merhaba kızlar benim kızım 3 yaşında 2 aydır çiş öğretmeye çalışıyorum ama nafile bir türlü alışamadı hiç bez bağlamadım ne gece ne gündüz şimdi biraz küçünü yapıyor ama büyük tuvaletini hep altına bırakıyor bıktım usandım artık yardım edin bana gözüme baka baka oturup yapıyor delircem artık
canım sen sinirlendiğin için bunu kullanıyor olabilir, zor ama sakin olmaya çalış en azından sinirlendiğini kızına çaktırma
bu konuyu çocuklara öğretme amaçlı çocuk kitapları var bence hemen bi kaç tane onlardan al, tatlı tatlı okuyun beraber, babasıylada okusun
önce oyuncaklları, ayıkcıkları kaka yapsın sırayla falan...
umarım fizyolojik bi sorunu yoktur
canım Allah sabır versin deneyimli değilim ama seneye bende deneyimli olacam bu konuda. sana sözüm kolay değil ama sakın bağırma kızma ona bu konu çocukların bütün hayatını etkileyecek bir mesele senin şuanki tutumun çok önemli o yüzden. bir uzmandan yardım al . kolaylıklar diliyorum.
bazı çocuklar tuvalet eğitimini geç alıyorlar
3 yaş aslında normal
şunu merak ettim öncesinde hazırlık yaptınızmı
yoksa direk bezi çıkardınız
yavaş yavaş alıştımak daha iyi olur
bu süreçte sabıırlı olmanız gerekir
tuvalet eğitiminin sorunlu geçmesi çocuğunuzda ilerde bir takım sorunlara sebep olur aman dikkat!
eğerki çabalarınıza rağmen hala tuvalete gitmiyorsa uzmana danışın
inş. en kısa sürede alışır
Büyüğe zor alışabiliyor çocuklar korkuyorlar kendilerinden bir parça gidecek sanıyorlarmış, sabretmek den başka çare yok, küçüğüne alışmışken vazgeçip bez takarsan geri dönüş yaşarsınız.
cnm bnm bızde aynı devreden gecıyoruz bnm oglumda yenı ogrenıyor ıkı ay oldu cısını ogrettık cok sukur bazen son anda kacırıyor zor yetısıyoruz wc ye buyugunu yaparken de korkuyor bend eona oyunogrettım hadı anneceım sen yap bek ben yıkıycam gezmeye gıdecekler bay bay yapğıcaz gıbısınden alıştırdım once yapınca korkuyor bagırıyordu sımdı yapıyor hemen klalkıyor yıka dıyor yıkıyorum o d abay bay yapıyor sonra tekrar devam edıyor o ne yaptıgının farkında degıl daha ama sankı cok degerlı bır seyını kaybedıyormus gıbı davranıyor cocuk ıste bıuras daha sabrlı olmalısın bu yaz gecerse seneye cok gec olabılır
canim bu inat meselside olabilr ama altinda baska sebepde yatabilir.bir arkadasimin kizi vardi hem cisini hemde byuk tuvalteini Aannesinin gzunun icine baka baka yere yapardi tabi annesi cok sinirlenirdi bagiriidi filan ilk dedikki bide yeni kardesi olmsdu acaba onumu kiskaniyoda bolye yapiyo diye dusunduk.sonra bir drye goturduk seni korkutmak istemem ama kiznin bobrekelrinde sorun cikdi.Allah korudun insallah seninki obyle bir durum degildir