Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Vallahi buraya yazdığınız gibi söyleyin çünkü bu denli nefret ettiğiniz birinin kırılıp üzülmesini cok kafaya takacaginizi zannetmiyorum
Benim hissin nefret değil ama en doğrusu bizim ihtiyacımız yok bunlara muhtaç değiliz demek sanırım.

Konu sadece maddiyat değil bilen biliyor bencede yardım etmek zorunda değil ama bu durumu nasıl söylerim bilmiyorum

Söyleyin ona göre yorum yapalım. Şu anda benim gözümde haksızsınız. Annesinin evi o ev, oğluna yani size vermiş, istese kiraya verirdi. İşsizken çok aramamış olabilir ancak ziyaretine çağırıyormuş, ufak da olsa bir şeyler vermek istiyormuş. Siz bu forumda çocuğundan her ay gereksiz yere para isteyen aileleri okumuyor musunuz? Sizin kayınvalideniz zaten bir şey istememiş bir de kira derdinden kurtarmış sizi.

Hangi şehirdesin ki? İstanbul dışı o kadar pahalı mı yahu.
Sende çalışmayı düşünmez misin? En azından ek gelir olur.
Çalışmayı düşünmüyorum.Hiç çalışmadım.Eşimin böyle bir talebi yok zaten.

Söyleyin ona göre yorum yapalım. Şu anda benim gözümde haksızsınız. Annesinin evi o ev, oğluna yani size vermiş, istese kiraya verirdi. İşsizken çok aramamış olabilir ancak ziyaretine çağırıyormuş, ufak da olsa bir şeyler vermek istiyormuş. Siz bu forumda çocuğundan her ay gereksiz yere para isteyen aileleri okumuyor musunuz? Sizin kayınvalideniz zaten bir şey istememiş bir de kira derdinden kurtarmış sizi.
İşsizken yardım etmek istemedi öyle birşey yok konumdada öyle şeyler yazmadım bir sene sonra yüzüne vurdu işten atıldı diye okumadınız mı?Maaşı iyi olandan para istenir benim eşimede hep der annesi kontürüm bitmiş cebimde 20 lira var bunlar ne anlama geliyor acaba?Evet o konuları okuyorum kör değilim ben zaten şu sözde ettiği yardımdan kurtulmak istiyorum dilenciye sadaka verir gibi yapıyor çünkü.

Bende şuan çalışmıyorum ama eşim asgarî ücretle çalışıyor olsaydı, kayinvalidem verdiği sözleri tutmadı diye kinlenecegime bir işe girer çalışırdım.

İnsanların evinde oturuyorsunuz birde üstüne başka kirayı alıp size vermelerine de gerek yok. İşsizken yardım etselermis iyiymiş ama şuan verdiği kıymayı bir kilo etmez diye küçümseniz de çok itici. İstemiyorum hicbirseyinizi diyin o zaman.

Evinde kirasiz otur, kira bedeli cebinde kalsın , verdiği kıymaya nara burun kıvır ; bu mu destek ?

Eşinizin ezilme sebebi tamamen sizsiniz.

Sizin kibriniz ve kıymet bilmezliginiz bu evliliği catlatir haberiniz olsun.

Annelerin gönlünden kopan bir şeylere böyle minnetsiz davranan, saygısızlık yapan kim varsa kınıyorum.

Insan düşmanına böyle yapmaya çekinir. Bir poşet ! narda gözü olan elbette iki narı beğenmez.

Bende şuan çalışmıyorum ama eşim asgarî ücretle çalışıyor olsaydı, kayinvalidem verdiği sözleri tutmadı diye kinlenecegime bir işe girer çalışırdım.

İnsanların evinde oturuyorsunuz birde üstüne başka kirayı alıp size vermelerine de gerek yok. İşsizken yardım etselermis iyiymiş ama şuan verdiği kıymayı bir kilo etmez diye küçümseniz de çok itici. İstemiyorum hicbirseyinizi diyin o zaman.
Ben annesinin o verdiği sözleri daha yeni öğrendim eşimden çok olmadı söyleyeli ha şaşırdım mı hayır çünkü kanının işi gücü yalan.Eşim çalışmamı istemiyor daha öncede çalışmamış biriyim eşime çalışırım gibi şeyler söylemedim kandırmadım yani.
O ev eşimin diye söylendi en başta ne bileyim tapu onun üstüne tapu mu isteseydim?O bir kilo kıymayı vererek beni küçümsüyor dilenciye sadaka muamelesi bu çok yanlış anlamışsınız.

Eşinize dedesinden ev miras kalamaz, önce annesinin ya da babasının evidir o, yani siz direkt eşinizin ailesinin evinde oturuyorsunuz ve yardım etmediler diye şikayet mi ediyorsunuz? Hiçbir şeylerini istemiyorsanız evi boşalttın.

+1.

Dededen miras kalması için dedenin evlatlarının ve eşinin yani kısaca 1. Dereceden yakınlarının hepsi ölmüş olması gerekmiyor mu? O adamın babasına kalan ev oluyor o zaman.

O ev dededen toruna geçiyor tamam mı? İşinize gelirse :KK70:

Esiniz acik acik soylemisti zaten altindaki anasinin babasinin verdigi ev olmasa evlenmeyecegini. Yani evliliginizi o eve borclusunuz. Begenmiyorsaniz cikin cadirda yasayin.

