Bir yardım portalı eski elbiseleriniz ihtiyacı olanlara gitsin)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar öncellikle hepinize merhaba
burada yani diyarbakırda böyle bir dernek var eski elbiseleri ihtiyaç sahiplerine iletiyor
hatta bende cevremden topladıklarımı bizzat kendim götürüp dağıtıyorum onlarca ihtiyaç sahipleri var ki 1 haftadır başlamışım ve şuana kadar 52 adet eski elbise ihtiyaç sahiplerine ilettim sizde kendi bulunduğunuz ildeki ihtiyaç sahiplerini belirleyin ve küçükte olsa yüzleri güldürün kullanmadığınız elbiselerinizi çocuk oyuncaklarını kitapları ayakkabı çanta vs.ne varsa herkesin yüreğine sağlık :1hug::1hug:

aslında bu işler için aracı dernekler vakıflar olmalı. ama dernekler kullanılmış eşya yada elbise kabul etmiyor. dernek prensibine aykırıymış. geçenlerde DENİZ FENERİ ne götürdüm bi sürü şey bakmadılar bile. anlamıyorum bu dernekler neden bu işle ilgilenmiyorlar. insanların giymedikleri kıyafetleri oluyor. eski olmasa bile giyilmeyen şeyler eminim hepinizde vardır. bunları ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştıracağız. yani ben nasıl ihtiyaç sahibi belirleyebilirim ki tanıdığım hiçkimse yok. dernekler vakıflarda bu işi yapmazsa kim yapacak. öyle çok kıyafet varki evde hala bekliyor verecek kimseyi bulamadım.

canım valla bizde böyle bi vakıf var büyükşehir belediyesi tarafından
eski dediksek herhalde kullanılmayacak derecede olanlar değil yani haklısın şimdi ne yapabilirsin
konyada yaşıyosun ya muhakkak ki fakir yoksul mahalleleri vardır oranın muhtarını bul onlar kimin ihtiyacı olur kim yoksul bilirler bu yöntemi dene kapı kapı dolaşamazsın ya benim alıpta bi kere bile giyinmediğim o kadar çok kıyafetim vardı ki çok şükür ihtiyacı olanlara gittiii

ben önceden denizfenerinin deposuna kullanılmışların geldiğini oraya yardıma giden bir arkadaşımdan duymuştum ama demekki birsürü yeni kıyafet bulunca bu işten vazgeçtiler ben de genelde anneme veriyorum o hallediyor ama öyle bir toplama yeri olsa çok iyi olur muhakkak ki vardır ankarada ama umarım ben de ulaşabilirim :)

aslında belediyelerin ilgilenmesi daha iyi olur. mesela böyle mağaza gibi bir yer olacak herkes oraya giymediği kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip götürecek. ihtiyacı olanlarda ordan istediğini beğendiğini alacak süper olur aslında. daha önce bir ilde vardı sanırım böyle bir yer. benimde hiç giymediğim çok kıyafetim var. ve çalıştığım için ayıracak hiç vaktim yok. ama araştırıcam bu işi

esmerkuş seni tebrik ediyorum bende d.bakırlıyım.belediyenin derneği nerde bende yakınlarıma söyleyeyimde oraya götürsünler

muhakkak ki vardır ya da olması gerekir canım bende senin gibi yıllarca cuval cuval yepyeni elbiseleri babaanneme veriyordum baktım ki eşe dostta ihtiyacı olmayanlara gidiyor eniyisi dedim kendi işimi kendim halledeyim ayrıca elbise atölyem vardı ordanda iyi kötü yeni elbiseler veriyordum kapattım şuanda ikinci el ama temiz kullanılmış ne bulsam ne getirseler dağıtıyorum
annemlerin en son oturma gruplarını verdim ama ihtiyacı olanlara çünkü öyle bir zamanda yaşıyoruz ki iyi ve yardım sever insan pek kalmamış gecenlerde kapı kapı dilenen kadın istedi benden elbise verdim tesadüfen kadını bi ziyaretin bahçesinde gördüm topladığı elbiseleri bir kaç ytlye satıyordu çok utandım valla bir iki ytl için değmezz beeee

canımmm büyükşehir belediyesinden sorsalar yardımcı olurlar çoktan var bu dernek
inanki şuan yerini bilmiyorum belediyedekiler bilirler
artık kendi işimi kendim görüyorum arkadaşlarımla istersen vaktin olursa topla kıyafetleri gel beraber verelim

haklısın ama kimi zaman iyi niyetimizi suistimal ediyorlar bu yönden ben çok dolandırıldım
muhim olan para değil önemli olan iyi niyetimin kötüye kullanılması yeni bi prensip edinmişim kendi işini ne olursa olsun kendin gör

ayrıca teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız ve ilgisiz kalmadığınız için

tebrik Ederim Canim çok Güzel Bir Konuyuya Değinmişsin, Bende Geçen Hafta Temizlik Vardi, Bütün Dolabimi Boşalttim Valla, Eskileri Attim, Yenileride Birine Verdim, Benim, Eşimin Ve Kizimin Okadar Giymediği Birikmişki, Gardrop Boşalinca Anladim, Insan Atmayada Kiyamiyor, Bari Birileri Kullansin Işey Yarsin Değilmi?

