• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bırakmak istiyorum ama olmuyor olmuyor olmuyor :(

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
333
Lanet olası öksürük, boğaz kuruluğu, gıcık, nefes alırken o hırıltı başladı yine. Ben bu lanet olası sigarayı neden bırakamıyorum offf:KK61:
Geçen ay 2 hafta içmedim, tekrar başladım. Elime, nefsime hakim olamıyorum. Her içişimde daha çok pişman oluyorum. Neden içtin diye soruyorum, kızıyorum kendime.
Kafanda bitir diyen arkadaşlar olacak, kafayla bitmiyor maalesef. Bu bildiğimiz bağımlılık, madde bağımlılığı. Nikotin sakızı denedim olmadı, elektronik sigara aldık o da işe yaramadı. Kaç kere elimdeki paketi ezip çöpe attım, gittim tekrar yenisini aldım. En son bırakmak istiyorum adlı filmi izledim, izledikten sonra 2 hafta hiç elimi sürmedim. Bu süreçte Eşimle neredeyse Allahın her günü tartışıyorduk sudan sebeple. Bu tartışmaları maalesef sigarayla sindirdim. 2 hafta dayanabildim yani. Eşimle sorunlarımız sigarayla çözüldü mü peki? Tabiki de hayır. İçtikten sonra hiçbir şey değişmedi. Sadece kendimi zehirledim:KK43: Ben gerçekten bırakmak istiyorum. Bu bağımlılıktan biran önce kurtulmak istiyorum. Aranızda kolayca bırakanlar var mı? Nasıl baş ettiniz? Olası kriz anlarında neler yaptınız?
Mesele kafada falan bitirmek değil o bildiğimiz hikaye yani. Asıl mesele kriz anlarında nefsine hakim olmak, gidip hemen sigaraya sarmamak.
Herşeyden önce Bebek düşündüğümüz için bırakmak ZORUNDAYIM! Brbrğimr bü köyülüğü yapamam. Bir düşüktrn sonra iki kat tedbirli olmal zorundayım. Bu ay tutmadı regl oldum. Yarından itibaren içmesem önümüzdeki ay’a kadar yavaş yavaş nikotini vücudumdan atmaya başlarım en azından. Kendime böyle bir hedef koydum. Başarılı olacağım inşallah.

Eski alışkanlıklarım yok mesela sabah gözümü açar açmaz içmiyorum. Önce kahvaltı yapıyorum etrafı toparlıyorum öyle içiyorum. Haftasonları 4-5 saat arayla içiyorum. Haftaiçi eşim paketi yanında götürüyor bırakma içmeyeceğim diyorum. Böylece 10-18 arası içmiyorum.
Bilmiyorum kendimi böyle teselli etmek doğru mu yanlış mı. En azından dayanabiliyorum bunu biliyorum. Bırakma hikayelerinizi benimle paylaşırmısınız arkadaşlar?

Geçenlerde bir arkadaşım ilaçla bıraktı. Yalnız bebek düşünüyorum diyorsunuz, belki ilaç için yanlış zamandır.

Belki sigarayı değil eşinizi bırakmalısınız.
Yanlış anlamadıysam eğer sigarayı içmediğiniz o iki hafta içinde eşinizle sudan sebeplerle tartıştığınızı yazmışsınız tekrar sigara içmeye başlayınca tartışmalar kesilmemiş.
Eşinizi bırakınca belki sigarayı da bırakırsınız otomatik olarak :)

O izlediğiniz filmin kitabını okudum ben
Orda azaltarak bırakmanın daha zor olduğunu. Sürekli sigara içeceğiniz vakti beklediğinizi hatta onu ödül olarak gördüğünüzü aklınızda sigaranın dönüp durduğunu söylüyordu. Ben o kitapla bırakmayı denedim. Olmadı. Yalnız bir yakınım mora terapi ile bıraktı. 9 ayı geçti bırakalı
Bilmiyorum şimdi aklımda o var ama...

