• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz değişik bir dert

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
Hanımlar benim hem annem hem babam hasta. Annem kanser hastası radyoterapiden sonra hiç bir şey yapacak hali kalmıyor. Babam keza öyle. İki erkek kardeşim var ama onlar hayatta yemek işini beceremezler. Ben başka memleketteyim. Onlar başka.

Şimdi aileme yiyecek yollamak istiyorum. Ama kargo ile yollanabilecek yiyecek fikri olan var mı?
İlk akla gelen sarma,poğaca vs oluyor ama başka hangi yiyecekleri nasıl yollayabilirim.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun, donmuş şeyleri soğuk kompres torbaları oluyor ya jel onlarla muhafaza ederek gönderebilirsin çeşitli zeytin yağlı sulu yemekler olabilir.

Geçmiş olsun, dökülmeyecek sulu gıda olmayan kurutulmuş yiyecekler de olabilir güzelce paketleyerek ben ptt den yollamıştım.

Sulu olmayan yemekleri,büyük köpük koliler oluyor kapaklı,onlara koyup içine de buz aküleri doldurursanız , hiçbir şey olmadan gider.Rabbim şifa versin Anne ve Babacığınıza.Onları da size bağışlasın.Ne güzel ,ne hayırlı evlatsınız şu mübarek günlerde...

Kavanozlara yemek yapıp koyanlar vardı. Hatta burada da birisi bahsetmişti hatırlamıyorum ama. Sebze yemekleri yapıp kavanoza koyup gönderebilirsiniz. Kargo dışında da şehirlerarası otobüsler bazen götürebiliyor. Birinin gidip gardan alması gerek sizin de gidip otobüse bırakmanız lazım tabii.

Gecmis olsun buz kapsulleriyle gonderebilirsin.

Sulu yemekleride sicakken konserve yapip gonderebilirsin ama otobusle olur o kargoyla olmaz.

öncelikle geçmiş olsun. bende arkadaşlara katılıyorum lokanta konusunda, sürekli olarak yemek gönderemezsiniz sonuçta hem bozulma ihtimali var hem de maliyetli olur kargo v.s

Kargonile yollanmaz artık havalar ısındı yolda bozulur. Yemeksepetinden yollayın , hangi ilseler bilmiyorum ama hemen hemen bütün iller var orda.
Bunu ben de düşündüm. Bozulma olasılığını. Yemek sepetine bütçe dayanmaz. Bir de dışarıdan söylemek istemiyorum. Yağı belli değil. Ne koydukları belli değil. Güvenmiyorm.

Gecmis olsun allah sifa versin.
Bence kargo yerine otobusle yollayin yani aksam verseniz koliyi sabaha ellerin de olur.
Manti yapip firinlayip gondere bilirisniz,sarma dolma,icli kofte,sulu olmayan her yemek olabilir.
Mesela bir akrabamiz otobusle taa azerbaycan dan buraya et getiriyor oradayken donduruyorlarmis buzu bile cozulmeden geliyor yani.
Kargoyla zaman alabilir ama otobusle gonderseniz daha kisa surede ellerin de olur

Hanımlar benim hem annem hem babam hasta. Annem kanser hastası radyoterapiden sonra hiç bir şey yapacak hali kalmıyor. Babam keza öyle. İki erkek kardeşim var ama onlar hayatta yemek işini beceremezler. Ben başka memleketteyim. Onlar başka.

Şimdi aileme yiyecek yollamak istiyorum. Ama kargo ile yollanabilecek yiyecek fikri olan var mı?
İlk akla gelen sarma,poğaca vs oluyor ama başka hangi yiyecekleri nasıl yollayabilirim.

Fikirlerinizi bekliyorum.
Çok geçmiş olsun , Allahşifa versin ..arkadaşların da söyledigi gibi ,ya çiçek sepeti yada yakınlarda bir restoranla anlasirsan sıkıntısız halledersin ..diger türlü bozulmasa bile gidene kadar hoşafı çıkar ..

Kardeşimin bi arkadaşı var yurtta yemekleri yiyemediği için annesi antepten eskişehire her hafta bi koli yemek gönderiyo. Lahmacunundan patlıcan dolmasına etine baklavasına kadar.
Dondurarak gönderiyomuş yanılmıyosam.

Lokanta fikrini veren arkadaşlar. Babam tuzsuz yemesi gerekiyor. Çoğu lokanta tuzsuz yapmaz yemeği. Bir de ben dışarıdaki yemeklere pek güvenemiyorum. Ne koydukları belli olmuyor. Zaten şu ara hep dışarıdan yedikleri için rahatsızım ben. Babam kalp damar hastası yağsız tuzsuz olmalı. Bu gün yapsam sabahına kargoya versem üçüncü gün ellerinde olur hızlı kargoyla diye düşündüm. Ama işte nasıl kırılmadan bozulmadan yollarım onu bilemiyorum.

Back
X