• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yandan Sagligim Diğer yandan Bebeğim ve Vicdanım

POWERHACK

Powerhack
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
14.662
13.280
298
Selam Kızlar Bebeğim 85 günlük.
Aşırı derecede ilerlemiş alerji hastasıyım.
Dün gözlerimin şiddetli kizarmasi nedeniyle doktora gittim alerji damlası yazdı ve KBB yonlendirdi gittim
Aşırı derecede ilerlemiş olduğunu anlaşildi testlerde bunu hissediyordum.
Kızımı emzirdim 1.5 ay sonra emmedi beni şimdi tekrar emmek istiyor die sutumu veriyorum mamadan önce tabi sadece benle doymuyor sutum 1 aylık aradan sonra bir hayli azaldı.
Doktor damlayı kullanmam gerektiğini ve bir nebze olsun rahat etmem adına ilaç yazdı ama emziremezsin bebeğe geçer dedi.
Ama ben emzirmek istiyorum vicdan yapıyorum emmiyor diye ama bir yandanda kotu oluyorum her sabah şiddetli baş ağrısı göz yaşarması hapsirik burun akıntısı halsizlik..
Zaten hamilelik süresince icmedim ve öncesi var 1 senede hamile kaldım o ara 1 sene almadım belki hamile kalırım diye.
Ne yapsam bilemedim :(

Doktorunuza tekrar gitseniz veya başka bir doktora gitseniz
Hem emzirebilirken kullanabileceğim hem bana faydası olacak bir ilaç yazar mısınız deseniz?

Selam Kızlar Bebeğim 85 günlük.
Aşırı derecede ilerlemiş alerji hastasıyım.
Dün gözlerimin şiddetli kizarmasi nedeniyle doktora gittim alerji damlası yazdı ve KBB yonlendirdi gittim
Aşırı derecede ilerlemiş olduğunu anlaşildi testlerde bunu hissediyordum.
Kızımı emzirdim 1.5 ay sonra emmedi beni şimdi tekrar emmek istiyor die sutumu veriyorum mamadan önce tabi sadece benle doymuyor sutum 1 aylık aradan sonra bir hayli azaldı.
Doktor damlayı kullanmam gerektiğini ve bir nebze olsun rahat etmem adına ilaç yazdı ama emziremezsin bebeğe geçer dedi.
Ama ben emzirmek istiyorum vicdan yapıyorum emmiyor diye ama bir yandanda kotu oluyorum her sabah şiddetli baş ağrısı göz yaşarması hapsirik burun akıntısı halsizlik..
Zaten hamilelik süresince icmedim ve öncesi var 1 senede hamile kaldım o ara 1 sene almadım belki hamile kalırım diye.
Ne yapsam bilemedim :KK43:
Sağlığın söz konusuysa emzirme ne yapacaksın

sana bir şey olursa o bebek ne yapar bunu düşün.

Öncelikle geçmiş olsun.
Bence sizin sağlığınız önce gelir Size birşey olursa o bebek ilginizi bile hissedemez.
Emzirseydınız iyiydi ama sağlıkla şaka olmaz. Vicdan yapmayın lütfen.

Doktorda emzirme demis sagligin daha önemli
Bebegede saglikli bir anne lazim , emziren bir anne degil

Benim kizim 6 aylik kenfi istegiyle hic emmedi ne yapalim zorlamanin bir anlami yok Mama verdim cokta memnun kaldim

Sende sagligini düsünmelisin öncelikle

Doktorda emzirme demis sagligin daha önemli
Bebegede saglikli bir anne lazim , emziren bir anne degil

Benim kizim 6 aylik kenfi istegiyle hic emmedi ne yapalim zorlamanin bir anlami yok Mama verdim cokta memnun kaldim

Sende sagligini düsünmelisin öncelikle

Haklısın canım ama işte vicdanim önüne geçio herseyin

Mutlu ve sağlıklı bir bebek mutlu ve sağlıklı bir annenin bakımına da muhtaçtır,vicdan yapma canım,tamam keşke emzirebilsen,ama bu süreçte sağlığından olup bebeğin diğer ihtiyaçlarını karşılayamaman da önemli...

Çok haklısın keşke doya doya emzirebilseydim :(

Öncelikle geçmiş olsun.
Bence sizin sağlığınız önce gelir Size birşey olursa o bebek ilginizi bile hissedemez.
Emzirseydınız iyiydi ama sağlıkla şaka olmaz. Vicdan yapmayın lütfen.

