Biraz dertleşelim mi? Bekarlık, yalnızlık

Benim uzun süren bir evliliğim oldu, biraz karışık detaya girmek istemiyorum.
Çok fazla görüşmek isteyen oldu. Ben birini hayatıma almayı pek düşünmedim açıkçası ama çevremdeki arkadaşımların beyaz atlı prens arama çalışmalarının da sonuç vermediğini üzülerek belirtmek istiyorum.
Yani eskiden tanıştığımız, flörtleştiğimiz tüm yakışıklılar bekardı, şimdi en yalnızının minimum medeni hali sözlülük. Boşta düzgün insan kalmamış.
Arkadaşlar ne ara oldu tüm bunlar gerçekten??
Ayrıca bu ruh haliniz “aşırı doz kendine maruz kalmak”tan oluyor, çünkü kendimden biliyorum :)
Kendinize, gelişiminize zaman ayırmaya çalışın. Kendinizi mutlu edecek şeylere odaklanın. Sırf bu yalnızlık duygusundan hiç olmayacak insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Ki sonu pek mutlu bitmez genelde bunların.
Çok takmamaya çalışın ve akışta kalın, yeter.
Benim yakın arkadaşlarımdan biri aktif bir şekilde aradı ve kafasına göre birini buldu. Böyle örnekler de var nadir olsa da. Ben aktif aramak istemiyorum ama, hayat akışında karşıma çıksın istiyorum. Çok fazla görüşmek isteyenler oldu yazmışsınız ya, hangi çevrelerdendi bu kişiler, nasıl tanıştınız merak ettim?

Biraz da yalnızlığa alışıyor insan..
Paylaşmayı unutuyor zamanla..
Aynı şekilde güvenme duygusunu da..
Ancak olumlu yönleri de yok degil 😌
Daha güçlü hissediyorsunuz,calisiyorsaniz daha fazla sorumluluk alıyorsunuz (nasıl olsa sevgili yok en azından isimle seviseyim hesabı 🤣),bir süre sonra kendinizi daha iyi tanıyorsunuz,iki kişilik dusunmediginiz yahut sizi etki altında bırakacak birileri olmadığı için kararlariniz daha sağlık oluyor.
Ne evlilik var ne Nisan var ne söz var..
Aynı durumdayim.
Spora abanirken,ise dayanirken bir süre sonra düşünmek için zaman kalmiyor 🤣🤣🤣

Benim yakın arkadaşlarımdan biri aktif bir şekilde aradı ve kafasına göre birini buldu. Böyle örnekler de var nadir olsa da. Ben aktif aramak istemiyorum ama, hayat akışında karşıma çıksın istiyorum. Çok fazla görüşmek isteyenler oldu yazmışsınız ya, hangi çevrelerdendi bu kişiler, nasıl tanıştınız merak ettim
Eskiden tanıştığımız kişilerdi. Biraz soğuk bir yapım var o yüzden fazla yeni insan tanıyorum diyemem.
O yüzden eski çevreden tanıyanlar oldu genelde. Eşle benzer mesleklerdi o yüzden sıcak bakmadım. Biraz çapkın bir meslek grubu maalesef:)
Kısacası o şekilde oldu.
Hayatın akışında biri çıkması için biraz aktif ve sosyal olmak gerekiyor sanırım.
Kitap kulübü, bisiklet kulübü vs tanışan arkadaşlarım oldu belki sizin için de böyle olabilir.
Bunlarla ilgili mesaj yazdıysanız da görmemiş olabilirim. Umarım en kısa sürede her şey gönlünüzce olur.

Ay maşallah motive ettiniz beni. Kriterler bende de var ama bu kriterlerime uymuyor diyebileceğim biri bile çıkmıyor karşıma 😅 Nasıl tanıştığınızı sorabilir miyim acaba ?