Esinizin ailesine de mudahale etmeyin esiniz dusunsun, onun problemi. Nar veriyor kiyma veriyor diye burnunuzla itiyor olabilirsiniz bu insanlari. Zavalli insanlar ne gunah islediler de onlara boyle davraniyorsunuz acaba cok merak ediyorum

Bize de ne vaatler verdiler ama biz sorgulamiyoruz bunları

Keşke bana da al yavrum şu evde oturun deseler de kiradan kurtulsam

Ya da al bu tereyagin bu zeytinin deseler :KK70:

Bunları göz önüne alarak fazla sukursuzsunuz
Ki size ne ev ne yiyecek bişey vermek zorunda değiller.
Verdiğini de burun kiviriyorsunuz..

Keyfi isten cıkan adam neye eksik hissediyor kendisini ben o kısmı anlamadım.
Annesi isten cık, issizlik maası al demıs Kocanız da dinlemiş. Dınlemeseymıs.

Hıcbıseylerını madem istemiyorsunuz evden de cıkın oturmayın evlerinde.
Eşim keyfî olarak işten çıkmadı.İsten ayrılıp yeni bir işe girdikten birkaç ay sonra annesi kışın zor oluyor gidip gelmek kışın ayrıl işten diğer zamanlarda çalış kışında işsizlik maaşı alırsın eşinle gezersiniz dedi güldü.Esimde tabiki annesini tersledi işsizlik maaşı için ayrılıp evde yatmadı yani hala çalışıyor devam ediyor.Lütfen konuları istediğiniz gibi hatırlayıp yorumlamayın.
Eşim bu ev olmasaydı asgarî ücretle evlenmeyi düşünmediğini söyledi başka konumdada var bu

Siz çok haklisiniz ya. Annesinin her ay gidip komple mutfak alışverişinizi yapması getirmesi bir de biraz harçlık vermesi gerekirdi. O ne öyle sadaka verir gibi nar, kıyma, zeytin, yağ falan. Herkes kayinvalide olup da evli oğlunun evine bakamıyor işte. Oğlunuza gelininize bakamayacaksanız evlendirmeyin kardeşim. Hiçbir gelin rahatını bozup gidip çalışıp eşine destek olmak durumunda değil. Ne kayinvalideler var yaa. Annen bize bakmıyor böyle yürümez bu iş diye kocanızı boşamamış olmanıza ve bu duruma sabretmenize hayran kaldım. Bizim burda bir ay gecikse erzak yardımı hemen mahkemeye koşuyorlar ki doğru olan da bu zaten.

Sevgili Tereliye, nicikini degistirdikten sonra uzun zamandir hic konularina denk gelmemistim. Malesef suan okuyunca gordum ki gram degisiklik yok sende.

Esinizin annesinin evinde oturup verdigi kiymaya ve nara burun kivirmaniz cok ayip. Madem hicbiseylerini istemiyorsaniz evlerini de istememeniz gerekir. O evde oturuyor olmaniz da bir tezatlik yok mu?

Eşim işsizken tekbirgün sormamıştı bu insanlar hatta eşim yeni bir işe girdikten sonra üzerinden bir sene geçmişti annesi eşime sinirlenip seni işten kovdular diye yüzüne vurdu.Eşime evlenmeden önce maddi olarak yardımda bulunacaklarını(alt katın kirasını vereceklerini) ev için erzak yardımında bulunacaklarını söylemiş annesi ama tabi bu sözler hep yalan.

İşsizken yardım edilmemiş gibi bir şey yazmadım ki? Siz kendiniz yazmışsınız, işsizken tek bir gün aramadı bu insanlar diye ve benim önceki mesaj da yazdığım kelime kelimesine şu; ‘ işsizken çok aramamış olabilir ancak ziyaretine çağırıyormuş ‘ Yani demek istediğim sizinle ilişkisini devam ettirmiş, küsememiş. Ancak sizin bilinç altınız da yatan farklı olduğu için mesajımı yanlış okumuşsunuz. Ardından virgülle ayrıdığım cümleme ufak da olsa erzak yardımı yapıyormuş diye devam etmişim.

Bakın eşiniz kiraya güvenip evlenmeyecekti, her yetişkin birey kendisinden sorumludur. Anne de olsa vermek zorunda değil.

Eşin kendine guvenmiyorsa neden evlenmıs?
Ailesine tesekkur edin ozaman, evı vermıs lerde evlenmıssiniz.
Verilen kıymayı kucumsemek kocam az maasla eksık hissediyor demek yerine, sende calıs diyenlere hıc calısmadım kocamda istemiyor demeyin.
Sizin cabalamadıgınız bu hayatta en fazla bı kilo kıyma verirler fazlası olmaz. Fazlasını isteyen kendısı calısır.

Yardim etmiyor diye dert yanıp, verilen yardımları küçümsemek🙄
Alt kat kirasini vermemişler ama kira ödemek yerine evlerini vermişler.
Evde otururken nasıl bir destek vererek eşinizi mahcup duruma düşürüyorsunuz?
Onlar eşime söylenen vaadler bunu yapmayan insan bunları yaparak yardım ediyor diyorum anlamanız tuhaf...
Eşimi mahcup duruma ben düşürmüyorum ben yetindikçe o üzülüyor bu kadar yeter buda olmayı versin vs. dedikçe ailemin arabası var bizim olmamasına bile üzülüyor minibüsle gidip geliyorum diye en sonunda da dedi annem bunları bunları dedi ama yalan söyledi daha rahat yaşayabilirdik dedi.

X