• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yandan Sagligim Diğer yandan Bebeğim ve Vicdanım

Öncelikle çok geçmiş olsun. Tüm yorumları okuyamadım. Soran oldu mu, bilmiyorum. İlacı ne zamana kadar kullanman gerekiyor? Birkaç haftalık bir süreyse o sürede sütünü sağıp at. Kesilmesin. İlaç bitince emzirmeye devam edersin.

Benim oğlum 13 aylık. Doğduğundan beri anne sütünü sağarak verdim. Hala geliyor. Ben de bırakmak istedim artık. Doktorumuz da sizin manevi bir bağınız yok, bırakabilirsin dediği halde günlerce vicdan yaptım. Hislerini çok iyi anlıyorum. Anne sütünün önemi de büyük, farkındayım ama bunu bu kadar ölüm kalım meselesi yapmak, süt içmezse bütün hayatı hastalıklarla geçecek sanmak ve en zor günlerinde bir anneyi bu kadar psikolojik savaşa sokmak tamamen internetin suçu:KK12:

Benim kardeşim 26 haftalık doğdu, hem de 95 yılında. 1 cc anne sütü alamadı. Simdi makina mühendisliği okuyor. Benim çocukluğum penisilinle geçti. Onun doğru dürüst hasta olduğunu bilmem.:nazar:

Hiç üzme kendini. Önce can sonra canan demiş atalarımız. Sen iyi olacaksın ki kuzun da olsun. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Kokla benim için:KK36:

hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz...
bitkisel bir şeyler deneseniz rahatsızlığınız için.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Tüm yorumları okuyamadım. Soran oldu mu, bilmiyorum. İlacı ne zamana kadar kullanman gerekiyor? Birkaç haftalık bir süreyse o sürede sütünü sağıp at. Kesilmesin. İlaç bitince emzirmeye devam edersin.

Benim oğlum 13 aylık. Doğduğundan beri anne sütünü sağarak verdim. Hala geliyor. Ben de bırakmak istedim artık. Doktorumuz da sizin manevi bir bağınız yok, bırakabilirsin dediği halde günlerce vicdan yaptım. Hislerini çok iyi anlıyorum. Anne sütünün önemi de büyük, farkındayım ama bunu bu kadar ölüm kalım meselesi yapmak, süt içmezse bütün hayatı hastalıklarla geçecek sanmak ve en zor günlerinde bir anneyi bu kadar psikolojik savaşa sokmak tamamen internetin suçu:KK12:

Benim kardeşim 26 haftalık doğdu, hem de 95 yılında. 1 cc anne sütü alamadı. Simdi makina mühendisliği okuyor. Benim çocukluğum penisilinle geçti. Onun doğru dürüst hasta olduğunu bilmem.:nazar:

Hiç üzme kendini. Önce can sonra canan demiş atalarımız. Sen iyi olacaksın ki kuzun da olsun. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Kokla benim için:KK36:

Canım benim ömür boyu kullanmam gerek geçici bir hastalık değil bu illet.
Çok güzel yazıp moral oldun bana allah razı olsun.
Vicdan yapıyorum büyük hemde rüyamda giriyor artık.
Abimde 2 aya kadar etmiş çok şükür sağlıklı eli ayağı düzgün.
Cocuklugumdan beri çekiyorum bunu :(

hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz...
bitkisel bir şeyler deneseniz rahatsızlığınız için.

Neler denedim neler içtim ama ilaç kadar etki etmiyor gerçi okadar ilerlemiş ki artık hapta fayda etmez aylık iğneleri varmış onları vurulmam gerekiyormus :(

Tabi ben kız beni emmedigi zaman gece gündüz ağladım emmiyor diye memede sürekli ağzına alsın die uykusuz kaldigimi bilirim.
Ama tek burun ile nefes almak zor sürekli burun tıkanıklığı akinti.
Alerjisi olan bilir

Çin yağı kullandınız mı, inanılmaz açıyor burunu. Bu aralar kullanıyorum da yeni duydum, dünyam değişti :)

Bence sağlığınız daha önemli, ama siz bu kadr üzülüyorsanız o da zarar.
İsterseniz bir süre belirleyin, diyelim 5 aylık olana kadar emzireceğim diye. Bu arada mecburen çekeceksiniz rahatsızlığınız ama en azından sütten kesmeye psikolojik olarak kendinizi daha hazır hissedersiniz. Hem ek gıdaya da başlatırsınız biraz erken.
Bazen hep bebeği düşünüyoruz ama bebeği sütten kesmek anne için de bir travmadır. Onu unutuyoruz. Gönül ister ki bebeğiniz daha fazla anne sütü alsın, ama sizin gönlünüz bizden on kat fazla ister eminim.
Çektiğiniz rahatsızlığı da bilmeyen anlamaz. Hayat kalitesi sıfırlanıyor resmen. O yüzden milletin ne dediğine takılmayın. Siz kendi psikolojinizi hazır hissettiğinizde sütten kesin.

