• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birdenbire çok kilo aldım

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.800
12.253
363
Merhaba arkadaşlar bu benim kk'daki ilk konum böyle bodozlama daldım kusura bakmayın ama tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım, 164 boyundayım kilom hep 60 gibi seyrederdi ama özellikle geçen sene çalışmaya başlayınca çok kilo aldım bu sene master yapıyorum tez yazıyorum sürekli oturup çalışmam lazım ve allah kahretmesin ki yengeç burcu olduğum için hareketsiz, obur, yemek diyince aklını kaybeden bir yapım var. Sonuç olarak bir de baktım ki 75 kilo olmuşum. Tek artısı af edersiniz göğüslerimin büyümüş olması bu bakımdan çok memnunum ama sağlıklı değil, bu sıkışık tez yazımı zamanında kendimi çok kısıtlamadan aç da kalmadan kilo vermek istiyorum. Bu sene okulk nedeniyle yalnız yaşıyorum sebze meyve çok severim spor olarak ise ağır sporları beceremem ama uzun uzun yürüyüş yaparım, yüzme imkanım da var. Sizden rica ettiğim bana aç kalmadan (çünkü midem çok genişledi) çok da kafamı takmadan 1 ayda 3 kilo filan verebileceğim bir diyet listesi önerisi :) bir de annem bana "obez olmuşsun" diyor, ama ben kendimi o kadar da obez bulmuyorum yani, sizce kilom çok mu abartı? Kaç kilo vermeliyim? Şimdiden teşekkürler herkese. Çok sevgiler.

boylarımız aynı ben diyete 80 le başladım yani çok şişko olmasakta boyumuza göre sınırları geçmiş oluyoruz ben şimdi 65 kiloya düştüm kalori hesabı yaparak kaldı 5 kilo yürümeyi yüzmeyi seviyorsan zaten biraz sebze meyve ağırlıklı beslenerek ekmeğide keserek yada en fazla ince 3 dilim gibi günde 1200 kaloriyle çok çabuk zayıflarsın yeterki abur cubur yeme yağlı kızartma felan içecek olarakta şekersiz çay kahve bol sulu ayran limonlu su vs gibi birde her öğünde bol salata az yağlı tamamdır doyarsın çabuk acıkmazsın da acıktıkçada salatalıktı havuçtu maruldu ayrandı geçiştir meyve en fazla 2 porsiyon yemeye çalışın onda da şeker var dikkatli tüketmek lazım bir de haşlanmış yumurta çok tok tutuyor sabah öğlen artık nezaman tüketebilirseniz yoğurdu cacığı eksik etmeyin hem tok tutuyor hem kilo vermeye yardımcı et balıkta ızgara artık yeterki pilav makarna ekmek patates biraz uzak durun hemen gider arada canınız çok isteyince şöyle tatımlık yiyin tatlı seviyorsanız onuda birkaç hurma kayısı gibi şeylerle geçiştirin yada 1 tatlı kaşıı bal reçel gibi yada bir parça bitter çukalata gibi yani kalori saymak bana kolay geliyor zaten bir süre sonra neyde ne kadar kolori var biliyorsunuz aldığınız yaktığınız kaloriye göre hareket edersiniz artık yani bu benim yöntemim işe yaradı sizde daha fazla almadan yavaş yavaş verin gitsin önüne geçmeyince farkına varmadan alıyoruz aslında bu tür beslenmeyi hayat felsefesi yapmak lazım hep dikkatli olmak yoksa vermekte bir şey değil gene alıyorsun ben bu sefer bu beslenme biçimini diyet olarak değil sağlıklı beslenme biçimi olarak yapmaya çalışıyorum yani bundan sonra yemeyi fazlamı kaçırdım hemen onu yakacak bir spor yada ertesi gün daha az yemek gibi hepimize kolay gelsin:16:

boylarımız aynı ben diyete 80 le başladım yani çok şişko olmasakta boyumuza göre sınırları geçmiş oluyoruz ben şimdi 65 kiloya düştüm kalori hesabı yaparak kaldı 5 kilo yürümeyi yüzmeyi seviyorsan zaten biraz sebze meyve ağırlıklı beslenerek ekmeğide keserek yada en fazla ince 3 dilim gibi günde 1200 kaloriyle çok çabuk zayıflarsın yeterki abur cubur yeme yağlı kızartma felan içecek olarakta şekersiz çay kahve bol sulu ayran limonlu su vs gibi birde her öğünde bol salata az yağlı tamamdır doyarsın çabuk acıkmazsın da acıktıkçada salatalıktı havuçtu maruldu ayrandı geçiştir meyve en fazla 2 porsiyon yemeye çalışın onda da şeker var dikkatli tüketmek lazım bir de haşlanmış yumurta çok tok tutuyor sabah öğlen artık nezaman tüketebilirseniz yoğurdu cacığı eksik etmeyin hem tok tutuyor hem kilo vermeye yardımcı et balıkta ızgara artık yeterki pilav makarna ekmek patates biraz uzak durun hemen gider arada canınız çok isteyince şöyle tatımlık yiyin tatlı seviyorsanız onuda birkaç hurma kayısı gibi şeylerle geçiştirin yada 1 tatlı kaşıı bal reçel gibi yada bir parça bitter çukalata gibi yani kalori saymak bana kolay geliyor zaten bir süre sonra neyde ne kadar kolori var biliyorsunuz aldığınız yaktığınız kaloriye göre hareket edersiniz artık yani bu benim yöntemim işe yaradı sizde daha fazla almadan yavaş yavaş verin gitsin önüne geçmeyince farkına varmadan alıyoruz aslında bu tür beslenmeyi hayat felsefesi yapmak lazım hep dikkatli olmak yoksa vermekte bir şey değil gene alıyorsun ben bu sefer bu beslenme biçimini diyet olarak değil sağlıklı beslenme biçimi olarak yapmaya çalışıyorum yani bundan sonra yemeyi fazlamı kaçırdım hemen onu yakacak bir spor yada ertesi gün daha az yemek gibi hepimize kolay gelsin:16:

Çok teşekkür ederim çok güzel öneriler uygulamaya başlıyorum :) Size de kolay gelsin. :)

hadi başarılar başladımı bitiyor zaten yeterki vazgeçme arada sıkılıp bozacağın zamanlar olabilir olsun kaldığın yerden devam önemli olan sabır ve vazgeçmemek ilk 5 kiloyu verdimi insana bir gayret geliyor hemen de çok farkediyor ölçüler zaten ilk hedef 5 kilo olsun küçük hedef koyun sonra bir hedef daha zaten ay sonuna kadar rahat 7 -8 kilo gider hepsi yağ olmasada moral için iyi oluyor geriyede bişey kalmadı tekrar kolay gelsin:16:

Back