Şöyle odu, biz aynı şirkette çalışıyoruz, hatta aynı bölümde çalışıyoruz. 2 yıl aynı yerde çalıştık ama son 1 yılda beraberce proje yapmaya başladık o zaman etkilenmeye başladım. Kendisine kaşım gözüm oynadı :halay: :halay: Kendisine kaşımın gözümün oynadığını fark edince o da ilgi göstermeye başladı. Sonra buluştuğumuzda (ayrı yerlerde yaşıyoruz) bir bavul hediye alıp getirmiş, beğeneceğini düşündüğün her şeyi aldım dedi:KK200:Elbise, çanta, takı toka, kitap ufak bir bavulu doldurmuş getirmiş bir de maddi değeri yüksek bir altın takı almış onu verdi. Adam gönlümü über hoş tuttu yani.:nazar:

Şöyle odu, biz aynı şirkette çalışıyoruz, hatta aynı bölümde çalışıyoruz. 2 yıl aynı yerde çalıştık ama son 1 yılda beraberce proje yapmaya başladık o zaman etkilenmeye başladım. Kendisine kaşım gözüm oynadı :halay: :halay: Kendisine kaşımın gözümün oynadığını fark edince o da ilgi göstermeye başladı. Sonra buluştuğumuzda (ayrı yerlerde yaşıyoruz) bir bavul hediye alıp getirmiş, beğeneceğini düşündüğün her şeyi aldım dedi:KK200:Elbise, çanta, takı toka, kitap ufak bir bavulu doldurmuş getirmiş bir de maddi değeri yüksek bir altın takı almış onu verdi. Adam gönlümü über hoş tuttu yani.:nazar:
Ben de bu şekilde tanışmak isterdim. Uzun süre tanıdıktan sonra yavaş yavaş gelişen ilişkileri daha sağlam buluyorum. Böyle düşünceli birinin bekar olması da sizin şansınız olmuş, ne güzel.

Eskiden tanıştığımız kişilerdi. Biraz soğuk bir yapım var o yüzden fazla yeni insan tanıyorum diyemem.
O yüzden eski çevreden tanıyanlar oldu genelde. Eşle benzer mesleklerdi o yüzden sıcak bakmadım. Biraz çapkın bir meslek grubu maalesef:)
Kısacası o şekilde oldu.
Hayatın akışında biri çıkması için biraz aktif ve sosyal olmak gerekiyor sanırım.
Kitap kulübü, bisiklet kulübü vs tanışan arkadaşlarım oldu belki sizin için de böyle olabilir.
Bunlarla ilgili mesaj yazdıysanız da görmemiş olabilirim. Umarım en kısa sürede her şey gönlünüzce olur.
Kesinlikle haklısınız. Bu işlerin kısmet, şans işi olduğuna inanıyorum ama aktif ve sosyal olmak bunu biraz daha hızlandırıp, kolaylaştırabiliyor bence. Bir kaç kulübe katılıyorum, yüzde doksanı benim yaş grubumdan kadınlar :) İngilizce kursuna başlamıştı 20 kişilik grupta hiç erkek yoktu 😅

Ben de bu şekilde tanışmak isterdim. Uzun süre tanıdıktan sonra yavaş yavaş gelişen ilişkileri daha sağlam buluyorum. Böyle düşünceli birinin bekar olması da sizin şansınız olmuş, ne güzel.

Bence ferhansın dediği %100 doğru, bu iş safi kısmet. Ben evden çalışıyorum, benim herif de evden çalışıyor , 2 yıldır da ara sıra konuşuyorduk ama önceki 2 yıl dedil bu yıl olası varmış :KK51: Evde popoüstü oturup pijamayla çalışırken geldi buldu aşk beni:halay:

Kesinlikle haklısınız. Bu işlerin kısmet, şans işi olduğuna inanıyorum ama aktif ve sosyal olmak bunu biraz daha hızlandırıp, kolaylaştırabiliyor bence. Bir kaç kulübe katılıyorum, yüzde doksanı benim yaş grubumdan kadınlar :) İngilizce kursuna başlamıştı 20 kişilik grupta hiç erkek yoktu 😅

İşin içinden bildiriyorum; İngilizce kursu gerçekten stratejik bir hata olmuş:)
Ama biriyle tanışma motivasyonunuz yüksekse pes etmeyin tabii ki.
Kitap kulübü daha karma sanırım:KK66:
İstanbul’daysanız ve kitap okumayı seviyorsanız özelden yazarsanız arkadaşlarla görüşebilirim sizin için. Genelde Kadıköy’de buluşuyorlar.

