• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yardım portalı eski elbiseleriniz ihtiyacı olanlara gitsin)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok güzel bir başlık olmuş....Tam da böyle bir başlık açmak için nete girdim.....
Ben istanbul da yasıyorum(ablamlarla) ve öğrenciyim.ewde kullanılmayan esyalarımızı poşetlere koyduk verilecekler diye ama hala öyle duruyor...salonun bir köşesini tamamen onlarca poşet işgal ediyor.Günelrdir bunları verecek biryer arıyorum ama ilgilenen hiçbir yer yok.Elimde eski esyaları verebilceğimiz tel numaralarını aradım ya kullanılmış almıyoruz dediler ya da depolar dolu dediler.Netten arastırdım heryeri aradım cevap yine aynı.
Kadın Koordinasyon Merkezi ni aramamı söylediler.orayı aradım bana 'su an olmaz belki 2 ay sonra' dediler.sadece 1 yer kabul etti o da aksarayda ve yanlarına götürmemi istediler arabam yok ve onlarca poşeti nasıl götürebilirim.
Gercekten çok acı ki türkiye de o kadar yardıma muhtac insan var ve hiçkimse bu kıonuda duyarlı değil.depoların dolu olması da ayrı bir saçmalık.depolar doluysa neden bu esyalar dağıtılmıyorda yeni gelecek esyalar geri çeviliyor.çok yazık gercekten.gecen sene beyoğlu sosyal yardımlaşma adında bir yere verdik gelip aldılar.çok zorda olsa oraya ulaştım arayacaklarını söylediler fakat ses çıkmadı.

bildiğiniz istanbulda bu esyaları verebileceğimiz yerler var mı acaba??ama evden gelip almaları gerekir.ne yazııkkii arabam yok...yardımcı olursanız sevinirim bu esyları atmak istemiyorum

Arkadaslar be yurtdisinda yasiyorum ve cocuklarimin bir dolu esyasi var yeni yada bir kac defa giyilmis ama nereye verecegimi bilmiyorum lütfen duydugunuz bir yer olursa benide bilgilendirirseniz sevinirim.

Canım,çok hoş bir davranış.Kutluyorum seni.Benim oturduğum ilçede ,belediyenin 2 el giysilerin toplandığı bir yer var ,oraya veriyorsun yıkanıyor ütüleniyor,ihtiyaç sahipleri gelip alıyor.Hatta büyükşehir belediyesine bağlı ekipler,kullanmadığınız ev eşyalarını bile sağolsunla ,telefonla bilgi veriyorsun gelip alıyorlar.İhtiyaç sahiplerini bulması çok güzel bir olay.Bence bu konuda herkes duyarlı olamalı ve üstüne düşeni yapmalı.

Canım,çok hoş bir davranış.Kutluyorum seni.Benim oturduğum ilçede ,belediyenin 2 el giysilerin toplandığı bir yer var ,oraya veriyorsun yıkanıyor ütüleniyor,ihtiyaç sahipleri gelip alıyor.Hatta büyükşehir belediyesine bağlı ekipler,kullanmadığınız ev eşyalarını bile sağolsunla ,telefonla bilgi veriyorsun gelip alıyorlar.İhtiyaç sahiplerini bulması çok güzel bir olay.Bence bu konuda herkes duyarlı olamalı ve üstüne düşeni yapmalı.

ne tarafta oturuyorsunuz acaba?ben belediyeyi. aradım fakat bana almalarının mümlkün olmadıklarını söylediler.napacağım ben bu esyaları

Gecen hafta evdeki kullanılmayan esyalarımızı ACİL İHTİYAC PROJESİ VAKFI na verdik.kimseden ses çıkmayınca ve heryerdeki depolar dolu olduğundan bindik taksiye aksaraya gittik.11 koca poşet götürdük.oraya gittikten sonra iyiki heryerim deposu doluymuş dedim.nereye gittiğini bilmeyecektim esyalarım hem de ciiddi bir vakıfına bıraktığımdan dolayı kendimi çok iyi hissettim.eğer ilgilenen varsa eğer;aşağıya bilgileri yazıyorum.(web sitesini yazamıyorum ama arama motorundan bulabilirsiniz)
edit:Lütfen esyalarınızı nereye gideceğini bilmediğiniz yerlere vermeyin...

