biraz özel ama sezaryenden nekadar sonra eşlerinizle beraber oldunuz?

gamren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
122
6
116
Denizli
ya kimi 40 gün kimi kanaman bitinceye kadar kimi 52 gün diyo.ben de korkuyorum rahim toparlanmamışsa ve neden bilmiyorum acıycakmış gibi geliyo.siz ne yaptınız?

ben kırkım çıkınca dr gittim kontrole ondan sonra beraber olduk
senin drun da çağırdıysa git onunla konuş öle karar ver

valla yanlış hatılamıyosam sezeyandan 1 hafta sonra birlikte olduk. hala kırkımız çıkmadı 10 günümüz va

dr a gittim de böyle bişey demedi beraber olursunuz olmazsınız die.ben de sormadımsezaryenden 1 hafta sona erken diilmi ya?dikişlerin acımadımı?33 gun gectı dogum yapalı ben hala tırsıyorum da

arkadaşlar araştırmalarda 6 haftadan önce anne vücunun normale dönmediği açığa çıkmış 6 haftadan önce tıbben sakıncalı bulunuyor ayrıca dünyada doğumdan kısa süre sonra yaşanan birliktelikler sonucu anne ölümlerinin yaşandığını bilimsel bir yazıda okudum siz bilirsiniz..

Valla bende merak ediyorum . Benimde 38 gün oldu daha cesaret edemiyorum . Doktor çağırdı beni gidicem ondan sonra bakıcam artık
ne zor işler bunlar ya eşimde kafayı yiyo artık :)

Valla bende merak ediyorum . Benimde 38 gün oldu daha cesaret edemiyorum . Doktor çağırdı beni gidicem ondan sonra bakıcam artık
ne zor işler bunlar ya eşimde kafayı yiyo artık :)

cnm benım 33 gun oldu eş bi sorun yapmıyo(aldatılıyo muyum yoksaa:)) da ben pek ilgileniyorum bu konuyla başıma mı vurdu ne:) delikafaduldenama korkuyorum cesaret edemıyorum ben dee.ne çekimiz varmış yaaaa.valla büyük işmiş dogurmak.dogurmayla bitmiyomuş bi de.analarımıza bravo valla.hele su 3 5 cocuk doguranlara hepten bravo.delikafadulden

yav bi de 40 gun neyin nesi.39 .gün olsa nolur mesela?bi de herkesin bünyesi bir degıl ki.bnm rahim toparlanmıştır kesin

bi de abdest almadan cocuk emzirmeyin diyolar.ya o sırada aglarsa bebek sırf abdestsizim diye emzirmicem mi cocugu?bu konuya da bi acıklık getirseniz sevinirim

benimkide sorun yapmıyo garibimde arada sölüyo tabi ümidi kestim die :))
valla zor ya çocuğu emzir göğüsler şiş , geceleri kalk , bide o işi nasıl yapcaz arada amaaan :)

benimkide sorun yapmıyo garibimde arada sölüyo tabi ümidi kestim die :))
valla zor ya çocuğu emzir göğüsler şiş , geceleri kalk , bide o işi nasıl yapcaz arada amaaan :)

yav benımki anmıyo bile.ordan bi şüpheliyim ben.insanınhiç mi aklına gelmez yav.nasıl yaptık biz bu cocugu
tabi bundan sonra nerdeeee eski günler bi de benım gogusler akıp duruyo.atlet sutyen cıkmaz bende.evet bi süre daha kalsın bencede.nie 40 denmiş 80 olaymış hattaDDkaydirigubbakcemile

ben de sezeryan oldum ama yarin kirkim cikiyor cok korkuyorum acikcasi..

:roflol: Güldüm Vallahi, canım korkuyorsanız yapmayın biraz daha illa bir kuralmı var 40. gün hoooop yatağa diye :roflol:

Bu arada sezeryan olanlar uygun pozisyonu bulursa yapabilir aslında prezervatif kullanır, banyodayken falan sanki olur, olmayacak bişey değil yani, rahmin toparlanması ile alaka kuramadım, hani normal doğumu anlarım, olmaz insan korkar...

abdest almadan çocuğu emzirmemek lazımmış bunu ben de duymuştum
çünkü sütün ona haram olurmuş
hatta ben evleneceğim gün bir abla bana bilgi veriyodu :))
dedi ki bana sakın ola o haldeyken bişey yeme içme hemen abdest al
ben çocuğum ağlasa bile emzirmiyordum demişti

kızlar ben normal doğum yaptım ve bu hafta kontrolüm vardı 3. haftamda yani.dr kanamamın durduğunu ve ilişkiye girmek için 1. şartın kanamanın durması olduğunu,kendimi ne zaman hazır hissedersem o zaman başlayabileceğimi söyledi.40 gün olayı ise ortalama 6 haftaya eşit olması sanırım,rahim tam anlamıyla 6 haftada kendini topluyor çünkü.
abdest konusuna gelince bende şöyle birşey duymuştum,eğer o haldeyken çocuk ağlarsa hemen emzireceğimiz göğsümüzü 3 defa su ile sıvazlayıp(şahadet getirerek) vereceğiz bebeğe.

bi de abdest almadan cocuk emzirmeyin diyolar.ya o sırada aglarsa bebek sırf abdestsizim diye emzirmicem mi cocugu?bu konuya da bi acıklık getirseniz sevinirim

40 gün lohusalık süresi.yani sen kendini iyi hissedebilirsin ama fizyolojik olarak toparlanma süren.
ayrıca abdest almadan çocuğu emzirmemek diye bir şeyi ilk defa duydum.
benim bildiğim ilişkinin hemen peşinden bile olsa çocuk meme istiyorsa vereceksin.zaten gusül abdesti almak için bile bir namaz vakti süren var.dolayısıyla çocuğu hemen emzirmende bir sakınca yok.
ben çok emzirdim öyle valla.(2 yaşına kadar emerse olacağı o tabimirmirmirmir)

bızdede 40 gunden sonra olmustu,zaten ılk donem yorgunluk bebege alısma derken aklıma bıle gelmıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…