Bir yıl sonu gösterisi meselesi

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.796
37.038
748
Merhaba hatunlar
Başlığı okuyup "aman bu da dert mi ne dertler var dünyada" diye dert edecek arkadaşları başka büyük dertlerim de var diyerek rahatlatmak isterim. Kimse benim yüzümden rahatsız olmasın, üzülürüm.

Önceki konularımdan bilenler vardır, bilmeyenler için de özet geçecek olursam, dürtü kontrol bozukluğu yaşayan ve bu durumunu zor mizacı ile birleştirip bana dünyayı dar eden bir sıpam var. Yarım gün kreşe gidiyor ve ciddi ilerleme sağladık kreş sayesinde.

Okulun yıl sonu gösterisi var haziranda. Kendim de okul öncesi öğretmeni olduğum için, bu gösteri hazırlık sürecini çok iyi biliyorum. Çok da gerekli olmadığını, potansiyel müşteri çekme aracı olarak fazlaca abartıldığını düşünüyorum hatta. Lakin şöyle bir durum var. Özellikle son iki ayda gösteri provalarına ağırlık verilir ve çocuklar neredeyse günün büyük bir kısmında hazırlık yaparlar.

Bugün müdüre hanım benimle konuşmak istedi. Bir aydır oğlumu hazırlamaya çalıştıklarını, ancak ilgisiz olduğunu ve dikkatini vermediğini, hiçbir şekilde aktif olarak katılım sağlamadığını, grup halinde sergilenen oyunlar seçtikleri için, bir çocuğun uyum sağlamaması durumunda oyunun bozulduğunu, buna rağmen oğlum biraz istekli olsa yine de katılmasını sağlayacağını, ancak bu yıl katılmamasının daha iyi olacağını söyledi.

Buraya kadar sıkıntı yok. Oğlunu sahnede görmek için can atan, gösteriye adeta uluslararası müsabaka muamelesi yapan, sahneye bakıp "bunu ben yaptım" diye duygulanma potansiyeli olan bir anne değilim. Kaldı ki oğlumun sahnedeki halini düşününce "aslında çok zeki" ile başlayan savunma cümlelerine ihtiyaç duyabilirim :)

Müdürümüz mutlaka gösteriyi izlemeye gitmemiz gerektiğini söyledi. Ortamı görür ve tanırsa seneye hazırlık aşamasında daha istekli olur dedi. Bu noktada ben onunla aynı fikirde değilim. Gösteri umurumda olmasa da, oğlumun bu durumdan kötü etkilenmesini asla istemiyorum. Gösteriyi izlemeye gidersek, oğlumun kötü hissetmesinden endişe ediyorum. Kendini dışlanmış hisseder mi, ben neden sahnede değilim diye düşünür mü bilemiyorum. Bu noktada fikirlerinizi merak ediyorum.

Oğlumu dışarıdan gözlemleyen kişiler rahatlıkla "asla etkilenmez hatta o kalabalık ve koşturmanın içinde olmadığı için mutlu olur" derler. Lakin ben incinmesinden korkuyorum. Üzülmesinden korkuyorum. Çok fazla çabalıyorum oğlum için ve herhangi bir eylemin onu geriye götürmesini istemiyorum.

Okuyup fikir verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Sizce bu hususta nasıl bir yol izlemeliyim? derin sularda özellikle sizin fikrinizi merak ediyorum.

Oğlunu sahnede görmek için can atan, gösteriye adeta uluslararası müsabaka muamelesi yapan, sahneye bakıp "bunu ben yaptım" diye duygulanma potansiyeli olan bir anne değilim.
Ben bu gözleri dolan anne grubundayım önce onu belirtmek istedim:) bence oğlunuz duygularını gizliyor daha doğrusu etkilenmemiş gibi yapacak ama etkilenecek. Tabi uzman arkadaşlar varsa daha doğru yorumlar yapacaklardır.

Kusura bakmayın biraz salağım bu konuda onun için soruyorum: Gösteri derken ufak bir oyundan mı bahsediyorsunuz yoksa kısa kısa çeşitli gösteriler mi? Oğlunuz kaç yaşında? Ufak bir rolü de olsa olamaz mı bunda? Bence ne olursa olsun yapması lazım. Ben de hiperaktif, otizmli çocuklarla da çalışıyorum ve hiçbir etkinlikten geri bırakmıyoruz ne olursa olsun. En ufak şeyde bile mutlu oluyorlar.

Cok seker bi anlatim tarziniz var hep
Tek katilmayan cocuk oglunuz mu, baska cocuk da var mi ki gosteri disi kalan?
Gosteriye ilgisinin olusacagini dusunuyorum ben de mudire hanim gibi.