Son düzenleme:
Acil İhtiyac Projesi Vakfı
Vakfın bir gönüllüsü olmak için, başkaları için hala yapılacak bir şeyler olduğuna inanıp, çıkar gözetmeksizin sadece yardım ve eğitim amacıyla toplum hizmeti yapmayı istemek yeterli.

Çalışma sistemi, Anadolu geleneğinde kökleşen ve kentleşmeyle birlikte giderek unutulan imece usulünü günümüze uyarlamak esasına dayanıyor.

AİP gönüllüleri, kent insanının giderek küçülen ve sınırlanan yaşamında, diğer insanlara karşı kapanan algılarını açarak, "umursamaz" ve "önemsemez" bir tavır yerine, empati duygusunu güçlendiren ve "komşusu açken, tok yatmayan", toplumsal bilinci gelişmiş gönüllülerdir.

AİP Vakfı, 1999 depreminde, gönüllü kadrosunu doğru koordine ederek, sıradan yurttaşların gücünü ve enerjisini, dayanışma ve yardımlaşma duygusunu, bir sivil toplum örgütü olarak ortaya koymuştur.

AİP Vakfı, bir karınca örgütüdür ve gücünü ortak iş yapabilme başarısından alır.

aipvakfi@atlas.net.tr
info@aipvakfi.org

Telefon
(0 212) 491 06 61
(0 212) 534 33 82

Faks
(0 212) 635 36 21

Banka Hesap Numarası
Türkiye İş Bankası
Sofular Şubesi - Şube Kodu (1175)
Hesap Numarası: --0162595--

Adres
İskenderpaşa Mahallesi Ahmediye Caddesi No:34b Aksaray

o kadar cok kullanmadıgım eşya var ki bir sürü yeri aradım toçev omirilik felçliler derneği acil ihtiyaçlar vakfı çocuk esirgeme kurumu vs hiçbiride ikinci el eşya istemiyoruz dedi. bu nasıl bir iştir anlamadım gitti. ikinci el dediysekte ya bir ya iki kez giyilmiştir öyle dolapta duruyor.

sizler buldunuzmu? nereye verebiliriz? çevremde ihtiyaç sahibi bildiğim yok.

Bir adres filan yok mu acaba nereye teslim ediyoruuz (diyarbakır için ) ?

ben sevgi dernegine verdim. ihtiyaç sahiplerini bulup veriyorlarmış.

arkadaşlar bu tür yardımlarınızı bence en yakınınızdaki okulda okuyan öğrencilere götürün.en kolayı bu her mahallede bir okul var.veya özelikle kenar mahallelerde.çünkü bir ailenin maddi durumunu en iyi öğretmenlr yada okulun idari kadrosu bilir.yadae okul aile birliği.yani gidi idareden biriyle görüşün .o size yetim öksüz öğrenci mutlaka bulur.ve her okulda en az 30-40 öğrenci var böyle.hatta gidin aile ile tanışın bizat yapın.çünkü onların 2 elede 3 elede ihtiyaçları var.bende bir okulda müdr yrd.olarak çalışıyorum.çok ihtiyaç sahibi öğrencimiz var ve istanbulda olmamıza rağmen.yani belediyey veriyorsun belediye reklam yapmak için kullanıyor vakıfa veriyosun ayrı yani en doğrusu bu bence

daha geçen gün eşimin nerdeyse hiç giymediği kıyafetleri poşetleyip apartman önüne çıkardım hep mahalledeki durumu olmayanlar gelip alıyor.
üstüne de yazdım temiz kıyafet diye artık aldılar mı kim aldı bilmiyorum..
götürecek bir yer olsa tam süper olacak
istanbuldakiler nereye veriyor yahu

daha geçen gün eşimin nerdeyse hiç giymediği kıyafetleri poşetleyip apartman önüne çıkardım hep mahalledeki durumu olmayanlar gelip alıyor.
üstüne de yazdım temiz kıyafet diye artık aldılar mı kim aldı bilmiyorum..
götürecek bir yer olsa tam süper olacak
istanbuldakiler nereye veriyor yahu

