Gebeliğe Hazırlık Bir yıldır hamile olmayı bekleyenler gelin beraber bekleyelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kız öyle deme ya düzenli olması iyi en azından .yumurtlama gününü biliyon ne zaman hasta olacağını biliyor insan benim gibi ne zaman diye dusunmuyorsun
Bende hep duzenli olurdum 2 gun oynardi max. Kurtaj bi oldum. Bi ay 25 bi ay 35... son iki adet arasinda 4 gun var bu aykini takip bile etmedim karman corman oldum :KK70:
Bide pko hep olan bir durum mu sonradan da olabilir mi? Yani son 4 5 ayda bi anda bende pko olamam dimi

merhaba canım benim 13 ay yazıyor 12 ay olacak önümüzdeki ay 13. ayım :oops:

Merhaba,
Ben de katılmak istiyorum. 15 ay bitti. Bugün yine regli oldum. Üzüntümü ruh halimi hepiniz anlayabilirsiniz. Bu sürede 3 doktor değiştirdim. İlk iki doktor her şeyin normal olduğunu 1 yıl beklemem gerektiğini söylediler. 10 ay olmuştu ama hala bebek sahibi olamamıştık. Eşimin de test yapması gerektiğini söylemişti doktor. 10. Ayda ikna oldu ve o da test yaptırdı. Sonuçlar normaldi.ben de doktor değiştirmeliyim diye düşündüm ve 11. Ayda farklı bir doktora gittim. Eşim erkek doktor istemiyordu ancak ona da ikna oldu. Çünkü çok üzülüyordum. 3. Gittiğim doktor bana polikistik over olduğunu söyledi. Ben her şey normal diyecek diye beklerken... dünyam başıma yıkıldı sanki. Sorun bendeydi. İlaçsız bile hamile kalan hikayeleri dinleyince telaşım azaldı. internetten kitaptan araştırdım. Örnek hikayeler dinledim. klomen kullandım ve yumurtam çatladı. Ama olmadı. Doktorum normal şartlarda olması gerekiyordu bir de hsg çektir dedi. Çok şükür onda da sorun çıkmadı.. hsg sonrası hamile kalma ihtimalin yüksek dedi doktor ama yine olmadı. Femara verdi geçtiğimiz ay 2 tane yumurtam çatladı. Bu ay çok ümitliydim... bu ay da olumsuz ne yazık ki... çevre faktörünün bebek ne zaman geliyor diye baskısı yakın çevrende kısa sürede hamile kalanlar benim psikolojimi çok bozdu. Psikoloğa gitmeye başlayacağım. Bir de bitkisel kürleri denemek istiyorum. İşte benim hikayem de böyle. Allah hepimize sabır versin . Bana tavsiye edeceğiniz kürler var mı ? Ya da başka tavsiyeler...

2 2015umut canım hem içindeki üzüntüyü hemde çevre baskısını bende yaşadım.. 15. ayımda gebe kalınca öyle mutlu olmuştum ki ta ki 5. haftada kese rahimde değil rahim ağzında gözükene kadar. Doktorum resmen bir bombanın üzerindesin doğru işlem olmazsa kanama ile rahmini alırız sana birşey olmasın dıye dedi.. 2 hafta o orda büyürken ben deli gibi aldırabilecek doktor aradım ki biz yapmadık nasıl olur kurtarır mıyız ki rahmi dediler.. 15 ay deli divane olan ben ondan kurtulayım diye açtım kesenin ağzını çünkü anne olmayı tamamen kaybedebilirdim. Bu arada herkes düşük yap kürtaj olma diye diretti ki düşük olamıyor rahmin o kısmı düşük yapamıyor kasları o şekilde gelişmiş değil yapısı farklı..

Şimdi üzerinden 6 ay geçti.. rahmim eskisi gibi sorunum yok. Ama o 2 hafta bana hayatı sorgulattı. ve sonucunda kazanarak aldım zaferle çıktım çünkü 1 kaybettim ama rahmimi ve anneliğimi kurtardım.