Belki sigarayı değil eşinizi bırakmalısınız.
Yanlış anlamadıysam eğer sigarayı içmediğiniz o iki hafta içinde eşinizle sudan sebeplerle tartışıtığınızı yazmışsınız tekrar sigara içmeye başlayınca tartışmalar kesilmemiş.
Eşinizi bırakınca belki sigarayı da bırakırsınız otomatik olarak :)

Ufak tefek saçma sapan tartışmalar yüzünden eşimi mi bırakayım? Çok şükür iyiyiz biz.

Bence siz çocuk işini biraz erteleyin. Hem sigarayı bırakın, hem de eşinizle sorunlarınızı çözün...

Tarışmalarımız ufak tefek saçma sapan şeylerdi öyle büyütelecek birşey yoktu hiç ortada (tabi sonradan farkına varılıyor, olay sıcağa sıcağanayken idrak edemiyor insan durumu). O zaman birlikte bırakmıştık sigarayı galiba sinirden birbirimize sardık:KK70:

Ben hiç içmedim de uğradım yine konuya.

Elektronik sigara neden işr yaramadı acaba, gerçi onda da nikotin var da en azından bir adım olurdu.

Sigara yerine koyabileceğiniz bir şey var mı, ne bileyim bugün hiç sigara içmezsem kendime ödül şunu alıcam/yapıcam/yiyicem gibi.
Bir ay dişinizi sıksanız sonrası bu kadar zor olmayacaktır diye tahmin ediyorum

Ben hiç içmedim de uğradım yine konuya.

Elektronik sigara neden işr yaramadı acaba, gerçi onda da nikotin var da en azından bir adım olurdu.

Sigara yerine koyabileceğiniz bir şey var mı, ne bileyim bugün hiç sigara içmezsem kendime ödül şunu alıcam/yapıcam/yiyicem gibi.
Bir ay dişinizi sıksanız sonrası bu kadar zor olmayacaktır diye tahmin ediyorum

Ya elektronik sigara boğazımda iltihap yaptı bende. İlkinde başka türlü kapmışımdır dedim, aradan zaman geçti tekrar birkaç kez içtim yine aynısı oldu. Aynada ağzımın içine baktığımda bademciklerimin etrafı bembeyazdı. Alerji falan yaptı galiba içemedim yani.
Gayret edeceğim kendime hedefler koydum. En büyük hedefim çocuk sahibi olmak tabikide. Yarın kendime bir dünya iş çıkardım perde yıkama cam kapı silme gibi onlarla oyalanırsam sigara düşünmeye vaktim olmaz:KK70:. İlk günü atlattıktan sonra daha kolay oluyor zaten

O izlediğiniz filmin kitabını okudum ben
Orda azaltarak bırakmanın daha zor olduğunu. Sürekli sigara içeceğiniz vakti beklediğinizi hatta onu ödül olarak gördüğünüzü aklınızda sigaranın dönüp durduğunu söylüyordu. Ben o kitapla bırakmayı denedim. Olmadı. Yalnız bir yakınım mora terapi ile bıraktı. 9 ayı geçti bırakalı
Bilmiyorum şimdi aklımda o var ama...

Ben ezelden beri aşırı derecede çok içmem ki. Gün aşırı içtiğim sigara 10’u çok nadir geçerdi. Geçen yıl bir ofiste işe başlamıştım. Orada bıraktım. Bir buçuk ay sonra işten ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi boşlulta bulunca ilk işim sigaraya sarılmak oldu :(

="CitirTurtam, post: 53548721, member: 442258"]Ben ezelden beri aşırı derecede çok içmem ki. Gün aşırı içtiğim sigara 10’u çok nadir geçerdi. Geçen yıl bir ofiste işe başlamıştım. Orada bıraktım. Bir buçuk ay sonra işten ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi boşlulta bulunca ilk işim sigaraya sarılmak oldu :KK43:
Kitapta da böyle yazıyordu. Ağır tirtakiler daha kolay bırakır. Günde beş tane falan içenler daha zor diye..aslında kitap çok mantıklıydı ama:)) Ben de kilo almaktan korkuyorum. Zaten 42-44 arasıyım.

