Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Eşin evlenirken annesine mi güvenmiş. Evini geçindirecek sorumluluğa sahip değilse evlenmeseydi. Bu kadar basit.Kayınvalide mecbur mu sizin erzak ihtiyacınızı karşılamaya.
Madem geçinemiyorsunuz siz de girin bir işe çalışın. Minibüse biniyorum böylece eşime destek okuyorum diyince eşinize destek olmuş olmuyorsunuz.
Kadının verdiği kıymaya, nara laf etmeyi biliyorsunuz çünkü emeğin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Bir işe girip bir günlük çalışma karşılığıyla bir kilo kıyma satın alınca anlarsınız bir kilo kıymanın ne demek olduğunu.
Ayrıca kendinizle çelişiyorsunuz. Hem bize bir şey vermiyor diyorsunuz hem de kadının verdiklerine laf ediyorsunuz. Napsın kadın açık çek mi koysun önünüze.
Kaç yaşında insanlarsınız bu böyle dedi diye kendinize dert edineceğize kendi ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenin bir.

Ah ah birden kardeşimin nişanlısını hatırladım asla memnun olmayan ama hep en fazlasını isteyen 😀 hiç unutmam bizde de var bu bağ bahçe zeytini domatesi şusu busu ne yaparım ne yerim demişti annesi kocasından bahsederek x getirir ben yerim demişti kızı da aynı düşündeydi onaylıyodu annesini. Neyse bi gün o kardeşimin eski nişanlısı bana dediki annem bize ev alacak ( anneside kaynanası annem yani ) hem de ev büyük şehirde oturuyoruz bu arada o şehrin en lüks semtlerinden biyerde alınacakmış ev daireler 3 yıl öncesinden bahsediyorum 500 bin civarı. Dedim ki annem sana ne evi alacak anlamadım kardeşimin halihazırda zaten bi evi var çalışır beraber alırsınız dedim kardeşimden bahsederek x çalışmamı istemiyo dedi. Güldüm anamın bi evladı yok dedim geçtim. Kardeşimin aklı başına geldi neyseki ayrıldılar sordum kardeşime hakikaten çalışmasını istemiyomuydun diye o da güldü benim gibi. Bunlar işlerine geldiği gibi olsun isterler zeytin yağı nasıl oluyo ne şekilde oluyo diye sormazlar da gelene az derler. Çalış madem dersin eşim izin vermiyo olur. Rabbim eşini de kavınvalideni de senden kurtarsın memnuniyetsizsin çünkü

Kanaat elimdekilere ettiğim şey milletin sadaka olarak verdikleri değil
Sizin gibi gelinim olmaz umarım, bende gelinim, hiç bir şey yapılmadı bana yine de sizin yaptığınızı yapmadım, kp im kızım bahçe domatesi yermisin diye getirince bile Allah razı olsun diyen bir insanım. Sizin gibi nankör insanları asla anlamamayacağım, anlamak da istemiyorum.

Son düzenleme:
Eşin evlenirken annesine mi güvenmiş. Evini geçindirecek sorumluluğa sahip değilse evlenmeseydi. Bu kadar basit.Kayınvalide mecbur mu sizin erzak ihtiyacınızı karşılamaya.
Madem geçinemiyorsunuz siz de girin bir işe çalışın. Minibüse biniyorum böylece eşime destek okuyorum diyince eşinize destek olmuş olmuyorsunuz.
Kadının verdiği kıymaya, nara laf etmeyi biliyorsunuz çünkü emeğin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Bir işe girip bir günlük çalışma karşılığıyla bir kilo kıyma satın alınca anlarsınız bir kilo kıymanın ne demek olduğunu.
Ayrıca kendinizle çelişiyorsunuz. Hem bize bir şey vermiyor diyorsunuz hem de kadının verdiklerine laf ediyorsunuz. Napsın kadın açık çek mi koysun önünüze.
Kaç yaşında insanlarsınız bu böyle dedi diye kendinize dert edineceğize kendi ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenin bir.
Evet ne yazık ki annesine güvenmiş.Ben değil erzak bir tane sakız istemiyorum onlardan.Minibuse biniyorum diye ben değil eşim üzülüyor evlenmeden önce arabayla gidiyordum diye yanlış anlamışsınız.Eşimin annesi için bir kilo kıyma dilenciye sadaka vermek gibi birşey çünkü elinde var olan biri yok değil eşime destek oluyorum gör diyor sanırım

Ben annesinin o verdiği sözleri daha yeni öğrendim eşimden çok olmadı söyleyeli ha şaşırdım mı hayır çünkü kanının işi gücü yalan.Eşim çalışmamı istemiyor daha öncede çalışmamış biriyim eşime çalışırım gibi şeyler söylemedim kandırmadım yani.
O ev eşimin diye söylendi en başta ne bileyim tapu onun üstüne tapu mu isteseydim?O bir kilo kıymayı vererek beni küçümsüyor dilenciye sadaka muamelesi bu çok yanlış anlamışsınız.
Ama canim o sozleri biz bile biliyoruz yillardir,esiniz nasil yeni soyledi?

Onlar eşime söylenen vaadler bunu yapmayan insan bunları yaparak yardım ediyor diyorum anlamanız tuhaf...
Eşimi mahcup duruma ben düşürmüyorum ben yetindikçe o üzülüyor bu kadar yeter buda olmayı versin vs. dedikçe ailemin arabası var bizim olmamasına bile üzülüyor minibüsle gidip geliyorum diye en sonunda da dedi annem bunları bunları dedi ama yalan söyledi daha rahat yaşayabilirdik dedi.

Karı koca iyi bulmuşsunuz birbirinizi ,

O araba ailenizin arabasi degil ki,

Hani şu abim evlenirse mecburen annemle yaşayacak gelin ! dediginiz, siz evlenirken her seyi kendi maasiyla karsilayan ögretmen abinizin arabasi muhtemelen.

Siz abiye yaslanmışsınız eşiniz annesini tırtıklama derdinde, bence çok yakışmışsınız birbirinize.

Ha unutmadan,

Kanaatkar falan da degilsiniz, asgari ucretin yarisini biriktirme derdiniz ve kocanizin aldigi kutu kolayi fuzuli gorup kavga cikarmisliginiz eski konularinizda mevcut.

Evet bencede haklısını ; eşiniz gerçekten çok saf biri.

Kıymaya, tereyağına , yok nara burun kıvıran bir eşi var , üstüne de bedava evde oturuyor ve eşiniz hala mahcup oluyor.

Narin sayısını ve kıymanın gramini söyleyerek kendinizi çok açık ediyorsunuz.
Eşimin annesi için söylediğim miktarlar dilenciye sadaka misali sebep bu yoksa çok şükür evimde var etimde meyvemde yağımda

X