Eğer mutsuz devam edersen olmuyor. Kafanda kurur deli gibi sadece onun için yaşarsan olmuyor. PKO olup hamile olan insanlar var sana burda yardım ederler ya da sen konuları araştır. Ama pko bile yenilse beyin yenilmeli.
İnşallah olur canım :)

Bu doktorlarda bakmadan yok diyor ya deli oluyorum bide acele ettirip insanın soracağıni da unutturuyorlar:sinirli: valla bütün belirtileri var bende e kuzum napacagim bilmiyorum
canım doktor bana pco olsaydın tahlillerin böyle cıkmazdı dedi artık bilmiyorum senede bir iki kez böyle adetim gecikiyor ondada tekrar yumurtluyom galiba cunku bat gunu oylesıne ovu testı yaptım pozitifti

embytn embytn çok şükür sen de atlatmışsın. Ben de psikolojik olarak kötü durumda olduğum için olmadığını düşünüyorum. Ama elimde değil takmadan duramıyorum. Nasıl üstesinden geleceğim neye nasıl adım atacağım bilmiyorum.

embytn embytn çok şükür sen de atlatmışsın. Ben de psikolojik olarak kötü durumda olduğum için olmadığını düşünüyorum. Ama elimde değil takmadan duramıyorum. Nasıl üstesinden geleceğim neye nasıl adım atacağım bilmiyorum.
Bende bu ay biraz rahatim. Ama tamamen elden birakamiyorum farkinda olsam da. Yavas yavas sanirim kafami toplucam eminim o zaman olacak. Allah dogru zamanda nasip etsin hepimize. Cok dusunme olabilir hersey bizim icin bir sınav. Insallah sabirli ve basarili cikariz

Günaydın kızlar ben günlerdir baş agrısı mücadelesi veriyorum dün ölecem sandım beyin kanaması falan geçiricem sandım sabaha kadar kusmaktan öldüm en son uyumuşum yeni kalktım adete 5 gün kaldı hiç bir belirtti yok adet belirtisi test yapmadım bidaha kasık agrılarım devam ara ara sağ sol değişiyor onun dışında her ay olan göğüs agrım yok bel agrım hafifledi

Günaydın kızlar ben günlerdir baş agrısı mücadelesi veriyorum dün ölecem sandım beyin kanaması falan geçiricem sandım sabaha kadar kusmaktan öldüm en son uyumuşum yeni kalktım adete 5 gün kaldı hiç bir belirtti yok adet belirtisi test yapmadım bidaha kasık agrılarım devam ara ara sağ sol değişiyor onun dışında her ay olan göğüs agrım yok bel agrım hafifledi
Normal grip mi oldun sen? Bu kadsr erken kusmalar olmaz ya normalde.

Merhaba hanımlar beni de ekleyin 10 ay oldu.
Bebek düşünmeye başladıktan 3 ay sonra dr gittik eşimde bende ikimizdede sorun çıkmadı. Dr um 1 sene bekleyelim olmazsa sebepsiz infertilite kabul ederiz dedi. Bu arada haziran ayında yani korunmayı bırakmamın 6. Ayında hamile kaldım. Pozitifi görünce kanda bide Havalara uçtum ama eşime müjdeyi veremeden kimyasal olabileceğini öğrendim. Ertesi gün kan testi yaptılar tekrar ve değerim düşmeye başlamıştı. Kimyasal gebelik geçirdim. 4 aydır ne doktoro gittim ne de ekstra bişey yaptım. Bu ay soğan kürü uyguladım ve bat a 12 gün kala kanamam başladı az az ve meraklanıp dr a gittm bu sabah (kendi dr um dışındaki farklı bir dr. Artık ona devam edeceğim) ve bana 6 mm lik yaklaşık rahmimin 2 katı bğyüklüğünde bi kistim olduğunu söyledi. Adet olana kadar günde 2 tane dupbaston alacağım. Adet başlayınca da dienille doğum kontrol hapına başlayacağım. Dr um yaklaşık 4 aylık bi kist olduğunu söyledi. Kimyasal dan hemen sonra kist oluşmuş. Bende biraz kendi halime kalayım diye dr a gitmediğim için anlayamadım. Soğan suyu kisti kanatmaya başladı bence ve sanırım bu iyi bişey. Doğum kontrol hapı bitince aralıkta kontrolüm var. Kistim küçülmezse ilaçla ve büyümeye devam ederse ameliyat dedi. Daha öncede bi iki defa kistim oldu ve ilaçla gitti. Önceden hüngür hüngür ağlardım. Bugün çok rahattım kafaya takmadım bende şaşırdım kendime. Bu arada yaşım 30 ve 3 yıllık evliyim çevre baskısındn sorulardan ve bozulan psikolojimden hiç bahsetmiyorum. Siz tahmin edersiniz. Ama eskisi kadar yormuyorum kendimi çünkü çok yorgunum zaten. Umarım güzel haberlerlede yazışmak dileğiyle :)

G Glyzz senin sagligindan öte hicbir sey yok. Kimseyi umursama. Kimse senin icin ne nefesini verir ne canını. Konusanlar da hayatlarinda bu tur zorluk yasamayan insanlar. Sen ilk kendini düşün. Insallah guzel haberlerini de aliriz

X