Valla gidip saçma sapan evlilikler yapıp sonrada hep karşı tarafı suçlayan tarzda biri degilseniz mutluluk yakındır.Bence negatif olarak sürekli karşı tarafı suçlayıp saçma sapan evliliklerini bitirince savaş narasi atıp pek matah bişey yapmış gibi davrananlar ders çıkarmadığı için aynı enerjide kaldığı için olmuyor.Elbet nasip o ayrı ama olmayacak bir adamı sakın almayin oldurmaya çalışmayın.Madem çok istiyorsunuz bir gece balkona yada açık havada bir yere çıkın gözlerinizi kapatın geçmişi affedip hata iki tarafliydi bundan çıktım sıfırdan basliyorum huyuma boyuma gönlüme göre birini nasip eyle deyin ama çok çok yogunlaşin bu fikre ve cok ciddi samimi gülmeden kimse yokken yapın bunu Ve bu enerjide kalın bakın kafanızdan tek bir olmayacak ben bulamayacagim hep yalnız olacağım fikri gecmeyecek sürekli pozitif devamlı evrene dalga dalga Bence deneyin niye olmasın günah değil tuhaf değil.Basarili sonuç alanlar oldu herşey düşüncedir herşey niyetdir herşey bizde başlar bizde biter.Kendinizi bu frekansa getirebilir ve bu frekansda kalabilirseniz kimbilirki sonucu Ben enerjiye inanırım hepimiz elektrik yüklü enerjiyiz ve bizde ne varsa onu yansitiyoruz sizin şu an yansıttığıniz bunalmislik kim niye cekilsinki bu frekansa .Birde hayatınıza biri girerse geçmiş ilişki yada evlilik travmalarinizdan bahsetmeyin yeni iliskinin enerjisini kirletmeyin.Hayirlisi olsun yazdığım olumlamadir yanlış anlaşılmasın gerisi Allah'ın taktiri

Ben inanilmaz sekilde aşka iliskiye vs küsmüştüm uzun yillar, bilerek isteyerek hayatima kimseyi almamistim.

Sonra burokratik bir islemde destege ihtiyac duydum arkadas cevreme haber saldim, ilgili kurumda biri var mi diye. Sonra bana su anki eşimin numarasi verildi, ona da benim numaram. Aksamina mesaj geldi, donus yapamadigi icin ozurdileyen ve hemen ilgilenmek istedigini belirten, ben de ertesi gun kuruma gittim isim halledilsin diye, oyle tanistik. Isimi yarim saat icinde halletti, ben aylardir ugrasiyordum halbuki :)

Sonra esim bizi tanistiran kisiye hayatimda biri olup olmadigini sormus, ortak arkadaşımız olan sahista benden hoslaniyormus ve "kiz arkadasim o benim" diyerek savusturmus. Sonra eşim (normalde bence bunu yapmaz) bana mesaj atti, "ya siz x'in kiz arkadasiymissiniz, benim o gun size karsi bi yanlisim olduysa affedin" seklinde.

Ben de once x'e agir laflar ettim, sonra da eşime "ne munasebet yahu, benim hayatimda kimse yok" diye ters bir mesaj attim. Ama hem eşimden hoslanmistim, hem de arkamdan is cevirildigi icin kizmistim. Birkac gun sonra evime bir ozur cicegi geldi, ben cicek icin tesekkur telefonu ettim ve eşimle aksam buluşmaya karar verdik, o bulusmadan sonra bir daha tek bir gunu ayri gecirmedik.

Yani kismetin nereden gelecegi asla belli olmuyor, ben eşimin yanina ilk gittigim gun bile asla hayatima birini almam, alamam dusuncesindeydim.

İşin içinden bildiriyorum; İngilizce kursu gerçekten stratejik bir hata olmuş:)
Ama biriyle tanışma motivasyonunuz yüksekse pes etmeyin tabii ki.
Kitap kulübü daha karma sanırım:KK66:
İstanbul’daysanız ve kitap okumayı seviyorsanız özelden yazarsanız arkadaşlarla görüşebilirim sizin için. Genelde Kadıköy’de buluşuyorlar.
Teklifiniz için çok teşekkür ederim ama İstanbul’da değilim, kitap okumayı çok seviyorum hatta bunla ilgilide bir grup buldum yaşadığım yerde tesadüfen. Grubu kuran kişiyle telefonda konuştuk önce, biz emekli, boş zamanlarında kitap okuyan sonra buluşup yorumlayan 7 kadınız, yaş açısından size uyar mı demişti🙈 sosyal aktivitelere çoğunlukla kadınların katıldığını düşünüyorum 😅

Ben inanilmaz sekilde aşka iliskiye vs küsmüştüm uzun yillar, bilerek isteyerek hayatima kimseyi almamistim.