Zaten şu insanlara yaranamıyoruz, sanki zevkinden emzirmiyor kız hey Allah'ım ya...
Insanlar imiz çok cahil çok .
Annenin piskolojisini düşünen yok geçen ev sahibi kızım kolik gaz sancısı var nasıl ağlıyor indi aşağıya ani araba lazım olursa doktora gitmek için diye neyse o konuda sagolsunlar teklif ettiler eşim evde idi çok şükür arabamizda var .
Geldi hastami kızım dedi dedim yok teyze gazı var ondan aglio dediği kelime
TABİ anne sütü almıyor ya ondan oluyor Kıyamam ona.
Eşime baktım ters bir şekilde.
Esim gerek yok teyze araba var Sağol dedi kapadı kapiyi başladım ağlamaya.
Sanki ben bilerek emzirmiyorum bir ara kendi isteyle emmedi kızım beni kahrolmustum

Çin yağı kullandınız mı, inanılmaz açıyor burunu. Bu aralar kullanıyorum da yeni duydum, dünyam değişti :)

Bence sağlığınız daha önemli, ama siz bu kadr üzülüyorsanız o da zarar.
İsterseniz bir süre belirleyin, diyelim 5 aylık olana kadar emzireceğim diye. Bu arada mecburen çekeceksiniz rahatsızlığınız ama en azından sütten kesmeye psikolojik olarak kendinizi daha hazır hissedersiniz. Hem ek gıdaya da başlatırsınız biraz erken.
Bazen hep bebeği düşünüyoruz ama bebeği sütten kesmek anne için de bir travmadır. Onu unutuyoruz. Gönül ister ki bebeğiniz daha fazla anne sütü alsın, ama sizin gönlünüz bizden on kat fazla ister eminim.
Çektiğiniz rahatsızlığı da bilmeyen anlamaz. Hayat kalitesi sıfırlanıyor resmen. O yüzden milletin ne dediğine takılmayın. Siz kendi psikolojinizi hazır hissettiğinizde sütten kesin.

Haklısın canım duymadım ama dur bir deneyim ilaç almamak için zor tutuyorum kendimi :(
Kızıma bakıyorum yok olmaz diyorum ne güzel emiyor yapma diyorum.
Bir kaç ay daha çekerim diyorum sıkıyorm disimi tek duam yağmur yasin ozaman burnum açılıyor yağmur yaginca sokafa çıkıp derin bir nefes alıyorum çok şükür diyorum

Haklısın canım duymadım ama dur bir deneyim ilaç almamak için zor tutuyorum kendimi :KK43:
Kızıma bakıyorum yok olmaz diyorum ne güzel emiyor yapma diyorum.
Bir kaç ay daha çekerim diyorum sıkıyorm disimi tek duam yağmur yasin ozaman burnum açılıyor yağmur yaginca sokafa çıkıp derin bir nefes alıyorum çok şükür diyorum

denemek istersen aktarlarda satılıyor.
çok ucuz olan markadan alma.

denemek istersen aktarlarda satılıyor.
çok ucuz olan markadan alma.

Fiyat önemli değil canım en iyisi olsun zaten.
Eşime söyliyim alsın aktardan malum dışarıya çıkamıyorum bebekle :)
Sağol Birtanem allah razı olsun inşallah bende faydasını görürüm

Selam Kızlar Bebeğim 85 günlük.
Aşırı derecede ilerlemiş alerji hastasıyım.
Dün gözlerimin şiddetli kizarmasi nedeniyle doktora gittim alerji damlası yazdı ve KBB yonlendirdi gittim
Aşırı derecede ilerlemiş olduğunu anlaşildi testlerde bunu hissediyordum.
Kızımı emzirdim 1.5 ay sonra emmedi beni şimdi tekrar emmek istiyor die sutumu veriyorum mamadan önce tabi sadece benle doymuyor sutum 1 aylık aradan sonra bir hayli azaldı.
Doktor damlayı kullanmam gerektiğini ve bir nebze olsun rahat etmem adına ilaç yazdı ama emziremezsin bebeğe geçer dedi.
Ama ben emzirmek istiyorum vicdan yapıyorum emmiyor diye ama bir yandanda kotu oluyorum her sabah şiddetli baş ağrısı göz yaşarması hapsirik burun akıntısı halsizlik..
Zaten hamilelik süresince icmedim ve öncesi var 1 senede hamile kaldım o ara 1 sene almadım belki hamile kalırım diye.
Ne yapsam bilemedim :KK43:
Derdin emzirme isteğimi yoksa bebeğinin anne sütü alamıcak olmasımı sağlığın önemli çünkü bebişinin sana ihtiyacı var.
Bildiğim kadarıyla bazı bebeğini kaybetmiş anneler yada memeden erken kesilenler sütünü veriyo bi arastır

Derdin emzirme isteğimi yoksa bebeğinin anne sütü alamıcak olmasımı sağlığın önemli çünkü bebişinin sana ihtiyacı var.
Bildiğim kadarıyla bazı bebeğini kaybetmiş anneler yada memeden erken kesilenler sütünü veriyo bi arastır

Emzirme isteği bağımiz ve sutum tabiki yok baskasinin sütünü vermem bebeğime genede teşekkür ederim yazin icin

Back