Bir kere ilac yardimi ile birakmis ve bir yil hic icmemistim.O ara babami kaybedince salak gibi yeniden basladim sanki derman oldu derdime..
Simdi yeniden birakmak istiyorum bilmiyorum nasil olacak.psikolojim zaten kotu bu aralar nasil dayanirim bilmiyorum diyerek hep erteliyorum.
Takip edeyim konuyu belki birisi bir mucize var der))

Lanet olası öksürük, boğaz kuruluğu, gıcık, nefes alırken o hırıltı başladı yine. Ben bu lanet olası sigarayı neden bırakamıyorum offf:KK61:
Geçen ay 2 hafta içmedim, tekrar başladım. Elime, nefsime hakim olamıyorum. Her içişimde daha çok pişman oluyorum. Neden içtin diye soruyorum, kızıyorum kendime.
Kafanda bitir diyen arkadaşlar olacak, kafayla bitmiyor maalesef. Bu bildiğimiz bağımlılık, madde bağımlılığı. Nikotin sakızı denedim olmadı, elektronik sigara aldık o da işe yaramadı. Kaç kere elimdeki paketi ezip çöpe attım, gittim tekrar yenisini aldım. En son bırakmak istiyorum adlı filmi izledim, izledikten sonra 2 hafta hiç elimi sürmedim. Bu süreçte Eşimle neredeyse Allahın her günü tartışıyorduk sudan sebeple. Bu tartışmaları maalesef sigarayla sindirdim. 2 hafta dayanabildim yani. Eşimle sorunlarımız sigarayla çözüldü mü peki? Tabiki de hayır. İçtikten sonra hiçbir şey değişmedi. Sadece kendimi zehirledim:KK43: Ben gerçekten bırakmak istiyorum. Bu bağımlılıktan biran önce kurtulmak istiyorum. Aranızda kolayca bırakanlar var mı? Nasıl baş ettiniz? Olası kriz anlarında neler yaptınız?
Mesele kafada falan bitirmek değil o bildiğimiz hikaye yani. Asıl mesele kriz anlarında nefsine hakim olmak, gidip hemen sigaraya sarmamak.
Herşeyden önce Bebek düşündüğümüz için bırakmak ZORUNDAYIM! Brbrğimr bü köyülüğü yapamam. Bir düşüktrn sonra iki kat tedbirli olmal zorundayım. Bu ay tutmadı regl oldum. Yarından itibaren içmesem önümüzdeki ay’a kadar yavaş yavaş nikotini vücudumdan atmaya başlarım en azından. Kendime böyle bir hedef koydum. Başarılı olacağım inşallah.

Eski alışkanlıklarım yok mesela sabah gözümü açar açmaz içmiyorum. Önce kahvaltı yapıyorum etrafı toparlıyorum öyle içiyorum. Haftasonları 4-5 saat arayla içiyorum. Haftaiçi eşim paketi yanında götürüyor bırakma içmeyeceğim diyorum. Böylece 10-18 arası içmiyorum.
Bilmiyorum kendimi böyle teselli etmek doğru mu yanlış mı. En azından dayanabiliyorum bunu biliyorum. Bırakma hikayelerinizi benimle paylaşırmısınız arkadaşlar?

Merhaba .. ben varim. Asla birakamam biraksam bile günde iki tane mutlaka icerim hayatimdan sigarayi asla cikaramam derdim. Sigara benim herseyimde bide en bilindik markanin nanelisini icerdim. 6 ay önce kalp carpintilarim oldu panik atak tarzinda sürekli ölücegimi saniyodum. Ölüm hastalik korkusu basladi bende.. ve biraktim.. aklima bile gelmiyo.. sadece cok sinirlenince olsa keske bi tane diyorum ama kafamda bitmis.. son bi tane sakladim pakette evde sakliyodum baktim gerek kalmadi onuda attim..bu saatten sonrada icmem sanirim..

Yarama tuz bastın.. ilk hamileliğinde 9 ay boyunca içmemiş,doğumdan hemen sonra sigara yakmış ben..
emzirme döneminin sona ermesiyle tam gaz sigaralı günlerime geri döndüm..
şimdi yine hamileyim,yine 9 ay ara verdim sigaraya.. hayalim doğumdan sonra yaktığım sigara..
umarım bigün tamamen bırakırım.

Back