir de yıllık tefe tüfe ye göre artış oluyor otomatik olarak.

Cidden yatırım yapmak istiyorsan BES yok elimin altında bulunsun lazım olduğunda bozdururum modundaysn Altın yada Vadeli hesap
Giriş çıkış ödenemeyen bankalar var maaş bankam benim öleydi 3 yıl olacak kredi kartımdan otomatik yatırım için ayırdığımı unutuyorum harcamaymış gibi geliyor
10 yıl içinde çıkarsan belirli yıllarda beliirli oranlarda devlet katkısı kesiliyor onun dışında yatırdığın para zaten senin

Back
X