Doğru söylüyorsun Birtanem de işte anne yüreği az daha emseydi sutum faydali sağda solda insanlar aa neden mama veriyorsun anne sütü çok önemli diyorlar dışarı cikasim gelmiyor

Doktor degistir cnm.. oglum 17aylik. 45gunlukken gozlerim sisti, ciddi alerji oldum. O zamandan beri alerji hapi iciyrm. Emzirmemde cocuk dr.u dahil sorun olmaz dedi. Hatta 3 aydir burun spreyi de kullaniyrm. Bi dermatologa da gorun derim.

Doktor degistir cnm.. oglum 17aylik. 45gunlukken gozlerim sisti, ciddi alerji oldum. O zamandan beri alerji hapi iciyrm. Emzirmemde cocuk dr.u dahil sorun olmaz dedi. Hatta 3 aydir burun spreyi de kullaniyrm. Bi dermatologa da gorun derim.

Bende doktorumu degistiriyim ozaman teşekkür ederim ay içime su serptiniz

ben de başlıktan çok ciddi bir hastalık sandım..
ben de doğuştan gelen alerji hastasıyım.moral bozukluğu ayırca tetikler bunu unutmayın..ben olsam göz yaşarması ,burun akması vs gibi bellirtileri önemsemem..neden mi ben de yaşıyorum ,hem de ciddi boyutta..burnumun içi yara,sabahları kanıyor,gözler kaşıntıdan kıpkırmızı,kaşıntılar,nefes darlığı vs..şu an alerji dönemi neticede..
evet burun spreyleri ve ilaçlar rahatlatır ama emzirme söz konusu olunca ,bence tolere edilebilir durumlar..
alerjenleri uzaklaştırabilrsiniz mesela.
parfüm oda spreyi ,kokulu deterjan kullanmayın eve sokmayın..anti alerjik yastık,ve deterjanları kullanın..temizlikte karbonat kullanın..sabahları evi havalandrımayın..dışardan geldiğinizde kıyafetleri başka odada çıakrıp,havalndırın..siz de duş alın hemen.saçlarda polen birikir.yatak örtüsü kullanın.örtüyü uyumadan başka odaya götürün.daha birçok yolu var.

Doğru söylüyorsun Birtanem de işte anne yüreği az daha emseydi sutum faydali sağda solda insanlar aa neden mama veriyorsun anne sütü çok önemli diyorlar dışarı cikasim gelmiyor
Zaten su herseyiı bılen ınsanlar yuzunden sende vıcdan azabı cekıyorsun..
Takma canım kafaya lutfen .

ben de başlıktan çok ciddi bir hastalık sandım..
ben de doğuştan gelen alerji hastasıyım.moral bozukluğu ayırca tetikler bunu unutmayın..ben olsam göz yaşarması ,burun akması vs gibi bellirtileri önemsemem..neden mi ben de yaşıyorum ,hem de ciddi boyutta..burnumun içi yara,sabahları kanıyor,gözler kaşıntıdan kıpkırmızı,kaşıntılar,nefes darlığı vs..şu an alerji dönemi neticede..
evet burun spreyleri ve ilaçlar rahatlatır ama emzirme söz konusu olunca ,bence tolere edilebilir durumlar..
alerjenleri uzaklaştırabilrsiniz mesela.
parfüm oda spreyi ,kokulu deterjan kullanmayın eve sokmayın..anti alerjik yastık,ve deterjanları kullanın..temizlikte karbonat kullanın..sabahları evi havalandrımayın..dışardan geldiğinizde kıyafetleri başka odada çıakrıp,havalndırın..siz de duş alın hemen.saçlarda polen birikir.yatak örtüsü kullanın.örtüyü uyumadan başka odaya götürün.daha birçok yolu var.

Hepsini yapıyorum evet ama gene çok halsiz kalıyorum özellik le sabahları boguluyorum zaten burun kanamam var günde 7 8 kere burnum kanioo

Hepsini yapıyorum evet ama gene çok halsiz kalıyorum özellik le sabahları boguluyorum zaten burun kanamam var günde 7 8 kere burnum kanioo
bu arada emzirirken kullanılan alrji spreyleri var,bir miktar süte geçiyor ama tolere edilebilir.bğoluyorum derken astım hastası mısınız? göğüs hastalıkları uzmnına mı gittiniz?
mama konusunda da takmayın etraftan söyelnenlere, oğlum doğunca 1 hafta yoğunbakımda kaldı,mecburen mama aldı.herkes neler dedi asla emmez dedi..çok ağladım.devamlı orda bekliyodum.emzirmek için.hemşire dedi ki,olmaz böyle,24 saat bekelyemezsiniz ve mama da vermem gerkli güçlenmesi lazım..
sonra çok bol ve kaliteli sütüm oldu,oğlum da emdi.çalışmaya başlayınca da mama ve emzirmeye devam ettim.takmayın..

Back