haklısın canım gecenlerde kocişim giyinmediği ama çok sevdiği gri bi pantolunu vardı yepyeni baktım giyinmiyor verdim dün akşam soruyor gri bi pantolunum vardı diye
bende dedim ki senin alacak ve giyinecek çok gri pantolanların olur şimdi onu bi başkası giyiniyor dedim
aferin dedi işte bu benim karımm bende şımardım tabiiiii

giyilmeyen kıyafetlerin bende atılmasından degil verilmesinden yanayım bizde öyle yapıyoruz muhtac olanlara veriyoruz ama ne yazıkki insanlarımızda söyle bi düüsnce var eski giyilmeyen dedimmi hemen kendi dahi giymeyecegi tarzda eski püskü sey akıllarına geliyor ve utanmadan sıkılmadan onları baskalarına veriyor tenezzül edip kendinize yakıstırıp giymediginiz kıyafetide,eşyayıda lütfen bir baskasına vermeyiniz.. eskiyi herkes verir cöpede atarsın ama önemli olan mademki karsıdaki kişiye yardımda bulunmak ozman eski püskü esyanızı vermeyiniz... inanınki böyle veren insanlar cok ve okadar cok kızıyorumki...

sana Aynen Katiliyorum Canim, Birde Yikamadan Ve Buruş Buruş Veriyorlar, çöp Torbasinada Dolduruyorlar Işte Okadar, Halbuki Yikayip ütüleyip Katlasalar Daha Güzel Olmazmi?? Verdiğin Kişinin Gururunu Incitmeden Değilmi??

öyle ama naparsın işte herkes kalitesi kapsamında davranıs sergiler neyazıkki:1hug:

haklısınız canlar
bende ona çok dikkat ederim sonuçtaki iyi bi şey yapıyorsam tam olmalı katılıyorum insanım yüzü tutmaz be onu vermeye

canım bende size katılyorum kıslarım hiç giymedikleri giysisini toplayıp bana getirdiler bende bi güzel yıkayıp üteleyip ve iş yerime gedirdim biliyorum benim etrafımdaki bir çok insan alamıyor verdim ,,, biz çoçukduk babamız ölmüş annem bizi çok zor şartlar altında büyütmüş ve bu yurt dişindaki akrabalırn getirdikleri elbise ve ayakabılarla büyüdük biz ,,

ne güzel yürekli insanlar varmış burada.
nacizane fikirlerimi paylaşmak isterim ben de.

ist da olanlar için; yanlış hatırlamıyorsam beyoğlunda 2.el eşya ve kıyafetlerin temizlenip verildiği büyük bir yer var. belediyenin hizmetiydi galiba. muhtarlıktan alınan bir belge ile ordan eşya alabiliyorlar.

onun dışında ayırdığınız eşyaları, apartman görevlinize, merdiven silmeye gelen kadınlara verebilirsiniz. komşularınıza ve akrabalarınıza sorun, onların tanıdıkları da olabilir. ev eşyalarını öğrenci evinde kalanlar varsa onlara verebilirsiniz.
ya da muhtarlıklara sorun, mahallede ihtiyaç sahiplerini onlar bilir.
eviniz cadde üzerinde ya da işlek bir sokakta değilse,çöpün biraz uzağına, yol kenarına temiz bir poşetle de bırakabilirsiniz.
bir söz vardır,' ne verirsen elinle, o gelir seninle '
yıllardır çuval çuval eşya çıkar evden ama hala dolaplar doludur. verdikçe evin bereketi artıyor resmen.

evet arkadaşlar kullanmadığınız tabak tencere değiştireceğiniz koltuk takımı halı malı ne varsa öğrencilere ulaştırmaya çalışın çok makbule geçiyor valla :) biz öğrenciyken ilk eve çıktığımızda evin tüm eşyası böyle hayırseverlerden gelmişti çok sevinmiştik çok dua etmiştik hala da ederiz allah onlardan razı olsun

sizin gibi düşünenler az canlarım herkes akraba eş dosta yani ihtiyacı olmayanlara veriyor sonuçtaki biz alabiliyoruz imkanlarımız doğrultusunda yanlız bunlar lafta değil özde olmalı ölümlü dünya sonuçta hep bana hep bana olmaması lazımhepinizin yüreğine sağlık gecenlerde bi dilenci geldi elinde resim kızım ben hacdan gelmişim
ii teyze başgöz üstüne dedim ihtiyacın ne dedim para neyse verdim baktım çay varsa biraz ver ok dedim salça dedi ok dedim yumurta ok dedim sabun ok dedim verdikçe istedi neyse bi üst kata çıktı aynı şeyleri ondan da istedi böyle durdum sadece baktım ne diyim millet olarak sömürmeye ve sömrülmeye alışmışız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…