Kızım 3.5 yaşında tuvalete gitmek istemiyor

Bu ara sizin farketmediginiz ama onun canini sikan birsey vardir.

Kizimda Temmuz ayinda egitime basladik (su an 3 yasinda) gectigimiz ay neredeyse her gun gece yatagina isedi. 2 hafta sonunda cozduk sorunu babasina kizmis, onu protesto ediyormus. Babasi özrünü diledi, kendini affettirdi, o gun bugundur protesto yok.

Tevhide dadı gibi birinden danışmanlık alsanız? Yani sizin için çok zor bu durum. Ben her gün ıslak çamaşırlarla uğraşmayı düşünemiyorum :KK43: sıkıldıkça dertleşmek istedikçe de yazın buraya
Hiç bilmiyorum ne yapacağım. Ergoterapi bile aldı bu süreçte. Öyle ıslak ıslak soğukta dolanıyor sürekli. Gerçekten bunaldım. Arada buraya ilerleme olursa da yazarım. Belki benimle aynı durumda başkaları da vardır görür. En azından birbirimize destek oluruz

Bu ara sizin farketmediginiz ama onun canini sikan birsey vardir.

Kizimda Temmuz ayinda egitime basladik (su an 3 yasinda) gectigimiz ay neredeyse her gun gece yatagina isedi. 2 hafta sonunda cozduk sorunu babasina kizmis, onu protesto ediyormus. Babasi özrünü diledi, kendini affettirdi, o gun bugundur protesto yok.
Öyle bir durum değil de daha çok canımın istediği yere yaparım modunda. Anne sen temizlersin diyor yapınca. 8. aya giriyoruz eğitimde. Artık ben de sinirleniyorum ister istemez.

Öyle bir durum değil de daha çok canımın istediği yere yaparım modunda. Anne sen temizlersin diyor yapınca. 8. aya giriyoruz eğitimde. Artık ben de sinirleniyorum ister istemez.
Benimkide sabah cis saatinde yataktan kalkmayip, yataga işeyecegim diye ortaligi birbirine katip isiyordu. Yani detayli anlatmadim ama ayni seyi yapiyordu aslinda.

Benimkide sabah cis saatinde yataktan kalkmayip, yataga işeyecegim diye ortaligi birbirine katip isiyordu. Yani detayli anlatmadim ama ayni seyi yapiyordu aslinda.
Anladım, psikiyatriste de götürdük. Ergoterapi aldı ama durum aynı. Yazın 4 yaşında olacak. Anaokulu vb asla gönderemem böyle bir durumda. Islak haliyle saatlerce geziyor üstünü değiştirtmeyip. Üşüyecek, hastalanacak diye de korkuyorum bir yandan. Asla laftan anlamıyor. Fır fır kaçıyor üstünü değiştirmek istedikçe. Elimde kıyafetlerle çocuk kovalıyorum. 1 parçayı çıkartsam o arada yine kaçıyor. Kovalamaca ile parça parça çıkartıp giydiriyorum.

Hiç bilmiyorum ne yapacağım. Ergoterapi bile aldı bu süreçte. Öyle ıslak ıslak soğukta dolanıyor sürekli. Gerçekten bunaldım. Arada buraya ilerleme olursa da yazarım. Belki benimle aynı durumda başkaları da vardır görür. En azından birbirimize destek oluruz
Ben bu profesyonellerin sizi bu kadar çaresiz bırakmalarını kabul edemiyorum doğrusu. Tamam o yapsın, kızınız için “hazır olunca” diye ipin ucunu açık bırakabilirler ama bu süreçte yıpranan, iş yükü aşırı derecede artıp, sinirleri zorlanan bir de “anne” var. Bir çözüm önerisinde bulunulmayıp zamanla geçecek diye beklenebilinecek bir mevzu değil ki bu.

6 aydır tuvalet eğitimindeyiz. Gerçekten çok yoruldum. Tuvalete gitmeyi öğrendi. Uzun süre tutuyor ama bilerek altıma işicem diye diye üstüne yapıyor. Başladığımız zaman son bezine de güle güle deyip başlamıştık. İlk hafta güzel gitti. Fakat sonra bunu oyuna çevirip üstüne yapup etrafta koşturup durmaya başladı. Üstünü değiştirmemi de istemiyor. Çiş yapınca yamıma gelip anne bak çiş yaptım diye söyleyip gülerek kaçıyor. 3 günde öğrendi gibi şeyleri okumak beni daha da kötü etkiliyor.
Bu durumdan dolayı oyun atölyelerine götüremiyorum. Şimdi cimnastiğe götürmek istiyorum ama orada da çiş yaparsa diye korkuyorum. Bezi tekrar takmam gerekir mi? Öneriniz var mı?
3.5 yaş tuvalet eğitimi için biraz geç değil mi? 😳

X