Teşekkür ederim :) bir tane düşük düzeyde otizmli olan öğrenci ve bir tane de yurtdışından yeni gelen, Türkçe bilmeyen bir öğrenci var. Toplamda oğlumla birlikte üç öğrenci katılmıyor. Oğlum diğer iki öğrenciye göre herhangi bir engeli olmayan bir çocuk ancak işte maalesef katılım sağlamıyor durumundan dolayı.

Ben de bundan korkuyorum işte. Duygularını açık eden bir çocuk değil ama iç dünyasında neler dönüyor bilemiyorum.

Oğlum 2 yaş grubunda iken ameliyat olduğu için gösteri provalarına gidemedi o nedenle katılamadı

Biz izlemeye gittik açılışta istiklal marşı okundu ve o büyüklerle birlikte İstiklal marşı okudu ve çok Mutlu oldu yaşlı teyzeler vs de çok takdir etti

Bir sonraki yıl gittiği okulda yıldönümü gösterisi yoktu ama 4 yaş grubuna 23 nisan gösterisi yaptırıldı o katılmadı işte o duruma bozulmuştu

Bir yıl büyüdükten sonra sıkıntı olmadı katılıp katılmamak onun için de

Tüm sınıf katılacak ise onun sadece seyirci olması hoş olmaz

Yani toplu gösteriye dahil olmuyorsa bile ekibi girerken ya da çıkarken tek bir cümle ile anons vs gibi bir görev verilebilir şimdi de civcivler sınıfı geliyorrrr gibi üstünü de farklı giydirirler olur biter

Anladim. Oglunuz ne istiyor peki o aslinda katilmak istiyor mu ki?
Yani, ogretmenleri tarafindan istenmemis durumu olmasin tabi uzulebilir cocuk.

Estağfurullah salak demeyin kendinize. Bilginiz yoktur en fazla. Büyük bir gösteri olacak gösteri salonunda. Her sınıf üç gösteri yapacak. Toplamda dört sınıf var. Elbette birinde yer alabilir ama o kalabalıkta sırasını bekler mi, sorun çıkarır mı bilemiyorum.

Bende kendi cocugumu görünce duygulanmam ama baska cocuklarda cok duygulanıyorum nedense

Bence yanınıza arkadaşınızın cocugu falan varsa onlarda gelsin birlikte izleyin derim
Etkilenip üzülecegini düşünmüyorum acıkcası

İyi de bu konuda okul hatalı

Bu çocukların hepsine bir görev bulunabilir ki

Türkçe bilmiyorsa konuşmaz da hareket yapar vs

Oğlumun okulunda da vardı özel bir çocuk öğretmeni yardım etse de ona da görev verdiler gayet de güzel yapmıştı

O kadarına dahil ederim diyor müdüre hanım zaten. Mesele oyunlarda yer almayıp o oyunları izleyecek olması. Ne hisseder kestiremiyorum.

Belki kuzenlerini çağırabilirim iyi fikir. Teşekkür ederim :)

Aaa üç gösteri yapılacaksa bence birinde ufakta olsa yer almalı
Hem yanlış yapsa nolacakki en cok o zaman gülüyoruz veliler olarak
Kızımın gösterisinde herkes dans ediyo ama bi çocuk iki seksen yere uzanmış yatıyodu,baya güldük eglencrliydi,cocukda memnundu halinden

Uzman değil anneyim..
Belli etmese de etkilenir gerek yok gitmesine diyorum..

Sonuçta arkadaşları ile birlikte çalışıyor, ama temeldeki problemi yüzünden olaydan kopuyor. Devamını getiremiyor.
Arkadaşlarını aynı kıyafetler içinde heyecanlı görüp sahnede de izlerse olumsuz etkilenir...diyorum ben.

Okulu çok beğendiğim söylenemez zaten. Ücreti dolayısıyla mecburen tercih ediyorum. Kadının savunması şu şekil, sınıfın genel düzeyine göre oyun seçtikleri için zor gösteriler seçmişler ve dahil olması imkansız imiş.

O kadarına dahil ederim diyor müdüre hanım zaten. Mesele oyunlarda yer almayıp o oyunları izleyecek olması. Ne hisseder kestiremiyorum.

O kadarına dahil ederse zaten kuliste olacak diğerleri de izleyemiyor ki

Bence yeterli olur giyinip süslenip sahneye çıksa yeter

Benimki çıkmadığı halde izlemişti güzelce teyzeler aferin dedi diye çok Mutlu oldu

İşte gösteriyi CD ye kaydedip müşteri çekmeyi hedefleyen tipler böyle düşünmüyorlar maalesef :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…