Sonra burokratik bir islemde destege ihtiyac duydum arkadas cevreme haber saldim, ilgili kurumda biri var mi diye. Sonra bana su anki eşimin numarasi verildi, ona da benim numaram. Aksamina mesaj geldi, donus yapamadigi icin ozurdileyen ve hemen ilgilenmek istedigini belirten, ben de ertesi gun kuruma gittim isim halledilsin diye, oyle tanistik. Isimi yarim saat icinde halletti, ben aylardir ugrasiyordum halbuki :)

Sonra esim bizi tanistiran kisiye hayatimda biri olup olmadigini sormus, ortak arkadaşımız olan sahista benden hoslaniyormus ve "kiz arkadasim o benim" diyerek savusturmus. Sonra eşim (normalde bence bunu yapmaz) bana mesaj atti, "ya siz x'in kiz arkadasiymissiniz, benim o gun size karsi bi yanlisim olduysa affedin" seklinde.

Ben de once x'e agir laflar ettim, sonra da eşime "ne munasebet yahu, benim hayatimda kimse yok" diye ters bir mesaj attim. Ama hem eşimden hoslanmistim, hem de arkamdan is cevirildigi icin kizmistim. Birkac gun sonra evime bir ozur cicegi geldi, ben cicek icin tesekkur telefonu ettim ve eşimle aksam buluşmaya karar verdik, o bulusmadan sonra bir daha tek bir gunu ayri gecirmedik.

Yani kismetin nereden gelecegi asla belli olmuyor, ben eşimin yanina ilk gittigim gun bile asla hayatima birini almam, alamam dusuncesindeydim.
Ne güzel ya masal dinler gibi okudum. Uzun zamandır başıma böyle bir şey gelmedi. Sadece sevgililik, evlilik için de değil insan karşı cinsten ilgi görmeyi jest yapmasını falan özlüyor. Hayata tatlı bir anlam katıyor bunlar. Eşinizle tanışmadan önce ne kadar süre yalnızdınız?

Teklifiniz için çok teşekkür ederim ama İstanbul’da değilim, kitap okumayı çok seviyorum hatta bunla ilgilide bir grup buldum yaşadığım yerde tesadüfen. Grubu kuran kişiyle telefonda konuştuk önce, biz emekli, boş zamanlarında kitap okuyan sonra buluşup yorumlayan 7 kadınız, yaş açısından size uyar mı demişti🙈 sosyal aktivitelere çoğunlukla kadınların katıldığını düşünüyorum 😅
Erkek olsa ne olacak sanki ya.olmayacak oldu mu eskeriyeye git olmuyor valla.sanki bu yaşa kadar gittiğiniz mekanlarda erkek yok muydu? Öyle işlemiyor işte.

Erkek olsa ne olacak sanki ya.olmayacak oldu mu eskeriyeye git olmuyor valla.sanki bu yaşa kadar gittiğiniz mekanlarda erkek yok muydu? Öyle işlemiyor işte.b
Öyle işlemediğini biliyorum. Genelde bekar insanlara sosyalleş, kurslara katıl falan derler ya, belki karşısına biri çıkar diye, ben de katıldığım kursların kadın erkek açısından dağılımı yazıyorum sadece. Olmayacaksa erkeklerin çok olduğu ortamda da olmuyor zaten.

Boşanalı epey olmuş.yeni birisini alabilirsin hayatına. Gönül işlerin de ne zaman neyin karşına çıkacağı belli olmaz.pozitif ol
Screenshot_2024-05-28-11-03-52-346_com.android.chrome.png

🤣🤣🤣🤣🤣

Ne güzel ya masal dinler gibi okudum. Uzun zamandır başıma böyle bir şey gelmedi. Sadece sevgililik, evlilik için de değil insan karşı cinsten ilgi görmeyi jest yapmasını falan özlüyor. Hayata tatlı bir anlam katıyor bunlar. Eşinizle tanışmadan önce ne kadar süre yalnızdınız?
Tesekkur ederim 🙏💕
7 yil kadar yalnızdim, iyiki de yalnizdim bu arada. Belki hayatima birileri girip ciksaydi cok mutsuz kotu bir evlilik yapabilirdim.

X