Ben de öyle bir yer arıyorum ya...arada bi dolaba bakıyorum hiç giymediğim ya da az giydiğim ya da çok giyip sıkıldığım ama eskimeyen kıyafetler var. Nankörlük yapmak değil bu, ama alamayan birisi için değişik güzel bi hediye olurdu, hem de ihtiyacını karşılamış olurdum mutlu olurdum, keşke bu tarz işe gönül vermiş dernekler olsa gerçekten toplanıp dağıtılsa, bizzat vermek belki kırıcı gelir bilemiyorum ki..bi defasında camiye götürüp bırakmıştım.

kızlar ben köyde öğretmenim geçen gün açtım dolabı topladım giymediklerimi tıka basa dolu 2 poşet kıyafet çıkardım. hepside temiz yırtık değil sadece kısa geliyor dar geliyor. götürdüm okula çağırdım 3 tane büyük kız geldiler ben o sırada başka şeyle ilgileniyordum birde onları rahatsız etmemek için yanlarına gelmedim. bir baktım elbiseler hepsi bitmiş sağolun öğretmenim bu kıyafetler çok güzel zaten öğretmenler güzel giyinir biz niye almayalımki dediler. ayy nasıl sevindim anlatamam. şimdi kışlık kabanım var. biryerinde yırtık var diktirim yıkatıp vereceğim kızlara. öyle güzel bir duygu ki anlatamam. eğer böyle yardım etmek isteyen olursa yakın yerden falan (özelden mesajla görüşürüz il konusunu) bana gönderin vereyim kızlara. Çok güzel bir duygu anlatamam. geçen günde gittim bir akrabamın konfeksiyonu vardı küçük çocuklara pantolon kazak çorap istedim satılmayan fazladan varsa iyi olur dedim. adam 4 öğrenci için yepyeni kıyafetleri verdi (elinde kalmış ama yeni) nasl işimize yaradı anlatamam. yırtık pantolanlar delik ayakkabılar sefil halde geliyorlar maalesef.

kızlar ben köyde öğretmenim geçen gün açtım dolabı topladım giymediklerimi tıka basa dolu 2 poşet kıyafet çıkardım. hepside temiz yırtık değil sadece kısa geliyor dar geliyor. götürdüm okula çağırdım 3 tane büyük kız geldiler ben o sırada başka şeyle ilgileniyordum birde onları rahatsız etmemek için yanlarına gelmedim. bir baktım elbiseler hepsi bitmiş sağolun öğretmenim bu kıyafetler çok güzel zaten öğretmenler güzel giyinir biz niye almayalımki dediler. ayy nasıl sevindim anlatamam. şimdi kışlık kabanım var. biryerinde yırtık var diktirim yıkatıp vereceğim kızlara. öyle güzel bir duygu ki anlatamam. eğer böyle yardım etmek isteyen olursa yakın yerden falan (özelden mesajla görüşürüz il konusunu) bana gönderin vereyim kızlara. Çok güzel bir duygu anlatamam. geçen günde gittim bir akrabamın konfeksiyonu vardı küçük çocuklara pantolon kazak çorap istedim satılmayan fazladan varsa iyi olur dedim. adam 4 öğrenci için yepyeni kıyafetleri verdi (elinde kalmış ama yeni) nasl işimize yaradı anlatamam. yırtık pantolanlar delik ayakkabılar sefil halde geliyorlar maalesef.

merhaba, bende öğretmenim, bu ilginizden ötürü çok sevindim. benim ve eşimin kullanmadığımız ama temzi kullanılabilecek kıyafetlerini ayırdım size ulaştırsam ihtiyaç sahiplerine iletebilirmisiniz acaba, özelden mesaj atamadım :(

merhaba, bende öğretmenim, bu ilginizden ötürü çok sevindim. benim ve eşimin kullanmadığımız ama temzi kullanılabilecek kıyafetlerini ayırdım size ulaştırsam ihtiyaç sahiplerine iletebilirmisiniz acaba, özelden mesaj atamadım :(

kıyafetleri bana gönderirseniz ben öğrencilerimize ulaştırırım. özeldem mesajlaşalım.

Back